Sapņotāju ir daudz : 1. negatīvs sapņo par krievu laiku rajona mēroga tarifikācijas komisijām partkoma sekretāra vadībā, kuras izvērtēja gam estrādes mākslinieku, gan amatieru teātru kolektīvu, gan koru māksliniecisko kvalitāti un atbilstību partijas nospraustajam kultūras kvalitātes kursam, tādējādi ļaujot vai neļaujot pozicionēties plašākas auditorijas priekšā... un tagad varētu individuāli izvērtēt katra fotoamatiera pienesumu un patiesos nodomus.. 2. ak34 sapņo par to, lai cilvēku smadzeņu tilpumu aizņemtu futbola bumba un fantazē par simtiem tūkstošiem vietējajiem futbola "slimotājiem", lai gan labi zin, ka uz pēdējo Latvijas:Bosnijas-Hercogovinas maču Rīgā klātienē bija ieradušies 2x mazāk vietējo (kopskaitā zem 2500), nekā atbraukušo Bosnijas fanu... 3. jg101 sapņo, ka pēc pievienošanās eirozonai, atbilstoši kursam 1EUR=0,702804LVL un 1LVL=1,4228718EUR, kļūs 1,4228718 reizes turīgāks
jg101:Sapņotāju ir daudz : 1. negatīvs sapņo par krievu laiku rajona mēroga tarifikācijas komisijām partkoma sekretāra vadībā, kuras izvērtēja gam estrādes mākslinieku, gan amatieru teātru kolektīvu, gan koru māksliniecisko kvalitāti un atbilstību partijas nospraustajam kultūras kvalitātes kursam, tādējādi ļaujot vai neļaujot pozicionēties plašākas auditorijas priekšā... un tagad varētu individuāli izvērtēt katra fotoamatiera pienesumu un patiesos nodomus..
Es gan sapratu to kā aicinājumu nodarboties ar pašcenzūru, nevis smērēt slēdzi un tīrīt kartes reportāžās.
jg101, tas ka Latvijas izlases spēles maz kuru interesē, nekādi neparāda futbola popularitāti. Vēl varēji pieminēt virslīgas spēļu apmeklējumu. Futbols ir pasaules kultūras fenomens - domāju, ka nav tādu regulāru pasākumu pasaulē, kurus skatītos vairāk cilvēku kā futbola pasaules čempionāts.
Bet neatkarīgi no pasākuma no kura ir bildes, vajadzētu padomāt ko un kā publicēt. Kaudze ar nesaistītām vai līdzīgām tusiņa bildēm nav diez ko labs risinājums. Tāpēc ar liekas, ka 1-2 reportāžas ar kopā 20-30 bildēm, lielākai daļai ir maksimums, kas no šīs nedēļas ir publicējams kā reportāža vai fotostāsts. Bet saprotu, ka diez vai kāds ieklausisies. Ir grūti sevi īsināt, īpaši pēc emocijām, kā te raksta, no būšanas tādā pasākumā.
es arī to domāju, kā paša fotogrāfa, savu bilžu filtrēšanu..., JO, saradies lērums FOTOGRĀFU - IMITATORU, kuriem vēl pietiek nekaunības IEDOMĀTIES, ka ir arī REPORTIERI, cirks iziet ārpus arēnas, klauni ir starp mums, cilvēki , esiet modri
ak34 - piekrītu, ka šodien "Futbols ir pasaules kultūras fenomens - domāju, ka nav tādu regulāru pasākumu pasaulē, kurus skatītos vairāk cilvēku kā futbola pasaules čempionāts.", bet vajag atcerēties, ka ir daudzas absurdas modes lietiņas, kuras ātri vien aizmirstas, kad cilvēce ieiet citā attīstības fāzē. Atceries - Romas impērijas laikā (un tas ir tikai pirms 1800 gadiem) futbola nebija, bet bija asiņainas gladiatoru kaujas, kurās savukārt neizšķirta nebija - un dalībnieki spēlīti beidza vai nu dzīvi vai nu beigti... Lieku 1:10, ka pēc 100 gadiem tikai fanātiski vēsturnieki zinās futbola un hokeja spēļu noteikumus...
ak34:jg101, tas ka Latvijas izlases spēles maz kuru interesē, nekādi neparāda futbola popularitāti. Vēl varēji pieminēt virslīgas spēļu apmeklējumu. Futbols ir pasaules kultūras fenomens - domāju, ka nav tādu regulāru pasākumu pasaulē, kurus skatītos vairāk cilvēku kā futbola pasaules čempionāts.
Bet neatkarīgi no pasākuma no kura ir bildes, vajadzētu padomāt ko un kā publicēt. Kaudze ar nesaistītām vai līdzīgām tusiņa bildēm nav diez ko labs risinājums. Tāpēc ar liekas, ka 1-2 reportāžas ar kopā 20-30 bildēm, lielākai daļai ir maksimums, kas no šīs nedēļas ir publicējams kā reportāža vai fotostāsts. Bet saprotu, ka diez vai kāds ieklausisies. Ir grūti sevi īsināt, īpaši pēc emocijām, kā te raksta, no būšanas tādā pasākumā.
Agri, atradu savu salikumu no 2008.Dz.Svētkiem. Kaut kas tāds būtu tavuprāt?
Jg101, un ar dziesmu svētkiem būs vēl sliktāk visticamāk. Dziesmusvētku tradīcijai paveicās ar padomju okupāciju. Šāda masveida sanākšana un tusēšana bija ideāla tā laika idealoģijai. Tāpēc šobrīd var sapulcētis uz ko tādu - ir gan kori, gan deju kolektīvi. Kapitālisms un individuālisms ar laiku piebeigs šis padomju tradīcijas un dziesmusvētki vairs nebūs tik masveidīgi. Visādā ziņā latviešiem dabiskāks ir individuālisms, nevis dejošana futbola stadionā, kas stipri atgādina ziemeļkorejas tautas dejas. Arī masveida koru dziedāšana ir "overkills" un visticamāk nāk no kolektīvisma ideoloģijas, kas bija populāra intelektuāļu aprindās laikā kad radās dziesmusvētki. Tas ari izskaidro kāpēc kas tāds vēl ir saglabājies - padomju iekārta bija tas par ko sapņoja 19.gs. latviešu intelektuāļi
UldisS, neesmu nekāds fotoredaktors, lai apspriestu citu darbu ja neievēroji, tad tas par ko rakstu ir viena autora bilžu plūdi nevis kādā savā galerijā, bet fotoreportāžu sadaļā. Un tās ir tikai darudzīgas pārdomas.
ak34 - protams, ka dziesmu svētki ir kičs... var strīdēties par to, cik precīzi vai aplami šodien dzied un dejo salīdzinājumā ar to, kā bija pirms 200 vai 300 gadiem... protams, ka vietējiem mērogiem dziesmu svētki ir uz valsts budžeta tērēšanu taisīts biznesiņs - nekur pasaulē nav tik daudz kordiriģentu vai folkdejotāju brigadieru, kā Latvijā un visi tēlo no sevis cienījamus māksliniekus, grib labi paēst un apceļot pasauli... vienīgi nepiekrītu, ka šis tradīcijas ir padomju produkts... tās radās pirmā Ulmaņa laikā... padomju laikā tika uzcelta Mežaparka estrāde, bet tas jau cits stāsts
jg101, dziesmusvētki kā notikums radās 19.gs. Starp kariem tie arī tika rīkoti, protams, bet ja šī tradīcija nebūtu tik piemērota padomju ideoloģijai, tā tiktu likvidēta. Galu galā padomju okupācijas laikā neviens nesvinēja padomju latvijas līgo svētkus padomju laikā pasākums tika uztjūnēts - pieliekot klāt dejas visā tajā balagānā. Sinhronās, tipa, "tautas" dejas futbola stadionā!? Kurā vietā tur latviešu tradicionālās vērtības? Arī uber koru dziedāšana lielajā estrādē ir kolektīvisma slavināšana. Tā ka dziesmusvētkos no nacionālajām vērtībām ir maz - ir vēsturiskās vērtības. Starp tautas tērpiem varam atcerēties ar kaut ko labu latviešu intelektuāļus/komunistus, padomju okupācijas laiku, pāreju no viensētām uz kolhoziem utt. U. Tad vēl tradicionālā ņemšanās ar biļetēm - izredzētā nomenkluatūras kasta, lētas biļetes, bet nenopērkamas. Vr atcerēties LPSR laikus, kad viss bija lēts, bet nenopērkams. Arī šis tradīcijas ir labi saglabātas
ak34:Elmarss, Sanāk kādi 200-300k tādu kurus šis pasākums interesē. Domāju, ka futbola pasaules čempi te pat Latvijā vairāk cilvēku skatās Bet ne par to vai dziesmusvētki interesē 20% vai 30% iedzīvotāju ieteicu aizdomāties pirms kaut ko te publicēt.
Uz brīdi pasapņo, ka Pasaules kauss notiek Latvijā... Skonto stadionā fināls , Jūrmalā Liepājā pusfināli... Daugavpilī, Rēzeknē, vēl kaut kur grupu turnīri... Jautājums: cik reportāžas par šo būs saliktas blogā?...
ak34:Elmarss, Sanāk kādi 200-300k tādu kurus šis pasākums interesē. Domāju, ka futbola pasaules čempi te pat Latvijā vairāk cilvēku skatās Bet ne par to vai dziesmusvētki interesē 20% vai 30% iedzīvotāju ieteicu aizdomāties pirms kaut ko te publicēt.
Uz brīdi pasapņo, ka Pasaules kauss notiek Latvijā... Skonto stadionā fināls , Jūrmalā Liepājā pusfināli... Daugavpilī, Rēzeknē, vēl kaut kur grupu turnīri... Jautājums: cik reportāžas par šo būs saliktas blogā?...
Gan jau ka no katras spēles pa reportāžai no fotogrāfa, un ne visas tiktu publicētas. Parasti tikai tās, kur spēlē "sava" komanda un fināli. Dažreiz arī ja spēlē piedalās daudz zvaigžņu, kurus lasītāji/skatītāji atpazīst. Turklāt sporta spēle ir notikums ar noteiktu sākumu, beigām un rezultātu. Nevis vienkārši tusiņš. Arī tusiņu var interesanti uzbildēt vai vismaz norediģēt, ja ir ideja. Pat ejot fotografēt sporta speli pirms tam ir jābūt galvā izdomātam kāds būs galaprodukts. Protams, sportā gadās negaidīti pavērsieni - un tas arī ir jaieplāno. Ja aiziet tā pat pabildēt - rezultāts bieži ir tāds, ka labākajā gadījumā der arhīvam, bet ne reportāžai
Mana skatījumā ir tā - neatkarīgi no pasākuma! Jo lielāks pasākums - jo vairāk visādu fotogrāfu! Līdz ar to rezultējas +/- vienādas tematikas standartbildēs bildes, kas atspoguļos pasākumu. Taču mana skatījumā ierullēs tas fotogrāfs, kas palūkosies nedaudz dziļāk. Piemēram, uztaisīs reportiņu kā svētku dalībnieki tusē piektdienas naktī pa klubiem vai skolas sporta zālē savu samagonu dzer. Vai arī attīstīs kādu no problemātikām, piemēram, štruntīgas vakariņas! Dziesmu svētki ir arī tiem, kas nokļūst mediķu rokās vai pat slimnīcā! Uztaisiet reportu par tiem.
Respektīvi dziesmu svētku bildētāji - domājiet kā tirgus apstākļos - padariet savu reportu tādu lai tas atšķirtos no visa pārējā!!! Tad varēs ar skatīties ntos reportus par vienu pasākumu.
Bet es esmu par "mānijām", gan par dziesmusvētkiem, gan pasaules futbola čempionātu, olimpiskajām spēlēm, Jāņu svinēšanu un vēl daudzko citu. Mānijas izkrāso dzīvi un to dēļ mēs dzīvojam! Drusku pacitēšu:
Dziesmu svētku unikalitāte ir tajā, ka bez pavadījuma kori spēj dziedāt septiņbalsīgi. "Kad to nespēsim, kļūsim tādi paši kā citi," norādīja Cinkuss.
Viņš pieminēja Lietuvas piemēru: "Lietuva pirms 20 gadiem aizgāja pa vieglo ceļu (sāka dziedāt divbalsīgi - mans precizējums), un līdz ar to zaudēja unikalitāti. Latvijai vēl ir cerības." Viņš neprecizēja, cik ātrā laikā latviešu dziesmu svētki varētu zaudēt savu unikalitāti, taču pieļāva, ka tāda iespēja noteikti ir. Pašlaik par latviešu dziesmu un deju svētku popularitāti liecina lielā ārvalstu iedzīvotāju interese ne tikai kā skatītājiem, bet arī kā dalībniekiem.
Cinkuss uzsver, ka Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ir iekļauti UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, Latvijas valdība to ir akceptējusi un līdz ar to arī uzņēmusies atbildību par tiem.
Es, izejot no Cinkusa teiktā, būtu par to, lai koru repertuarā būtu ietverti arī pasaulsslaveni "standarti", kas šo unikalitāti apliecinātu, un vienlaikus būtu arī labs mārketings. Ja nekļūdos, simtgades repertuārā bija Vāgnera "Mednieku koris". Kāpēc gan nevarētu būt, piemēram, dzīru dziesma no "Traviatas" un vēl šis tas līdzvērtīgs? Ja tādas lietas nodziedātu tūkstošbalsīgs koris, tas būtu gan Unesco, gan Ginesa rekordu grāmatas cienīgi.
mrproxy:Mana skatījumā ir tā - neatkarīgi no pasākuma! Jo lielāks pasākums - jo vairāk visādu fotogrāfu! Līdz ar to rezultējas +/- vienādas tematikas standartbildēs bildes, kas atspoguļos pasākumu. Taču mana skatījumā ierullēs tas fotogrāfs, kas palūkosies nedaudz dziļāk. Piemēram, uztaisīs reportiņu kā svētku dalībnieki tusē piektdienas naktī pa klubiem vai skolas sporta zālē savu samagonu dzer. Vai arī attīstīs kādu no problemātikām, piemēram, štruntīgas vakariņas! Dziesmu svētki ir arī tiem, kas nokļūst mediķu rokās vai pat slimnīcā! Uztaisiet reportu par tiem. .
Tas nav dziļāk, tas ir nostāk (sāņus). Lai bildētu samagona dzērājus, nav jāgaida dziesmu svētki.
vai tad te kāds tā pa īstam apšauba dziesmu svētku unikalitāti, un pašu dziesmu svētku kvalitāti? runa iet par fotodrazu , fotogrāfiem - imitatoriem, par mēslu biezo slāni, un filtra nepieciešamību. filtrēt nespējīgs fotogrāfs imitators, tā arī paliks imitēšanas stadijā
negatIvs:vai tad te kāds tā pa īstam apšauba dziesmu svētku unikalitāti, un pašu dziesmu svētku kvalitāti? runa iet par fotodrazu , fotogrāfiem - imitatoriem, par mēslu biezo slāni, un filtra nepieciešamību. filtrēt nespējīgs fotogrāfs imitators, tā arī paliks imitēšanas stadijā
Ierunājās viens no lielākajiem drazas ražotājiem. Diskusija garām,jo sākotnēji uzdots ačgārns tonis. Aptuveni 215 bildes reportāžas ,no kurām vairums Vavers darbs. Tas ir nožēlojami maz. faktiski ja padala uz pieciem gadiem,blogā to nav VISPĀR. mana reģiona pagastu un novadu saiti arī neseko līdzi saviem dalībnieku piedzīvojumiem,ne koncertiem ,ne ikdienai. muldiet tālāk,mans dodas darboties.
Jums vienkārši nav funktiera vai idejas KAPĒC jums šādu pasākumu vajag vai nevajag Es bildēju dziesmusvētkus kopš 1985 gada TAD es bildēju tikai PUBLIKU , kopš 1989 gada skolēnu un 1990 lielajiem bildēju DARBAM , visadam gramatam propspektiem tad bija jabilde SKATUVE un dalībnieki . Par cik pedejos 8 gadus mums Latvijas notikumi tāda veida "Biznesam" vairs nav aktuali , tad bildeju taka "Arhivam" un pamatā lietas "Ap" ko lielkais bars nebilde ,tas pec ta ka tur nav "Kolēģu". BET šai sakarā lai cik tas nebūtu smieklīgi es bildējot tik to ko gribas SEV esmu sabīdijis čupu bisnesu un TIKAI ar arzemniekiem , vcisadiem Angļiem , Japāņiem , Vaciešiem nu jā Fraņčiem arī bet tas cits stāsts. Ziniet kas pats jokainakais ko es redzu kad trapos BARA pasakumos ka "Parejie" bildē vienu un to pašu no vieniem un tiem pašiem rakursiem SMUKI JAU bet tas pats buss 1000+ citiem tadiem pašiem kur funktiers tusēt barā bliezt barā tādā gadijuma . SMUKI un interesanti vai KOMERCIĀLI izdevīgi nav viens un tas pats. Par cik šogan lieli ierobežojumi "Presei" jo redz esot 500 gabali pieteikušies , es jau izteicos preses meičam KURŠ MUĻKIS izdomāja iedot 500 "Mediju" akreditācijas , būtu iedevuši 50 kā parasti un MIERS kā parasti ej bildē ko un kur gribi. Tagad ir 500 un "Nekur nedrīkst" līst. Man gan tas nertraucē jo lienu s[ecifiskās vietas kur mani "Negaida" es tas vietas zinu jau ko`ps 1985 gada MAN patīk mani neredz puibikai netrauce rakursi interesanti.
Nu bet forši tak, ka iedod 500 akreditācijas, pēc tam uzstumj dauņiem fotokonkursu ar balvām - apdrukātu krūzīti, T-kreklu un dāvanu karti maximā par 50 latiem un dabū 2000 bildes no pasākuma brīvas no autortiesībām un izmantojamas pēc vajadzības, par ko dalībnieki piekrīt piedaloties konkursiņā
negatIvs:vai tad te kāds tā pa īstam apšauba dziesmu svētku unikalitāti, un pašu dziesmu svētku kvalitāti? runa iet par fotodrazu , fotogrāfiem - imitatoriem, par mēslu biezo slāni, un filtra nepieciešamību. filtrēt nespējīgs fotogrāfs imitators, tā arī paliks imitēšanas stadijā
Ierunājās viens no lielākajiem drazas ražotājiem. Diskusija garām,jo sākotnēji uzdots ačgārns tonis. Aptuveni 215 bildes reportāžas ,no kurām vairums Vavers darbs. Tas ir nožēlojami maz. faktiski ja padala uz pieciem gadiem,blogā to nav VISPĀR. mana reģiona pagastu un novadu saiti arī neseko līdzi saviem dalībnieku piedzīvojumiem,ne koncertiem ,ne ikdienai. muldiet tālāk,mans dodas darboties.
Nobildēt un parādīt nav viens un tas pats. Ja bildē, kā piemēram, Lunis saka, arhīvam, tad tas ir stipri savādāk kā reportāžu. Var, no arhīva bildēm dažreiz uztaisīt reportāšu vai stāstu, bet vienkārši izgāžot daļu smuku vai mazāk smuku bilžu apskatei, parāda attieksmi pret skatītaju.
Ir jau no dziesmusvētkiem interesantas bildes un stāsti. Ne visi gan publicē, bet tas ko publicē sejienes edips ir patīkami skatīties. Deinata bildes no dziesmusvētkiem ir labas un prieks skatīties.
"Da ko tur vispār komentēt. Tie jau vairs neizskatās pēc svētkiem, bet pēc kaut kādas kārtējās organizatoru marasma izpausmes. Jo var nodarīt ļaunu svētkiem fototehnika? Vai tiešām kāds virsdiriģents (pie. debiliķis Sirmais) sevi uzskata par tādu zvaigzni, kuru drīkst fotografēt tikai par īpašu samaksu un tikai izredzētie fotogrāfi? Vai varbūt kāds baidās, ka par sliktu dziedāšanu kāds dabūs pa galvu ar lietussargu vai siksnā iesietu fotoaparātu? Patiesībā - tas būtu smieklīgi, ja nebūtu tik skumji...." (kāda komentārs zem raksta)
Nu ar tiem lietussargiem ir kā ir - ja bariņš paķer lietusmētelīšus, bet tiem priekšā viens izpleš savu širmi - tad vesels bariņš to, kuri iepazinušies ar koncerta apmeklējuma noteikumiem un tos pilda, neredz konci, jo kādam koncerta apmeklējuma noteikumi sabijuši pie kājas... Un ja noteikumos rakstīts ierasties bez govs, puķupoda, piena kannas - vienmēr atradīsies gudrinieki, kam vajadzēs par visu varīti ieiet koncī ar govi, puķupodu un/vai pienakanu...
Par profesionālo foto tehniku runājot - amatieru dSLR ir jāskaita pie profesionālās tehnikas vai pie tās skaitāma tikai Pro un semiPro dSLR tehnika? Un jā - Lētākais amatieru dSLR ar pro 400 mm "ellinieku" ir kas - pro vai amatieru tehnika? un jā - nespogulenes ar maināmiem objektīviem ir kas? Un kas ir pilnkadra ziepji ar nemaināmiem objektīviem?
Lai nebūtu šaubu, tomēr koncertu organizētājiem derētu sanākt kopā un, reiz pa visām reizēm, skaidri un gaiši, un precīzi nodefinēt - kas ir un kas nav "Pro" fototehnika. Vai arī teikt - aizliegta jebkura fototehnika, kam tas ir vienīgais pielietojums - tikai Fotoaparāti ar telefona funkciju - neskaitās pie fototehnikas...
Un jā retorisks jautājums - vai priekšā/blakus sēdošais cilvēks parastais pieceļoties kājās un no 200 m attaluma ar iebūvēto blici bildējot konci pustumsā ar savu ziepi ir mazāk traucējošs, par tik pat bieži to pašu darošu cilvēku ar ne gluži ziepi, bez blices?
Ir tik labi, ka blogā kāds par gara skaidrību rūpējas, kā sacīt, jāsaka.... Un viņu dižais darbs nes augļus: "Konkurss noslēdzies: 30.06.2013 Konkursā tika iesniegtas: 3 bildes" Veiksmi jums visviedie.
ak34:Savādāk pārāk jau vienādas tās bildes no lielā tusiņa, kas interesē mazu daļu iedzīvotāju
opaa. taa nebiju nemaz iedomaajies. tieshaam taa: interesee tikai tiem, kas tur polku lec vai Puut Veejinji dzied (nu sliktaakajaa gadiijumaa lepnajaam maaminjaam).
Lunis:Jums vienkārši nav funktiera vai idejas KAPĒC jums šādu pasākumu vajag vai nevajag Es bildēju dziesmusvētkus kopš 1985 gada TAD es bildēju tikai PUBLIKU , kopš 1989 gada skolēnu un 1990 lielajiem bildēju DARBAM , visadam gramatam propspektiem tad bija jabilde SKATUVE un dalībnieki .
Tu arii meeness otro pusi apluukoji pirms vispaar tur kaads izdoaaja lidot.
Dīvaini. tāds mazs un draudzīgs veidojums kā F/blogs, un tik diametrāli viedokļi. Bet ļaudis vienkārši bildē: twitter.com... Spečiem - vai tik tas nebūs bildēts ar izteikti neprofesionālu kameru? Vēl - bilžu daudzumu, kurš būtu atrādāms neapstrīdamajiem mūsu ekspertiem. Ne uzreiz, svaigas, bet līdz ziemai gatavinot. Un atkal bildētājiem ir citi uzskati: www.facebook.com... Šeit jau tikai pirmā daļa. Ja kādu interesēs, apradīs pārējo.