becks:Tikko man zvanīja no nr +88880010 un es kā pamuļķis pacēlu trubu Noklausījos meitenes (šķiet ķīnietes) anglisko "neprko" bazāru...
...a ja tas ir kaut kāds naudas atsūkšanas veids?!
Ir kāds ar šitādu zvanītāju saskāries?
+88 ir satelīttelefoni, bet noteikti feiki, bet kamēr tev zvana, nav par ko uztraukties. Man kādu laiku zvanīja un piedāvāja ČainaOil un ČainaGas akcijas. Atšāvos tādā veidā, ka teicu sorry, man jūsu piedāvājums ir interesants, bet sūtiet pa e-pastu. Tiem operatoriem laikam maksā par kopējo norunāto laiku, tāpēc pēc dažīem īsiem tekstiem- please send all details to my e-mail, ir miers
Krāpšana bija tad, kad entajiem tūkstošiem no +88 numuriem nakts laikā ienāca īss zvans, tas uzrādījās kā neatbildēts un tu labu gribēdams, no rīta atbildi uz neatbildētu zvanu. Otrajā pusē robots atbild (it kā paceļ klausuli) un tu esi zvanījis uz satellīttelefonu, par ko saņem balvu- piecīti savā rēķinā.
Nākošreiz, kad šie zvana un ir brīvs brītiņš, droši vari paprakstizēties angļu valodas prasmē, tas ir, mēģināt saprast ķīniešu angļu valodu. Tā nošausi divus zaķus uzreiz: a) valsts ekonomikai atbalsts (gan jau kaut ko viņi maksā tām LMT); b) Uzzināsi par konkrēto akciju tirgu visu ko un papraktizēsies angļu valodas runas mākslā.
Es šādi 2009-tajā pirku Baidu.com akcijas pusotru stundu, kur minimālais pirkums bija 100 000 USD www.wikinvest.com... Paskatieies graficiņu vairāku gadu šķērsgriezumā.
Blakusefekts pasākumam - kopš 2009-tyā gada zinu kas tas tāds Baidu com ir, un vismaz reizi mēnesī kaut ko par to lasu. Un akcijas pēc tam tiešām vairākkāršojās cenā.
Es, protams, esmu super gudrs un nekādi interneta krāpnieki no Honkongas kaut kāda tur investīciju fonda mani uz muļķi nepaņēma...