Taisos pirkt Pentax-5 bodiju. Šobrīd lietoju filmiņnieku Pentax-K1000. Vārdusakot, objektīvi no Pentax K-1000 ļoti labi, gribēšu likt arī Pentaxam K-5. Bet, ja Pentaxam K-5 nav Full Frame , tas būtiski ietekmēs attēla kvalitāti? Stāsta, ka attēls varot kropļoties.... Vai tomēr meklēt Full Frame bodiju no Canona?
Gu:Taisos pirkt Pentax-5 bodiju. Šobrīd lietoju filmiņnieku Pentax-K1000. Vārdusakot, objektīvi no Pentax K-1000 ļoti labi, gribēšu likt arī Pentaxam K-5. Bet, ja Pentaxam K-5 nav Full Frame , tas būtiski ietekmēs attēla kvalitāti? Stāsta, ka attēls varot kropļoties.... Vai tomēr meklēt Full Frame bodiju no Canona?
p.s. a kādus stiklus liksi uz piecīša? www.mosphotos.com... Kā redzams no bildes, pentax ir slavens ar to, ka visi vecie objektīvi der uz jaunākiem aparātiem!
*kvalitāti* kamera kurai sensors ir puse no pilna kadra ietekmē šādi:
uz Pentax-K1000 tāpat kā uz Pentax k-5 var uzlikt dajebkādus K - KAF3 baijonešu stiklu attiecīgi mums nav ne jausmas kādi ir Tavi K1000 objektīvi... ja vissenākie M tad bildēt varēsi, bet tikai M režīmā pati stādot kamerā slēdža laiku un uz objektīva diafragmas skaitli - nedarbosies absolūti nekāda automātika. Ja nedaudz jaunākie A stikli tad ies viss izņemot autofokusu.
Kādas skaidras atbildes lai sniedz cilvēkam ,kam galva pilna ar mārketinga figņām un tupu amatiereļu leģendām,salasītām internetā? Tad vispirms ir jālasa diezgan gara lekcija fotogrāfijas pamatos.Kādi objektīvi šobrīd ir un ko ir paredzēts bildēt?Fotoaparāts ir instruments un nezinot kādam mērķim tas tiks lietots neviens nevar ieteikt labāko.Universālākais ko var ieteikt izlasot jautājumu ir pirkt nevis "body'bet "kit",tad būs gana universāls zūms komplektā un ar esošajiem objektīviem varēs paspēlēties,kad uznāks iedvesma un ko citādu.
Maris:*kvalitāti* kamera kurai sensors ir puse no pilna kadra ietekmē šādi:
uz Pentax-K1000 tāpat kā uz Pentax k-5 var uzlikt dajebkādus K - KAF3 baijonešu stiklu attiecīgi mums nav ne jausmas kādi ir Tavi K1000 objektīvi... ja vissenākie M tad bildēt varēsi, bet tikai M režīmā pati stādot kamerā slēdža laiku un uz objektīva diafragmas skaitli - nedarbosies absolūti nekāda automātika. Ja nedaudz jaunākie A stikli tad ies viss izņemot autofokusu.
vot jautājums - vai meitene palika 1,6 x nesmukāka???
Viss skaidrs! man ir M stikli. Paldies, Māri, par uzskatāmu materiālu, to gan zināju, bet... Vispār jautājumu uzdrošinājos rakstīt, jo pirms tam samulsināja mani itkā profesionāļu komentāri, ka bilde mēdz viļnoties un tur melnas maliņas parādās...likās dīvaini, no kā tad tā.. Paldies "Bildes", uzskatīšu to par komplimentu!
Gu:Viss skaidrs! man ir M stikli. Paldies, Māri, par uzskatāmu materiālu, to gan zināju, bet... Vispār jautājumu uzdrošinājos rakstīt, jo pirms tam samulsināja mani itkā profesionāļu komentāri, ka bilde mēdz viļnoties un tur melnas maliņas parādās...likās dīvaini, no kā tad tā.. Paldies "Bildes", uzskatīšu to par komplimentu!
Gu:Viss skaidrs! man ir M stikli. Paldies, Māri, par uzskatāmu materiālu, to gan zināju, bet... Vispār jautājumu uzdrošinājos rakstīt, jo pirms tam samulsināja mani itkā profesionāļu komentāri, ka bilde mēdz viļnoties un tur melnas maliņas parādās...likās dīvaini, no kā tad tā.. Paldies "Bildes", uzskatīšu to par komplimentu!
man melnas maliņas mēdz parādīties, ja uzlieku digi kropoto objektīvu uz filminieka, nevis otrādāk. regulāri bildēju ar filminieka 50mm uz digi un par kvalitāti ne mazāko sūdzību.
Gu: Vispār jautājumu uzdrošinājos rakstīt, jo pirms tam samulsināja mani itkā profesionāļu komentāri, ka bilde mēdz viļnoties un tur melnas maliņas parādās...
Gu: Vispār jautājumu uzdrošinājos rakstīt, jo pirms tam samulsināja mani itkā profesionāļu komentāri, ka bilde mēdz viļnoties un tur melnas maliņas parādās...
Jēziņ, kur ko tādu var izlasīt???
kāpēc tas jālasa - tā ir saruna starp miglainas apjausmas skartiem/ķertiem cilvēkiem kas nesaprot kas ir lielāks - objektīva projekcijas diametrs vai gaismasjūtīgais laukums - ir tak tik saldkaisla bauda pabubunāt par nezināmo - ķip runā ka: un aiziet fufeļa bubuļi
man melnas maliņas mēdz parādīties, ja uzlieku digi kropoto objektīvu uz filminieka, nevis otrādāk. regulāri bildēju ar filminieka 50mm uz digi un par kvalitāti ne mazāko sūdzību.
Jocīgi, konkrēts MEITENES jautājums. Faktiski vienīgā konkrētā atbilde.... Nez, pieļauju, bezfiltra variants (K-5 IIs?) , ar visjaunākajām izstrādnēm...
Vaards:Pēc Māra komentāra ir tik patīkami izlasīt Voldemorta komentāru - stils tiek ieturēts pat pēc atmaskošanas.
Vaards, taviem spriedumiem pavisam vairs neuzticos - pēc cītīgās e-baja lielīšanas. Par "atmskošanu" gan nesapratu - nebūsi taču iesaistījies kādā nelegālā pagrīdes pulciņā.
Vienkārši,eļektroņiku lai Bodijā traku nepadarītu,veciem Takumariem tikai bleķis pa kontaktiem šīberē,un ekspo,un citās daļās iegūst,to ko ātrumā nevar saprast.Bet ja grib nopietni,tad kontaktu vietā,stiklam pie bajonetes jāfrēzē pusaplīts,bet nu tomēr paliels čakars.Tāpēc.
Izlasīju ko sarakstijis,un laboju,jānoņem bajonete(jau čakars,skrūves negrib atgriezties) jātzīmē kontaktu vietas,jāsaurb dirkini,jaizfrēzē skaists loks,jā,un vēl ,pret skrūvgriezni ar to pašu jaizdara,ar skaistu lociņu ,lai objektīvu pagriežot(pie noņemšanas,uzlikšanas)šamais neķērās.Tad jauki jaizurbj objektīva rumpī jaunas skrūvju vietas,jāiegriež vītņuki,un jāsaliek kopā.Un viss tas jādara lai skaiduki nesbirst kur nevajag.
Voldemorts: Vaards, taviem spriedumiem pavisam vairs neuzticos - pēc cītīgās e-baja lielīšanas.
Kas vainas ebajam?
Ir viena problēma - Voldemorts īsti neatšķir ēbaju no xnet.lv Protams, vinš saprot, ka viens Amērikā, viens šeit. Bet aptuveni ar to tā sapratne beidzas.
Ir viena problēma - Voldemorts īsti neatšķir ēbaju no xnet.lv Protams, vinš saprot, ka viens Amērikā, viens šeit. Bet aptuveni ar to tā sapratne beidzas.
Man jau tā izskatās.. es gandrīz visu pērku ebajā, fotolietas laikam ka pilnīgi visas nāk ar ebaja starpniecību, nav bijis neviens gadījums par kuru varētu kautko sliktu teikt.. Īpaši ņemot vērā ebaja politiku, ka pircējam vienmeŗ taisnība- pārdodot var uzrauties uz negodīgu pircēju, bet otrādi tas ir jāmāk..
AGNOS:Vienkārši,eļektroņiku lai Bodijā traku nepadarītu,veciem Takumariem tikai bleķis pa kontaktiem šīberē,un ekspo,un citās daļās iegūst,to ko ātrumā nevar saprast.Bet ja grib nopietni,tad kontaktu vietā,stiklam pie bajonetes jāfrēzē pusaplīts,bet nu tomēr paliels čakars.Tāpēc.
Es gan neuzķeru, kādas problēmas varētu būt bodijam.. Esmu lietojis vairākus Takumarus, un vēl kaudzi citus vecos stiklus, Gan M42 ar pārejas gredzeniem, gan K bajonetēm, gan makro gredzenus.. Nekad neesmu novērojis kautkādas problēmas.. gaismu izrēķina normāli, nu, dažreiz drusku ar EV jāpiespēlē, arī fokusa punkts iedegas, cik nu tas precīzs ir, tas cits jautājums..