forum.gif
leica fotoaparāti un objektivi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / leica fotoaparāti un objektivi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.13 22:11
 citēt

Un kur nosaukumā "fotogrāfija" ir minēts tieši process? :grimace:

Sameklē ka pats atbildi un pastāsti arī citiem nezinīšiem.:-)
Publicēts: 27.07.13 22:11
 citēt
Citagaisma:

Tev daudz jautājumu, bet nav nevienas atbildes. Tas aiz laika un zināšanu trūkuma.:-( Kā jau teicu, tad viens muļķis spej uzdod tik daudz jautājumu, ka simts gudro nespēs atbldēt.
p.s. Piem., ambrotipu sauc par ambrotipu un nevis fotogrāfiju..

Sūdīgs gudrais, ja pāris vecus muļķus nespēj pārliecināt...:face-grin:
Publicēts: 27.07.13 22:12
 citēt
Friidis:
palaidniex:
Kas optiskajā shēmā ir savādāks fotoplatei un fotofilmai? :big_smile:

Kā Tev vēl joprojām nepieleca - savādāks ir tikai prestižs.:face-grin:
Uz filmas, plates & Co bildē īstenie Fotogrāfi, bet uz digi- visvisādi pārējie- digigrāfi...:face-grin::anger:

Vazājoties apkārt ar vecfātera platinieku es izskatīšos pēc pasista hipstera un bilžu māksliniecisko vērtību tas uzlabos tikai tādu pašu pasistu hipsteru acīs, kam teikšu, šitais ir ar broma ķīmiju, šitais ar platīnu, bet te es dabūju 20 gadus atpakaļ derīguma termiņu iztērējušu tehnisko fotogrāfiju ķīmiju. Un jā tā bilde vaše ir kocmoc - taisīju kontaktkopijas technikā... Būšu kārtīgs hipstergrāfers,ne fotogrāfs..

Ai piemirsu, vēl vajag uznaglot dažus "plauktiņus" magnija svilināšanai...
Publicēts: 27.07.13 22:13
 citēt
Citagaisma:

Un kur nosaukumā "fotogrāfija" ir minēts tieši process? :grimace:

Jau atvildēju - nekur! Nosaukums "Fotogrāfija" un "fotogrāfs" nekādi nav saistīts ar attēla fiksēšanas tehnoloģiju... :face-kiss:
Publicēts: 27.07.13 22:13
 citēt
Maris:
palaidniex:
Paga, Tu taču tiko apgalvoji, ka visas ikonas ir vienādas... :face-kiss:

Andris to neapgalvo - viņš to zin

Savādāk jau nebūtu komiskuma momenta.

Es nekur neesmu rakstījis ka visas ikonas ir vienādas, es rakstīju sekojošo - "Negvelz nu muļķības. Ikonas zīmē/glezno pēc noteikta kanona, un viss kas ir ārpus šī kanona nav ikona, lai kā Tev tas patiktu vai nē."
Tā ka smieglīgi ir lasītnepratēji.
Publicēts: 27.07.13 22:14
 citēt
G.Binde "Tehnoloģija tāda vai tehnoloģija šitāda paliek tikai tehnoloģija un bilde ar gadiem tikai zaudē savu vērtību, ja tajā nav stāsta, sižeta, idejas, filozofijas" (citāts svežoks - 25.07.2013, kad smalki gribēja pateikt par viena fotokluba bijušo vadītāju, kurš sen atpakaļ filmu laikā aizrāvās ar visādām jaunām tehnoloģijām, ka viņa darbi mūsdienās nav nekas).

G.Jarošenko "Jesli fotografija interesnaja i menja privlelkajet, menja sovershenno neintersejutet - naskoljko eta fotografija kachestvenna"
Publicēts: 27.07.13 22:14
 citēt
Friidis:
Citagaisma:

Tev daudz jautājumu, bet nav nevienas atbildes. Tas aiz laika un zināšanu trūkuma.:-( Kā jau teicu, tad viens muļķis spej uzdod tik daudz jautājumu, ka simts gudro nespēs atbldēt.
p.s. Piem., ambrotipu sauc par ambrotipu un nevis fotogrāfiju..

Sūdīgs gudrais, ja pāris vecus muļķus nespēj pārliecināt...:face-grin:

Man par to nemaksā.:-)
Publicēts: 27.07.13 22:15
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:

Jau atvildēju - nekur! Nosaukums "Fotogrāfija" un "fotogrāfs" nekādi nav saistīts ar attēla fiksēšanas tehnoloģiju... :face-kiss:

Tātad slikti meklēji. JEbšu esi tik nepacietīgs kā bērns, ..jebšu digigrāferis.
Publicēts: 27.07.13 22:17 labots
 citēt
dansiga:G.Binde "Tehnoloģija tāda vai tehnoloģija šitāda paliek tikai tehnoloģija un bilde ar gadiem tikai zaudē savu vērtību, ja tajā nav stāsta, sižeta, idejas, filozofijas" (citāts svežoks - 25.07.2013, kad smalki gribēja pateikt par viena fotokluba bijušo vadītāju, kurš sen atpakaļ filmu laikā aizrāvās ar visādām jaunām tehnoloģijām, ka viņa darbi mūsdienās nav nekas).

G.Jarošenko "Jesli fotografija interesnaja i menja privlelkajet, menja sovershenno neintersejutet - naskoljko eta fotografija kachestvenna"

To saka bildētāji.:-) Parunā ar pircējiem. ..atbildes būs stipri savādākas.
Publicēts: 27.07.13 22:17
 citēt
Maris:

Tak redzkur apgalvo

Citagaisma:

Negvelz nu muļķības. Ikonas zīmē/glezno pēc noteikta kanona, un viss kas ir ārpus šī kanona nav ikona, lai kā Tev tas patiktu vai nē.

Es viņam saku, ka kanoni mainās un visas nav vienādas, starp viņām mēdz būt būtiskas atšķirības, gluži kā laika gaitæ mainījies portrets...
Publicēts: 27.07.13 22:19
 citēt
Citagaisma:
palaidniex:

Tātad slikti meklēji. JEbšu esi tik nepacietīgs kā bērns, ..jebšu digigrāferis.

Tev ir šī vārdu salikuma savādāks faktiskais izskaidrojums?

Gaidu ar maisu! :face-glasses:

Žēl tikai, ka alus iet uz beigām un čipsu vairs nav... :what:
Publicēts: 27.07.13 22:19
 citēt
PIrcēji!!?!?! Da kāds sakars pircējam ar labu fotogrāfiju!?!!!?!?!?!?!?!?!?!?
Publicēts: 27.07.13 22:20
 citēt
palaidniex:
Maris:

Tak redzkur apgalvo

Citagaisma:

Negvelz nu muļķības. Ikonas zīmē/glezno pēc noteikta kanona, un viss kas ir ārpus šī kanona nav ikona, lai kā Tev tas patiktu vai nē.

Es viņam saku, ka kanoni mainās un visas nav vienādas, starp viņām mēdz būt būtiskas atšķirības, gluži kā laika gaitæ mainījies portrets...

Ja pareizi atceros tad pēdējo 1000 gadu laikā ikonu zīmēšanas/gleznošanas kanons ir MAINĪTS trīs reizes. Kanons nemainās, tas tiek mainīts no Sinodes.
Publicēts: 27.07.13 22:20
 citēt
dansiga:PIrcēji!!?!?! Da kāds sakars pircējam ar labu fotogrāfiju!?!!!?!?!?!?!?!?!?!?

Vistiešākais!!! Labu fotogrāfiju pērk, sliktu glabā atvilknē.
Publicēts: 27.07.13 22:21
 citēt
Citagaisma:
dansiga:PIrcēji!!?!?! Da kāds sakars pircējam ar labu fotogrāfiju!?!!!?!?!?!?!?!?!?!?

F I G Ņ A ... pircējs pērk to, ko viņam iestāsta, ka jāpērk!!!!!!
Publicēts: 27.07.13 22:23
 citēt
dansiga:G.Binde "Tehnoloģija tāda vai tehnoloģija šitāda paliek tikai tehnoloģija un bilde ar gadiem tikai zaudē savu vērtību, ja tajā nav stāsta, sižeta, idejas, filozofijas" (citāts svežoks - 25.07.2013, kad smalki gribēja pateikt par viena fotokluba bijušo vadītāju, kurš sen atpakaļ filmu laikā aizrāvās ar visādām jaunām tehnoloģijām, ka viņa darbi mūsdienās nav nekas).

Ja mēs atmetam tās bildītes kuras izgudroja Plaudis un Gunārs nospieda pogu - Tu vari atrast 10 kartiņas, kuru dēļ būtu jēga ieklausīties kaut vienā, šā cilvēka, vārdā?

Parādīsi? Pamatosi kas viņās (tajās 10 bildītēs) tāds?
Publicēts: 27.07.13 22:25
 citēt
Neapspriedīsim šobrīd Bindes daiļradi, bet es viņa vārdiem pilnīgi piekrītu .... Un Jarošenko praktiski teica to pašu (kura darbi man daudz vairāk patīk)
Publicēts: 27.07.13 22:25
 citēt
dansiga:
Citagaisma:

F I G Ņ A ... pircējs pērk to, ko viņam iestāsta, ka jāpērk!!!!!!

Tātad Tu apgalvo ka muzeji, fondi, bilžu kolekcionāri ir stulbi un nezin ko dara?
Publicēts: 27.07.13 22:26
 citēt
Citagaisma:

Ja pareizi atceros tad pēdējo 1000 gadu laikā ikonu zīmēšanas/gleznošanas kanons ir MAINĪTS trīs reizes. Kanons nemainās, tas tiek mainīts no Sinodes.

Nu kā tad var sanākt, ka viena un tā pati ikona var dikti mainīties atkarībā no tā kas un kurā laikā to ir pārrakstījis?
Te mainās kompene, te mainās tēlu vecums, te poza utt... Bet visas ir ikonas un visas skaitās viena un tā pati ikona...

Karoč ar fotogrāfiju sabrauci auzās, nav pamata domāt, ka ar ikonām neesi sabraucis auzās arī... :face-grin:
Publicēts: 27.07.13 22:29
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:

Nu kā tad var sanākt, ka viena un tā pati ikona var dikti mainīties atkarībā no tā kas un kurā laikā to ir pārrakstījis?
Te mainās kompene, te mainās tēlu vecums, te poza utt... Bet visas ir ikonas un visas skaitās viena un tā pati ikona...

Karoč ar fotogrāfiju sabrauci auzās, nav pamata domāt, ka ar ikonām neesi sabraucis auzās arī... :face-grin:

Tas labi.
Publicēts: 27.07.13 22:30
 citēt
dansiga:Neapspriedīsim šobrīd Bindes daiļradi, bet es viņa vārdiem pilnīgi piekrītu .... Un Jarošenko praktiski teica to pašu (kura darbi man daudz vairāk patīk)

Nu tas, ka Tu viņiem piekrīti, absolūti neko nenozīmē.
Publicēts: 27.07.13 22:31
 citēt
Āaaaaa - tu runā par muzejiem un kolekcionāriem ... tā ir cita kategorija ... un mazākā, ja salīdiznam ar "pircējiem".
Publicēts: 27.07.13 22:31
 citēt
dansiga:Neapspriedīsim šobrīd Bindes daiļradi, bet es viņa vārdiem pilnīgi piekrītu .... Un Jarošenko praktiski teica to pašu (kura darbi man daudz vairāk patīk)

stulbi kam tādam piekrist - gandrīz 100% fotogrāfiju ir pilnīgi bezvērtas no dzimšanas, bet ar laiku tām parādās laika liecības vērtība. Ja cilvēka bildes nav vērts apspriest, tad nav cerību, ka kāda jēga būtu viņa spriedumiem par fotogrāfiju.
Publicēts: 27.07.13 22:31 labots
 citēt
Manuprāt citagaisma mēģina sajaukt vienā katlā fotogrāfiju un foto mākslu, tur arī sākās problēma

Fotogrāfija ir arī tehniski nekvalitatīvs, līku roku veidots kompozīcijas antiparaugs, kas ir radies vienalga ķīmiska vai elektroniska procesa rezultātā iekš camera obscura vai tās senāka vai modernāka atvasinājuma...

Vai tā ir fotomāksla un vai attēlam ir kāda vērtība - vēsturiska, mākslinieciska, ģimeniska, politiska utt. nosaka tās saturs un tās vērtētājs...
Reiz vērtīga fotogrāfija var kļūt pēkšņi nevērtīga (reti) un otrādi (krietni biežāk)...
Tās vērtību, dimžēl, nosaka tieši patēriņš...
Publicēts: 27.07.13 22:33
 citēt
Mhm ... lai nu kād Binde būtu, bet viņš LV fotogrāfijā ir atstājis savu "nospiedumu". UN ir vērts viņā šad tad ieklausīties.
Publicēts: 27.07.13 22:35
 citēt
dansiga:Mhm ... lai nu kād Binde būtu, bet viņš LV fotogrāfijā ir atstājis savu "nospiedumu". UN ir vērts viņā šad tad ieklausīties.

Piekrītu, ka, ja teksts sakarīgs, tad pofig ko teicējs pats darījis, bet šeit tak teksts ir pilnīgas muļķības :D

Nospiedumu Gunārs ir atstājis ar muti un aktivitāti.
Publicēts: 27.07.13 22:36
 citēt
palaidniex:
Rolands66:Tas ,ko mūsdienās iegūst nospiežot slēdzi ........foto tur tik kāda daļa. Tagad ir FAILU IEGUVĒJI :exciting:

Kas optiskajā shēmā ir savādāks fotoplatei un fotofilmai? :big_smile:

Kura ir īstāka fotogrāfija no fotoplates vai no foto filmas?

Cik lielam ngatīvam pieder tituls - īstenā fotogrāfija?
Un kā ir pareizāk foto palielinātājs vai kontaktkopija? Kura ir vairāk fotogrāfija? :exciting:

Nav ne jausmas,kas manā teikumā izraisīja tik daudzjautājumu.man vienalga ,kā sauc knipserus vai fotkas. Optiskā shēma. Pat ar fantastisku metodi,kur gasmi liec kāds fizikāls lauks objektīva vietā ,pa manam var tīri klasiskas bildes taisīt.

Runa bija par to,ka paralēli bildei drīzumā bez GPS un c,reģistrēs klimatu ,gaisa mitrumu piem,saules aktivitāt,fotogrāfa asinsspiedienu un alkohola promiles tam meitblizim. Raws ar var būt ar nīgrāko infas daudzumu. No fiksācijas viedokļa tas krietni atšķiras no bildēšanas ar pinholi. Ne fotogrāfs,bet riktīgs FAILU PUMPIS IBIO
Publicēts: 27.07.13 22:37
 citēt
dansiga:Āaaaaa - tu runā par muzejiem un kolekcionāriem ... tā ir cita kategorija ... un mazākā, ja salīdiznam ar "pircējiem".

Tā ir vienīgā kategorija, kuru dēļ ir vērts iespringt. Pārejie neko dārgāku par 500$ savā mūžā nekad nenopirks. Nu labi - ārzemēs ir aptaurēti fotogrāfi, kuri vienreiz mūžā par savu kolēģu darbu būtu ar mieru samaksāt 2000$. Bet tas nav nopietni..
Publicēts: 27.07.13 22:38
 citēt
Ne velti pieminēju arī G.Jarošenko, kurš teica prakstiksi to pašu tikai citiem vārdiem (zinot daudzu katogerisko Bindes noliegšanu). Bet nu - strīdieties vien tālāk .... neviens nevienam neko nepierādīs.....
Publicēts: 27.07.13 22:40 labots
 citēt
Rolands66:

Runa bija par to,ka paralēli bildei drīzumā bez GPS un c,reģistrēs klimatu ,gaisa mitrumu piem,saules aktivitāt,fotogrāfa asinsspiedienu un alkohola promiles tam meitblizim. Raws ar var būt ar nīgrāko infas daudzumu. No fiksācijas viedokļa tas krietni atšķiras no bildēšanas ar pinholi. Ne fotogrāfs,bet riktīgs FAILU PUMPIS IBIO

Mans sencis laikam arī tad bija viens no RAWu failu pumpju pamatlicējiem, jo pie fotoplatīšu un vēlāk negatīvo filmiņu negatīviem pierakstīja vietu, datumu laiku, slēdža laiku, fragmu... Tad GPS vēl nebija izdomāts... :grimace:
Publicēts: 27.07.13 22:41
 citēt
dansiga:Ne velti pieminēju arī G.Jarošenko, kurš teica prakstiksi to pašu tikai citiem vārdiem (zinot daudzu katogerisko Bindes noliegšanu). Bet nu - strīdieties vien tālāk .... neviens nevienam neko nepierādīs.....

Man pret Bindi un viņa daiļdarbiem nekas nav iebilstams. Tik nesaprotu aiz ko viņš ir tas, kurš nosaka bildes labumu, ja viņš ir nevis pircēja pusē bet nepārdevējs.
Publicēts: 27.07.13 22:41
 citēt
dansiga:Ne velti pieminēju arī G.Jarošenko, kurš teica prakstiksi to pašu tikai citiem vārdiem (zinot daudzu katogerisko Bindes noliegšanu). Bet nu - strīdieties vien tālāk .... neviens nevienam neko nepierādīs.....

Dansi pietiek visādus fedjas citēt,sajemies un sāc dragāt SAVASTĒZES. iR TAM LAIKS :haha::haha::haha:
Publicēts: 27.07.13 22:42 labots
 citēt
Rolands66:

Ne fotogrāfs,bet riktīgs FAILU PUMPIS IBIO

Roland, nu bet tas takš baigi forši- nemaz nav diži jāprot bildēt- jo lielāka Tavam aparātam matrica un vairāk megapukseļu, jo tu krutāks pumpis :face-grin: :face-grin: :face-grin:
Publicēts: 27.07.13 22:43
 citēt
Roland, nu tām vēl mazāk kāds te piekrītis;-ppppp;-)))
Publicēts: 27.07.13 22:43 labots
 citēt
Citagaisma:

Man pret Bindi un viņa daiļdarbiem nekas nav iebilstams. Tik nesaprotu aiz ko viņš ir tas, kurš nosaka bildes labumu, ja viņš ir nevis pircēja pusē bet nepārdevējs.

Man šajā gadījumā ir interesanti vai ir kāds, kuru atzīst pilnīgi visi un visi ir gatavi parakstīties - šis ir īstais foto le maestro? :exciting:

Vai arī te sāksies villošanās par to, ka vienam ne tā ko pateicis, otram ceļu pārskrējis, trešam tukša vieta ceturtais, ka tik iebilst utt?
Publicēts: 27.07.13 22:44
 citēt
BLogā ir tikai VISziņi ;-ppp;-)))) un kategoriski :-)
Publicēts: 27.07.13 22:46
 citēt
dansiga:Roland, nu tām vēl mazāk kāds te piekrītis;-ppppp;-)))

Tu te dēļ glaimiem un usi sjusi tusē ??? Pateikts A laiks B

:exciting:
Publicēts: 27.07.13 22:46
 citēt

nevajag jau lai piekrīt. Lai gan par fotogrāfiju vērtību ar laiku, tak katram ar zināmu loģiku apveltītam cilvēkam skaidrs, ka jo vienkāršāka bildīte šodien, jo tā būs vērtīgāka pēc Ngadiem.
Publicēts: 27.07.13 22:48
 citēt
imgfoto:

nevajag jau lai piekrīt. Lai gan par fotogrāfiju vērtību ar laiku, tak katram ar zināmu loģiku apveltītam cilvēkam skaidrs, ka jo vienkāršāka bildīte šodien, jo tā būs vērtīgāka pēc Ngadiem.

Un cik daudz nejaušu "snapšotu" nav kļuvuši par FOTOGRĀFIJU klasiku...
Publicēts: 27.07.13 22:49
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:

Man šajā gadījumā ir interesanti vai ir kāds, kuru atzīst pilnīgi visi un visi ir gatavi parakstīties - šis ir īstais foto le maestro? :exciting:

Vai arī te sāksies villošanās par to, ka vienam ne tā ko pateicis, otram ceļu pārskrējis, trešam tukša vieta ceturtais, ka tik iebilst utt?

Man Latvijā tādu nav. Taču ārpus mūsu dievzemītes robežām arī ir dažādi viedokļi. Savs viedoklis ir kolekcionāriem, savs izstāžu kuratoriem, un trešais Eironaudas devējiem. Savukārt šo trīs tik dažādo grupu vidū arī vienotības nav.Tie laiki kad bija viens Dievs, viens cars, un viena ticība ir beigušies. Nu ir grūtāk, ..vairāk pašam jādomā.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt