forum.gif
Pentax K-30
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax K-30
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.06.13 12:17
 citēt
Jā nu tā ccd sony matrica uz Pentakšim bij traki garšīga (un *istd-s vispilnīgākā no visas tas plejādes ko ar šo sensoru saražoja) - no toņu viedokļa gan K-20, gan K-5 ir *plastmasīgāki*, bet nu protams veco laiku mantojums - *domīga*, mazu ekrānu un pret k-5 lietojama tik līdz iso 400 :)
Publicēts: 21.06.13 12:31 labots
 citēt
Schneider:
NilsS: Pilnībā reāls. Ar piebildi, kair... nedaudz laika to salikt.

Atslēgas vārds - laiks to salikt, piebildīšu - arī iespējas.

Īstenībā tas ko aprakstīju nemaz NAV ilgi ! Apmēram 1-3 min vajag, ja operatīvi :)
Blici vadāju jau uzskrūvētu uz statīva. Pat trigeri nevajag -palaižas no zibšņa( parasti trigeris gan tāpat jau klāt ar visu vadu) . Ieej telpā, noliec pretēji logiem, ja ir. Var vienkārši uzlikt uz jebkura plaukta vai augstākas virsmas. Otru uzmauc uz blices un minimālais variants gatavs. Nu vai ar saliec 2. blices, atbilstoši telpai - nunav tas ilgi. Drīzāk pieraduma un ticības lieta. Procesu paildzinās ja gribēsi likt lietussargus uc pribambasus. Turklāt regulāri šādi fočējot jau ienākot ir skaidrs - zibsenei jauda ar mazu + - tik, iso tik, F šitik un aiziet. Kāpēc tā ķēpāties ? Gaisma izskatās daudz dabīgāka, nereti nevar pateikt, ka lietotas blices. Turklāt mazs iso = labu kvalitāti.
Publicēts: 21.06.13 12:34
 citēt
Nujā, bet tik tas nestrādās, ja es tā operatīvi ar statīviem 1-3 min bizošu starp baznīcas tantiņām un pa KN pārpildīto zāli un skatuvi.
Publicēts: 21.06.13 12:39 labots
 citēt
Schneider:Nujā, bet tik tas nestrādās, ja es tā operatīvi ar statīviem 1-3 min bizošu starp baznīcas tantiņām un pa KN pārpildīto zāli un skatuvi.

Nu gan atrunājies pavisam neveikli. Negribēšu ticēt, ka esi tik bezatbildīgs un uzrodies uz kāzām pēdējā minūtē ?:face-glasses:
Es cenšos ierasties vismaz 15 min pirms - var visu izrunāt ar svēto tēvu un uzlikt blici ar 2.stāvā ja vajag, ko šad tad esmu darījis. Kas attiecas uz kn - tur pēc blicēm maza vajadzība, jo labāk vai sliktāk bet viss ir izgaismots. Man gan šķiet, ka nupat diskusija kļūst bezjēdzīga, jo pat nemēģinot meklēsi tikai atrunas :) un nav jau man nekāda vajadzība kādam uzspiest savu. Es varētu piekrist tam, ka provincē reportierim baigi nav vērts iespringt ( kaut cik esmu apskatījies, tev fočenes ir labākas par lielo vairumu ) taču vienmēr jau var pacensties sevis dēļ.
Publicēts: 21.06.13 12:51
 citēt
Jāpikrīt NilsS, ka vienmēr ir kkāds *gandaris* ja šķirojot kartiņas redzi, ka esi izspiedis maksimumu no esosām iespējam - protams ir gadījumi kad ej uz pasākumu kurš pašam nepatīk, honorārs bezcerīgs un bildes aizies neta galerijā kura nogrims pec trijām dienam - nu ķipa knipsē, lai nesačakarētu attiecības un dabūtu sakarīgakus pasūtījums - tad jā - iso debesīs un mauc.... sevi zelodams :D bet kazas nav tas gadījums - ja bildēju par velti tad draugam ja par honorāru tad tādu, ka japacenšās.
Publicēts: 21.06.13 13:09 labots
 citēt
Es ne par kāzām runāju, man reportāžas skaitās tas, ko bildēju domes lapai un vietējām avīzēm, uzrakstīju tak vidusmēra bildēšanas scenāriju. Un koncertos arī neviens neļaus starp dejotājiem likt statīvus. Nez kur un kādēļ man iepriekš jāpiesaka statīvu izvietošanu zālē starp logiem un spoguļsienām, kad tur vietējiem deju kolektīviem pasniedz meistarklasi Jeņķīzijas deju grupa, ja tās bildes ir tīri informatīvs fakta dokumentējums.

Kāds sakars tam visam ar atrunām, drīzāk tu centies mani pierunāt, ka uz veikalu pēc maizes jābrauc ar 20-tonnīgo samosvalu. :face-grin:

Jā, un paldies par manas "daiļrades" augsto novērtējumu... :shame:
Publicēts: 21.06.13 14:15 labots
 citēt
nu - pārspļaut f-64 latiņu nebūtu baigi viegli....tā ka nav ko gruzīties :) priecīgus svētkus.
Publicēts: 21.06.13 14:17
 citēt
nu - pārspļaut f-64 latiņu nebūtu baigi viegli....tā ka nav ko gruzīties :) priecīgus svētkus.
Publicēts: 22.06.13 09:39
 citēt
RobertsJ, paldies! Paskatījos par "bezfiltra"kamerām, atsauksmes un bildes visumā pozitīvas.:face-smile:
Publicēts: 25.06.13 22:49
 citēt
a bet Tu...
...nepeerc .
driiz buushot Pentax ff :D
Publicēts: 26.06.13 10:26
 citēt
"Būšot":face-crying: jau velkās gadu desmit.
Publicēts: 21.08.13 18:49
 citēt
seelis:K-50 ir tas pats k-30. Vienīgi kaste nedaudz atšķirās.:face-crying:

Gandriz, bet autofocus strada vel labak, un kamera strada atrak. Pec nozagtas K-30 nesen nopirku K-50, kamera ir labaka.
Publicēts: 21.08.13 20:25
 citēt
Droši vien tas pats, kas ar k-5 un k-5II. K-5II autofokuss tiešām zvērā.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):