Turpinu mocīties ar fotografet.lv. Atgādināšu, ka pēc dienas kopš tur reģistrējos mans profils tika izzēsts. Vēl tagad nesaprotu - kā kav pierakstīt savas sociālās interenetvietas pilnu adresi, kas atspoguļo manu profilu tanī. Tur ir arī mana adrese?
talavietis: ...filtrē arī, lai tālāk pārdotu info mega kompānijām, lai izstrādātu stratēģiju, ko kā un kad iespiest patērētājam, tīri ekonomiskās jomās.
Tak to jau filtrē nepārtraukti, man Bitdefenders katrā skanēšanā izlasa kaukādas utis, par kurām noskaidroju, ka domātas manu interešu izzināšanai, lai bāzt priekšā reklāmu bannerus, bet nākamā skanēšanā tie akal ir priekšā.
----------- paskat google! Ierakstu tajā kādu atslēgvārdu, piem. Pentax K5 IIs un vēlāk man visu laiku visās lapās google piedāvā reklāmas banerus ar Pentax
Elton - es esu īpašo cilvēku statusā, kura info glabājās daudz ilgāk kā parastā vulgaris fotoknipsētāja no laglales sādžas teiktais Bet par tām 7 dienām nav melots.........
VValdis:Turpinu mocīties ar fotografet.lv. Atgādināšu, ka pēc dienas kopš tur reģistrējos mans profils tika izzēsts. Vēl tagad nesaprotu - kā kav pierakstīt savas sociālās interenetvietas pilnu adresi, kas atspoguļo manu profilu tanī. Tur ir arī mana adrese?
--------------
VValdis, pēdējā laikā daudzas lapas grib, lai liek saiti uz facebook vai draugiem, tādējādi it kā apstiprinātu identitāti, ka esi "īsts". Otrs variants, bija senāk tālruņa nummurs, uz kuru saņēmi īsziņas veidā kodu, tādējādi apstiprināji savu identitāti, bet nummurus tak var pirkt ik pa 5 minūtēm, tāpēc jau drošāks ir sociālajos tīklos reģistrēts profils.
Oliss:Elton - es esu īpašo cilvēku statusā, kura info glabājās daudz ilgāk kā parastā vulgaris fotoknipsētāja no laglales sādžas teiktais Bet par tām 7 dienām nav melots.........
------------------ Oliss tiek čekots noteikti, kā tiklīdz aizies šim širmis ciet, tā uzreiz psihenē iekšā
Man nepatīk, ka jātasaucas uz kādu citu vietni. Tur ir tur un te ir te. Kur izklaidējas, kur nopietni uzvedas. Katrā vietā ar savu ģīmi. Tur uzkāpj uz kājas un jaatvainijas, ka kāju nelaikā nevietā noliki. Te var atnākt un izkliegties un kādam pendeli iespert. Mājās tak arī cītādi kā krogā uzvedas.
VValdis:Man nepatīk, ka jātasaucas uz kādu citu vietni. Tur ir tur un te ir te. Kur izklaidējas, kur nopietni uzvedas. Katrā vietā ar savu ģīmi. Tur uzkāpj uz kājas un jaatvainijas, ka kāju nelaikā nevietā noliki. Te var atnākt un izkliegties un kādam pendeli iespert. Mājās tak arī cītādi kā krogā uzvedas.
-------------- Ko padarīsi? Neko, tur acīmredzot negrib, lai visiem pa 3-4 niki...
Ar tevi viss skaidrs... Kad es sevi iedomāšos tādā pašā statusā, Latgalē ir Daugavpils attiecīgā profila ārstniecības iestāde, bet tev jau sagatavota palāta ar voiloku iztapsētām sienām Tvaika ielā.
Tas labi, ka Tev pašam tas skaidrs. Arī katrs lauksaimnieks, nopērkot minerālmēslu piekabi, cerams, parādās uzskaitē... Diemžēl visas tās Snoudenu filtru programmas pašas bez cilvēciskā faktora neizdarības nespēja neitralizēt ne breivikus, ne carnajevus ne visas tās 11.septembra čurkas jau pirms noziegumu izdarīšanas... Ko līdz atrunas "mēs jau to sen zinājām"? Tagad jau pat celtnieki nopērk sev "neatkarīgos" ekspertus, lai sajauktu pēdas pēc notikumiem, mēģinot ietekmēt tehniskas lietas...
Elton, es domāju jau, ka visu jau iepriekš zināja, bet cilvēks jau slinka būtne un kā redzi, neko nevar cauri izbīdīt, kamēr nav novilcināts, kā krievs saka- po samij ņe mogu... Vienkārš piemērs- plūdi Dienvidvācijā. Domā cilvēki nebija dzirdējuši par iepriekšējiem plūdiem? Gan jau bija, un tomēr ignorē un turpina dzīvot, turpina būvēt utt...
Nu... fantasti jau sen bija izspēlējuši scenārijus, kad tehnika pilnībā aizstāj cilvēkus kādā no jomām... diemžēl vēl joprojām nespējam radīt kaut ko patiesi drošu... aiz tā paša slinkuma. Tikko rādīja to pašu krievu, kas miljardu vērtu kosmisko pacēlāju ar visiem glonasiem-šmonasiem nogāza pēc starta... tehniķi bija pieskrūvējuši akselerometra sensorus ar kājām gaisā un kompis, saprotams, pagrieza nesēju otrādi...
cik rāda statistika, tad pa lielam tikai banālu kļūdu, paviršību dēļ notiek visādas avārijas..
Es kādreiz domāju, ka tas ir slikti, ka rietumnieki darbā nekomunicē par privātām lietām tikpat kā nemaz, bet saprotu, ka tā ir disciplīna un labi vien, ka tā, jo domas vairāk koncentrējas uz darbu. Tāpat ir ar darbalaiku- krievs visu cenšas uz urrā, sak, sarausim un ejam kost. Tajā pašā laikā rietumnieks to pašu darbu izvelk no zvana līdz zvanam un gribi negribi, jāskatās ir uz darāmo, jāpārbauda un jādomā.
Oliss:Elton - es esu īpašo cilvēku statusā, kura info glabājās daudz ilgāk kā parastā vulgaris fotoknipsētāja no laglales sādžas teiktais Bet par tām 7 dienām nav melots.........
Ticība šāda veida apgalvojumiem ir tuva 0 Jo ja zinātu, tad nedrīkstētu stāstīt un ja esi pastāstījis, tad - esi pārkāpis likumu. Pat pēc Snowdena nopludinātās informācijas datu vākšana notiek savādāk. Šāda tekstu apazīšana sarunā prasa pārāk daudz resursu, var neatpazīt atslēgas vārdu vai tieši otrādi - atpazīt nepareizi. Nav arī dzirdēts par labām "text-to-speach" sistēmām priekš latviešu valodas, pretēji angļu.
Vēl, protams, jāņem vērā, ka mūsu specdienesti ne tuvu nav NSA, kuras gadījumā gan ir jāpieņem, ka tā dabū diezgan daudz infas. Kaut vai visu gandrīz visu Latvijas ārzemju interneta trafiku, jo zviedri tā paša Snowdena pasākuma ietvaros ir pieķerti sadarbojoties ar NSA.
Protams, liela problēma ir datu apjoms kas tiek vākts - ir maza cerība, ka tajā tiks atrasts kaut kas sakarīgs tīri sarežģītības un apjoma dēļ.
Bet, protams, savai drošībai ir jāpieņem, ka ieraksta visu. Vai tas tā ir patiesībā ir diezgan nebūtiski