forum.gif
Bezvadu palaidēji priekš Nikon blicēm?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Bezvadu palaidēji priekš Nikon blicēm?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.07.13 09:23
 citēt
palaidniex: Šī rindkopa liecina ka nezini kā un ko konkrētās kameras TTLs mēra...

Es ļoti labi zinu visu to spico mērījumu procesu, bet tas nepalīdz. Kad biju uz Canoņa, es arī to E-TTLu nelietoju. Man uz kameras ir c/w mērīšana, arī uz blices negribu tādu stulbību, ka impulsa jauda tiek pieprecizēta pēc eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona. Un pietiek centram tikt uz tās pašas līgavas kleitas vai balta galdauta stūra, lai viss apkārt būtu nedagaismots. Tādēļ man 580EX II mētājās plauktā, bet darbam lietoju Metz-58 "A" režīmā, jo uz kontrastainiem sižetiem tas gaismo krietni vien pareizāk. Tagad, kad esmu uz Pentakša, par oriģinālo 540FGZ pat neesmu domājis, pilnīgi pietiek ar Metz 54 MZ-4i.

Te jums būs režīmā "A":

bet te - ar Canona E-TTL:

Publicēts: 18.07.13 09:24
 citēt
palaidniex:
Vaards:
Ā, nu es vēl izlaidu tur visādas bēdas ar P-TTl un līgavas kleitām (ir vēl tādas spīdīgas kleitas - vo tās makteni IEMOČĪ tam P-TTLam pa olām. Jo nevar jau zināt cik % kurā bildē būs melnais līgavainis un cik "atstarojošā baltā vestē" tērptā līgava 50/50 vai 30/70 vai 80/20... Attiecīgi pārgaismots vai makteni nedagaismots u.t.t. A ja manuāli uzštellēts, tad par šo sāpi nav jādomā kadrējot. Nu bišķi ir jāpiedomā, protams. Bet pasākums ir prognozējāmāks.
.

Šī rindkopa liecina ka nezini kā un ko konkrētās kameras TTLs mēra vai arī konkrētā kamera vai viņas TTLs nav nekas dižs...
Btw. Es tā papētiju cik "krutas kameras" ražoja starp 2002. un 2005. gadu ieskaitot... Tu taču mēģināji vismaz uz tolaik jaunākā eos-1d(s) vai nikon D2Hs..? Nu labi, sliktākajā gadījumā uz canon 5d vai nikon D200? Un kā ar šodienas prasībām vērtējam slaveno (ļoti populāro šeit) zenītu iebūvētos eksponometrus? :exciting:

Moš man no plaukta jāceļ ārā vecais Compur fotoplašu plēšinieks un jāsanaglo dēlītis magnija svilināšanai? :grimace:

Es saprotu, visi baigi bildē dzelžainos maņuālos režīmos un PILNĪGI NEKO no automātikas, ko kamera piedāvā - neizmanto! (?)
Nezkāpēc vienu automātiku protam, otru nē...

Lai arī *-ttl principos nekas nav mainījies, tu tikai nostirpini pārliecību, ka katrs cilvēks tomēr ir tiesīgs uz patstāvīgu evolūciju zibspuldžu pasaulē! :D

===

Man bija ļoti sūdīgs P-TTL (pentaksa variants ar neprofesionālu aparātu u.t.t.). Esmu pārliecināts, ka Kanons 1Ds... un Nikons D2... būtu tikpat labs! Jo fočuks redz to spīdīgo līgavas kleitu tādu, kā tur viducī esošai puika kartiņu tur: masterfoto.lv... Un attiecīgi P-TTL`s pieregulē pārējo visu pēc tās līgavas kleitas, kas ar visu atspīdumu aizņem 70% no kadra & fočikaprāt ir 18% pelēka (tas ir nevis 18% pazūd no balta, bet gan balts ir 100%, un 18% ir tas, kas paliek pāri - tiek saņemts atstarojumā no objekta).
Publicēts: 18.07.13 09:27
 citēt
Schneider:

Te jums būs režīmā "A":

Jopķiš, kādi smuki pulksteņi! :D
Publicēts: 18.07.13 09:30
 citēt
Da ko jūs man ar to līgavu uzbāžaties! :grimace: Netaisos es nekādas kāzas bildēt! :beaten: NETAISOS! :anger:
Tas ir grūts, smags, un NEPATEICĪGS darbs!
Lai kāzas bildē tie, kas par to var atļauties noplēst milzu naudu (tad patiesi saskatu jēgu) vai tie, kas vēl uz tā grābekļa nav kāpuši, vai tie kam tā lieta patīk un interesē!

Ja TTLs mēra nepareizi, tad vienmēr arī pastāv EV korekcija, kā arī ja tas kadrs nesanāk var pāriet uz manuālo vadību apejot TTLu, bet izvairoties no nepieciešamības pieiet pie katras blices un to atsevišķi spaidīt.
Publicēts: 18.07.13 09:32 labots
 citēt
Vaards:
Schneider:

Te jums būs režīmā "A":

bet tāpat tie pulksteņi un telzīc ir par tumšu! :D

p.s un ko TTLs mērīja? vienu punktu precīzi uz lapas? Vienu punktu precīzi uz tapetēm vai vidēji svērto pa visu kadru?
Publicēts: 18.07.13 09:58
 citēt
palaidniex:
Vaards:

p.s un ko TTLs mērīja? vienu punktu precīzi uz lapas? Vienu punktu precīzi uz tapetēm vai vidēji svērto pa visu kadru?

Izskatās klasiski - pēc vidēji svērtā. :face-grin:
Publicēts: 18.07.13 10:06 labots
 citēt
Vaards:
palaidniex:

Izskatās klasiski - pēc vidēji svērtā. :face-grin:

bet ja uzliks pēc tapetes - tāpat būs šaize - nejēgā pārgaismota lapa... :D

te jau problēma vaše ir citur - kadrējums, kopmozīcija un gaismošanas shēma reizēm var izglābt arī bezcerīgu sižetu... ;)

un jā - man jau neinteresē tikai viens trigeris tikai vienas blices palaišanai, kura tāpat uzlikta uz fočika... ;)
Publicēts: 18.07.13 10:18
 citēt
palaidniex: p.s un ko TTLs mērīja? vienu punktu precīzi uz lapas? Vienu punktu precīzi uz tapetēm vai vidēji svērto pa visu kadru?

Izskatās, ka tu pats tā īsti nepārzini to E- un P-TTLu mērīšanas tehnoloģiju. E-TTLā mēra vienu punktu, manā gadījumā centrālo, bet A režīmā - 20 grādu leņķi, tātad tas ir vidēji svērtā analogs blicei.
palaidniex:bet ja uzliks pēc tapetes - tāpat būs šaize - nejēgā pārgaismota lapa...

Tad nu jānoskaidro, kas bildē būs svarīgākais - jaunā pāra sejas vai kleitas kruzuļi.

Tādi pulksteņi man ir kādi 7 gabali.:face-grin:
Publicēts: 18.07.13 10:25 labots
 citēt
Schneider:
palaidniex: p.s un ko TTLs mērīja? vienu punktu precīzi uz lapas? Vienu punktu precīzi uz tapetēm vai vidēji svērto pa visu kadru?

Izskatās, ka tu pats tā īsti nepārzini to E- un P-TTLu mērīšanas tehnoloģiju. E-TTLā mēra vienu punktu, manā gadījumā centrālo, bet A režīmā - 20 grādu leņķi, tātad tas ir vidēji svērtā analogs blicei.
palaidniex:bet ja uzliks pēc tapetes - tāpat būs šaize - nejēgā pārgaismota lapa...

Tad nu jānoskaidro, kas bildē būs svarīgākais - jaunā pāra sejas vai kleitas kruzuļi.

Tādi pulksteņi man ir kādi 7 gabali.:face-grin:

Nu ir dažādi ko un kā un kuru vietu kadrā mēra dažādu ražotāju verķi
Nav taču nopietni, ka fokuss ir uz kadra malā esošo objektu, bet TTL's mēra kadra centru... Vismaz mani pašreizējie experimenti apliecina, ka TTLs mēra tur, kur fokusējies un mērīšanas apgabals arī ir krietni maināms, jo mazliet modernāks TTLs par Zenita eksponometru jau nenozīmē mērīšanu tikai kadra centrā vai 20° leņķī ap to...
TTL jau pēc definīcijas tikai nosaka, ka mērīšanas dati tiek ievākti caur lēcu, bet kur un ko mēra tas eksponometrs jau nosaka katrs ražotājs katrai savai kamerai un eksponometra iespējām.

Par jauno pāri un kruzuļiem - jau atbildēju - kazas, lai paliek ganiem, mani šis lauksaimniecības paveids neaizrauj! :money:
Šajā gadījumā no kameras noņemta un citur uzlikta blice jau sniegtu par procentiem 20 labāku rezultātu, nerunājot nemaz par variāciju, ja bildēšanai kāda papildus blice gaismotu tumšos pulkseņus uz sienas...
Publicēts: 18.07.13 10:28
 citēt
Kazas lai paliek ganiem, tas ir tikai semplis, reportāžā papildus blices uz statīviem stipri daudz nepalietosi.
Publicēts: 18.07.13 10:34
 citēt
Izskatās ,ka vēlviens automātikasoptimists aplauzīsies......
Ilgi jāraksta kapēc - slinkums un cilvēkiem ir raksturīgi nedzirdēt lietas,kuras nevēlas dzirdēt.
Visstas bezvadu kaut cik prognozējami TTL strādās ar vienu attālināto blici,kas noteikti neielien kadrā,
citos gadijumos būs piedzīvojumi.
Publicēts: 18.07.13 10:46 labots
 citēt
Schneider:Kazas lai paliek ganiem, tas ir tikai semplis, reportāžā papildus blices uz statīviem stipri daudz nepalietosi.

Bet kur jūs visi izlasat, ka es taisos nodarboties ar lauksainmiecību un bildēšu kazas, vai kaut kur baigi grūstīdamies šķilšu reportāžas ??? :face-glasses:
Vispār visai rēcīgi varētu būt to darīt ar sanumurētiem azistentiem un pa rāciju tiem kā universālajā zadātā ziņot - kur tiem skriet vai stāvēt un kā turēt blices... :D

Kaut gan, ja tā padomā :what:, varētu izvērsties baigi aizraujošs, interesants un rēcīgs pasākums! :big_smile: Vai nu komercpasākums par baigu naudu :money: vai nu nenormāli kruta hipsterkohma (savdabīgs burtiski FLAŠmobs) Uahahaha :haha:

Bet ja tā, lai vai cik skumīgi tas nebūtu un lai vai kā tas nesakristu ar jūsu prognozēm - ne pirmajam, ne otrajam tas nav domāts...

bet ideju par hipsterflašmobu prātā paturēšu un atļaušos aizmirst, ka pamudinājāt padomāt šādā virzienā... :face-kiss:
Publicēts: 18.07.13 10:50 labots
 citēt
60uz5komats6:Izskatās ,ka vēlviens automātikasoptimists aplauzīsies......
Ilgi jāraksta kapēc - slinkums un cilvēkiem ir raksturīgi nedzirdēt lietas,kuras nevēlas dzirdēt.
Visstas bezvadu kaut cik prognozējami TTL strādās ar vienu attālināto blici,kas noteikti neielien kadrā,
citos gadijumos būs piedzīvojumi.

blice kadrā sačakarēs 99% bilžu - mēri kā gribi... Ja vien tas nav domāts kā efekts?

da bļāviens - es jau rakstīju, ka gribu sev rotaļlietas! JŪS LASĪT MĀKAT?
Es tieši gribu čakaru, es gribu pabakstīties, Tieši to, ku jūs negribat, es tieši GRIBU!

Es taču nesaku kādu jums vajag sievu/vīru vai mašīnu, nesaku, kādiem ēdieniem jums būtu jāgaršo un kādi ir, manuprāt, neēdami jums. Kur jūs raujat, ka man tas ir komercpasākums vai ātrākais ceļš pie māsterpīsiem??? :face-glasses::face-glasses::face-glasses:

goda vārds - prāta nepielikšu!
Publicēts: 18.07.13 12:23
 citēt
Vaards:
NilsS:Pirms gadiem 6, laikam, tā ar darīju. Sistēma bija #$%^& tas ttl tak neredz to ko acs, atbilstoši truli arī rēķina visu pa savam. Biju laimīgs, kad pārgāju uz kontrolētu režīmu.
Nekā tēvišķa - vēlējos dalīties pieticīgajā grābekļu mīdīšanas pieredzē. Bet laikam jau tos vajag katram savus :face-smile:

Pirms gadiem 8 man atvērās fototehnikas pirkšanas čakras... Un attiecīgi pirms gadiem sešiem biju nopircis jau kādas četras P-TTL zibspuldzes (viena nodega, turkklāt izrādijās TTL, attiecīgi nebija īsti lietojama). Pārējās jau nopirku bezmaz visas uzreiz - ar domu močīt uzreiz pa kruto.

Liels bija mans viļāns, kad pēc paspēlēšanās dzīvoklī, izgāju ar tām ārā un uzreiz bildēt reālu štelli - ā šīs, maitas, aizslēptas aiz visādām drazām (lai neiespīd kadrā), ņem un nsetrādā. Tak nav nekur rakstīts manuāļos tiešā veidā - gadžets nestrādā, visa biezā grāmatiņa ar aprakstītājiem režīmiem ir *uiņa, kas darrbojas, ja ievēro to, to un to. Un tad vēl padomās vai darbojas... Un tad vēl visu laiku kaut kas jāpiegroza...

Jā, pēc laika sākū vēl pirkt flašus klāt, palaidējus, ņemties pa skarbo (studijas flašu virzienā neaizgāju, piepirku maisiņu ar parastajām - pa dārgo, oriģinālās, krutās. Pusi jaunas pirku, pusi ēbajos savācu).

Pēc visas tās ņemtnes:
a) uzlieku šos flašus wireless manuālajā režīmā (jo es tak jau pieredzējis, zinu cik švuncīgu 1/8 vai 1/4 vai 1/32 u.t.t. kuram flašam jāuzliek. Uzkruķīju fočikā manuāli cipariņus kā vajag un bliežu. Jebkurā kaktā aizejot - vienmēr perfekta gaisma!

Droši vien būtu varējis nopirkt flašus pa 5 lati gabalā un tie ar lētiem palaidējiem darbotos tikpat labi. :D

Ā, nu es vēl izlaidu tur visādas bēdas ar P-TTl un līgavas kleitām (ir vēl tādas spīdīgas kleitas - vo tās makteni IEMOČĪ tam P-TTLam pa olām. Jo nevar jau zināt cik % kurā bildē būs melnais līgavainis un cik "atstarojošā baltā vestē" tērptā līgava 50/50 vai 30/70 vai 80/20... Attiecīgi pārgaismots vai makteni nedagaismots u.t.t. A ja manuāli uzštellēts, tad par šo sāpi nav jādomā kadrējot. Nu bišķi ir jāpiedomā, protams. Bet pasākums ir prognozējāmāks.

Bet jā, laikam kādi 5 gadi (ne-intensīvā režīmā) nepieciešams katram pačākarēties ar flašiem.

Piekrītu it visam, es gan tos gadus esmu pavadījis diezgan daudz strobējot :)
Ir kā teici - tagad lētās blices ( sākumā ar pirku 580 ex, tad II utt) izrādās, ka vecie nikon sb 24 , 26 un 28 ir ne sliktāki :)
Tie ttl triki bija derdzīgi, tad pa reizei nekas nestrādāja utt utjpr
Publicēts: 18.07.13 12:36 labots
 citēt
skaidrs ka plikas manuālās blices ir vislētāk un visvienkāršāk!
Spainis ar hujuki bubukī blicēm + visprastākais palaidējs

To tak neviens nevēlās apšaubīt un neapšauba!
Publicēts: 18.07.13 13:01
 citēt
No "pliki manuālajām" iesaku no ebaja atvilkt nikona SB26,manejām ir padsmit gadi(pirku tad kad tās bija aktuālie modeļi),aiz muguras darbs presē,a lampas joprojam nav jāmaina,pašī ka nemetas.Šitam modelim jau iekšā ir iebūvēta palaidējs no zibšņa(ne TTL),mož noder,vājā vieta zūma motora ščotkas.
Publicēts: 18.07.13 14:22
 citēt
NilsS: ...izrādās, ka vecie nikon sb 24 , 26 un 28 ir ne sliktāki :)

Nikona SB vispār ir universāli verķi, strāda ar dajepko:

Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas