Vakar Pēc 2 stundu bildēšanas pazuda autofokuss, sākumā domājām ka objektīvs pie vainas, šodien pamainījām stilus un izrādās ka kamerai autofokuss nestrādā ne ar vienu objektīvu.
Varbūt kāds zin kas varētu būt par problēmu un kā to labot ?
Nu cik es varu redzēt tik ir ok, vakar vēl bij tā ka stāvēja 35mm 1.4 virsū un izbeidza fokusēt, samainiju uz 85mm šis fokusējās, šodien vispār neviens nefokusē...slēgāju i uz stikliem i uz kameras i Live View slēdzu visu ko ... ar roku kad fokusēju asums ar tāds dīvains neass un nav tā ka man acis nerāda
Pietiek arī ar kaklā pakārtu kameru normāli iemērīt pa kādu smagu priekšmetu, piemēram betona sētu, apgaismes stabu utt...
Ja jau manuāli fokuss (kā saki) ir neass/jocīgs, tad jau kaut kas mehāniski tomēr ir sabeigts, vai ne tā? Vai tam savu domu ir par maz? Domā ir kādi maģiskie rituāli, trīs reiz aizdedzināt zila sēra aprīkotas špickas un nospļauties pār kreiso plecu čigānam situāciju atrisinās?
Divi padomi - 1. Ja tomēr manuāli normāli fokusējas - kārtīgi pārlasīt maņuāli (it īpaši sadaļas par auto un manuālo fokusu un trobelšūteri) 2. NES UZ REMONTU!
tiko mēģināju ar citu stiklu tur viss labi manuāli fokusējas vis ass... Da nez kas tas ir, jokaini, gūgls ar visu ko saka bet atrisinājumu nesameklēju daudzi saka ka putekļi.
palaidniex:tad nefokusējas vai nespēj nofokusēties? un tas stikls ar kuru nestrādā ir kārtībā, nav kritis, nav ar to rieksti vaļā vērti?
visi stikli strādā mēģināju uz cita aparāta uzreiz. Manuāli strādā viss kā vajag , viss ass. Tākā iespējams viss nav tik slikti, varbūt te kādam jau tā būs gadījies...
tas ir diezgan būtiski, praksē ierasts ja cilvēks sūdzas-dators lēns, bet izrādās tikai internets bremzē... sūdzības par vienu, tik problēma pavisam citur..
tas ir diezgan būtiski, praksē ierasts ja cilvēks sūdzas-dators lēns, bet izrādās tikai internets bremzē... sūdzības par vienu, tik problēma pavisam citur..
Ja cilvēks lasa instrukcijas un/vai saprot lietas būtību, tad saprastu, ka šis jautājums ir būtisks. Bet ņēmot vērā atbildes trūkumu jāsecina: a) cilvēciņam šķiet, ka viņu āzē b) problēma nemaz nav eksistējusi, tikai pirksti līki (vai problēma smieklīga un acīmredzama), un tagad viss strādā, bet atzīies kauns, jo topiks jau uzcepts...
martc:
Ja cilvēks lasa instrukcijas un/vai saprot lietas būtību, tad saprastu, ka šis jautājums ir būtisks. Bet ņēmot vērā atbildes trūkumu jāsecina: a) cilvēciņam šķiet, ka viņu āzē b) problēma nemaz nav eksistējusi, tikai pirksti līki (vai problēma smieklīga un acīmredzama), un tagad viss strādā, bet atzīies kauns, jo topiks jau uzcepts...
es skatos ka te visiem patīk kko daudz parunāt a par būtību neviens nekā nesaka!
Atkārtošu jau kuro reizi te, autofokuss nestrādā, fokusēties var tikai manuāli...
o - šis man arī aktuāli. Manējais D700 pa brīdim nespēj nofokusēties (arī fokusējot uz tumšu punktu ar gaišu fonu). Un šķiet kā tas biežāk notiek mainot kameras pozīciju uz vertikālo. Ir ietekumi? Ja nebūs - rīt nesīšu meistaram atrādīt.
dansiga:o - šis man arī aktuāli. Manējais D700 pa brīdim nespēj nofokusēties (arī fokusējot uz tumšu punktu ar gaišu fonu). Un šķiet kā tas biežāk notiek mainot kameras pozīciju uz vertikālo. Ir ietekumi? Ja nebūs - rīt nesīšu meistaram atrādīt.
Lasot te vienu, te otru _MINMI_ tekstu vairs nevar saprast, te fokuss jokains, te nefokusējas vispār... Kā arī nevar saprast vai kāds konkrēts stikls fokusējas jocīgi, moš tas čakarē kameru...
Ja cilvēks nespēj saprotami un skaidri aprasktīt problēmas būtību, tad internetdiagnostika ir neiespējama...
Tā lai skaidrs viss: Nefokusē fotoaparāts, autofokuss nestrādā, ne ar vienu stiklu, pavisam nestrādā pat nem\e\gina darboties, kad uzslēdzu manuālo tad strādā manuālajā režīmā.
Kur Te Latvijā var aiznest uz servisu un vai kāds zin cik tas maksā ?