Vai varat ieteikt kādu kameru man pirkt? Es šobrīd vel tikai mācos, pirmā pusprofesionālā kamera. Skatos, lasu blogus, ko iesaka dažādās vietnēs, dažādi speciālisti, bet to piedāvājumu ir tik daudz, arī veikalos un ebay. Visur ir kaut kas, viens par otru savādāks. Vienalga nesaprotu ko izvēlēties, gribu tuvākās dienās nopirkt un fotografēt. Tāds iesācēja azarts, Jūs noteikti zināt kā tas ir. Man negribas nopirkt kaut ko, ko gribēšu pārdot pēc pusgada, kad sapratīšu, ka ar šo kameru ir par švaku, neesmu gatavs arī maksāt tūkstošus. Kāds būtu risinājums? Lai var paplašināt iespējas piepērkot citu objektīvu. Kas ir labāk Canon vai Nikon? Arī vēlāk, ja ir kāds defekts, vai remonts. Negribu nopirkt kādu štruntu un negribas pārmaksāt par nevajadzīgam lietām, tomēr lai sanāk tiešām labas bildes. Kur labāk meklēt kameru? Kur pērk kameras profesionāļi un kur ir zemākas cenas nekā visādos Elkor, RD elektronic un tamlīdzīgi?
Atceros, ka čuvaks pentaxforumā šo stiklu pēc tam uzdāvināja labticīgajiem interesntiem: http://www.pentaxforums.com/forums/mini-challenges-games-photo-stories/217786-its-good-fearless-heie-da-16-50-giveaway.html
Nu - jā. Saprotu čuvaku, nespēju uz APS-C pieņemt platāku par 24mm.... Klubā saka - klikšķis galvā.
Arturjans:Skatoties kameras cenas un saprotot kādos tūkstošos tās var sasniegt, man rodas jautājums, kā jūs viņas nosargājat?
Sargā vienkārši ievietojot ugunsdrošā seifā slāpekļa vidē, kas iztur + 2000 grādu temperatūru vismaz 30 minūtes un seifa iekšpusē temperatūra nepalielinās virs + 50 grādiem pēc celsija
Es sāku ar Nikon D3100, kurš man joprojām ir, taču tagad, pēc pusotra gada gribu Nikonu prom un vietā Canon. Un lai ko arī neteiktu, tagad apjaušu, ka manam dzīvesstilam vislabākais būtu bijis viens objektīvs 18-200mm nevis divi- 18-55 un 55-200. Nespēju vien skrūvēt nost un skrūvēt virsū. Te iekšā, te ārā, te bars, te atkal klajums.. To īsto un vienīgo tāpat neviens nevarēs ieteikt. Ar laiku nāks pieredze, iemaņas, domas mainīsies. Izmēģināšana pirms pirkšanas- tās dažas minūtes, ko var paspaidīt aparātu neko nedod,pa lielam. Pat diena neko nedod, ja esi iesācējs un nav nekādas jausmas par šiem agregātiem. Šobrīd man liekas, ka mans Nikons ir lielisks iesācējam, bet varbūt vienkārši pierasts. Pie jebkura var pierast. Nu pat sastapu čali, kurš bija nopircis pirms gada, nepilna pat, Canon 400d un nupat nopirka, hmm, 600d ((?)Canonos ne sevišķi orientējos, bet jau kaut ko jaudīgāku, katrā ziņā.)
Vispār pofig ir kāds aparāts, jo nejau aparātā ir tā sāls, bet gan domāšanā un skata uztverē, ja domāšanas nav tad neviens fotoaparāts nelīdzēs Un tiks knipsēti 100tiem mpsu un citu huiņu, tipa "es biju šeit", "te mans kaķis", "te ir koks ko apčurāju", "te ir mana pirmā plikā meitene".........
Oliss:Vispār pofig ir kāds aparāts, jo nejau aparātā ir tā sāls, bet gan domāšanā un skata uztverē, ja domāšanas nav tad neviens fotoaparāts nelīdzēs Un tiks knipsēti 100tiem mpsu un citu huiņu, tipa "es biju šeit", "te mans kaķis", "te ir koks ko apčurāju", "te ir mana pirmā plikā meitene".........
margele: .. manam dzīvesstilam vislabākais būtu bijis viens objektīvs 18-200mm nevis divi.. ..Ar laiku nāks pieredze, iemaņas..
ar laiku gan parasti nāk sapratne, ka jo garāks zooms, jo lielāks mēsls.. To hiperzuumu lietotājiem noteikti labāk ir kāds ziepis, tiem ir vēl garāki zūmi.. nopirkt spoguļkameru un lietot vienu, vissliktākās kvalitātes objektīvu ir visnotaļ dīvaini..
margele: ...tagad apjaušu, ka manam dzīvesstilam vislabākais būtu bijis viens objektīvs 18-200mm nevis divi- 18-55 un 55-200. Nespēju vien skrūvēt nost un skrūvēt virsū. Te iekšā, te ārā, te bars, te atkal klajums.
Vispār jau tādos gadījumos nopietnāki ļauži nēsā kaklā un plecā divus rumpjus.
Oliss: Un tiks knipsēti 100tiem mpsu un citu huiņu, tipa "es biju šeit", "te mans kaķis", "te ir koks ko apčurāju", "te ir mana pirmā plikā meitene".........
Vislaik vēlējos noskaidrot - kas ir MPS, ko tieši tas nozīmē?
Oliss: Un tiks knipsēti 100tiem mpsu un citu huiņu, tipa "es biju šeit", "te mans kaķis", "te ir koks ko apčurāju", "te ir mana pirmā plikā meitene".........
Vislaik vēlējos noskaidrot - kas ir MPS, ko tieši tas nozīmē?
ieskaties savā galerijā - tur ir trīs MPSi. tas tad arī ir tas slavenais MPS.
Bildes:es tā īsti nekad nevienā pusē nenostājos - tikai reflekcijas. vai nu par formu vai saturu.
ne mana pirmā doma ne saturs netika iztulkoti pareizi (kas man diezgan egoistiski, bet lika justies galvas tiesu pārākai par tās skaidrotājiem). Bet tā jau saka, ka katrs saprot pēc sava.