forum.gif
Bezvadu palaidēji priekš Nikon blicēm?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Bezvadu palaidēji priekš Nikon blicēm?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.07.13 09:06 labots
 citēt
Vot sēžu un domāju, diez kuri nonames ir ciešamāki (mazāki mēsli) priekš Nikon?
1. www.ebay.co.uk...
2. www.ebay.co.uk...
3. www.ebay.co.uk...

Nu jā - plusā pie visa tā tāpat nāk klāt vēl arī "gudrās" blices...

protams pastāv iespēja arī vienkārši iepirkt kaut ko šādu 3-4 gab:
www.ebay.co.uk...
un domāt ka ar 15m distanci ārā varētu pietikt... :grimace:

Arī spams welcomēts...
Publicēts: 15.07.13 09:49
 citēt
Točna zini.ka tev TTL ir vajadzīgs?Viņš tomēr daudzu attālinātu lampu gadijumā kļūst neprognozējams.
Manas prasības bija lai palaidējam ir caurejošais TTL,un verķis būtu uztvērējs/raidītājs vienā,jo ja jnosprāgst raidītājs,tad visticamāk verķi būs noņemti no ražōšanas un man paliek trīs bezjēdzīgi krāmi-uztvērēji.Un lai tas verķis fiksējās uz kameras.Rezultātā paņēmu šos un šeit:

dx.com...

bonusā vēl grupas var pārslēgt "neatejot no kameras" velk laikam tiešam apsolītos 100m falšo nostrādāšanu/nenostrādāšanu gadijumus neatceros.Pārtiek arī no aķiem.Ņemot divus komplektus ir nianse - sapārošanas rituāls nav aprakstīts instrukcijā ,ja vajag uzrakstīšu kas jādara.
Publicēts: 15.07.13 10:24
 citēt
Ok - patiešām vērā ņēmams arguments - lai katrs verķis ir gan raidīājs, gan uztvērējs!

TTLs jau reizēm var noderēt, bet varbūt ka arī nenoder nekad... Par šito jāpadomā... :what: Kā nekā arī tad jāpiepērk ne pārāk lētas blices...
Publicēts: 15.07.13 13:41
 citēt
Un, tas ir viss? :exciting:
Nevienam vairāk nav nekādu domu, pieredzes utt? :what:
Publicēts: 15.07.13 14:21
 citēt
ņem prastākos un mācies visu regulēt manuāli. ar automātiku aizies daudz laika + tāpat nebūs prasmes pie manuālās.
Publicēts: 15.07.13 15:21
 citēt
Mandalay:ņem prastākos un mācies visu regulēt manuāli. ar automātiku aizies daudz laika + tāpat nebūs prasmes pie manuālās.

man ir atkal doma tāda - automātisko var izmantot manuālajā režīmā, manuālo - automātiskajā - nekādi...

ar studijas blicēm ir strādāts, tāpēc kas, kur un kāpēc tāpat ir zināms...

āā - atradu vienu jancīgu dzelzi
www.gloxy.com
interesanti, cik tas patiešām ir vērts?
jo nākamā altenratīva laikam ir
www.metz.de...
a paša Nikon dzimtās nemaz tik jaudīgas nav un maksā kā dzīvi mamuti salīdzinoši...
Publicēts: 15.07.13 17:02
 citēt
palaidniex:Un, tas ir viss? :exciting:

Viskrutākie (no mirstīgo cilvēku pasaules) ir Cactus V5 www.cactus-image.com...

Ideja tāda: pie flaša TTL uztvērēja un raidītāja pipsīša tiek pielikts uztvērējs vai optiskā signāla raidītājs, tālāk signāls tiek pārgremots radiosignālā un ir pārraidāms makten tālu.

Attiecīgi komplekts strādās gan ar veciem flašiem, gan jauniem, gan ar nikoniem, kanoniem, pentaksiem un citiem.

Protams, komplektam ir arī funkcija "manual mode".
Publicēts: 15.07.13 17:04
 citēt
p.s. nopērkams šeit un lēti: www.gadgetinfinity.com...
Publicēts: 15.07.13 17:26 labots
 citēt
Vaards:

Ideja tāda: pie flaša TTL uztvērēja un raidītāja pipsīša tiek pielikts uztvērējs vai optiskā signāla raidītājs, tālāk signāls tiek pārgremots radiosignālā un ir pārraidāms makten tālu.

Attiecīgi komplekts strādās gan ar veciem flašiem, gan jauniem, gan ar nikoniem, kanoniem, pentaksiem un citiem.

tam ko ieliki ir sekojošs apraksts
2.Cactus V5 does not transmit TTL information

un kā vecam pantaksim iebarosi Nikona TTL infu caur vienkontakta trigeri? :grimace:
Publicēts: 15.07.13 18:43
 citēt
Ja interesēs nopietnāk, pats pagooglēsi par gadžetu - nevis muļķības kopēsi.
Publicēts: 15.07.13 19:12 labots
 citēt
Vaards:Ja interesēs nopietnāk, pats pagooglēsi par gadžetu - nevis muļķības kopēsi.

Ko tad pats ražotājs savā mājas lapā publicē tādas muļķības?

Un kurā vietā tas ir sarežģītāks par parastu palaidēju bez jebkādām papildfunkcijām???

Šis ir tomēr šķiet mazliet advancētāks
www.ebay.co.uk...
Publicēts: 15.07.13 19:14
 citēt
Vot es arī neiebraucu to Cactus V5 unikalitātē........
Publicēts: 15.07.13 19:21 labots
 citēt
Vaards:

Gadījumā nesajauci to, ko es gribu ar parastu optisko - lāzera slēdža palaidēju? Tas lāzerštrunts ir mazliet kas cits un mazliet cits produkts, nekā tas ko linkā iekopēji. kā arī tieši tam (slēdža palaišanai) un nekam citam nav domāts - kad starp raidītāju un uztvērēju parādās vai pazūd signāls - atkarībā no iestatījuma...
Man blices vadīt gribas, nevis slēdzi spaidīt!
Publicēts: 15.07.13 20:04 labots
 citēt
Palūrēju pocketwizardu... Viss skaisti, kamēr ieraugi cenu... Vārdi - auksta duša - būtu desmitniekā.

Laikam tiešām pagaidām ir Pixel king vai vēl neiznākušais Pixel King Pro (canonam jau iznācis)

Ar pixel king kāds ir darbojies? Viedokļi, ieteikumi?
Publicēts: 16.07.13 00:45
 citēt
60uz5komats6:Vot es arī neiebraucu to Cactus V5 unikalitātē........

Visu flašu ražotāju infrasarkānās vadības sistēmas ir ļoti advancētas (it īpaši nikonam), bet ir viena nianse - tās ne sūda nav lietojamas, jo lielā telpā (ārā, piemēram) tas optiski signāls momentāli ir par vāju, lai tie flaši veiksmīgi savā starpā komunicētu.

Pocket wizards un RadioPopper (par kapeiku lētāks) iet sarežģīto ceļu un nolasa tos i-ttl, p-ttl, e-ttl signālus pašā zibspuldzes ligzdā, pārvērš radiosignālā un nodod tālāk uztvērējam, kurš tālāk šo signālu "pārtulko" *-ttl`os un attiecīgi iedarbina zibspuldzi.

Cactus v5 izraudzījies vieglāko ceļu un nevis nolasa elektronisko signālu no kontaktiem, bet pa tupo no infrasarkānā uztvērēja jau sagremotu optisko signālu. To pārvērš savos radioviļņos, tālāk pārraida palaidējām, tas atkal pārtaisa signālu optiskā signālā un palaiž flašu.

Jo izrādās, ka tie *-ttl ne tikai ir baigi advancēti sērijveida zibinājumi, tie vēl ir šifrēti un izlaisti caur čipu flašā. Attiecīgi Kanons darbojas ar Radiopopēriem un Pocketwizardiem ok, nikons pussūdīgi, pārējie ir tā peremudrījušies... Ka gandrīz lietojami tikai kā vergu režīmā.

Attiecīgi ar kaktusu ir pilnīg pofig ko ražotājs ir vipendrījies un sašifrējis shēmā fočīks=flašs, jo uzreiz nolasa flašs=flašs un attiecīgi ir pieejamas visas funkcijas (plus papildus daži sīkumi, kurus Palaidniex ierauga mājas lapā un min kā trūkumus. Piem, vislabākais režīms - visus flašus pieregulēt manuāli un pa tupo vienkārši palaist kad vajag.) ;-)

Bet var iet arī Yongnuo 622c ceļu, kurš solās būt labi nošpikots no visādiem Pocketwizārdiem. Savulaik biju nopircis četru Yongnuo 602 komplektu (nenormālā sajūsmā cilvēki internetos bija)... tpu... Veiksmīgi pārdevu Alvilam.

Pagājuši pāris gadi, nesen satiku Alvilu, šis teica, ka viņam tas komplekts tā arī vēl mājās stāv neaiztikts. Tagad Alvils pazīstams ar niku "Gaisma". Viņš toreiz ikurāt bija Nikonists.

A man uz Pentaxsa slēdzi ātrāk par 1/100-to nevarēja palaist. Noķēra slēdzi kadrā vienmēr. :anger:

Tādejādi pēc Pt-04, divu lietotu pocketwizardu, youngnuo aplaušanās... Teorētiski palicis Kaktuss V5, ar ko es varētu aplauzties, bet vairs roka neceļas - dažreiz lietoju vecos pt-04 30m velk, pietiek - maziņi, lēti, var sabērt maisiņā un nav žēl. :grimace:

Bet tauta par kaktusiem izsakās ļoti ok: www.amazon.com... Parasti sēžu un palasu Amazonā, ko pārdesmit reāli pircēji domā, nevis ikdienišķie razpizģaji (kā es, piemēram). Amerikāņus jāvērtē kritiski - viņi mierīgi močī 2 zvaigznītes vadoties no personīgajām menstruācijām. A-ļa kustomeram taisnība, pat ja viņš ar attiecīgo figņu vienkārši nemāk rīkoties (kā tas bieži ar datordzelžiem un fočiku lietām ir).
Publicēts: 16.07.13 00:53
 citēt
Es pārdodu Pixel Rook komplektu. Ja interesē iemet aci - dra.lv...
Publicēts: 16.07.13 08:25 labots
 citēt
Vaards:
Cactus v5 izraudzījies vieglāko ceļu un nevis nolasa elektronisko signālu no kontaktiem, bet pa tupo no infrasarkānā uztvērēja jau sagremotu optisko signālu. To pārvērš savos radioviļņos, tālāk pārraida palaidējām, tas atkal pārtaisa signālu optiskā signālā un palaiž flašu.

Nu kurš tieši V5 to dara??? :face-glasses:

www.cactus-image.com... Šitais V5 transīveris (divi bloki, kas var kalpot gan kā raidīājs, gan kā uztvērējs) - TO nedara, parastākais trigeris, viņš ne nolasa ne pārraida "šifrēto" ttl signālu - vienkārši aizbliež info, ka blicei jānostrādā uz manuāli iestatīti blici un viss! Vienīgā opcija - sadala pa kanāliem, bet ne viņi vienīgie to piedāvā
www.cactus-image.com... Šitas V5 Lāzerslēdzis - vispār ir lāzerbāzēts slēdža nospiedējs.
www.cactus-image.com... Un visbeidzit šitais V4 ir vēl prastāka shēma - (viens raidītājs, otrs - uztvērējs) - arī ir visparastākais "30 dolāru" bezvadu blices palaidējs...

Kurš no šitiem nolasa IR signālu, pārvērš radiovilnī un spēj nokomandēt attālināto blici atbilstoši TTLam??? :grimace:

Esi drošs, ka esi iedevis pareizo linku uz pareizajiem produktiem? :amazing:
Nešķiet jocīgi ka pats ražotājs neko no tām superspiegu romānu pasakām par IR šifrētā signāla nolasīšanu un pārvēršanu radiofrekvencē, kuras te piesauc, šo parasto palaidēju aprakstos nepiemin, pat noliedz!
:amazing:

Tev viss labi? :face-crying:

Un neticēsi - iepirksi to savu ūberkatusu uan aplauzīsies ka briesmas - viņš nedara ne sūda no tā superspējām, ko viņam te pieraksti! :D Slēdzis manuālajām blicēm - vulgaris!
Publicēts: 16.07.13 08:33 labots
 citēt
vpelns:Es pārdodu Pixel Rook komplektu.

Viss jau labi, tikai TTLs ir tikai uz rumpja bāzētajai blicei - attālinātajām ir tikai manual mode.
Publicēts: 16.07.13 22:52
 citēt
Piedošanu... :face-devil-grin::face-grin:

Tiešām sajaucu Kaktusu ar citu mantu, par cik gadu atpakaļ nopietni ņēmos ar jautājuma 0nalizēšanu. :D :D :D

Kam negadās. Īstais bija AOKATEC ;-) Turpmāk Kaktusu uzskatīt par sūdu un nepievērst tā eksistencei uzmanību.

www.lightingrumours.com...
Publicēts: 17.07.13 08:37
 citēt
Vaards:Piedošanu... :face-devil-grin::face-grin:

Tiešām sajaucu Kaktusu ar citu mantu, par cik gadu atpakaļ nopietni ņēmos ar jautājuma 0nalizēšanu. :D :D :D

Kam negadās. Īstais bija AOKATEC ;-) Turpmāk Kaktusu uzskatīt par sūdu un nepievērst tā eksistencei uzmanību.

http://www.lightingrumours.com/aokatec-ttl-trigger-for-nikon-canon-sony-pentax-1875

lightningRUMORS ir īstā vieta, kuras info jātic uz vārda... :D

Pagaidām labākie toč izskatās pixelking. izrādās arī tos uz šejieni šeptē masterfoto...
Būš jāpiebrauc pie šiem baterijas pasēdināt...
Publicēts: 17.07.13 09:09
 citēt
palaidniex:
Vaards:Piedošanu... :face-devil-grin::face-grin:

http://www.lightingrumours.com/aokatec-ttl-trigger-for-nikon-canon-sony-pentax-1875

lightningRUMORS ir īstā vieta, kuras info jātic uz vārda... :D

Pagaidām labākie toč izskatās pixelking. izrādās arī tos uz šejieni šeptē masterfoto...
Būš jāpiebrauc pie šiem baterijas pasēdināt...

Visu tev jāiebaro ar karotīti mutē. Tak pirmo linku no googles iedevu, domājot, ka pats sameklēsi, ka jau interesē tēma.

Pats ražotājs rāda un stāsta: www.aokatec.com...
Forumā lietotājs stāsta: www.pentaxforums.com... (skrollē līdz adwb komentāram).
Amazonē arī parādījušies pircēji: www.amazon.com...
Publicēts: 17.07.13 09:31 labots
 citēt
Nesatraucies - palūrēju! :face-wink: Mani šitais īpaši neuzrunā!

Tīt ar izoleni ciet blices, kārt kaut kur klāt to verķi... :beaten:
Es saprotu, ka "izaļenta ģizain ņe porķit", bet nu laikam - nē!
Publicēts: 17.07.13 10:24 labots
 citēt
palaidniex:Ok - patiešām vērā ņēmams arguments - lai katrs verķis ir gan raidīājs, gan uztvērējs!

TTLs jau reizēm var noderēt, bet varbūt ka arī nenoder nekad... Par šito jāpadomā... :what: Kā nekā arī tad jāpiepērk ne pārāk lētas blices...

Ne velna, ttl strobistam nevajag.
Zinu, ka no lētā gala ok ir photix vai kaut kā līdzīgi sauca.
Publicēts: 17.07.13 10:37 labots
 citēt
NilsS:
palaidniex:Ok - patiešām vērā ņēmams arguments - lai katrs verķis ir gan raidīājs, gan uztvērējs!

Ne velna, ttl strobistam nevajag.
Zinu, ka no lētā gala ok ir photix vai kaut kā līdzīgi sauca.

kas teica, ka es ziepējos būt par strobistu - vulgaris? :grimace:
kārtīgam lomogrāfam nevajag ne tikai trigerus, viņam pat blici nevajag...
un īsti pirāti tak nemazgājas arī...

esmu bijis mazliet slinks, tagad esmu palicis gluži slinks (darbs ir prieks, slinkums - laime, lai gan daži nezkāpēc apgalvo, ka ir baigi čaklie) man staigāt līdz blicēm vairs galīgi nevelk - ja vēl ir šaurāka vieta - pinas pa kājām visādi statīvi un visāda draza... Vēl var nokrist vai ko nogāzt un sasist... Nūviņnapig! vienkāršāk tak visu sačiņīt pēc iespējas mazāk kustinot pēcpusi...
Publicēts: 17.07.13 12:51
 citēt
nu ja tā......bet tas ttl tev vēl sagādās masu pārsteiguma.
Publicēts: 17.07.13 13:03 labots
 citēt
NilsS:nu ja tā......bet tas ttl tev vēl sagādās masu pārsteiguma.

tas tak skaidra lieta! :D kā nu bez pārsteigumiem???
citādi dzīve garlaicīga!
Toties nav jāceļās kājās un nemitīgi jāapstaigā blices, ja pamainās gaismošanas vajadzības... :big_smile:

Bet teorētiski vajadzētu arī strādāt visām commander mode funkcijām (šitam gan es pac ticu par % diviem, ne vairāk)
:grimace:

un jā - TTL trigeri ir izmantojami arī manuālajā modē, bet manuālie TTL modē - nunekādi...
Publicēts: 17.07.13 13:48
 citēt
palaidniex:
NilsS:nu ja tā......bet tas ttl tev vēl sagādās masu pārsteiguma.

tas tak skaidra lieta! :D kā nu bez pārsteigumiem???
citādi dzīve garlaicīga!
Toties nav jāceļās kājās un nemitīgi jāapstaigā blices, ja pamainās gaismošanas vajadzības... :big_smile:

Bet teorētiski vajadzētu arī strādāt visām commander mode funkcijām (šitam gan es pac ticu par % diviem, ne vairāk)
:grimace:

un jā - TTL trigeri ir izmantojami arī manuālajā modē, bet manuālie TTL modē - nunekādi...

Ja vēlies garantēti labu rezultātu, tad tikai M un bez ttl. Visam citam uzstādījumu nav :)
Publicēts: 17.07.13 14:31
 citēt
NilsS:

Ja vēlies garantēti labu rezultātu, tad tikai M un bez ttl. Visam citam uzstādījumu nav :)

Es zinu kā ir mauāli!
Un ja grib paspēlēties? Ja jau automātiskās ātrumkārbas mašīnām būtu tik sliktas, tad jau arī tās neražotu un neviens nepirktu/nelietotu... ;)
Publicēts: 17.07.13 14:39
 citēt
ttl spēlēsies ar tevi, ne otrādi :(
Publicēts: 17.07.13 14:48
 citēt
ne vienmēr.
TTLs spēlēsies ar Tevi, kamēr nesapratīsi kā un kāpēc viņš strādā... ;)
Publicēts: 17.07.13 14:49 labots
 citēt
nekādi nesaprotu - kāpēc studijas blicēs tos vēl neliek....
Publicēts: 17.07.13 14:55 labots
 citēt
NilsS:nekādi nesaprotu - kāpēc studijas blicēs tos vēl neliek....

lai Tev būtu ko uzdot stulbus jautājumus!

studija ir studija, NEVIENS ražotājs patiesi nedomā par to, kā to savietot ar dažādo ražotāju bildējamo aparātu - kameru
kā arī nav fotoaparātu ražotāji, kas piedāvātu pašu ražotās studiju blices!

toties studijas bliču ražotāji piedāvā bliču regulēšanu no palaidēja pults, no datora vai uzbļaujot asistentam.
un neviens vairāk kā - 5500K gaismas temperatūas nodrošināšanu (firmām "Nastojaščij Kitaj" pat ar to ir problēmas) - saderību ij necenšas nodrošināt
Publicēts: 17.07.13 14:57
 citēt
p.s. stādies priekšā cik maksās "kujuki bubuki", vai "sunj kuivchai" studijas blices, ja tām pievienos saprašanos ar kamerām?
Par Elinchromiem, valimexiem, broniem vispār paklusēsim

un cik ir to ražotāju, kuri piedāvā savas studiju blices vai ģeneratorus darbināt vietās, kur nav ~220V
:exciting:
Publicēts: 17.07.13 19:13
 citēt
Jautājums bija retorisks. To uzdodot cerēju, ka sapratīsi manu domu un atbildi noformulēsi sev.
Publicēts: 17.07.13 19:27 labots
 citēt
NilsS:Jautājums bija retorisks. To uzdodot cerēju, ka sapratīsi manu domu un atbildi noformulēsi sev.

Es taču neesmu bērndārznieks un, ja nu gadījumā biji pretējās domās, tad paziņoju - esmu lieliski iepazinis un protu izmantot manuālos režīmus! Un lieliski uzrakstīju iepriekš kāda mārrutka pēc man tieši to vajag...
Ja Tu negribi pamēģināt neko jaunu, neviens tak to neliek tev darīt, kā arī ne jau tas no tavas kabatas un pret tavu gribu tiktu finansēts... ;)

Nesaprotu nekādi šo "tēvišķo" rūpi... ;)
Kas Tev slikts no tā, ka kāds grib parotaļāties ar TTL trigeriem?
:big_smile:
Publicēts: 17.07.13 19:35 labots
 citēt
Pirms gadiem 6, laikam, tā ar darīju. Sistēma bija #$%^& tas ttl tak neredz to ko acs, atbilstoši truli arī rēķina visu pa savam. Biju laimīgs, kad pārgāju uz kontrolētu režīmu.
Nekā tēvišķa - vēlējos dalīties pieticīgajā grābekļu mīdīšanas pieredzē. Bet laikam jau tos vajag katram savus :face-smile:
Publicēts: 17.07.13 19:41 labots
 citēt
NilsS:Pirms gadiem 6, laikam, tā ar darīju. Sistēma bija #$%^& tas ttl tak neredz to ko acs, atbilstoši truli arī rēķina visu pa savam. Biju laimīgs, kad pārgāju uz kontrolētu režīmu

6 gadus atpakaļ tirgū parādījās pirmais siFons. Pēc mūsdienu standartiem pilnīgs mēsls!
Tu patiešām domā, ka viss kopš tā laika ir palicis tikai un vienīgi sliktāk?
Var jau būt, ka ir... Bet jebkura TTL sistēma tak tāpat strādās arī manuālajā režīmā.

Ja ņem talkā informāciju, ko sniedz pats fototehnikas ražotājs un padomā līdzi, tad var pat saprast, kur skatās, ko redz un kā uzvedad tas TTL mērītājs. Protams var necensties to saprast un tad tas patiešām lielākoties traucēs un nedos to rezltātu uz ko cerēts. Moderns fotoaparāts jau sen ir dators (ievērojami jaudīgāks par ne pārāk seniem eksemplāriem), bet galvenais jau paliek tas pats - dators dara to, ko tam liek, nevis to, ko tu gribi, lai tas dara. :big_smile:

Un jā hobijs un maizes darbs nav viens un tas pats...

P.s. Man gadus 10 atpakaļ teica, ka manis izvēlētā auto marka ir lielākā kļūda manā dzīvē... un? ... tagad daži no skaļākajiem kliedzējiem paši tādu ir nopirkuši...
Publicēts: 17.07.13 22:27
 citēt
Ar interesi gaidu rezultātu !
Publicēts: 18.07.13 00:27
 citēt
NilsS:Pirms gadiem 6, laikam, tā ar darīju. Sistēma bija #$%^& tas ttl tak neredz to ko acs, atbilstoši truli arī rēķina visu pa savam. Biju laimīgs, kad pārgāju uz kontrolētu režīmu.
Nekā tēvišķa - vēlējos dalīties pieticīgajā grābekļu mīdīšanas pieredzē. Bet laikam jau tos vajag katram savus :face-smile:

Pirms gadiem 8 man atvērās fototehnikas pirkšanas čakras... Un attiecīgi pirms gadiem sešiem biju nopircis jau kādas četras P-TTL zibspuldzes (viena nodega, turkklāt izrādijās TTL, attiecīgi nebija īsti lietojama). Pārējās jau nopirku bezmaz visas uzreiz - ar domu močīt uzreiz pa kruto.

Liels bija mans viļāns, kad pēc paspēlēšanās dzīvoklī, izgāju ar tām ārā un uzreiz bildēt reālu štelli - ā šīs, maitas, aizslēptas aiz visādām drazām (lai neiespīd kadrā), ņem un nsetrādā. Tak nav nekur rakstīts manuāļos tiešā veidā - gadžets nestrādā, visa biezā grāmatiņa ar aprakstītājiem režīmiem ir *uiņa, kas darrbojas, ja ievēro to, to un to. Un tad vēl padomās vai darbojas... Un tad vēl visu laiku kaut kas jāpiegroza...

Jā, pēc laika sākū vēl pirkt flašus klāt, palaidējus, ņemties pa skarbo (studijas flašu virzienā neaizgāju, piepirku maisiņu ar parastajām - pa dārgo, oriģinālās, krutās. Pusi jaunas pirku, pusi ēbajos savācu).

Pēc visas tās ņemtnes:
a) uzlieku šos flašus wireless manuālajā režīmā (jo es tak jau pieredzējis, zinu cik švuncīgu 1/8 vai 1/4 vai 1/32 u.t.t. kuram flašam jāuzliek. Uzkruķīju fočikā manuāli cipariņus kā vajag un bliežu. Jebkurā kaktā aizejot - vienmēr perfekta gaisma!

Droši vien būtu varējis nopirkt flašus pa 5 lati gabalā un tie ar lētiem palaidējiem darbotos tikpat labi. :D

Ā, nu es vēl izlaidu tur visādas bēdas ar P-TTl un līgavas kleitām (ir vēl tādas spīdīgas kleitas - vo tās makteni IEMOČĪ tam P-TTLam pa olām. Jo nevar jau zināt cik % kurā bildē būs melnais līgavainis un cik "atstarojošā baltā vestē" tērptā līgava 50/50 vai 30/70 vai 80/20... Attiecīgi pārgaismots vai makteni nedagaismots u.t.t. A ja manuāli uzštellēts, tad par šo sāpi nav jādomā kadrējot. Nu bišķi ir jāpiedomā, protams. Bet pasākums ir prognozējāmāks.

Bet jā, laikam kādi 5 gadi (ne-intensīvā režīmā) nepieciešams katram pačākarēties ar flašiem.
Publicēts: 18.07.13 07:01 labots
 citēt
Vaards:

Pirms gadiem 8 man atvērās fototehnikas pirkšanas čakras... Un attiecīgi pirms gadiem sešiem biju nopircis jau kādas četras P-TTL zibspuldzes...
Ā, nu es vēl izlaidu tur visādas bēdas ar P-TTl un līgavas kleitām (ir vēl tādas spīdīgas kleitas - vo tās makteni IEMOČĪ tam P-TTLam pa olām. Jo nevar jau zināt cik % kurā bildē būs melnais līgavainis un cik "atstarojošā baltā vestē" tērptā līgava 50/50 vai 30/70 vai 80/20... Attiecīgi pārgaismots vai makteni nedagaismots u.t.t. A ja manuāli uzštellēts, tad par šo sāpi nav jādomā kadrējot. Nu bišķi ir jāpiedomā, protams. Bet pasākums ir prognozējāmāks.
.

Šīs rindkopas liecina, ka neesi sapratis kā un ko konkrētajā kamerā TTLs mēra vai arī konkrētā kamera, vai viņas TTLs nav nekas dižs...
Btw. Es tā papētiju cik "krutas kameras" ražoja starp 2002. un 2005. gadu ieskaitot... Tu taču mēģināji vismaz uz tolaik jaunākā eos-1d(s) vai nikon D2Hs..? Nu labi, sliktākajā gadījumā uz canon 5d vai nikon D200? Un kā ar šodienas prasībām vērtējam slaveno (ļoti populāro šeit) zenītu iebūvētos eksponometrus? :exciting:

Moš man no plaukta jāceļ ārā vecais Compur fotoplašu plēšinieks un jāsanaglo dēlītis magnija svilināšanai? :grimace:

Es saprotu, visi baigi bildē dzelžainos maņuālos režīmos un PILNĪGI NEKO no automātikas, ko kamera piedāvā - neizmanto! (?)
Nezkāpēc vienu automātiku protam, otru nē...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):