Vispirms taču jāsalīdzina. Domāju, ka še nav daudz cilvēku, kuri ir ar visiem šiem objektīviem bildējuši. ..bet ja nav bildēts, tad nav vērts arī lasīt nebildējušo viedokļus. ..manuprāt.
imgfoto:lai atbildetu uz jautajumu japaprasa...ko paredzets bildeet?
Smukas bildes (portreti, gan jau arī šis tas no natjūrmorta), bet ne priekš FB te jau sen neko prātīgu nelieku.
Jojan, bet Zeissam taču tāds bokē, tāds kontrasts, tāds asums, pie tam plaši atvērtam... Un tomēr arī nedaudz lētāks par Nikkoru, kādus 3-4 simtus eur.
imgfoto:lai atbildetu uz jautajumu japaprasa...ko paredzets bildeet?
Smukas bildes (portreti, gan jau arī šis tas no natjūrmorta), bet ne priekš FB te jau sen neko prātīgu nelieku.
Jojan, bet Zeissam taču tāds bokē, tāds kontrasts, tāds asums, pie tam plaši atvērtam... Un tomēr arī nedaudz lētāks par Nikkoru, kādus 3-4 simtus eur.
Zeisam viens no sūdīgākajiem bukehiem, kādu nācies redzēt.
Gabiz:mukas bildes (portreti, gan jau arī šis tas no natjūrmorta), bet ne priekš FB te jau sen neko prātīgu nelieku.
nokia C5 labāks
Nokijam C5 nav bokeha vispār.
www.photozone.de... Apskaties asuma čartu (lineālu). Normāli jābūt, ka asuma zonā strīpiņas ir asas, bet ārpus tās saplūst vienā smukā krējumā. Tas saucas "creamy bokeh", 3d effect u.t.t.
Zeisam nefokusa detaļas neizplūst, tas pārklājas ar migliņu. Attiecīgi neveido krēmīgumu vai tik izteiktu telpiskumu. Un jā, līdzinās Nokia telefona stilam.
Vajag:Aplūkoju autora galeriju. Var redzēt, ka galerijas sākumā bildes ir taisītas ar lielāku centību, beigās paliek slinkākas. Domā, krēmīgais bokē glābs situāciju?
Vajag:Aplūkoju autora galeriju. Var redzēt, ka galerijas sākumā bildes ir taisītas ar lielāku centību, beigās paliek slinkākas. Domā, krēmīgais bokē glābs situāciju?
ideju trūkums. vai motivācijas. diez vai tam ir sakars ar tādu vai šitādu glāzi...
Zeisam PIRMKĀRT būs ļoti izlīdzināts attēls arī palielos kontrastos , ĻOTI apšaubu ka bildējot portretus ar 85mm 1.4 kāda būtiska nozīme ir AF , parasti jau pietiek ar fokusa zonas paziņojumu kas manuālajiem Zeisiem liekas ir. Tur jāizškiras , būs tev izlīdzināts attēls ar labu asumu un smuku boke vai AF spilgtas krāsas un ASUMS arī FIKSI vai pāļi KUR TRĀPĪS
Kādas nu kuram tās atkāpes no tēmas Vienīgais Lunis ko sakarīgu ierakstīja. P.S. Un kuru pis ko un kā kurš bildē.. vēlējos uzzināt viedokļus par tēmu nevis manas izretinātās galerijas analīzi, kurā jau sen neko apzināti prātigu nelieku. Kaut kādi marazmātiski tipāži, ka tik daiļi pa[ap]dirst... Tas ir tas iemesls kādēļ lai arī ko es darītu, tad ne priekš (98%) vietējās publikās.
Gabiz:Kādas nu kuram tās atkāpes no tēmas Vienīgais Lunis ko sakarīgu ierakstīja. P.S. Un kuru pis ko un kā kurš bildē.. vēlējos uzzināt viedokļus par tēmu nevis manas izretinātās galerijas analīzi, kurā jau sen neko apzināti prātigu nelieku. Kaut kādi marazmātiski tipāži, ka tik daiļi pa[ap]dirst... Tas ir tas iemesls kādēļ lai arī ko es darītu, tad ne priekš (98%) vietējās publikās.
zrja Tu vietējos tā noniecini.Par cmuku bildi mēs vienmēr priecājamies.
Gabiz:Kādas nu kuram tās atkāpes no tēmas Vienīgais Lunis ko sakarīgu ierakstīja. P.S. Un kuru pis ko un kā kurš bildē.. vēlējos uzzināt viedokļus par tēmu nevis manas izretinātās galerijas analīzi, kurā jau sen neko apzināti prātigu nelieku. Kaut kādi marazmātiski tipāži, ka tik daiļi pa[ap]dirst... Tas ir tas iemesls kādēļ lai arī ko es darītu, tad ne priekš (98%) vietējās publikās.
zrja Tu vietējos tā noniecini.Par cmuku bildi mēs vienmēr priecājamies.
Glups Tu esi. Necieni cilvēkus. Orientējies uz pūli. Māksliniekam nav svarīgi ko domā pūlis. Acīmredzot, Tevi interesē "patīk" un ja to nav tik, cik esi iedomājies, tad drīksti lepni paziņot, ka esi citā līmenī... varbūt tā ie emigrantu lepnība?
Gabiz, klausi Luni! Ceiss arī Latvijā ir Ceiss. Kurš to var atļauties... Par "bildītēm" : "Māksliniekam nav svarīgi ko domā pūlis." Labi, ka sēdēju - mākslinieks atradies!!! Līdzīga "pērle" bija nesen - cilvēki šo neinteresējot, tikai personības... Lai ar personībām kontaktētos, pašam jābūt kaut uz to pusi. Arī S. Dalī un L. van Bēthovenu derētu - nu, kaut paskatīties, paklausīties!
Glups Tu esi. Necieni cilvēkus. Orientējies uz pūli. Māksliniekam nav svarīgi ko domā pūlis. Acīmredzot, Tevi interesē "patīk" un ja to nav tik, cik esi iedomājies, tad drīksti lepni paziņot, ka esi citā līmenī... varbūt tā ie emigrantu lepnība?
Glups esi Tu, ja starp manis drukātajām rindām atrodi apslēptās, tās, kuras pats izdomā.. es neminēju nedz lepnību, nedz to kas mani satrauc. Vienkārši nedaudz (patiesībā ļoti) piebesījis FB daiļdirsēju pūlis, sūdu daudz, bet vērtīgu domugraudu labi ja tik cik melns aiz naga... kaut gan, kad reģistrējos FB, bija naiva doma kaut ko te iemācīties, bet te var tikai degradēties, tieši tas ar daudziem arī notiek . Tādēļ vietējais vidēji (viduvēji) statistiskais viedoklis mani maz interesē... esmu pietiekami "degradēts" tips.
Juri, ja būs vēlme - gan atradīsi kaut ko
Un par tiem līmeņiem - PROTAMS es esmu citā līmeni!