Vēlētos dzirdēt viedokli un atsauksmes par jūsu izmantotajām un iecienītākajām foto apstrādes programmām. Varbūt varat ieteikt kādu labu variantu? Vēlos apstrādāt gan HDR bildes, gan vienkārši fotogrāfijas: uzlabošana, dažādi efekti u.c.
Lieta tāda, ka šobrīd man nav pieredze darbā ar šāda veida programmatūru (dzirdēts, ka daudzi lieto Photoshop, Photomatix). Cik ilgu laiku prasa laiks programmas apgūšanai?
agrāk raw apstrādāju uz canon dzimtā DPP, bet tagad kaut kā negāja jaunais ar jauno kopā un uzliku Scarab Darkroom. Nezinu, neko par šo teikt, bet lietot var. Grūti notestēt, jo nav ar ko salīdzināt, vai trokšņu ziņā labs vai nav, ja velk ēnas laukā. pārējo visu daru uz sen sen apgūtā Paint Shop Pro, kurš legāls pirkts.
Dārkrūms ļoti smuki iet ar K-5 DNG, bet nedraudzējas ar vecā K10D PEFiem, tādēļ par konvertoru lietoju camera RAW. Ar efektiem neaizraujos, HDR arī neatzīstu, tajos pāris gadījumos, kad vajag sauli kadrā, labāk ielieku Cokin P121.
palaidniex:khmm - C1 ir reāli labs ja ir C1, priekš kam vēl LR?
Man šobrīd ir tāds pārejas periods - C1 ir labs un pamazām pierodu pie tā, bet dažreiz trūkst kāda LR fīča. Piemēram, ar Canon/Nikon droši vien viss ir kārtībā, bet man kā m43 lietotājam ļoti trūkst "lens corrections" iekš C1. Vienkārši neatbalsta...
Bļļāviens, kādēļ NATO nesaskaņo ar mani savus lidojumus???!!! Tikko pāri manai mājai smuki pārlidoja spranču Mirāži, bet man telestruņķis iekrāmēts plauktā, bet kamera - somā, aiz aizvilktiem rāiferiem un sprādzēm!
palaidniex:khmm - C1 ir reāli labs ja ir C1, priekš kam vēl LR?
Man šobrīd ir tāds pārejas periods - C1 ir labs un pamazām pierodu pie tā, bet dažreiz trūkst kāda LR fīča. Piemēram, ar Canon/Nikon droši vien viss ir kārtībā, bet man kā m43 lietotājam ļoti trūkst "lens corrections" iekš C1. Vienkārši neatbalsta...
nu jā - pinholes korekcijas ar tur nau... C/N/utt oriģinālajiem stikliem gan ir, jo nemaz tā nav brutāla lineāra mucas vai kropļa izvākšana... un ja neesmu nosapņojis, ir tāda nojauta, ka jaunākie N mazliet tāpat pakotiģē bildi jau paši, zinot kāšdu stiklu esi piečibinājis pie rumpja, bet varbūt tas tikai tā šķiet...
Schneider:Bļļāviens, kādēļ NATO nesaskaņo ar mani savus lidojumus???!!! Tikko pāri manai mājai smuki pārlidoja spranču Mirāži, bet man telestruņķis iekrāmēts plauktā, bet kamera - somā, aiz aizvilktiem rāiferiem un sprādzēm!
parasti pietiek ar Photo Mechanic un Aperture. Photoshop ir vajadzīgs ļoti reti. Ja vajag ļoti ātri, tad parasti iztieku tikai ar Photo Mechanic un Photoshop
Priekš HDR tomēr man vistuvākais ir Photomatix Pro, bij vēl te vienā rakstā minēts Machinery Hdr Effects, tīri ok. Un pēc tam Photoshops un/vai HeliconFilter 4.93 (jaunākās versijas neaizrāva)
Tas pats, tikai PS vietā ir PS elements (krietni letāks, pumpu aizmālēšanai der ļoti labi).
Jaunais Adobe Photoshop Elements 11 legāls ar PVN 70Ls . Tik viņam nav divu būtisku fišku apstrādes pa kanāliem un pakešu apstrāde . Bet taa čakarēt bildukus pa vienam ar Elements 11 = € 98.40 pret Adobe Photoshop CS6 = € 781,- un PRIEKĀ LAIMĒ Tad jau labāk Corel PaintShop Pro X5 pa € 52,90
Ritz:
Tas pats, tikai PS vietā ir PS elements (krietni letāks, pumpu aizmālēšanai der ļoti labi).
Jaunais Adobe Photoshop Elements 11 legāls ar PVN 70Ls . Tik viņam nav divu būtisku fišku apstrādes pa kanāliem un paķešu apstrāde . Bet taa čakarēt bildukus pa vienam Elements 11 = € 98.40 pret Adobe Photoshop CS6 € 781,- un PRIEKĀ
kaut kā esi palaidis garām, ka Adobe vairs nepārdod "mūžīgu" Photoshop licenci. tagad to var tikai abonēt kopā ar pārējām Adobes programmām par 35-75 EUR mēnesī vai kaut ko līdzīgu
Jaunais Adobe Photoshop Elements 11 legāls ar PVN 70Ls . Tik viņam nav divu būtisku fišku apstrādes pa kanāliem un pakešu apstrāde . Bet taa čakarēt bildukus pa vienam ar Elements 11 = € 98.40 pret Adobe Photoshop CS6 = € 781,- un PRIEKĀ LAIMĒ Tad jau labāk Corel PaintShop Pro X5 pa € 52,90
Fotoveikala Elementiem bija problēma, ka nesaprot CMYK (nav pēc definīcijas)
Interesanti - godīgi Fotobodi 5. vai 4. versiju moš ar kur vēl var dabūt? (vai to Adobe korporatīvos nolūkos ir aizliegusi tirgot vai pat atpirkusi atpakaļ, lai piespiestu pirkt jaunākās versijas) Jo pa lielam jau ar tik vecām versijām brīnišķīgi pietiek...