Es piemeram iegadajos speciali tam atsevisku cieto disku. 1. Uztaisu folderi BILDES 2. Sagrupeju nosaukumus (cilveki, sports, notikumi, makro utt... ) zem katra no notikumiem apaksa attiecigi folderis ar norises nosaukumu un datumu.
P.S. Neglaba bildes C diska (ja tas Tev ir galvenais), jo ir dzirdeti dazi bedu stasti, ka notiek dazreiz C diska bojaeja ar visu informaciju, un domaju ka Tev ka fotomilim nebus ne ka sapigaka ka zaudet bildes...
tieshi taa. bildeem tiek veltiits kopeejs folderis kuraa apakshfolderi tiek saukti piem: 2007-06(Jun)-18 Fotobloga foto arhiveshanas pasakums
liekot datumu beigaas hronologiskais kaartojums neveidojas un tas savukaart apgruutina manuaalo mekleeshanu.
shaadi sagrupeetas bildes buus apskataamas ar JEBKURU failu menedzeri un nebuus atkariigas no kaadas specifiskas albumu programmas, kura peec gadiem var vairs neexisteet.
1) liekam bildi vai nu miskastē, vai arī pārejam pie soļa nr2 2) iekš mapes foto ir mapītes ar gadiem, izvēlamies bildei atbilstošo 3) gada mapē, piem "2007" ir mapītes pa tēmām - daba, cilvēki, dzīvnieki, ..., kā arī mapes viskautkas, scan, raw, 700px, print 4)tad nu atbilstoši mapītei bildes tiek sakārtotas. mapē "viskautkas" tiek likta visāda figņa "es te biju", "antons ar fingalu" nu un tādā garā... viss tas mapītēs ar datumu nosaukumā; iekš "raw" rawi, iekš "scan" neapstrādāri negatīvu skenējumi, "700px"- bildes webam, iekš "print" printēšanai sagatavotās fotogrāfijas attiecīgi pa izmēriem.
+ tas viss tiek dublēts uz ārējā hdd, + tas viss tiek dublēts uz cd
Vispims folderī Bildes taisu atsevišķus folderus DVD8, DVD9, utt tajos savukārt formātā yyyy.mm.dd (apraksts) glabāju pašas bildes. DVD folderi attiecīgi tiek cepti iekš diskiem.
me: ja tu glabaa bildes, piemeram, uz laptopa, mapee c:\bildes, tad win os ir iespejams parinstalet, atstajot bildes savaa vietaa. glabajot uz desktopa - nee.
repair ne vienmer palidz. ja tev nojuks regjistra fails, nekads repairs nepalidzes. system restore - nekad vel nav man palidzejis, kad to tiesham vajag. paljauties var tikai pats uz sevi. man datorsistema uzcelta taadaa veidaa, ka OS nobrukshanas gadijuma vesa miera tiasu format un reinstall, 3-4h laikaa viss ir kartiba. pec nakama reinstalla veikshu izmainjas proceduuraa, un tad sistemu vares pacelt pa 20-30 minutem sakotneja stavokli.
Agrak taisju pilnu format ik pec 6 meneshiem, tagad jau labu laiku stav un neaiztieku, kamer iet. Pasham ir DVD backup disks uztaisits osij, ka problemu gadijuma nav nekadu problemu un visi faili paliek savas vietas. Uz desktopa gan bildes neturu.
me: ja tu glabaa bildes, piemeram, uz laptopa, mapee c:\bildes, tad win os ir iespejams parinstalet, atstajot bildes savaa vietaa. glabajot uz desktopa - nee.
a kur problēma pirms pārinstalēšanas pārmest svarīgos datus uz citu cieto disku? :wink:
redzi, ja ir, piemeram, laptops, tad tas nav tik easy vai ari, ja nav cita diska atrumaa pieejama. man dati pa defaultu stav uz cita diska, nepatik sekss ar kopeshanu, kad jau par velu.
ja NTLDR is missing tad salabojam sistēmu, kurai NTLDR is missing, štepselējam klāt cieto(tai skaitā laptopa), kuru gribam pārinstalēt, saglabājam vajadzīgos datus, pārinstalējam.
p.s. lielakā daļa lietotāju dara tā, kā viņiem patīk, a kā tu pēc tam dabūsi atpakaļ datus viņus parasti neuztrauc... vienīgi kad nokūp kāds cietais, tad gan tiek sākts domāts par backupu taisīšanu :lol:
mapees katru pasaakumu vai fotosesiju! mapes nosaukumaa paraadaas notikums un datums piemēram zviedzha raksta forumā [18.06.2007]
Tā!
Pesix, kurš bildes glabā uz C diska? un vēl pie tam uz Desktopa! :roll:
?????????????????????????????????????????????????????????????? kaada atskjiriiba ja 160gb disks ir sadaliits pa C D F G diskos, un tas ka uz desktopa? nu un? vieglaak paaruukojams + bildes dubleeju diskos!
un kur tad tu glabaa bildes??? "un vēl pie tam uz Desktopa!" ja pamaniitu, tad tev viernalga kuraa mapee ir jaaiet caur desktop - tas pats desktop - my computer - program files! vajag pamaaciities TEV taas PC lietas vairaak :? :roll:
Isti neiebraucu, pie kam tur program files? Ja ari bildes glaba teiksim uz d diska, tad uztaisi shortcut uz desktopa. Un ne jau visi iet mapes caur desktopu! Windows poga + ''E'' - atver My computer, nu kurienes talak jau izveleties pareizo disku un mapi. Ja tu ej Desktop + My computer, tas jau nenozime, ka bildes glabajas uz C vai D diska! ja bildes ir ka folderis tiek glabats uz desktopa - tas nozime, ka reali tas atrodas C:\Documents and Settings\username\Desktop
... vajag pamaaciities TEV taas PC lietas vairaak :? :roll:
Sakaraa ar bilzhu glabaashanu jautaajums, vai nevar kaads nezin kur nopirkt aareejo disku kasti kur buutu iekshaa kaadi 500Gb vai 1Tb, bet miroreeti... piesprauzhamais interfeiss po, var buut gan USB, gan Firewire gan LAN... galvenais lai diski miroraa...
Nezinu cik pilna pakalja , nevienu neatradu kuram buutu uzrakstiits piem 500GB - hardware mirror... - tas noziimee ka iekshaa kastee ir divi 500Gb diski, kuri savstarpeeji spoguljoti, tobish ja viens nospraagst infa saglabaajas uz otra...
Nezinu cik pilna pakalja , nevienu neatradu kuram buutu uzrakstiits piem 500GB - hardware mirror... - tas noziimee ka iekshaa kastee ir divi 500Gb diski, kuri savstarpeeji spoguljoti, tobish ja viens nospraagst infa saglabaajas uz otra...
es pēdeja laikā ar Adobe bridge cs3...custom name...un rakstu gan mapīti kuru veidos, gan failu nosaukumus...esmu apmierināts..piem: mape HanAraisi0706 fails HanAraisi -0001 (ciparus veido proga) es saprotu un man viss ir izteikts.