KOMERCIĀLIEM mērķiem nedrīkst izmantot , tik mācību procesam. Piečakarēsies ja būs KANTORA dzelži ne privātos.
tipa ja uzinctalierēts uz privāta kompja ģimenes bildēm vai hobijam - visiem viss pie kājas? Lieto kamēr nelabi metās?
ā -uz firmu pirkt nedrīkst (ja vien nav mācību iestāde), un piestādīt rēķinu par ar šo softu apstrādātiem darbiem arī nedrīkst? tā, ja?
Kā man kādreiz Vācijā skaidroja softa NUMURS nedrīkst parādīties komerciālos darbos ja vien tie nav veikti mācību procesa ietvaros taču tad tam jābūt dokumentāli fiksētam līgumā. Es prasīju vai drīkst apstrādāt komerciālas bildes ar kompi kur bija skolas laikā licencēts softs. Teica ka NEVAR jāapgreido uz pilnu.
Savi trūkumi mākoņskaitļošanai tomēr ir... Kā tur bija - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā...
Neesmu mēģinājis kā strādā Fotobode no mākoņa, bet mākoņskaitļošana daudz kur padara tieši atkarīgu no tīkla pieejamības. Ir tīkls, ir dati un programmas, nav tīkla - sēdi un gaidi. Tā teikt - ir faili datorā - tiec klāt, ir skaitļi mākonī - vari arī netikt. Un jā - par datu glabāšanu mākonī tāpat kaut kas, kaut kam, kaut kad ir/būs jāmaksā... Un neticu ka mazāk kā par veco versiju, pieeju...
nu gluži kā ar privātmāja vs daudzdzīvokļu kopīpašums. Ja krietna daļa kaimiņu nemaksā par siltumu - to var nepieslēgt vai pieslēgt režīmā, lai tik trubas nesaplīst... Nerunājot par to, ka vari regulēt, kad un kādu pats siltumu gribi...
palaidniex:Savi trūkumi mākoņskaitļošanai tomēr ir... Kā ture bija - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā...
Neesmu mēģinājis kā strādā Fotobode no mākoņa, bet mākoņskaitļošana daudz kur padara tieši atkarīgu no tīkla pieejamības. Ir tīkls, ir dati un programmas, nav tīkla - sēdi un gaidi. Tā teikt - ir vaili datorā - tiec klāt, ir skaitļi mākonī - vari arī netikt. Un jā - par datu glabāšanu mākonī tāpat kaut kas, kaut kam, kaut kad ir/būs jāmaksā... Un neticu ka mazāk kā par veco versiju, pieeju...
nu gluži kā ar privātmāja vs daudzdzīvokļu kopīpašums. Ja krietna daļa kaimiņu nemaksā par siltumu - to var nepieslēgt vai pieslēgt režīmā, lai tik trubas nesaplīst... Nerunājot par to, ka vari regulēt, kad un kādu pats siltumu gribi...
tur maz sakara ar mākoņdatošanu. vienkārši softu vajag aktivizēt reizi mēnesī - pēc maksājuma saņemšanas. gan jau ka ja nav interneta, tad mierīgi var lietot nepagarinot, ja datumu uz datora pieskaņo Protams, šādam risinājumam ir savi trūkumi - lielākais, ja nemaksā, tad netiec pie saviem PSD failiem un LR bibliotēkas. No otras puses - man par 35 EUR mēnesī bija pieejamas visas Creative Suite programmas. Nākamajā gadā Adobe grib vairāk - 45 EUR/mēn. Visu nelietoju, bet Photoshops, InDesign un Premier par to naudu ir OK
Izskatās, ka tur kā ar digitālo TēVē - nevari paņemt tikai to, ko gribi, jāņem līdzi arī tas, ko nelieto... Un kā saprast - netiec klāt pie saviem PSD failiem???
palaidniex:Izskatās, ka tur kā ar digitālo TēVē - nevari paņemt tikai to, ko gribi, jāņem līdzi arī tas, ko nelieto... Un kā saprast - netiec klāt pie saviem PSD failiem???
ar ko tad tu atvērsi tos failus un strādāsi, ja PS nebūs pieejams? lai gan iespējams, ka ir programmas, kas labi tos saprot
Photoshop CS6 versijas vēl būs pieejamas ilgu laiku. Adobe to saglabā un ir iespējams iegādāties to kā kastē, ja kaut kur palikusi veikalā ar lejupielādi kā vienreizēju licenzi. Visas jaunās fīčas turpmāk būs tikai caur Creative Cloud un attiecīgi iekš Photoshop CC.
Moš esmu galīgi atpalicis... Kuras un kādas tieši ir tās labākās jaunās fīčas, bez kurām dzīve paliek grūtāka un bez kurām neiztikt?
Kas tieši tajā jaunajā radošajā mākonī ir tāds ūbernepieciešams un pārcilvēcisks? Teikšu godīgi neesmu interesējies un tāpēc varbūt nezinu kādus patiešām noderīgus tūļus...
..nu, vismaz 90% Photoshop lietotāji pilnībā iztiktu ar Gimp, kas ir bezmaksas.. Iespējams, ka vēl vairāk, jo tā īsti nemaz nezinu, kādas fīčas ir PS kas nebūtu Gimpā...
Pinus:..nu, vismaz 90% Photoshop lietotāji pilnībā iztiktu ar Gimp, kas ir bezmaksas.. Iespējams, ka vēl vairāk, jo tā īsti nemaz nezinu, kādas fīčas ir PS kas nebūtu Gimpā...
Gimp nav lietots. Vai tas ver vaļā, saprot CMYK krāsu failus?
nekad nav bijusi vajadzība pēc CMYK, uzreiz nepateikšu.. bet bieži vien, fīčas, kas nav standarta instalācijā, ir pieliekamas klāt pēc vajadzības pluginu veidā..
Profesionālām vajadzībām, drošvien PS labāks, tapēc jau tas ir par maksu.. Bet, cik tad reāli ir tie profesionālie izmantotāji? Lielākā daļa ir amatieri, kuriem labākajā gadījumā vajadzīga vienkārša bildes apstrāde- leveļi, curves, asināšana, layeri utml.. To visu bezmaksas variants dara tieši tāpat kā maksas.. Pieradums jā, bet ja to jautā kāds, kurš nav n-tos gadus strādājis ar PS, tad tas nav aktuāli.. Un arī mainīt ieradumus nav nekas briesmīgs, ja grib..
Ja negrib iedziļīnāties apstrādes problēmās no SAKNES, tobiš sākt ar kanāliem, bet apmierina rezultāts, ko dod ķēpāšana pa virsu, tad fotošops NAV vajadzīgs. Bet man ir aizdomas, ka arī lielākajai daļai nelegālā šopa pikseļdrāzējiem ir maza nojausma ko un kālab viņi tajā šopā dara. JO 900 PIKSEĻU DIAPAZONĀ tam tik un tā nav lielas nozīmes.
Bezmaksas programmām ir viens trūkums - tajās nez kādēļ nav Perspective correction. Vienīgais izņēmums ir brīvais Fotošerifs, bet tas ir tikpat neparocīgs kā fotošļops.
UldisMuzikants:Diemžēl. reti, bet to CMYK vajag, visādus automatižacijas rīkus arī vajag, līknes, slānus, kanālus vajag, ja nodarbojas ar profesionālu apstrādi poligrāfijai. Bez tam pieradums pie tā, ka var pogas konfigurēt ar ir ko vērts. Tātad, Ps ir pamatā visam. Gimp it kā var pielāgot uz to pusi, bet viss jāpārmācās, pieradums utt. Iespējams, ka Ps CC ir variants, kā apgrūtināt programmas zagšanu vai piespiest kaut ko maksāt tiem, kuriem nav vēl nevienas legālas versijas. Es joprojām iztieku ar CS3 design Standart, neko vairāk nevajag, un naudu vi ni no manis nav dabūjuši kopš šīs versijas iznākšanas.
Kāds tur apgrūtinājums, pupu mizas CC laužas tā pat kā visi iepriekšējie. Trīs rindas skripta, kuru var uzrakstīt jebkurš nedaudz zinoš programmēšanā pusaudzis, uztaisāms ddl fails un vis iet kūpēdams. Neko Adobe unikālu nav radijusi aizsardzības ziņā.
Schneider:Bezmaksas programmām ir viens trūkums - tajās nez kādēļ nav Perspective correction. Vienīgais izņēmums ir brīvais Fotošerifs, bet tas ir tikpat neparocīgs kā fotošļops.
tik smalki kā PS varbūt ne, neesmu ļoti iedziļinājies, bet ir Batch Image Manipulation plugins, kur esmu mainījis izmērus, asinājis, licis logotipu.. citas darbības daudzām bildēm vairumā nav bijusi vajadzība veikt, nav bijušas tik vienādas lai automātam uzticētu leveļus utml darbības.. Bet, tā uzmetot aci, tādas iespējas tur teorētiski ir, kā praksē rezultāts, nezinu..
Man 99% pietiek ar lightroom! Photoshops tiek izmantots gadījumos ja: 1) nepieciešams bikiņ vairāk pastrādāt clone/stamp tooli 2) spec gadījumi - bildes jataisa kaut kadam kalendāram - respektīvi specifiskos izmēros jasagraiza.
Pārējo visu lieliski tiek lightrooms galā! Bet ja ir bilde kurai jātērē ilgāk par 3 minūtēm pecapstrādē - tad no tās bildes nav lielas jēgas un viņa noteikti nekas nav!
lightroom sen izmetu- pārgruzīja datoru visos variantos.. Pat CS mazāk noslogo, vēl mazāk Gimp. Leveļot- CS, clone-Gimp vai CS, atkarībā no vajadzības.
letins:lightroom sen izmetu- pārgruzīja datoru visos variantos.. Pat CS mazāk noslogo, vēl mazāk Gimp. Leveļot- CS, clone-Gimp vai CS, atkarībā no vajadzības.
Ta kas tas par kompi ka Lightroom nogruzija? Parasti jeb kurš 2kodoligais procis pat ar 4gb RAM iet svilpdams ja nav visadas murdzības saliktas, un protams ieteicams 64 bitu winda.
letins:lightroom sen izmetu- pārgruzīja datoru visos variantos.. Pat CS mazāk noslogo, vēl mazāk Gimp. Leveļot- CS, clone-Gimp vai CS, atkarībā no vajadzības.
Ta kas tas par kompi ka Lightroom nogruzija? Parasti jeb kurš 2kodoligais procis pat ar 4gb RAM iet svilpdams ja nav visadas murdzības saliktas, un protams ieteicams 64 bitu winda.
Ir jau 64 bit winda, iet dziedādama. Nu nezinu, nebija daudzkodolīgais procis, bet sistēmu sēdināja nenormāli- izmetu, ir prasības lightroomam, mani neapmierināja. CS un Gimp apmierina. Spriediet paši.
chukmasoff_f:
Ir jau 64 bit winda, iet dziedādama. Nu nezinu, nebija daudzkodolīgais procis, bet sistēmu sēdināja nenormāli- izmetu, ir prasības lightroomam, mani neapmierināja. CS un Gimp apmierina. Spriediet paši.
Mūsdienās ar vienkodolīgu proci tikai čatot netā var un grāmatvedību taisīt, divi kodoli vis maz vajadzīgi un divi reāli. Ja vinkodoligs procis ta protams ka nevilka, bet ar vienkodolīgo vispār grūti ko darīt mūsdioenās.
letins:
Mūsdienās ar vienkodolīgu proci tikai čatot netā var un grāmatvedību taisīt, divi kodoli vis maz vajadzīgi un divi reāli. Ja vinkodoligs procis ta protams ka nevilka, bet ar vienkodolīgo vispār grūti ko darīt mūsdioenās.
Tikai nevajag- arī vienkodolīgais pareizos režīmos iet ok. Nevajag pārspīlēt, čuk..Protams, tā nav panaceja, vienmēr var labāk. Bet šajā topikā ir runa par vēsturi, nevis par šodienu Peace
chukmasoff_f:
Tikai nevajag- arī vienkodolīgais pareizos režīmos iet ok. Nevajag pārspīlēt, čuk..Protams, tā nav panaceja, vienmēr var labāk. Bet šajā topikā ir runa par vēsturi, nevis par šodienu Peace
Tur jav tā lieta ka vienkodolīgie ir aizvēsturiski, man kādi 4 kompji stāv kādus 5-6 gadus veci, un ļoti lēni tirgojas, un ari pirmie divkodolnieki, ar virtuālo kodolu tieši tā pat. Nav pat runa par Lightroomu, tur vesala kaudze visādu mūsdienīgu fīču nav iedarbināmas vispār.
Nu nezinu, kādas progas Tev nav iedabināmas vispār, bet man vajadzīgās pagaidām iet ok. Un nav jākrauj kompji čupās..Bet lightroom momentā parādīja "zobus" jau pāris gadus atpakaļ. Līdz ar to uzskats, ka šī proga nav lietotājam draudzīga.. Paskaidro tad, kādēļ CS un Gimp, par provi, šobaltdien iet bez resursu problēmām? Ja esi tik liels profs..
letins:Nu nezinu, kādas progas Tev nav iedabināmas vispār, bet man vajadzīgās pagaidām iet ok. Un nav jākrauj kompji čupās..Bet lightroom momentā parādīja "zobus" jau pāris gadus atpakaļ. Līdz ar to uzskats, ka šī proga nav lietotājam draudzīga.. Paskaidro tad, kādēļ CS un Gimp, par provi, šobaltdien iet bez resursu problēmām? Ja esi tik liels profs..
MAn kā tik par Lightroom ir pavisam cits viedoklis, protams resursus vajag bet nu ne pārāk lielus. CS praktiski ir izmantojams tikai nopietnai apstrādei vai montažai. GIMP nepatika, jo pārāk primitīvs un ierakstās vienā rindā ar fotofiltr vai paint, nu nedaudz nopietnāks par paintu bet neko daudz. Resursu problēma uz vāju kodolu parādās jav sākot no 7 windas, pat ar 4 gb atniņas tiko klientam taisiju upgradi vairākiem fujitsu simensiem kādus 5 gadus veciem ar Pentium 4. Protams vis strādā bet pati OS pat pēc optimizēšanas proci iedzen stūrī, ja veicamas vairākas darbības vienlaicīgi, tobiš kačājams kaut kas no torentiem, un skatāma tai pašā laikā, kad pasta klients kontaktē ar serveri, filma sāk raustīties. Un vēl ir tāda lieta ka ar FF matricas failiem vai no digipakaļas kad sabildēts un jastrada tad nu tiešam resursi gana lieli vajadzīgi lai vis stradatu normāli. Un GIMP ne no visām kamerām RAW ver vaļā, tas ari ir mīnus.
chukmasoff_f: .. GIMP nepatika, jo pārāk primitīvs un ierakstās vienā rindā ar fotofiltr vai paint, nu nedaudz nopietnāks par paintu bet neko daudz.
Tad drošvien Gimpu esi apskatijis ļoti pavirši, nopietnības ziņā tas tikai nedaudz atpaliek no Photoshopa, atšķiras pogu izvietojums, atsevišķu funkciju nosaukumi, bet būtībā nav nemaz tik daudz iespējas PS, kuras nebūtu Gimpā..
Un GIMP ne no visām kamerām RAW ver vaļā, tas ari ir mīnus.
Gimpam ļoti daudz iespējas ir pievienojamas pluginu veidā, neticu, ka kādas kameras RAWus tādējādi nevarētu atvērt..
Drošvien tieši tapēc tas ir vieglāks kā citi softi, jo nav pārbāzts ar lietām, kuras katrs var pievienot pēc savām vajadzībām..
Cik papētīju dažādus lietotāju video apskatus youtube, diezgan daudziem topā esot Lightroom. Būs jāpamēģina, tikai vajag sameklēt pilno versiju
Photoshop man liekas drusku sarežģītāks, kaut gan iespējams, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis.. Lightrooms liekas saprotams un ērti lietojams. Var pat mēģināt timelapse izveidot u.c. patīkamas iespējas..