forum.gif
Izdzēsti faili.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Izdzēsti faili.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.06.13 23:56
 citēt
Cik senus failus būtu iespējams atgriezt no CF kartes? Vai cik gb no 8gb kartes?
Un kādu softu iesakāt?
Paldies.
Publicēts: 26.06.13 23:59
 citēt
Pamēģini šito: www.pandorarecovery.com...
Lūdzu.
Publicēts: 27.06.13 00:27 labots
 citēt
Vairākus kādreiz izmēģināju - liela daļa nekam nederēja, vai arī tipa atrada failus, bet par to atgūšanu bija jāmaksā... Vai arī varēja atgūt pirmos 100 Mb bez maksas...
Šis ir vislabākais www.cgsecurity.org... , tikai lietošanas ērtums ļoti zemā līmenī (atgādina DOS).
Publicēts: 27.06.13 07:20
 citēt
Ar R-Studio nedēļu atpakaļ stundas laikā atjaunoju 130GB.Ātri,ērti un vienkārši
Publicēts: 27.06.13 07:42
 citēt
Jolan:Ar R-Studio nedēļu atpakaļ stundas laikā atjaunoju 130GB.Ātri,ērti un vienkārši
130gb no cik lielas kartes?
Publicēts: 27.06.13 07:44 labots
 citēt
Vnk lieta tāda, ka man vajag dabūt failus kas ir bildēti mēnesi atpakaļ. un 8gb karte ir piebildēta un izlādēta reizes sešas.
Publicēts: 27.06.13 08:00
 citēt
Jolan:Ar R-Studio nedēļu atpakaļ stundas laikā atjaunoju 130GB.Ātri,ērti un vienkārši

Ir bezmaksas vai arī jāpērk?
Publicēts: 27.06.13 08:16
 citēt
omulis:Vnk lieta tāda, ka man vajag dabūt failus kas ir bildēti mēnesi atpakaļ. un 8gb karte ir piebildēta un izlādēta reizes sešas.

Tad pēdējās reizes failus arī dabūsi... Kāds tam sakars ar ilgumu?:face-smile: Dati nav piens, kas var sarūgt...
Publicēts: 27.06.13 08:22
 citēt
Elmarss:
omulis:Vnk lieta tāda, ka man vajag dabūt failus kas ir bildēti mēnesi atpakaļ. un 8gb karte ir piebildēta un izlādēta reizes sešas.

Tad pēdējās reizes failus arī dabūsi... Kāds tam sakars ar ilgumu?:face-smile: Dati nav piens, kas var sarūgt...
Dati mēdz būt nekorekti
Publicēts: 27.06.13 14:49
 citēt

Bļāģ, cik debīli cilvēki dzīvo Latvijā!
Publicēts: 27.06.13 15:19
 citēt
Vaards:

ir gadījies, atjaunojot bildes, ieraudzīt k-kādus pavecākus brīnumus, kas točna ir no iepriekšējām reizēm, bet tas tikai tā fragmentāri, uz to paļauties nevajadzētu.

Bet tā visā visumā jāpiekrīt, ka uzstādījums par failu dabūšanu pēc 6x pārrakstīšanas reizēm ir VAIRĀK KĀ DEBILS.
Publicēts: 27.06.13 16:00
 citēt
Vaards:

mierini sevi ar domu,ka nēesi vienīgais
Publicēts: 27.06.13 19:13
 citēt
Paldies, tiem, kas palīdzēja ar produkltīvu atbildi!
Publicēts: 27.06.13 19:33
 citēt
Jolan:
Vaards:

Debīliem vienmēr liekas, ka citi debīli. Šoreiz nav mans gadījums ;-)

Skaidroju vēlreiz - jau Tavā diskusijā par pazaudētiem failiem pabrīnījos... He he.

Tātad, jebkurš digitālais datu nesējs sastāv no 8 bitiem: 00000000 līdz 11111111 (kas būtu vērtības no 0 līdz 255, jebšu viena krāsa no 0 līdz 255 ir viens baits, ko apraksta ar 8 bitiem).

Jebkuram datu nesējam ir konstants baitu skaits, piemēram, 32 Giga baiti. 32 Gigi ar 00000000 vai 11111111 vai 01010101 kombinācijā uzlādētām šūnām.

Lieta tāda, ka dzēšot ārā u.t.t. šīs vērtības 00001011 neviens fiziski neaiztiek (laika ekonomijas dēļ un lai datu nesējs tik ļoti nenolietojas), bet faila adresei pirmo simbolu aizvieto ar _ un attiecīgi visi datu lasītāji saprot, ka tā vieta turpmāk ir tukša, attiecīgi laika gaitā katrs tāds astoņvērtīgais baits tiks pierakstīts pilns ar informāciju.

Ja omulis ir tās vērtības no 0000000000 uz 111111111 mainījis 6reiz, tad nekāda atjaunošana nav iespējama.

Ja omulis ir pārrakstījis tikai pāris bildes (vienreiz, divreiz vai vairākreiz), tad viņš varēs atjaunot visādas vecās bildes par kādiem 30%, jo baiti ir sadalīti sektoros ar savām adresēm u.t.t. kur tukšās vietas var tikt pāradresētas savādāk - tas ir no piecām bildēm var būt jau pārrakstīti pāri kaut kādi atsevišķi fragmenti, jo kontrolierim (mikroprocesoram, kas ņemas ar optimālu datu adresēšanu u.t.t.) liksies, ka tukšo vietu šādi ir ērtāk aizpildīt.

Divos vārdos - ja karti pieraksta pilnu, tad nav pilnīgi nekādu cerību atjaunot to, kas tur iepriekš bijis. Tas vienkārši ir elementāri neiespējami, jo cietais disks sastāv no daudzām 0101010101 vērtībām. Tās mainās 00001111 no katra jauna faila ierakstīšanas.
Publicēts: 27.06.13 19:41
 citēt
Vaards:
Jolan:

Debīliem vienmēr liekas, ka citi debīli. Šoreiz nav mans gadījums ;-)

Skaidroju vēlreiz - jau Tavā diskusijā par pazaudētiem failiem pabrīnījos... He he.

Tātad, jebkurš digitālais datu nesējs sastāv no 8 bitiem: 00000000 līdz 11111111 (kas būtu vērtības no 0 līdz 255, jebšu viena krāsa no 0 līdz 255 ir viens baits, ko apraksta ar 8 bitiem).

Jebkuram datu nesējam ir konstants baitu skaits, piemēram, 32 Giga baiti. 32 Gigi ar 00000000 vai 11111111 vai 01010101 kombinācijā uzlādētām šūnām.

Lieta tāda, ka dzēšot ārā u.t.t. šīs vērtības 00001011 neviens fiziski neaiztiek (laika ekonomijas dēļ un lai datu nesējs tik ļoti nenolietojas), bet faila adresei pirmo simbolu aizvieto ar _ un attiecīgi visi datu lasītāji saprot, ka tā vieta turpmāk ir tukša, attiecīgi laika gaitā katrs tāds astoņvērtīgais baits tiks pierakstīts pilns ar informāciju.

Ja omulis ir tās vērtības no 0000000000 uz 111111111 mainījis 6reiz, tad nekāda atjaunošana nav iespējama.

Ja omulis ir pārrakstījis tikai pāris bildes (vienreiz, divreiz vai vairākreiz), tad viņš varēs atjaunot visādas vecās bildes par kādiem 30%, jo baiti ir sadalīti sektoros ar savām adresēm u.t.t. kur tukšās vietas var tikt pāradresētas savādāk - tas ir no piecām bildēm var būt jau pārrakstīti pāri kaut kādi atsevišķi fragmenti, jo kontrolierim (mikroprocesoram, kas ņemas ar optimālu datu adresēšanu u.t.t.) liksies, ka tukšo vietu šādi ir ērtāk aizpildīt.

Divos vārdos - ja karti pieraksta pilnu, tad nav pilnīgi nekādu cerību atjaunot to, kas tur iepriekš bijis. Tas vienkārši ir elementāri neiespējami, jo cietais disks sastāv no daudzām 0101010101 vērtībām. Tās mainās 00001111 no katra jauna faila ierakstīšanas.

Bildes tev nesliktas sanāk, bet par "baitiem" labāk paklusē, būs gudrāk... :face-smile:
Publicēts: 27.06.13 20:42 labots
 citēt
Manuprāt, ļoti izsmeļoši,lai arī krietni novienkāršotā veidā ļoti konkrēti aprasktīja kāpēc uz 6x pārrakstītas kartes nevar atjaunot tur pirms šīm 6 reizēm bijušo info...
Atmiņas karte nav molberts uz kura pirmās gleznas ir uzklāti jauni 6 gleznojumi, kurus vienkārši atliek nokasīt...
Publicēts: 27.06.13 20:53
 citēt
Elmarss:
Bildes tev nesliktas sanāk, bet par "baitiem" labāk paklusē, būs gudrāk... :face-smile:

Speciāli Tev disklaimeris:
1. Neesmu profesionāls datorurķis.
2. Aprakstā vairākās būtiskas lietas nav uzrakstītas.
3. Skaidrojums ir pa tupo, neskaidrojot kā bitu 0 2 4 6 veidojas tās astoņas 0 vai 1 vērtības mainot nulīšu un vieninieciņu secību baitāu.t.t.
4. Ja tava replika bija no tēmas " vaards ir muļķis", jo ir dzēšamprogrammās 36kārtīga datu pārrakstīšanas opcija, tad visu manu paladziņu var reducēt uz googlējumu "Peter Gutmann legend". Tas ir, datus vienreiz pārrakstot, tie ir pazuduši ar galiem. Ticēt, ka tie nav pazuduši, ir daudz stulbāk kā likt ekrānam virsū starojuma noņēmēju, vai balkus datoram turēt kaktusu, vai cerēt ka 16mpix aparātam patiesībā ir 1600mpix un CIP, FBI, CIA un 007 ir piekļuve pārējiem megapiksēļiem ar kuru palīdžibu uz FLICKR serveriem tiek datorizēti analizētas bildes. Tikpat gudri ir ātri braukt ar CD piekarinātu pie spogulīša. Nēsāt uz rokas daudz siksniņas un striķīšus vai baidīties no melnā kaķa.
Publicēts: 27.06.13 21:26
 citēt
Vārds, nedaudz murgains tev tas skaidrojums, bet lielos vilcienos tuvs taisnībai. Patiesībā ar flash kartēm ir sarežģītāk
- kartes iekšējais softs rūpējas lai rakstīšana būtu vienmērīga ilgākā laika posmā līdz ar to ja karti vienreiz oieraksta 1/2 pilnu un otrreiz ari, tad ir liela varbūtība, ka iepriekšējās bildes varēs atjaunot lielākā skaitā kā būtu cietā diska gadījumā
- kartēm parasti ir liela rezerves kapacitāte, kuru izmantot, ja kāda kartes daļa vair nelasās/nerakstās. Jo dārgāka karte, jo visticamāk šī rezerves kapacitāte ir lielāka. Šo lietu ar var izmantot datu atjaunošanā, bet gan jau ka tam vajag īpašu programmatūru nevis parastu datu atjaunošanas softu un nemaksā tas lēti.

Tā ka pastāv neliela iespēja kaut ko atjaunot. Vienkāršākais kā to izdarīt ir omulim aiznest karti uz tuvāko policijas iecirkni un pastāstīt, ka tajā ir bildējis plikas vidusskolnieces. Ar garantiju atjaunos visu, kas ir atjaunojams
Publicēts: 27.06.13 21:31
 citēt
ak34:

Tā ka pastāv neliela iespēja kaut ko atjaunot. Vienkāršākais kā to izdarīt ir omulim aiznest karti uz tuvāko policijas iecirkni un pastāstīt, ka tajā ir bildējis plikas vidusskolnieces. Ar garantiju atjaunos visu, kas ir atjaunojams

Ržuņemogu...
Publicēts: 27.06.13 21:40
 citēt
ak34:Vārds, nedaudz murgains tev tas skaidrojums, bet lielos vilcienos tuvs taisnībai. Patiesībā ar flash kartēm ir sarežģītāk
- kartes iekšējais softs rūpējas lai rakstīšana būtu vienmērīga ilgākā laika posmā līdz ar to ja karti vienreiz oieraksta 1/2 pilnu un otrreiz ari, tad ir liela varbūtība, ka iepriekšējās bildes varēs atjaunot lielākā skaitā kā būtu cietā diska gadījumā
- kartēm parasti ir liela rezerves kapacitāte, kuru izmantot, ja kāda kartes daļa vair nelasās/nerakstās. Jo dārgāka karte, jo visticamāk šī rezerves kapacitāte ir lielāka. Šo lietu ar var izmantot datu atjaunošanā, bet gan jau ka tam vajag īpašu programmatūru nevis parastu datu atjaunošanas softu un nemaksā tas lēti.

Savukārt, papildinot ak34 teikto, ja kādam iztīrās SSD disks - tāpat fiziski būvēts kā atmiņas karte, tad izdzēstās bildes pavisam noteikti nevarēs atjaunot.

SSD diskiem ir izveidota tāda funkcija kā TRIM. Jo datu atkārtotai ierakstīšanai šāda tipa diskos, nepieciešams veikt fizisku veco datu izdzēšanu pirms raksta iekšā jaunus. Attiecīgi TRIM iztīra izdzēstos datus pēc to izdzēšanas, lai diskam nesamazinās rakstīšanas ātrums.
Publicēts: 27.06.13 21:56
 citēt
Vārds, atkal neprecīzi :) dzēst speciāli dzēšanas pēc no ssd diskiem nekas netiek. Tajos tikai raksta vai lasa datus. TRIM apakšsistēma rūpējas par to lai disks netiktu pārāk fragmentēts - disku lietojot pēc kāda laika brīvā vieta tajā ir, bet ir izmētāta dažādās vietās. Turklāt datu bloks ar kādu tiek rakstits ssd diskā ir būtiski lielāks par failsistēmas bloku. Un tādēļ mēdz veidoties situācija, ka lai kaut ko ierakstītu, ir no sākuma jānolasa no diska esošie dati, atmiņā jasaforme jauns bloks no vecajiem un jaunajiem datiem un tas ir jāraksta atpakaļ ssd kopā ar jaunajiem datiem. Tāpēc arī tas TRIM ir ieviests. Datrors pastāsta diskam kuras vietas pēc viņa domām ir brīvas un disks fonā pārraksta datus - veic defragmentēšanu, lidzīgi ka pacmit gadus atpakaļ to darījām ar īpašām programmām cietajiem diskiem.

Tā ka tur ar atjaunošanu var būt interesanti. Īpaši, ņemot vērā ekstra 10-30% kas ir nodalīti slikto sektoru aizstāšai. Praktiski tas nozīmē, ka datus garantēti no ssd diska izdzēst gandrīz nav iespējams. Vismaz bez specifiskas programmatūras, kas parasti nav pieejama.

Bet jebkurā gadījumā - vienīgais veids kas var pasargāt no omuļa situācijām ir rezerves kopiju veidošana. Jau tajā brīdī, kad bildes tiek kopētas no kartes
Publicēts: 27.06.13 22:07
 citēt
ak34, pilnīgi piekrītu. Izņemot procentiem. Rezerves vietas apjoms nav lielāks par 10%. Parasti mazāks.
Publicēts: 27.06.13 22:10
 citēt
Vaards:ak34, pilnīgi piekrītu. Izņemot procentiem. Rezerves vietas apjoms nav lielāks par 10%. Parasti mazāks.

Lētaja galā tā ir. Dārgākos diskos ir vairāk par 10%
Publicēts: 27.06.13 22:25
 citēt
ak34:
Vaards:ak34, pilnīgi piekrītu. Izņemot procentiem. Rezerves vietas apjoms nav lielāks par 10%. Parasti mazāks.

Lētaja galā tā ir. Dārgākos diskos ir vairāk par 10%

Varbūt, tik ļoti neesmu vairs iedziļinājies (pēdējos divus gadus, par cik pēc bezgalīgas onalizēšanas nopirku c300 256gb un esmu laimīgs).

Tomēr atcerējos par metodi kā izdzēst SSD:
Secure Erase is where the SSD controller issues the ATA Securiy Erase Unit command that applies a voltage spike at a specific voltage to all of the NAND simultaneously flushing the stored electrons from the flash memory cells, thus cleaning the NAND. This in turn resets all the NAND cells on the SSD and leaves the drive's data in an unrecoverable state and at factory speeds.
www.overclock.net...
Publicēts: 29.06.13 08:43
 citēt
Vaards:

IZRĀVI VĀRDUS NO MUTES!!!:face-wink:
Publicēts: 29.06.13 08:48
 citēt
Voldemorts:
Vaards:

...būtu labāk izmantojis mirkli un paklusējis:anger:
Publicēts: 29.06.13 08:55 labots
 citēt
Jolan:
Voldemorts:

...būtu labāk izmantojis mirkli un paklusējis:anger:
nu kālab tā? Te tos rupos vārdus izrāva - značik citur būs mazāk rupību!
Publicēts: 29.06.13 09:56
 citēt
Voldis rupji nelaiž,bet stulbi gandrīz vienmēr
Publicēts: 12.07.13 13:34
 citēt
Ritz:Vairākus kādreiz izmēģināju - liela daļa nekam nederēja, vai arī tipa atrada failus, bet par to atgūšanu bija jāmaksā... Vai arī varēja atgūt pirmos 100 Mb bez maksas...
Šis ir vislabākais www.cgsecurity.org... , tikai lietošanas ērtums ļoti zemā līmenī (atgādina DOS).
Nu lūk, arī es pievienojos tam pulciņam, kurš kaut reizi ir noformatējis karti ar vajadzīgiem failiem... :( Labi, ka attapos tad, kad pa virsu biju tikai 2 vai 3 kadrus uzspiedis. Paldies Ritz- šī programma uzcēla visu bez raizēm, ieskaitot vienu 2 gadus vecu failu. Tas, ka programmas darbība notiek cmd logā, mani pat iedrošināja vairāk, nekā windowi vai āboli, mazāk iespēju kaut kādām nesaprotamām lietām, bet cmd logā - viss ir vienkārši.

Par diskusiju šeit- mani tas vienīgais 2 gadīgais fails mazliet samulsināja- pēc kartes formatēšanas, iznāk, ka jaunie faili tiek rakstīti no kartes sākuma, neatkarīgi, cik daudz kartē ir bijuši faili līdz formatēšanai? Sanāk, ka es to karti pilnīgi pilnu esmu piešāvis tad, pirms diviem gadiem?... :)
Publicēts: 12.07.13 13:57
 citēt
UldisS:Par diskusiju šeit- mani tas vienīgais 2 gadīgais fails mazliet samulsināja- pēc kartes formatēšanas, iznāk, ka jaunie faili tiek rakstīti no kartes sākuma, neatkarīgi, cik daudz kartē ir bijuši faili līdz formatēšanai? Sanāk, ka es to karti pilnīgi pilnu esmu piešāvis tad, pirms diviem gadiem?... :)

Apmēram tā, ir mazliet sarežģītāk, cik atceros lasījis. Bet būtiskākais secinājums, kas no visa šitā jāizdara - savas nevajadzīgās vecās kartes nevienam nevajadzētu atdot vai pārdot, labāk iznīcināt, it īpaši, ja esi bildējis pagātnē ko tādu, kas visiem nav rādāms :)
Publicēts: 12.07.13 20:03
 citēt
UldisS:
Ritz:Vairākus kādreiz izmēģināju - liela daļa nekam nederēja, vai arī tipa atrada failus, bet par to atgūšanu bija jāmaksā... Vai arī varēja atgūt pirmos 100 Mb bez maksas...
Nu lūk, arī es pievienojos tam pulciņam, kurš kaut reizi ir noformatējis karti ar vajadzīgiem failiem... :( Labi, ka attapos tad, kad pa virsu biju tikai 2 vai 3 kadrus uzspiedis. Paldies Ritz- šī programma uzcēla visu bez raizēm, ieskaitot vienu 2 gadus vecu failu. Tas, ka programmas darbība notiek cmd logā, mani pat iedrošināja vairāk, nekā windowi vai āboli, mazāk iespēju kaut kādām nesaprotamām lietām, bet cmd logā - viss ir vienkārši.

Par diskusiju šeit- mani tas vienīgais 2 gadīgais fails mazliet samulsināja- pēc kartes formatēšanas, iznāk, ka jaunie faili tiek rakstīti no kartes sākuma, neatkarīgi, cik daudz kartē ir bijuši faili līdz formatēšanai? Sanāk, ka es to karti pilnīgi pilnu esmu piešāvis tad, pirms diviem gadiem?... :)

Nu Ja. Ja atfiltrē visādas vājprāta teorijas, tad tā arī ir.:face-grin: Par to n-reizes pārrakstīto failu atjaunošanu, jāsaprot magnētiskā ieraksta fizika, uztversi, kāpēc ar SPECiekārtām(ne diska galvām) teorētiski var pārrakstītus datus atjaunot, un sapratīsi, ka TAS nav bezgalīgi. Sapratīsi, ka nest uz policiju, kā viens ieteica, to flešku ir bezjēga... Un daudz citu vienkāršu lietu.... Veiksmi pasaules izzināšanā, un netici nekam.:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):