Vispār jau uz statīva ar baigi smago trubu, ja vēl diapozons paliels, ir diez gan sarežģīti. 200mm un extenderis, nevar no attēla saprast, vai 1.4 vai 2, bet tāpat tas ir 300 vai 400 mm rezultātā, tas jau ir par daudz, lai būtu droši, ka nenodrebēs. Ja būtu smagais 2.8, kas nav vajadzīgs, ja ir gaišs (diena, vasara), būtu grūtāk. Un uz statīva no IS arī nekādas jēgas. Es nemēģinu attaisnot Luni, ka viņš ar mazbudžetu tēlo buržuju. Lunis ir Lunis. Viņš biež jāuztver ar zināmu Minhauzena piedevu. Vaina tak tajā nekāda?! Bet nu šajā gadījumā, ja man mājās būtu gan vieglā šaurā f4 trubiņa un blakus 2.8 IS lielā truba, es izvēlētos pirmo ņemt līdz, lai spraustu uz statīva.
Elmarss:Interesanti, kā gripa esamība ietekmē bildes????
Čals jau nesaprot katad ģēla nav bobīnā?
Nav jau svarīgi ar ko bildē un kā bildē, svarīgi ir ko bildē un kāds ir rezultāts... Jebšu Useins Bolts ar basām kājām tāpat 100 un 200 m distanci skrien ātrāk par jebkuru no mums, pat ja mums būs aerodinamiskākais sporta tērps, speciāli mūsu pēdai radītas naglenes un mega ventilators pakaļā pūstu
Vajag:Jautājums- kāpēc viņš ščolkā "dziesmusvētkus" nevis ar 2,8 objektīvu un 1Ds, kā parasti sevi reklamē, bet ar skumjo f4 un senu 50D, kuram nav pat gripa?
Tāpēc, ka var to atļauties. Līdzībās runājot, ir cilvēki, kas domā, ka viņi drīkst braukt tikai ar S-klases Mersi vai Porsche. Bet ir tādi, kas sasniedz līmeni, kad VAR ATĻAUTIES braukt arī ar Opeli vai Renault.
Maris:Tas jau ir pastulbi likt uz statīva kameru ar gripu - savienojums grips-kamera ļurkājas
Bet 4/70-200 bez saules blendes + extenderis ir psc savienojums - značit ščolkā netam, avīzei... kur nu citur to var likt.
Es pērn biju sajūdzis to Luņa objektīvu ar extenderi,tikai ar blendi. Ar marku AF strādāja,diena bij gaiša,normālas bildes sanāca.
extenderis ir normālisma atslēga - ir jau arī cilvēki kam saules blende mūžam otrādi apgriezta un vis *normāli* + nospeķots paranojas filtrs utt.
Interesanti ir parunāties ar kinooperātoriem (tie vismaz, atšķirībā no fotogrāfiem, velkas uz skolu) par šīm tēmām. Da ko tur runāt beztolks - tas vis ka ar mietu pa pieri ir uz bildes redzams - ja to neredz, tad ir pilnīgi po ko un kā dara.
Vajag:Jautājums- kāpēc viņš ščolkā "dziesmusvētkus" nevis ar 2,8 objektīvu un 1Ds, kā parasti sevi reklamē, bet ar skumjo f4 un senu 50D, kuram nav pat gripa?
1. Ja strādā pūlī, un pa vidam vēl kādu graķīti uz krūt paņem, tad ir risks pazaudēt tehniku, ..un tad jau labak lai no iespējamā zuduma būtu maza skāde. 2. Profi strādā nevis ar dārgāko, bet gan ar atbilsotšāko tehniku, piem., tropos dabas fotogrāfi bieži izmanto absolūti amatieriskos verķus, jo tik slapjā gaisā jebkurš profesionāls verķis kalpo tikpat īsu laiku kā amatieriskais - vienu izbaraucienu pie dabas krūts. utt.
extenderis ir normālisma atslēga - ir jau arī cilvēki kam saules blende mūžam otrādi apgriezta un vis *normāli* + nospeķots paranojas filtrs utt.
Kaut kā baigi kategoriski. Es tur nekā nejēgā sajāta neredzu. Būt varējis visur izskraidīt -butu 85/1.8 lietojis un tā arī ir vienīgā reize,kad tā bildēju.
Ir darbs un ir atpūta, var gadīties, ka sakrīt abi. Bet vai darba devēja rīki un darba devēja algoti kolēģi ir visur jāvelk līdzi hobijā un jādokumentē priekš neticīgajiem?
Jurčiks atkal topiku uzražojis Nu tā man ir neizmantoju darba verķus privātām vajadzībām , dziesmusvētki istenībā nevienam tā isti nav komerciāli vajazdīgi tapēc bildēju privātam arhīvam ar laulenes tehniku , pat savējo plato 6x9 neizmantoju tik mazus vieglus 4x vieglākus kā darba tehnika verķus ko vieglli var salikt somā braucot ar riteni , braukāju visus svētkus ar riteni. Man tak nav tīnītes jūrmalā www.fotoblog.lv... jāpārsteidz ar krutiem bet smagiem dzelžiem citām plikām tīnītēm Katrai vajadzībai savs dzelzis.
Rolands66:Reku img.fotoblog.lv... ar Canon EOS-1D X ,kam tas topiks-nifiga nesaprotu...
Tu arī esi Minhauzenu klubiņā?
man NESPĪD,šodien kautrigi ar 400d pabildēju,kuram noskrējiens astranomisks. Ka tiku pie Ds Marka tā kaut kas notika un man kļuva vienalga ar ko bildēt....
nē ,nu vidējo formātu gribētos pamēģināt,bet skaidri zinu-ka tāc pats mps vien sanāktu kā līdz šim...
man NESPĪD,šodien kautrigi ar 400d pabildēju,kuram noskrējiens astranomisks. Ka tiku pie Ds Marka tā kaut kas notika un man kļuva vienalga ar ko bildēt....
nē ,nu vidējo formātu gribētos pamēģināt,bet skaidri zinu-ka tāc pats mps vien sanāktu kā līdz šim...
Šodien par samaksu sabildēju reportāžu ar veco krāmu K10D. Labs apgaismojums, zinu, ka lapā būs ar 1000 pix garā mala. Un nafigam šitādiem gadījumiem visādi Mrak VIII?
Schneider:Šodien par samaksu sabildēju reportāžu ar veco krāmu K10D. Labs apgaismojums, zinu, ka lapā būs ar 1000 pix garā mala. Un nafigam šitādiem gadījumiem visādi Mrak VIII?
mūsdienās arī ar smārtfonu šādam izmēram būs pietiekami labi.