forum.gif
Kādas foto apstrādes programmas izmantojat?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kādas foto apstrādes programmas izmantojat?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.07.13 08:15
 citēt
skillman:Cik papētīju dažādus lietotāju video apskatus youtube, diezgan daudziem topā esot Lightroom. Būs jāpamēģina, tikai vajag sameklēt pilno versiju :face-grin:

Photoshop man liekas drusku sarežģītāks, kaut gan iespējams, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis.. Lightrooms liekas saprotams un ērti lietojams. Var pat mēģināt timelapse izveidot u.c. patīkamas iespējas..
photožop ir tik nedaudz sarežģitās no lightrūma. Tas ir kā salīdzināt lāpstu ar datoru:face-grin:
Publicēts: 19.07.13 08:40
 citēt
VValdis:
skillman:Cik papētīju dažādus lietotāju video apskatus youtube, diezgan daudziem topā esot Lightroom. Būs jāpamēģina, tikai vajag sameklēt pilno versiju :face-grin:

Photoshop man liekas drusku sarežģītāks, kaut gan iespējams, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis.. Lightrooms liekas saprotams un ērti lietojams. Var pat mēģināt timelapse izveidot u.c. patīkamas iespējas..
photožop ir tik nedaudz sarežģitās no lightrūma. Tas ir kā salīdzināt lāpstu ar datoru:face-grin:

Pareizi teikts :D

Galvenā atšķirība ir cenā Lightroom nav dargs , a PS maksā diezgan dargi.
Publicēts: 19.07.13 08:56
 citēt
becks:
Gaisma:nez, kas te ir izmantots...

mana bilde - paints izmantots

.........Laacis domiigs luur......sho bildi atceros no kaadas sarunas pirms paaris gadiem.....(paliek veel domiigaaks..)
Publicēts: 19.07.13 08:58
 citēt
Tas tak nav lācis!:exciting:
Publicēts: 19.07.13 09:02
 citēt
VValdis:Tas tak nav lācis!:exciting:

......nav gan,vnk sarunas temats atminjaa un....bildes izcelsme....
Publicēts: 30.07.13 17:51
 citēt
Krāsas, gaismas, ēnas, kompozīciju u.t.t. apstrādāju un graudus noņemu Lightromā. Manuprāt tas ir daudz labāks nekā Photoshops. Bildes arī var apstrādāt ātrāk tā kā tur ātri ir iespēja kopēt apstrādi uz līdzīgu fotogrāfiju. Manuprāt Photoshops ir vairāk domāts citām bilžu apstrādes vajadzībām un dizainam.

Bet sejas defektus apstrādāju jau Photoshopā.

Lightroom ir ļoti vienkārša programma. Bez tam, grāmatnīcās nopērkama grāmata par Lightroom latviešu valodā. Ar atlaidi dabūju vien par nieka 3Ls, ja mnemaldos.
Publicēts: 30.07.13 17:57
 citēt
magic:Krāsas, gaismas, ēnas, kompozīciju u.t.t. apstrādāju un graudus noņemu Lightromā. Manuprāt tas ir daudz labāks nekā Photoshops. Bildes arī var apstrādāt ātrāk tā kā tur ātri ir iespēja kopēt apstrādi uz līdzīgu fotogrāfiju. Manuprāt Photoshops ir vairāk domāts citām bilžu apstrādes vajadzībām un dizainam.

Bet sejas defektus apstrādāju jau Photoshopā.

Lightroom ir ļoti vienkārša programma. Bez tam, grāmatnīcās nopērkama grāmata par Lightroom latviešu valodā. Ar atlaidi dabūju vien par nieka 3Ls, ja mnemaldos.

Jā autors nu jau nelaiķus Bloga aktīvists Andris Šmits , bet tas ir par vecām Lightroom 2-3 Versijām .
Publicēts: 30.07.13 21:14
 citēt

Jā autors nu jau nelaiķus Bloga aktīvists Andris Šmits , bet tas ir par vecām Lightroom 2-3 Versijām .

Grāmata par vecajām Lightroom versijā, tas tiesa. Bet daudz kas ir, kas palicis tas pats.

Būtībā es Lightroom iemācījos pati praksē. Bet bija šādas tādas lietas, sīkumi, ko uzzināju grāmatā :)
Publicēts: 30.07.13 21:38
 citēt
kur izpauzhas laitruuma atrdarbigums pret shopu man nav saprotams.
Publicēts: 30.07.13 21:39 labots
 citēt
Nazinu, moš tajā, ka čupu ar raviem fiksi var sariktēt. Un pārkopēt settingus uz līdzīgiem rawiem, nemaz neverot to bodi vaļā...
Publicēts: 30.07.13 22:57
 citēt
Toties es neko neizmantoju :grimace:

p.s. C4 un CS2 ir lapsss :big_smile:
Publicēts: 30.07.13 23:28
 citēt
Man ir otrais Laitrūms, kad jāapstrādā ātri un daudz bilžu, un CS3 fotobode, kad vajag lēnām paknibionāties ap vienu, konvertēt uz melnbalto, kādi filtri, piemēram SilverEfex plagins u.t.t. Abas programmas mierīgi kustina ceturtais pentiums ar XP windu, piedevām pirkts lietots ar jau uzinstalētām augšminētajām programmām. Pārdevējs teica, ka legālas, tikai papīri kara laikā sadeguši, vai kaut kā tā... ;)
Publicēts: 31.07.13 09:20
 citēt
Pamatā PS CS3... ViewNX 2 tikai konvertēšanai no raw.
Publicēts: 31.07.13 09:25
 citēt
tikai konvertēšanai no raw.

Phase One ir uztaisījusi brīnišķīgu programmu, kas ņem pretī pilnīgi visu ražotāju DSLR rawus, saucas Capture One. Pirms parādājās CS5 līdznākošais Camera Raw, nekas cits labāks nebija. Laitrūms it kā vairs nesa3,14š kartiņas kvalitāti, kā to darīja savās pirmajās versijās, tomēr gargabala ātrai (un faktiski minimālai, bet obligātai) apstrādei atpaliek ērtumā par pāris soļiem.
Publicēts: 31.07.13 09:25
 citēt
RaitisSF:tikai konvertēšanai no raw.

Pēc tam (ar jpg) jau tikai veikals vai peints. :bad_smile:
Publicēts: 31.07.13 09:29
 citēt
A kāpēc jāfotografē RAW, ja pēc tam tikai konvertē!?!?!?
Publicēts: 31.07.13 09:34
 citēt
dansiga:A kāpēc jāfotografē RAW, ja pēc tam tikai konvertē!?!?!?

Es ar "tikai konvertēšanu" saprotu arī ekspozīcijas, wb un kontrasta pieregulēšanu. :)
Publicēts: 31.07.13 09:34
 citēt
...šad tad arī pataisnošanu un pārkadrēšanu.
Publicēts: 31.07.13 09:46
 citēt
Un bez? Nemaz f/blogā neies cauri, vai kā...:face-wink:
Publicēts: 31.07.13 10:28
 citēt
Gaisma:
dansiga:A kāpēc jāfotografē RAW, ja pēc tam tikai konvertē!?!?!?

Es ar "tikai konvertēšanu" saprotu arī ekspozīcijas, wb un kontrasta pieregulēšanu. :)

Es to jautāju Raitim ;-p;-) Bet Tevis teiktais jau nozīmē, ka apstrādā arī!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas