Sveiki! Diemžēl, meklētājs fotogalerijā nevar atlasīt fotogrāfijas pēc Pentax modeļa kā tas ir Canon un Nikon . Var būt slikti meklēju, bet neatradu ar K-30 bildētas bildes. Kādam no blogeriem ir pieredze ar šo kameru? Vai labi sader ar Tamron objektīviem (mani tieši 90mm makro interesē un 17-50/f2.8)?
Zinot to, ka K-30 ķeskas, izņemot slēdzi, ir tādas pašas kā K-5, varu pateikt, ka man 5-nieks ar Tamponu 17-50 ļoti labi klapē kopā, tātad arī ar K-30 nebūs problēmu.
Schneider:Zinot to, ka K-30 ķeskas, izņemot slēdzi, ir tādas pašas kā K-5, varu pateikt, ka man 5-nieks ar Tamponu 17-50 ļoti labi klapē kopā, tātad arī ar K-30 nebūs problēmu.
K-5 ieslēgšanās aizture arī ir ilgi? Tas gan ir vienīgais, kas man tajā k-30 nepatīk.. P.S. Un nu jau ir jaunais K-50...
Schneider:Zinot to, ka K-30 ķeskas, izņemot slēdzi, ir tādas pašas kā K-5, varu pateikt, ka man 5-nieks ar Tamponu 17-50 ļoti labi klapē kopā, tātad arī ar K-30 nebūs problēmu.
nesen ss.lv pazibēja viens lietots K-5, arī ebay.de ir daži piedāvājumi. K-30 lietots gan nav manīts, kādēļ tā ?
A kas tavā izpratnē ir "ilgi"? Kamēr pārliec pirkstu no slēdža uz pogu, ap 1/3 sekundes laikā putekļukratītājs jau ir paspējis pateikt "trkš" un viss ir ieslēdzies. Man vecajiem Canoņiem EOS D30 un 10D vajadzēja ap 3 sekundēm, kamēr pamodās no stendbaja. K-30 ir jaunāks modelis par K-5, vienkārši es domātu, ka cilvēki to ir nopirkuši lietošanai nevis "kupi-prodaj", sāks tirgot nost, kad kāds sacels histēriju par K-50 no reklāmu sērijas "Jaunais veļas pulveris mazgā VĒL LABĀK!!!".
Man AF skrienošiem futbolistiem ir pieticis arī no vecā K110D, F1 bolīdus un mušas lidojumā nefotografēju. K-5IIs asuma palielinājums panākts ar IR filtra noņemšanu, nezinu, cik gudrs risinājums, bet tas ir iegājies modē (arī D7100). Nu, bet katrā gadījumā фотодрочерам, kuri nevis skatās bildes, bet gan pēta asumu 500%-īgu kropu stūros, tas derēs. Par galvas tiesas pārākumu - ja neskaita trokšņu pazeminājumu pie augstiem ISO, domāju, ka kameru attīstībā ja kādu laiku ir stagnācija. Kā rakstīja Foto.ru vēl par EOS 7D iznākšanu: Visi gaidīja tautas FF, bet sagaidīja kārtējo EOS 20D modifikāciju. Ja nevajag FF vai MF, ja nedomā bildēt špickas gaismā bez blices, tad izvēli var izdarīt arī pēc kritērija "Paturēju rokās - iepatikās".
Es, kaut arī ir K-5, dienas gaismā lietoju K10D, un vēl - kā reportierim, ir svarīgs vēl viens punkts - blīvējums.
Bet par *istD nav ko zirgoties, līdz DS2, ieskaitot, varēja lietot visas vecās blices ar standarta TTL-u. Vajadzētu nošaut to svoloci, kurš izdomāja pāriet pilnībā uz P-TTL (un visiem E, i-TTL, ADI citām sistēmām). Vēl, kad aizgāju no EOS 1N uz pirmo DSLR EOS 10D, ar lielu niknumu konstatēju, ka jāmet ārā ļoti laba blice 540EZ
p.s. Nevis IR, bet anti-aliasing (izlīdzināšanas) filtrs: users.wfu.edu... Pikseļu koncentrācija mūsdienu sensoros ir pietiekami liela, lai uz tiem projicētā bilde jau būtu pietiekami izblurojusies ar visādām aberācijām u.t.t. Atttiecīgi papildus kontrasta, krāsu, asuma u.t.t. mehāniska aizblurošana nav nepieciešama.
Tīri praktiski tas izpaužas, ka bilde no šāda verķa varētu būt "dzidrāka", ja kaut kas makten smuks jābildē
Schneider:Bet par *istD nav ko zirgoties, līdz DS2, ieskaitot, varēja lietot visas vecās blices ar standarta TTL-u. Vajadzētu nošaut to svoloci, kurš izdomāja pāriet pilnībā uz P-TTL (un visiem E, i-TTL, ADI citām sistēmām). Vēl, kad aizgāju no EOS 1N uz pirmo DSLR EOS 10D, ar lielu niknumu konstatēju, ka jāmet ārā ļoti laba blice 540EZ
Pilnīgi piekrītu!
Es nopirku pirmo Pentax spoguleni IST DL un tikai pēc tās nopirkšanas uzzināju ka no tās ir izoperēti TTL rudimentie sensori. Kas nozīmēja, ka mans sigmas jaunais 500 flašs (toreiz pats lielākais un niknākais iespējamais!) kaut kā WATAFAK!? visu laiku...
A falšs, nabags, gaida mērījumu no TTL kontakta... A tur pilnīga nulle. Flašs domā, ka ārā ir bezgalīgi tumšs, mēģina kaut ko palīdzēt... Bet konstatē, ka ir tas brīdis pienācis un apkārt pilnīgs melnais caurums - nekāda atstarotās gaismas signāla atpakaļ nenāk. Un tad tas Sigmas flašs bliež uz pilnu švunku. Ar ISO 200 vienmēr bija jābil'de uz F 16, lai būtu tikai nedaudz pārdedzis.
Dīvaini, bet šādi darot, man sigmas flašs sāka smirdēt vienreiz un tagad pēc viena flašojiena uzreiz smird, attiecīgi es to gadus 8 neesmu vairs aizticis un šams skapī dīzvo ar statusu "gandrīz sadedzis".
Schneider:Da hz, kam tas domāts, es tik spriežu, ka lieks aizsargstikliņš matricas priekšā nekad neskādēs. Par IR - [url=http://www.sensorcleaning.com/lowpassfilter.php
es[/url] gan domāju, ka katra lieka virsma shēmā: blondīnes seja, filtrs (2-8 virsmas), 18 lēcu virsmas (pāris virsmas sensora priekšā - ar domu visu samuļļāt) vājina toņus, kontrastus un veido visādas flāres.
Schneider: K-30 ir jaunāks modelis par K-5, vienkārši es domātu, ka cilvēki to ir nopirkuši lietošanai nevis "kupi-prodaj", sāks tirgot nost, kad kāds sacels histēriju par K-50 no reklāmu sērijas "Jaunais veļas pulveris mazgā VĒL LABĀK!!!".
kad, jūsuprāt LV var parādīties K-50 ? es arī uz K-30 tēmēju, bet gribas nedaudz zemāku cenu, nekā tā ir patreiz.
Vaards: es gan domāju, ka katra lieka virsma shēmā: blondīnes seja, filtrs (2-8 virsmas), 18 lēcu virsmas (pāris virsmas sensora priekšā - ar domu visu samuļļāt) vājina toņus, kontrastus un veido visādas flāres.
Es gan esmu pārstājis skaitīt stiklu virsmas, kad sapratu, ka katrreiz, nomainot 6-lēcu fiksu uz padsmitlēcu zūmu, pēc šīs loģikas uzreiz jāiet uz upi kārties un uz mežu slīcināties.
Mūsuprāt par K-50 parādīšanos LV vēl nezina neviens, jo tas ir izgājis no rūpnīcas vārtiem tikai pirms dažām dienām.
Schneider:Bet par *istD nav ko zirgoties, līdz DS2, ieskaitot, varēja lietot visas vecās blices ar standarta TTL-u. Vajadzētu nošaut to svoloci, kurš izdomāja pāriet pilnībā uz P-TTL (un visiem E, i-TTL, ADI citām sistēmām). Vēl, kad aizgāju no EOS 1N uz pirmo DSLR EOS 10D, ar lielu niknumu konstatēju, ka jāmet ārā ļoti laba blice 540EZ
Pilnīgi piekrītu!
Es nopirku pirmo Pentax spoguleni IST DL un tikai pēc tās nopirkšanas uzzināju ka no tās ir izoperēti TTL rudimentie sensori. Kas nozīmēja, ka mans sigmas jaunais 500 flašs (toreiz pats lielākais un niknākais iespējamais!) kaut kā WATAFAK!? visu laiku...
A falšs, nabags, gaida mērījumu no TTL kontakta... A tur pilnīga nulle. Flašs domā, ka ārā ir bezgalīgi tumšs, mēģina kaut ko palīdzēt... Bet konstatē, ka ir tas brīdis pienācis un apkārt pilnīgs melnais caurums - nekāda atstarotās gaismas signāla atpakaļ nenāk. Un tad tas Sigmas flašs bliež uz pilnu švunku. Ar ISO 200 vienmēr bija jābil'de uz F 16, lai būtu tikai nedaudz pārdedzis.
Dīvaini, bet šādi darot, man sigmas flašs sāka smirdēt vienreiz un tagad pēc viena flašojiena uzreiz smird, attiecīgi es to gadus 8 neesmu vairs aizticis un šams skapī dīzvo ar statusu "gandrīz sadedzis".
Būtu visu atstājis uz m un ietu kā pa sviestu....na.. visus tos ettl un ttl - saku to kā strobists! Ir tikai viens precīzs mēraparāts - smadzenes. Kāpēc vēl neviens nav aizdomājies līdz studijas blicēm ar ettl daudziem noderētu
Varbūt strobistam studijā ar smadzenēm pietiek, bet reportāžās tomēr drošāk ar bišķi automātikas piešprici. Kaut vai tikai dēļ tā, ka vienkārši nav laika spaidīt podziņas un mainīt jaudu atkarībā no priekšā esošā sižeta kurš var mainīties ļoti strauji.
Schneider:Varbūt strobistam studijā ar smadzenēm pietiek, bet reportāžās tomēr drošāk ar bišķi automātikas piešprici. Kaut vai tikai dēļ tā, ka vienkārši nav laika spaidīt podziņas un mainīt jaudu atkarībā no priekšā esošā sižeta kurš var mainīties ļoti strauji.
Schneider:Tev mīts, bet man - gadiem pārbaudīts fakts.
Man arī gadiem pārbaudīts fakts, pa reportāžām un kāzām - tikai bez ttl. PS par strobistiem mēdz dēvēt indivīdus, kuri pastiprināti lieto mazās zibspuldzītes, nevis studijnieces
TTL bija labs, bet E-TTL Canonim, kuram impulsa jaudas precīza pieskaņošana pēs eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona - pilnīgs murgs. Tādēļ arī man 580 EXII mētājās plauktā, bet lietoju Metz 58 AF-1 režīmā "A". Tieši tāpat daru tagad ar Pentaxi un Metz 54 MZ-4i. Kad kādā apsveikšanas brīdī man nav zināms, kādā attālumā no vajadzīgā objekta radīsies izdevība nospiest pogu, labāk tomēr izmantošu automātikas palīdzību.
Schneider:TTL bija labs, bet E-TTL Canonim, kuram impulsa jaudas precīza pieskaņošana pēs eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona - pilnīgs murgs. Tādēļ arī man 580 EXII mētājās plauktā, bet lietoju Metz 58 AF-1 režīmā "A". Tieši tāpat daru tagad ar Pentaxi un Metz 54 MZ-4i. Kad kādā apsveikšanas brīdī man nav zināms, kādā attālumā no vajadzīgā objekta radīsies izdevība nospiest pogu, labāk tomēr izmantošu automātikas palīdzību.
Interesanti, bet man "nestrādājošā" sigma arī iemācīja bildēt manuālajā režīmā. Jo es nebliežu nekad ar blici pa taisno, bet gan vienmēru esmu apbruņots ar veselu kaudzīti PTTL blicēm... Kuras uzliktas uz manuāliem cipariņiem un tā, lai tās trāpa pa kaut kādām baltām virsmām. Ja tādas daudzas izmētātas pa visu telpu (protams, besī ārā ar visu baru cilvēku par šo uzreiz runāties - visi grib parunātires uzreiz), sanāk makten glauni. Attiecīgi tālāk ir tehnikas jautājums - paredzēt, ka tā zipene tajā vietā zipina un nepieciešamības gadījumā pieliekties, lai tā ir aiz bildējāmā subjecta.
Schneider:TTL bija labs, bet E-TTL Canonim, kuram impulsa jaudas precīza pieskaņošana pēs eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona - pilnīgs murgs. Tādēļ arī man 580 EXII mētājās plauktā, bet lietoju Metz 58 AF-1 režīmā "A". Tieši tāpat daru tagad ar Pentaxi un Metz 54 MZ-4i. Kad kādā apsveikšanas brīdī man nav zināms, kādā attālumā no vajadzīgā objekta radīsies izdevība nospiest pogu, labāk tomēr izmantošu automātikas palīdzību.
Interesanti, bet man "nestrādājošā" sigma arī iemācīja bildēt manuālajā režīmā. Jo es nebliežu nekad ar blici pa taisno, bet gan vienmēru esmu apbruņots ar veselu kaudzīti PTTL blicēm... Kuras uzliktas uz manuāliem cipariņiem un tā, lai tās trāpa pa kaut kādām baltām virsmām. Ja tādas daudzas izmētātas pa visu telpu (protams, besī ārā ar visu baru cilvēku par šo uzreiz runāties - visi grib parunātires uzreiz), sanāk makten glauni. Attiecīgi tālāk ir tehnikas jautājums - paredzēt, ka tā zipene tajā vietā zipina un nepieciešamības gadījumā pieliekties, lai tā ir aiz bildējāmā subjecta.
Nu nezinu, vai vienmēr tā būs iespējams, piemēram, pa visu skatuves dziļumu un zāli vai aizbraukt uz tālas lauku baznīciņas 100 gadu jubileju, un pirms dievkalpojuma vēl paspēt saspraudīt blices visos stūros.
Tur tik jāpaļaujas uz esošo gaismu un K-5 augstajiem ISO.
Lasu un nedod miera viens (kā jau atvaļinātam mehāniķim) jautājums - putekļi uz matricas. Matricas tīrīšana, ja priekša nav filtra. Ar veco sistēmu sadzīvoju labi. Bezfiltra variantā negribētos ar firmu piedāvātajiem "brīnumlīdzekļiem" šķaidīties tieši pa pliku matricu.
Nujā, es tik biju domājis to, cik reāls ir reportāžu gaismas variants "blice manuālā režīmā, jo ir vairākas remote vadāmās pa visiem stūriem".
Pilnībā reāls. Ar piebildi, kair aparāts ar augstiem iso, gaišu fiksu kaudzīte, 2,3 vai vairāk blicītes un nedaudz laika to salikt. Zibspuldzes, lielākoties, izmantoju aizpildošās gaismas veidošanai, ja apstākļi ļauj arī kontrai. Ja griesti nav diez cik augsti un ir balti, vai daudzmaz gaiši un atstaro gaismu - 2 blices pa stūriem un telpa nosegta. Vēl vienu var uzmaukt uz kameras, ja nu kas....+ - ar minētajām metodēm esmu ticis cauri visur.
NilsS: Pilnībā reāls. Ar piebildi, kair... nedaudz laika to salikt.
Atslēgas vārds - laiks to salikt, piebildīšu - arī iespējas. Mans aptuvenais dienas režīms kādā lielā pasākumā, piemēram, pilsētas svētkos - Kultūras namā teātra aktieru priekšnesums bērniem, no turienes skrienu uz skolas zāli, kur tikšanās ar kādu rakstnieku, pēc tam muižas kapelā kamermūzikas koncerts, tad baznīcā dievkalpojums, vēlāk pilsētas mēra kabinetā kaukāda ārzemnieku delegācija. Ja kur vajadzīga piegaismošana, tad tikai blice griestos ar balto šiltīti un viss. Un vēl - manos piemēros ir 17-50/2,8 un 70-200/2,8, bez fiksiem, tāds man ir tikai viens, nesen iegādātais FA 28/2,8, to lietoju parka estrādē, kur pietiek telpas kāju zūmam. Šitajā www.fotoblog.lv... iztiku pilnīgi bez 17-50.
Voldemorts:Lasu un nedod miera viens (kā jau atvaļinātam mehāniķim) jautājums - putekļi uz matricas. Matricas tīrīšana, ja priekša nav filtra. Ar veco sistēmu sadzīvoju labi. Bezfiltra variantā negribētos ar firmu piedāvātajiem "brīnumlīdzekļiem" šķaidīties tieši pa pliku matricu.
aizsargstikls klaut kāds tak tur tik un tā ir pa virsu. bet vispār, cik atceros no Nikon D800E kaut kur publicētās sensora shēmas, tad tur ir nevis nav filtra (kā midformātiem), bet uztaisīts savādāks -divdaļīgs, kur otra daļa neitralizē to pirmās daļas darbību. Varētu būt, ka Pentaxam ir tāpat.