Robis7000:Kurā veikalā varētu apskatīt un paspaidīt ? Uz Vāciju nebraukšu!
Aizbrauc uz kaimiņu Krieviju- tur bezmaz katrs "lācis" šamo spaida..
Kaut kur redzēju viņa labāko bilžu galeriju.Neteikšu,ka Leica tur palīdzējusi.Prezidentiem gan esot jāapmierinās ar dabas skatiem,jo pēc kā tas izskatīšoties,ka Medveds staigās pa uteni noplīsušus ubagus tvarstīt vai arī guldīs plikņus uz rupja priedes stumbra.
viecha: Kaut kur redzēju viņa labāko bilžu galeriju.Neteikšu,ka Leica tur palīdzējusi.Prezidentiem gan esot jāapmierinās ar dabas skatiem,jo pēc kā tas izskatīšoties,ka Medveds staigās pa uteni noplīsušus ubagus tvarstīt vai arī guldīs plikņus uz rupja priedes stumbra.
Dīvaini cilvēki , Latvijā ir pietiekami liels skaits gan Leica gan Hasselblad , pamatā cilvēki kuri toss lieto dara to PRIEKA pēc , jo BIZNESS ar neko tādu nedz Latvijā nedz VAIRUMS Eiropas nekāds nesanāk, Digitālos Hasselbladus Latvijā ja tā paskaita es vien zinu kādus 10 , varbūt 2-3 ir profesionāļiem pārējie "Puķi`tes @ Meitnes" bildē PRIEKAM. Leikas DIGITĀLĀS nav diez ko populāras taču FILMU ir simtos mērāms skaists. Tieši tāpat Optika. Taču kā saki profesionāli LEICA pazinēji Contax mūsdienās ir krutaka optika PAMĒGINĀT diez vai varēs , tā nav tā publika kas "Spīdina" savas iespējas un mantas.
piekrītu lunis teiktajam ja būtu kadam paziņai leica nemaz nesaktu diskusiju pa tv New wave gan jau tur kādam ir tikai atstajis mājās un knipse uz phona
Robis7000:eh.. kapitalisms dzīvojam eirozonā un nav pat ko aptaustīt , nākamreiz novērtējiet zenīt ,helios,zorki kas jums spaiņos mētājas
normāls kapitālisms. nav tāds pieprasījums, lai šādu komplektu turētu veikalā, kur iespēja, ka tiks nopirkts ir minimāla, bet būs kaudzēm interesentu, kas gribēs pačamdīt. dēļ mūsu mazā tirgus daudz ko pie mums veikalos nevar paskatīties - vai nu vienkārši jāpērk vai arī jābrauc kaut kur citur skatīties.
turklāt nedomāju, ka mūsdienās tipiskam Leica vai Haselblad pircējam šāda pačamdīšana ir būtiska - labākajā gadījumā pačamdīs veikalā un pasūtīs no Interneta, kur izdevīgāk, ja veikalnieks nespēs labu cenu iedot
Lunis:Dīvaini cilvēki , Latvijā ir pietiekami liels skaits gan Leica gan Hasselblad , pamatā cilvēki kuri toss lieto dara to PRIEKA pēc , jo BIZNESS ar neko tādu nedz Latvijā nedz VAIRUMS Eiropas nekāds nesanāk, Digitālos Hasselbladus Latvijā ja tā paskaita es vien zinu kādus 10 , varbūt 2-3 ir profesionāļiem pārējie "Puķi`tes @ Meitnes" bildē PRIEKAM. Leikas DIGITĀLĀS nav diez ko populāras taču FILMU ir simtos mērāms skaists. Tieši tāpat Optika. Taču kā saki profesionāli LEICA pazinēji Contax mūsdienās ir krutaka optika PAMĒGINĀT diez vai varēs , tā nav tā publika kas "Spīdina" savas iespējas un mantas.
Jā, Rihard... Vellos, sēžu un domāju - tā bildēšana man laikam - vienīgais (Trauminstitūta veči kategoriski noliedza sēsties uz motocikla) un pēdējais hobijs. Varbūt saņemties uz Leku... Ļoti patika, kā cilvēks strādāwww.arterritory.com...
Lunis:Dīvaini cilvēki , Latvijā ir pietiekami liels skaits gan Leica gan Hasselblad , pamatā cilvēki kuri toss lieto dara to PRIEKA pēc , jo BIZNESS ar neko tādu nedz Latvijā nedz VAIRUMS Eiropas nekāds nesanāk, Digitālos Hasselbladus Latvijā ja tā paskaita es vien zinu kādus 10 , varbūt 2-3 ir profesionāļiem pārējie "Puķi`tes @ Meitnes" bildē PRIEKAM. Leikas DIGITĀLĀS nav diez ko populāras taču FILMU ir simtos mērāms skaists. Tieši tāpat Optika. Taču kā saki profesionāli LEICA pazinēji Contax mūsdienās ir krutaka optika PAMĒGINĀT diez vai varēs , tā nav tā publika kas "Spīdina" savas iespējas un mantas.
Jā, Rihard... Vellos, sēžu un domāju - tā bildēšana man laikam - vienīgais (Trauminstitūta veči kategoriski noliedza sēsties uz motocikla) un pēdējais hobijs. Varbūt saņemties uz Leku... Ļoti patika, kā cilvēks strādāhttp://www.arterritory.com/lv/blogi_video/dienas_ducis/1290-imants_gross_dodas_uz_arlu/
Vienā vietā trūcīgs pensis,bet šeit domā par Leicu
Robis7000:Kurā veikalā varētu apskatīt un paspaidīt ? Uz Vāciju nebraukšu!
-------------- baidos, ka Vācijā arī nepaspaidīsi. Ja nu kādā speciālā foto bodē, bet parastajās pat 5D mark III uz vietas nebūs. Vispār pēdējos gados veikals vairs nav konkurentspējīgs ar interneta piegādātājiem līdz mājai, jo kapitālistam dzīves temps ir tā sakāpināts, ka nav laika braukāt pa pasauli veikalus meklēt. Ja viņam jābrauc kaut 200 km turp un atpakaļ, tad vieglāk un lētāk ir uzspiest uz amazon.de. Tur viss atstrādāts- nepatīk tomēr prece, sūti atpakaļ, bet nav jātērē lieki laika un naudas resursi.
Voldemorts:Varbūt saņemties uz Leku... Ļoti patika, kā cilvēks strādā www.arterritory.com...
Jēziņ cilvēk mīļo jebkuru foto, labu foto vai sliktu foto, netaisa viss tāds un šitāds fotoverķis, bet gudrs vai dums podziņspiedējs. Tas arī viss, bet protams ja "Leka" palīdz masturbācijā, tad tik uz priekšu
Manuprāt Leica bija vajadzīga tad, kad no šaurās filmiņas gribējās dabūt kvalitatīvu 50x60cm bildi gatavu. Mūsdienās, kad bildes nevis drukā, bet gan liek draugos, Leica ir pārvērtusies par ļoti kvalitatīvu fetiša objektu. Protams, tas nenozīmē, ka ir izmiruši visi autentiskās fotogrāfijas fani, kuri bildē uz filmiņas un ar palielinātāju drukā lielizmēra bildes, taču šis acīmredzot, nav tas gadījums.
Leica fotoaparāti un objektivi......pirms trim dienām Liepājā "Dzintara brīzē" bija šī aparāta prezentācija.....kurš piedalījās varēja gan jautājumus uzdot, gan pamēģināt fočēt....
Protams, tas nenozīmē, ka ir izmiruši visi autentiskās fotogrāfijas fani, kuri bildē uz filmiņas un ar palielinātāju drukā lielizmēra bildes, taču šis acīmredzot, nav tas gadījums.
Šis cilvēks no kautrības nemirs.. Īstenais un patiesais- tie visi pārējie (ar digi) ir nožēlojami knipsētāji (c) Oliss......
Protams, tas nenozīmē, ka ir izmiruši visi autentiskās fotogrāfijas fani, kuri bildē uz filmiņas un ar palielinātāju drukā lielizmēra bildes, taču šis acīmredzot, nav tas gadījums.
Šis cilvēks no kautrības nemirs.. Īstenais un patiesais- tie visi pārējie (ar digi) ir nožēlojami knipsētāji (c) Oliss......
Frīdi provocē?;-) Es nebildēju uz šaurās, es nebildēju arī uz platās filmas. Mani vispār neinteresē sudraba procesi, ..vismaz šobrīd.
A kur provokācija? Es tikai ķecerīgi iebilstu pret subjektīvu, nekorektu (un pat nepatiesu) apgalvojumu (mājienu), ka vienīgi filmu fotogrāfija ir autentiska (patiesa, īstena) !
Friidis:A kur provokācija? Es tikai ķecerīgi iebilstu pret subjektīvu, nekorektu (un pat nepatiesu) apgalvojumu (mājienu), ka vienīgi filmu fotogrāfija ir autentiska (patiesa, īstena) !
Tieši tā, es ar Tev peikrītu. Dagerotipija, Ambrotipija, Cianotipija, Callotipija, Carbons ar pārnesi, Sāls druka, Albumendruka, Kallitipija ir stipri senākas par filmu fotogrāfiju.
Nu tad atmetam ar roku progresam, brauksim un arsim ar zirgiem, staigāsim pastalās utt utml... Digitālais foto jau sen iekarojis savu dominējošo vietu fotopasaulē un mēģinājumi to noliegt tikai izsauc aizdomas par noliedzēja nekompetenci vai primitīvu vēlmi vismaz kautkā izcelties ..
Friidis:A kur provokācija? Es tikai ķecerīgi iebilstu pret subjektīvu, nekorektu (un pat nepatiesu) apgalvojumu (mājienu), ka vienīgi filmu fotogrāfija ir autentiska (patiesa, īstena) !
Tieši tā, es ar Tev peikrītu. Dagerotipija, Ambrotipija, Cianotipija, Callotipija, Carbons ar pārnesi, Sāls druka, Albumendruka, Kallitipija ir stipri senākas par filmu fotogrāfiju.
un absolūti bezjēdzīgas mēslu iemūžināšanai - jāatzīst stipri bezjēdzīgākas par Frīža dievināto ciparu *pierakstu* kurš automātiski garantē milzīgu mēslu apjoma iznīcību datu nesēju kreša gadījumos.
un absolūti bezjēdzīgas mēslu iemūžināšanai - jāatzīst stipri bezjēdzīgākas par Frīža dievināto ciparu *pierakstu* kurš automātiski garantē milzīgu mēslu apjoma iznīcību datu nesēju kreša gadījumos.
Viens no smieklīgākajiem "filminieku" argumentiem... It kā mēslu lērumus neproducētu arī filmu un pārējiām "-tipijām" . Bet iznīcības risku nupat uzskatāmi nodemonstrēja rūpīgi sargātās prezidenta pils krešs (nosvilšana).. Es nebūt nedievinu digi- vienkārši esmu pragmatiķis, kas reāli skatās uz lietām- un viens no nedaudzajiem blogā, kas var ķiķināties par filmu padarīšanām- jo tomēr ap 30 gadu pavadīts "filmu priekos".
Tā kā- lai jau jums tiek tas prieciņš- "aristokrāti bildē uz filmas, plebeji- ar digi".....