Ā, tas Bija Konkurss, jo tur Igo uzvarēja un nebija dzeltenās preses no afterpārtija un Tu tiki iekšā, bet tagad nav Igo, ir Upelnieks, biļetes dārgas un ne pa kabatai, un - kādas šausmas, to visu translē Delfi.. Starp citu, ja jau par kultūru - nav tādu fraņču, vārds "franču", rakstās bez provinciāliski nodevīgā ''ņ'', Briseli raksta ar Lielo Burtu un nosaukumus, kaut paša izdomātus, liek pēdiņās; "nezkāpēcu"raksta atsevišķi, pirms palīgteikumu ievadošiem vārdiem liek komatu, valsts iedzīvotājus raksta ar mazo burtu; kā arī - ir ārkārtīgi muļķīgi dižoties ar savu pārāko kultūru, savā apsmiešanas kampaņā pielietojot apsmejamā valodas žargonu...
Tu vēl aizvien jūties pārāks? Manā skatījumā - tā ir nepamatota iedomība.
_VA_:Ā, tas Bija Konkurss, jo tur Igo uzvarēja un nebija dzeltenās preses no afterpārtija un Tu tiki iekšā, bet tagad nav Igo, ir Upelnieks, biļetes dārgas un ne pa kabatai, un - kādas šausmas, to visu translē Delfi.. Starp citu, ja jau par kultūru - nav tādu fraņču, vārds "franču", rakstās bez provinciāliski nodevīgā ''ņ'', Briseli raksta ar Lielo Burtu un nosaukumus, kaut paša izdomātus, liek pēdiņās; "nezkāpēcu"raksta atsevišķi, pirms palīgteikumu ievadošiem vārdiem liek komatu, valsts iedzīvotājus raksta ar mazo burtu; kā arī - ir ārkārtīgi muļķīgi dižoties ar savu pārāko kultūru, savā apsmiešanas kampaņā pielietojot apsmejamā valodas žargonu...
+1
Un ja vēl "skolotājs" savā pamācībā ievērotu pareizu interpunkcijas pielietojumu, smaids varētu pastiepties pat līdz ausīm.
_VA_:Ā, tas Bija Konkurss, jo tur Igo uzvarēja un nebija dzeltenās preses no afterpārtija un Tu tiki iekšā, bet tagad nav Igo, ir Upelnieks, biļetes dārgas un ne pa kabatai, un - kādas šausmas, to visu translē Delfi.. Starp citu, ja jau par kultūru - nav tādu fraņču, vārds "franču", rakstās bez provinciāliski nodevīgā ''ņ'', Briseli raksta ar Lielo Burtu un nosaukumus, kaut paša izdomātus, liek pēdiņās; "nezkāpēcu"raksta atsevišķi, pirms palīgteikumu ievadošiem vārdiem liek komatu, valsts iedzīvotājus raksta ar mazo burtu; kā arī - ir ārkārtīgi muļķīgi dižoties ar savu pārāko kultūru, savā apsmiešanas kampaņā pielietojot apsmejamā valodas žargonu...
Tev viss labi? Pie daktera biji? Aiz kokiem mežu redzi? Vai kad nav ko vairs pateikt par lietu pēc būtības, ķeries pie pareizrakstības apspriešanas forumā?
Kāds sakars afterpartijas esībai/neesībai un dārgajām biļetēm ar to - ir vai nav konkurss? Pieļauju, ka uz dažām Maskavas Lielā teātra izrādēm Operā, vidēji svērtā biļete maksāja dārgāk nekā par naudu nopērkamās biļetes "plebejiem" pieejamajās rindās Jūrmalas balagānā ar 'konkursatnu" piedalīšanos. Restorāns, kur konkursanti dzied privātapmaksātu galdiņu izklaidēm, jau vien liecina par attieksmi ... (ja šogad nebija "vip restorāna", tad par šo gadu un restorāna izkaidi pildošajiem konkursantiem, vārdus ņemu atpakaļ) Man pat mazliet žēl ir tos konkursantus...
Un kur Tu izrāvi, ka es esmu kaut kur pārāks? Par to, ka atļaujos (nelietis tāds) nosaukt lietas īstajos vārdos?
p.s. Atvainojos visiem gramatikas guru, skolotājām utt. un ĪPAŠI TEV, AK ORAKUL "_VA_", par nelietīgi pieļautajām gramatikas kļūdām, kuras iesprukušas noteikti būs arī šajā postā!
palaidniex, Tu, diemžēl, bet ne pārsteidzošā kārtā, nesaprati, ka aizrādījums ir par to, ka runāt par latviešu izcilo kultūru un vērtībām, neievērojot tādu niecīgu tās sastāvdaļu, kā pareizu latviešu valodu, ir nedaudz dīvaini.
Par paskaidrojumu, lūdzu, lūdzu, ņem par labu!
p.s. "gramatikas kļūdām, kuras iesprukušas noteikti būs arī šajā postā" - diemžēl ir gan, jā... piemēram, "žēl ir tos konkursantus" mēs latvieši sakām "to kunkursantu ir žēl" un kaut vai sajauktā vārdu kārtībā, taču pareizā locījumā!
Khmm... Es saprotu, lieliski saprotu, bet tad šis forums vispār ir jāslēdz un bans ir jāizsniedz visiem. Kļūdas ātri rakstot gadās IKVIENAM.
par to teikuma uzbūvi varētu pastrīdēties.
Piemēram, Gulbenē cilvēki atbilstoši dialektam, kas tāpat ir valoda un pareiza valoda, saka: "Man ir tāda interese..." Rīgā teiks: "Mani interesē..." Un - kurš no šiem ir nepareizi?
Man viss labi, draudziņ, paldies, ka apvaicājies! Tiesa, tam, ka "nekāda sakara", nepiekritīšu vis. Pietiek še atšķirt jebkuru tematu par pašmāju spīdekļiem tai vai citā jomā/žanrā un komentāri, arī Tavējie, ir analogi. Man tas ļoti daudz izsaka par kultūras un inteliģences līmeni pašos apspriedējos. Kas attiecas uz kulturāla cilvēka uzvedību un manierēm, tās (manieres) būs konsekventas visos iespējamajos gadījumos - proti - kulturāli cilvēki neapspriedīs viņus nesaistošus pasākumus. Inteliģentā Krievija klusē. Klusē aristokrātija ( cik jau tās tur palicis ), klusē Krievijas kultūras citadele Sanktpēterburga. Klusē operdziedoņi, klusē balets, klusē komponisti un augstas raudzes izpildītāji. Kāpēc tā? Vienkārši, viņiem mācīts nebāzt savu degunu tur, kur pat viņu suns neuzskata par vajadzīgu iemest aci. Un arī krievu inteliģence Latvijā dara to pašu - klusē. Un pat tie, kuri šo pasākumu apmeklē specifiskā āfterpārtija dēļ, pat tie klusē.
Kas neklusē? Tenku lapeles, to komentētāji un inteliģentais fotoblogs.
palaidniex:Gulbenē cilvēki atbilstoši dialektam, kas tāpat ir valoda un pareiza valoda, saka: "Man ir tāda interese..." Rīgā teiks: "Mani interesē..." Un - kurš no šiem ir nepareizi?
Otrais.
p.s. "atbilstoši dialektam" (kas šajā gadījumā nav vis dialekts ( ja gribam ievērot precīzu terminoloģiju), bet visparatākā lietotāja kļūda ), visās Latvijas skolās, ar latviešu mācībvalodu, ir viens, visiem saistošs standarts. Ir tikai viena pareiza latviešu valoda un viena pareiza gramatika. Un arī stilistika ir viena. Viss pārējais ir tā saucamā "otsebjačina", kā pedagogu, tā absolventu izpildījumā.
Uz savu jautājumu - kāpēc, KĀPĒC nepareizi, atbildi meklē 8., ja nemaldos, klases, latviešu valodas grāmatās. Konkrētāk, par darāmās un ciešamās kārtas mijiedarbību ar ilgstošo, salikto un vienkāršo laikiem, kā arī - kādos gadījumos kuru no tiem pielieto.
Gaisma:palaidniex, Tu, diemžēl, bet ne pārsteidzošā kārtā, nesaprati, ka aizrādījums ir par to, ka runāt par latviešu izcilo kultūru un vērtībām, neievērojot tādu niecīgu tās sastāvdaļu, kā pareizu latviešu valodu, ir nedaudz dīvaini.
Interesanti, kurā postā es runāju (pareizi tak būtu - rakstīju ), par latviešu izcilo kultūru un vērtībām? Es tikai rakstīju un argumentēju, kāpēc "Jaunais vilnis" ir nepamatotas sajūsmas vērts...
_VA_:Man viss labi, draudziņ, paldies, ka apvaicājies! Tiesa, tam, ka "nekāda sakara", nepiekritīšu vis. Pietiek še atšķirt jebkuru tematu par pašmāju spīdekļiem tai vai citā jomā/žanrā un komentāri, arī Tavējie, ir analogi.
Un kurus spīekļus tad es te ceļu saulītē? Vai nepamatoti ieminu dubļos? Man pat interesanti palika.
Gaisma:palaidniex, Tu, diemžēl, bet ne pārsteidzošā kārtā, nesaprati, ka aizrādījums ir par to, ka runāt par latviešu izcilo kultūru un vērtībām, neievērojot tādu niecīgu tās sastāvdaļu, kā pareizu latviešu valodu, ir nedaudz dīvaini.
Interesanti, kurā postā es runāju (pareizi tak būtu - rakstīju ), par latviešu izcilo kultūru un vērtībām? Es tikai rakstīju un argumentēju, kāpēc "Jaunais vilnis" ir nepamatotas sajūsmas vērts...
Šis jau nav nekāds kriminālprocess, kur apsūdzībai jāpierāda Tava vaina. Te, gluži kā administratīvajās lietās, atliek pateikt, ka esi vainīgs un ņem pats pierādi, ka neesi, t.i., neesi rakstījs "par latviešu izcilo kultūru un vērtībām" Rezumē - Demagoģija pie nekā laba nenoved.
Jumts vēl nav uzlikts pilij?Pietrūkst naudiņas? Palaidniex,aizbrauc pastaigā tagad pa Jomas ielu,nopērc Narvessenā saldējumu un pastāsti tiem bidlām,kādi viņi debīli,ka tomātus pērk par 12ls kg un Rīgā ir viesnīca uz Valdemāra ielas daudz lētāka.Tik Vecrīga smird pēc rietumnieku mīzaliem,toties ir mcdonalds. Vari noorganizēt festivālu ar populārām latviešu grupām un dziedātājiem,Kombuļu Inesi,Baltajiem lāčiem,Roju un citām slavenībām.
Un Tu domā, ka tomāti 12 Ls/kg vai maksas diskotēka krastmalā finansēs Rīgas pils nodegušo jumtu?
Labāk Rīgā būtu uzcēluši tualetes pietiekamā daudzumā tūristiem...
Manispēc, lai tie pērk tomātus kaut pa 48 Ls/kg, būtu pat labāk. Ja jau pērk, tad jau paši zina, kas viņi ir un nevienam nekas nav jāsaka. Vienīgais vietējim tas rada neērtības vairak kā ieguvumus...
palaidniex:Gulbenē cilvēki atbilstoši dialektam, kas tāpat ir valoda un pareiza valoda, saka: "Man ir tāda interese..." Rīgā teiks: "Mani interesē..." Un - kurš no šiem ir nepareizi?
Nav labākais piemērs dialektu atšķirības īpatnību atpsoguļojumam. "Mani interesē" un "Man ir tāda interese" RAKSTĪS gan Gulbenē, gan Rīgā, jo tie abi ir gramatiski korekti izteikumi latviešu valodā. Tāpat var teikt "man ir fotokamera" vai "man pieder fotokamera", vai "manā īpašumā atrodas fotokamera", vai "esmu fotokameras īpašnieks". Katra no šīm frāzēm ir korekta, bez dialekta īpatnībām. Labāks piemērs par dialektiem bija tas latgaliskais, par tīru dibuā.
Tāpēc, ka Tu pieļāvi rupju kļūdu, izvēloties šo piemēru. Un tā, nu, iegadījās, ka piemērā, par pamatu izvirzītajā kontekstā, pareizais pielietojums ir otrajā variantā. Norāde uz pamatojumu atrodama manā iepriekšējā komentārā.
Klau, _VA_! Kad Tu beidzot atbildēsi pēc būtības? Kāpēc, tavuprāt, vācieši nerīko un nekad arī nerīkos jauno izpildītāju konkursu "Poznaņas balss", bet krievi spītīgi rīko "Jauno vilni"? Un kas traucē to konkursu organizēt Sočos? Kāpēc tur nekas nesanāk un pačib?
palaidniex:Un Tu domā, ka tomāti 12 Ls/kg vai maksas diskotēka krastmalā finansēs Rīgas pils nodegušo jumtu?
Manispēc, lai tie pērk tomātus kaut pa 48 Ls/kg, būtu pat labāk. Ja jau pērk, tad jau paši zina, kas viņi ir un nevienam nekas nav jāsaka. Vienīgais vietējim tas rada neērtības vairak kā ieguvumus...
Kādas neērtības tas radīs uzņēmējiem,tirgotājiem,viesmīļiem un pārējam personālam?Nezinās kā naudu iztērēt? Neredzēju Jūrmālā apdzērušos pūļus piemīztās biksēs,redzēju pilnas kafejnīcas ar pieklājīgu publiku. Netiešā veidā gan diskotēka,gan tomāti sponsorēs to jumtu. Sokrāts bija teicis:"Man vienalga,ko muļķi runās,jo tās būs muļķības''
VValdis:visiem rīko www.tvnet.lv... un atlases kārto mazatīstītajās valstelēs ar skaistu dabu
Tas droši vien ir atklāts (drīkst piedalīties jebkurš, kurš atbilst nolikumam) talantu šovs, kuru Vācijas privātpersonas par saviem līdzekļiem rīko tieši Vācijā... Vai es kļūdos?
palaidniex:bet krievi spītīgi rīko "Jauno vilni"? Un kas traucē to konkursu organizēt Sočos? Kāpēc tur nekas nesanāk un pačib?
Tas taču nebūtu izdevīgi nevienam! Jūrmalniekiem krievu nauda ietu gar degunu, daudzas kafejnīcas un tirgoņi bankrotētu. Ja Tev tik ļoti tas viss nepatīk, kas Tev liedz uz 2 nedēlām izolēties no mediju vides?
Kļūda numur divi: Jautājums "pēc būtības", vispār netika uzdots. Topika pieteikumā es neko tādu neredzu. Taču redzu Tevi un Tavu vēlmi abstrahēties no "būtības" topika pieteikumā un, nupat, parunāt par otriem, ne mazāk svarīgiem okupantiem - vāciešiem, un pasākumiem par kuru organizāciju, niansēm un norisi, mani neviens nav informējis tik detalizēti. Kāpēc Tev ir tāda vajadzība, jāvaicā pašam Nelabajam, droši vien. Man nav ne mazākās nojausmas..
VValdis:visiem rīko www.tvnet.lv... un atlases kārto mazatīstītajās valstelēs ar skaistu dabu
Tas droši vien ir atklāts (drīkst piedalīties jebkurš, kurš atbilst nolikumam) talantu šovs, kuru Vācijas privātpersonas par saviem līdzekļiem rīko tieši Vācijā... Vai es kļūdos?
Talantu šovs ir cits, šitais ira uz dziedādātājiem ar vecima cenzu. Valsts piederībai nav nozīmes. Tu nederi. Nacisms netiek atbalstīts. Rīko RTL, kas nav valsts televīzija. Līdzīgs pasākums norisinājās ari Latvijā. Nopērc licenci un pucē vaļā. Balvas tajā pasākumā dažādas. Bija naudas prēmijsa, nauda sava diska izdošanai Dītera Bolena studijas untt un tā joprojām. šitais čalis www.clipfish.de... labi papelnīja pie Dītera.
_VA_:Kļūda numur divi: Jautājums "pēc būtības", vispār netika uzdots. Topika pieteikumā es neko tādu neredzu. Taču redzu Tevi un Tavu vēlmi abstrahēties no "būtības" topika pieteikumā un, nupat, parunāt par otriem, ne mazāk svarīgiem okupantiem - vāciešiem, un pasākumiem par kuru organizāciju, niansēm un norisi, mani neviens nav informējis tik detalizēti. Kāpēc Tev ir tāda vajadzība, jāvaicā pašam Nelabajam, droši vien. Man nav ne mazākās nojausmas..
Drīksti vāciešu vietā ielikt ASV un konkursu Meksikā, Franciju un konkursu Beļģijā. Nevajag tik politizēti uztvert.
palaidniex:
Talantu šovs ir cits, šitais ira uz dziedādātājiem ar vecima cenzu. Valsts piederībai nav nozīmes. Tu nederi. Nacisms netiek atbalstīts.
Nu bet es jau par to pašu, tur drīkst piedalīties kaut vai korejietis.
palaidniex:Un Tu domā, ka tomāti 12 Ls/kg vai maksas diskotēka krastmalā finansēs Rīgas pils nodegušo jumtu?
Kādas neērtības tas radīs uzņēmējiem,tirgotājiem,viesmīļiem un pārējam personālam?Nezinās kā naudu iztērēt? Neredzēju Jūrmālā apdzērušos pūļus piemīztās biksēs,redzēju pilnas kafejnīcas ar pieklājīgu publiku. Netiešā veidā gan diskotēka,gan tomāti sponsorēs to jumtu. Sokrāts bija teicis:"Man vienalga,ko muļķi runās,jo tās būs muļķības''
Tev ir tikai daļēja taisnība, jo jūtama daļa tās naudas tāpat netiks aplikta ar nodokļiem. Un tas apgrozījums Jūrmalā būtu arī tad, ja netiktu rīkota komercdiskotēka krastmalā, kas būtiski sarežģī transporta kustību pilsētā. Lielāks ieguvumus ekonomikai un pils jumtam (kuru varbūt nāksies būvēt par apdrošinātaju līdzekļiem) būtu no tā, ja vietējie paši godīgak maksātu tos nodoklīšus.
Drīksti vāciešu vietā ielikt ASV un konkursu Meksikā, Franciju un konkursu Beļģijā. Nevajag tik politizēti uztvert.
Drīkstēt jau drīkstu, tikai jēgu nesaskatu - runāt par neeksistējošām lietām vai bīdīt pa vannu varbūtību burbuļus. Kam man tas, ja es lieliski zinu, kāpēc Latvijas biznesa aprindas vēlas Jauno Vilni atstāt tur, kur tas ir. Un šodien, arī man ir ekonomiski izdevīgi, ka tas notiek tur, kur notiek. Rīt, varbūt, būs savādāk. Un, ja mani nostāda izvēles priekšā - "tie klauni" vai fotobloga klauni, es bez domāšanas izvēlēšos "tos klaunus", jo tas ir bizness, nekā personiska.
Drīkstēt jau drīkstu, tikai jēgu nesaskatu - runāt par neeksistējošām lietām vai bīdīt pa vannu varbūtību burbuļus. Kam man tas, ja es lieliski zinu, kāpēc Latvijas biznesa aprindas vēlas Jauno Vilni atstāt tur, kur tas ir. Un šodien, arī man ir ekonomiski izdevīgi, ka tas notiek tur, kur notiek. Rīt, varbūt, būs savādāk. Un, ja mani nostāda izvēles priekšā - "tie klauni" vai fotobloga klauni, es bez domāšanas izvēlēšos "tos klaunus", jo tas ir bizness, nekā personiska.
ekoists:
Tev ir tikai daļēja taisnība, jo jūtama daļa tās naudas tāpat netiks aplikta ar nodokļiem. Un tas apgrozījums Jūrmalā būtu arī tad, ja netiktu rīkota komercdiskotēka krastmalā, kas būtiski sarežģī transporta kustību pilsētā. Lielāks ieguvumus ekonomikai un pils jumtam (kuru varbūt nāksies būvēt par apdrošinātaju līdzekļiem) būtu no tā, ja vietējie paši godīgak maksātu tos nodoklīšus.
Tas ir ekonomikas ģēnija teksts... No sērijas, kāpēc ēst kaviāru, ja šams tāpat, kā apēstas pelavas šū*os pārvērtīsies.... Tu cilvēciņ, par ārējās tirdzniecības bilanci ko esi dzirdējis? Bet par ekonomiku spriedelē kā pats markss.
Tas ir ekonomikas ģēnija teksts... No sērijas, kāpēc ēst kaviāru, ja šams tāpat, kā apēstas pelavas šū*os pārvērtīsies.... Tu cilvēciņ, par ārējās tirdzniecības bilanci ko esi dzirdējis? Bet par ekonomiku spriedelē kā pats markss.
Elmmarss, šis pasākums pozitīvi ārējo bilanci iespaido minimāli! Dažu atsevišķu cilvēku materiālo stāvokli, iespājams ka pat grandiozi! Ārējās tirdzniecības bilanci iespaido importētā un eksportētā preču/pakalpojuma apjoma attiecība, nevis "Jaunā viļņa" disene Rīgas centrā. Un jā - labāk ir saražot mēbeles un pārdot tās uz Krieviju, nekā noslēgt kārtējo gāzes iepirkuma līguma pagarinājumu par dārgāko tarifu Eiropā, lai varētu turpināt nodrošināt GAZProm monopolstāvokli un dažiem indivīdiem pamatīgus ienākumus...