Dzēšot ārā vienu bildi man nezināmu iemeslu dēļ pazuda aptuveni 11000 bilžu.Ir mapītes ,kuras saglabājās,bet ir tukšas un ir arī tādas kuras pazuda vispār.Bildes glabāju uz atsevišķa ārējā HDD.Ko tagad ieteiktu darīt?Vai ir proga ar kuru var kaut ko atjaunot.Ierāvu jau no rīt 50g jo bez viņiem būtu kompi triecis pret sienu.HELP
p.s. var būt varat ieteikt meistaru kas ar šādām problēmām nodarbojas
O bļaviens. Tikai 50gr. Tad jau baldrjejāņa tjinkjūra. Interesanti dzirdēt profu atbildes. Vai citās vietnēs arī SOS sauciens izsludināts? Izskatās, ka ne tikai Rīgas pils, bet arī Tavi krājumi cietuši. Lai veicas.
Līdzjūtība. Kaut nevaru palīdzēt, varu mierināt - man no pārformatēta diska procentus 90 -95 atjaunoja, bet tas bija sen un tālu no Rīgas. Tātad ir dabā gan programmas gan pratēji tās lietot, tikai jāatrod, kas nevarētu būt grūti, šiem tak arī klientu naudu vajaga. Pat takse dzirdēta - esot ap Ls 50 par disku, bet tas jau laikam katrā gadījumā citādi.
Pievieno disku vēlreiz kompim un iespējams, ka Tev atjaunosies viss - kompis piedāvās. Tikai vairak neko nedari ar tād diska failiem/folderiem bet pārkopē citā diskā. Man tā mēnesi atpakaļ bija ar terabaiitīgo Passport ārējo HDD.
Ar kādu no recovery softiem vajadzētu dabūt visu atpakaļ, galvenais nesākt liekas darbības viekt ar to disku... sūdi ir tad, ja kompis nelasa vairs to disku... man sen atpakaļ sanāca škirties no 10k bildēm, jo uz kompja pārinstalēšanas brīdi bildes biju iemetis ārējā cietajā un noslinkojis pēc tam visas salādēt atpakaļ, ārējais noklājās un garantijā man smuki iedeva jaunu iepakotu ...
1. Copy Disk Image. (katra lieka čakarēšanās ar bojātu disku dramatiski samazina iespējas atjaunot dauts. Tamdēļ disks vispirms jānokopē 1:1 uz lielāku disku. Līdz tam NEKO NEAIZTIEC). 2. Restore data. Lai nebūtu jāsačakarē viss ar nejēdzīgām programmām (eazy rekoverī visādiem sūdiem). Šis skaitās vidēji kruts tūlis, ko mirstīgie var lietot: www.pcworld.com...
Nemirstīgie atjaunos pa dārgo (kādu štuku latu būs jānoliek). Tas, ja neizdodas uztaisīt "disk image", tad pastāv iespēja to disku izjaukt un nolasīt ar cita līmeņa pasākumiem. Bet šeit ir svarīgi pēc pirmā mēģinājuma pārkopēt.... NEKO NEDARĪT. Katrs lieks "kustinājums" dramatiski samazina iespējas atjaunnot datus.
Vēl tu varētu uzrakstīt diagnozi - "disk is not formatted", disks klikšķ, u.t.t.?
Rīgā irvismaz 10 kantori, kuri nodarbojas ar failu atgūšanu. No 150-500 un ls. Vismaz lielāko daļu lētākais no tiem spēja atgūt. Nu - atliek braukt....šie arī paskatās un pasaka - cik apmēram varēs atdabūt un cik prasīs par to, pirms darba. Emmm, turies, iedzer vēl puslitru ........izgulies un gan būs ok vienmēr jau labākā bilde ir tā, kura tik taps....
Kā man savulaik šancē teica un arī pierādija specļisti , ATJAUNOT ierakstus praktiski pilnībā varot 95% gadījumu arī no formatēta par virsu pārrakstīta HDD , tas esot tik laika un jaudu jautājums , lai datus padarītu neatgūstamus disk esot fisizski jāznīcina sadauzot neregulārās sastāvdaļas ;D Pietam tas tika labi nodemonstrēts nopērkot "Otro roku" veikalā industriāli "Iztīrītu" datoru un pilnībā atjaunojot kādas USA iestādes iekšējās aprites dokumentāciju
Lunis:Kā man savulaik šancē teica un arī pierādija specļisti , ATJAUNOT ierakstus praktiski pilnībā varot 95% gadījumu arī no formatēta par virsu pārrakstīta HDD , tas esot tik laika un jaudu jautājums , lai datus padarītu neatgūstamus disk esot fisizski jāznīcina sadauzot neregulārās sastāvdaļas ;D Pietam tas tika labi nodemonstrēts nopērkot "Otro roku" veikalā industriāli "Iztīrītu" datoru un pilnībā atjaunojot kādas USA iestādes iekšējās aprites dokumentāciju
Neesmu ar to saskāries, bet esmu pilnīgi pārliecināts = nav taisnība.
Disks ir normāls dzelzsgabals, kurā ieraksta datus 000101010101010101010101010101000010010010. Ja katru no šiem cipariņiem pārraksta pāri, neredzu iespējas gaišreģim un burvju māksliniekam šo vērtību atjaunot.
Ja datus izdzēš vai formatē, tad protams, jā.
Bet ja izdzēš ar PRO metodēm, tad nekā tur nevar atjaunot. Jo tur fiziski pārraksta vērtības visā diskā.
Un ja tam visam netic, tad var ticēt fizikai un diskam sakopēt virsū, piemēram, filmas. Tad atjaunotājs varēs atjaunot šīs zagtās filmas un vismaz izklaidēties tās skatoties.
situācijas apraksts nedod skaidrību par to,kas konkrēti noticis. Tie faili var arī nebūt nekur pazuduši. Viens cietnis man arī sasaldēts stāv saldētavā,hermētiskā kārbā. Nav iekāriena pagaidām atjaunot.
Vaards:Neesmu ar to saskāries, bet esmu pilnīgi pārliecināts = nav taisnība.
Disks ir normāls dzelzsgabals, kurā ieraksta datus 000101010101010101010101010101000010010010. Ja katru no šiem cipariņiem pārraksta pāri, neredzu iespējas gaišreģim un burvju māksliniekam šo vērtību atjaunot.
Ja datus izdzēš vai formatē, tad protams, jā.
Bet ja izdzēš ar PRO metodēm, tad nekā tur nevar atjaunot. Jo tur fiziski pārraksta vērtības visā diskā.
Un ja tam visam netic, tad var ticēt fizikai un diskam sakopēt virsū, piemēram, filmas. Tad atjaunotājs varēs atjaunot šīs zagtās filmas un vismaz izklaidēties tās skatoties.
Ot nemācēšu tev atbildēt bet satasīts bija smuks kīno ar etapiem kā NOLIKTAVĀ nopērk normālu melnu DELL datoru ar tīru tātad jau pārinstalētu XP sistēmu nogādā pie skrūvīšiem ķīlīšiem šie izņem cietni noskanēs tā ražotāja kodu , tad pieslēdz iekārtai ievada kaut kādus ražotāja datus un "Dažu stundu laikā" pilnībā atgūs datus un sistēmu , ieliek atpakaļ kastē un PALAIŽ kompi visu XP desktopu un darba softiem. Kā viņi komentēja tas gan esot vairāk šovam jo ikdienā viņi atgūstot tikai faili un datu bāzes , sveša sistēma to nolasīšanai nesot nepieciešama. Taka visiem tika nodemonstrēts ka HDD tikai uz samalšanu
Man domāt Lunim taisnība,katrs ābolists var pārliecināties palaižot diska utili un apskatīties izdzēšanas drošības opcijas,ka drošākais variants skaitās 7 kārtēja pārrakstīšana,vienreiz pierakstīt disku ar 0 nav uzskatāma par drošu izdzēšanas opciju.Man domāt, tapēc,ka magnētiskais ieraksts ir un paliek analogs un līdz ar to signāla līmenis ierakstam 1->1 un 0->1 nebūs pilnīgi identisks,tātad pastāv iespēja analizējot signāla līmeni noteikt kāda vērtība bijusi iepriekšejam ierakstam.
Jāpiekrīt Lunim un 60uz5komats6, pats mājās recoverojot 60GB cieto disku, esmu ticis pie 100+ GB informācijas. Cietais bija iestrēdzis RAW formātā, jeb vnk pazudusi partīcija. Kad meklēju, kā tas var būt iespējams, ā var fizikas likumus apmānīt, izrādījās, kā ir tieši tā kā 60uz5komats6 raksta, respektīvi -> info tiek rakstīta paralēli, ja koda daļas sakrīt ar jau ierakstīto, to nepārraksta, bet nolasot izmanto, tādā veidā teorētiski ietilpība var būt daudz lielāka.
un par tēmu - jolan, ja tev par recoverošanu prasa 150LS tad atnes labāk man, es pa šīm brīvdienām to izdarīšu par 75LS Ja kas PM!
Dansiga-man arī uz cietņa parādijās brīvi 130GB.Visiem paldies par ieteikumiem.Šodien vakarā iebrauks čoms(kam tuvas ir šīs lietiņas)un mēģinās ko darīt,ja viņš gadījumā atteiksies,tad izmantošu TomsL piedāvājumu.
Rolands66:situācijas apraksts nedod skaidrību par to,kas konkrēti noticis. Tie faili var arī nebūt nekur pazuduši. Viens cietnis man arī sasaldēts stāv saldētavā,hermētiskā kārbā. Nav iekāriena pagaidām atjaunot.
TAS kāreiz ir pavisam skaidrs, cilvēks to štepseli pa ātru izrāva. Atjaunojas 100% + kaudze visādas iepriekš dzēstas drazas.