Cik maksā fotogrāfa pakalpojumi? Darbs maksimums 10 minūtes, bildes vajaga iekš CD gan RAW gan Jpg formātos neapstrādātas, nesamuhļīta, nesa*irstas.... Bilžu skaits maksimums 16 gab.
Mari - es ciest nevaru kad "speciālisti" sāk ķerties patiesās un īstenās mākslas bilžu rediģēšanai.......... Man ir speci kas tās bilde savedīs skatāmā izskatā.
Oliss:Cik maksā fotogrāfa pakalpojumi? Darbs maksimums 10 minūtes, bildes vajaga iekš CD gan RAW gan Jpg formātos neapstrādātas, nesamuhļīta, nesa*irstas.... Bilžu skaits maksimums 16 gab.
ja tas kas jābildē ir salūts, tad es prasītu ap 20 ls + ceļa izdevumus, ja tas nav dzimtā miesta robežās. Viss sākas un beidzas 10 min un ir jābūt ar minimālu pieredzi šai lietā, lai vispār kas sanāktu.
Nu bet kādu zābaku Tu meklē - stundas tirgo auklītes (10min pat viņas netirgo) - knipseri pērk ja viņa kartiņas (komerciālās) patīk.... + ļaudis pavada dienas, lai saprogrammētu kameru *pod sevi* tā, lai pēcapstrādi nevajadzētu + vaktē gaismas, lai saprogrammētais nebūtu velts... tas skolnieki un tantītes nobildē caur *Ž* un metās cīņā ar pēcapstrādi.
Dīvaina prasība pēc kā garantēti skumja - nedomājoša cilvēka ar kameru... ja vajag kameru, tad kāpēc vajadzīgs vēl neizdevies piedēklis?
Ja Tev vajag jēlu rawu, tad aizdošu kameru uz 10 min - slēdža poga jau tajā pašā vietā kur Minoltai.
Kāds ir D800 slēdža garantētais resurss? Cik sarpotu, šancē tas ātrumā pietiekošā, lai 10 min. izšautu nepieciešamo skaitu... Tiešām tāpat vien aizdosi, Māri, ko?
Māri - bļins..... man pašam ir fotoaparāts, gan es varu aizņemties, bet bildēt un taisīt mākslau vienlaicīgi nevar Visi fotogrāfi (Izņemot Agri) nez kāda suņa vai kaķa pēc sakruķī pēc savas "saprašanas" tā krāsas, kādas dabā neeksistē
Oliss:Māri - bļins..... man pašam ir fotoaparāts, gan es varu aizņemties, bet bildēt un taisīt mākslau vienlaicīgi nevar Visi fotogrāfi (Izņemot Agri) nez kāda suņa vai kaķa pēc sakruķī pēc savas "saprašanas" tā krāsas, kādas dabā neeksistē
Oliss:Māri - bļins..... man pašam ir fotoaparāts, gan es varu aizņemties, bet bildēt un taisīt mākslau vienlaicīgi nevar Visi fotogrāfi (Izņemot Agri) nez kāda suņa vai kaķa pēc sakruķī pēc savas "saprašanas" tā krāsas, kādas dabā neeksistē
Gaisma:Kāds ir D800 slēdža garantētais resurss? Cik sarpotu, šancē tas ātrumā pietiekošā, lai 10 min. izšautu nepieciešamo skaitu... Tiešām tāpat vien aizdosi, Māri, ko?
es neatceros, bet lēna diezgan 4 kadri sek vai... + rawiem ir buferis, ir kartiņas ātrums... nebūs tik vienkārši.
Nu Tu vnk saklausījies kaimiņieni, ka visi vīrieši ir cūkas - komercbildēm tak liek *colorpasportu* blakus, lai nekas neaizpeldētu... liekas, bez kāzu bildēm (kur pasūtītājs ir privātpersona) pat nezinu otru jomu kur kruķītu krāsas...
Luni,[/url] a kurš ir tā savārstījuma autors?... Cik es rēķinu pakalpojumu izmaksas, tad ja tas ir gabaldarbs: uzņemt 10 bildes, tad cena par 1 bildi. Ja stundu darbs, tad cena par 1 stundu. 1 stundas apmaksa var atšķirties par vienkāršu bildēšanu un par super-ūber-kruto-mākslu. 5 stundas tik un tik, gala produkts diskā/flešā un čau. Bet pats būtiskākais- "ne mazāk kā...", piemēram, ne mazāk kā 2 stundas, arī tad, ja darāmais darbs aizņem 5 minūtes. Tad arī saknē nocērtas šādi jautājumi "cik maksā 10 minūtes". Atbilde- tikpat cik 2 stundas + transporta laiks/izdevumi. Papildus lietas- gaismas, protams, ja jābildē tumšā pagrabā, tad uzreiz tas ir zināms un var kaut ko prasīt klāt, bet pārējos gadījumos, tā nav pasūtītāja lieta kā tu dabūsi bildi. Par transporta izdevumiem: bieži vien transporta izdevumi ir lielāki kā samaksa par darbu . Par nodokļiem- sviests, kādus nodokļus tas autors te taisās vēl rēķināt klāt? PVN?, ja soc., tad kuru soc. likmi? Ieņēmumu nodokli, tad kuru? Dabas resursu par iepakojumu? Mani kā pasūtītāju tas neinteresē, mani interesē gala cipars.
P.S. Protams, es pats nerēķinu fotopakalpojumu izmaksas, bet ekonomika ta visiem viena.
Maris: es neatceros, bet lēna diezgan 4 kadri sek vai...
oi, 10 min. tiešām tikai nieka divarpus K var notriekt? negribu tad es to D800. Pārāk lēns.
Kādu gadu atpakaļ biju kincenē uz semināriņu kur Vācijā dzīvojošs krievs prezentēja Dedolight gaismas - nu pārsvarā tādas +/- nopērkamas, bet arī parādīja materiālu par gaismām kuras ļaudis nepērk, bet īrē - bija lampiņa *saulīte* 10 000Kw kuru baro ar astoņiem kkādiem gigaģenerātoriem kurš katrs ir uz vairāku tiltu smagā autiņa (lētāk (kkādā konkrētā gadījumā) esot bijis Prāgas rātslaukumā uztaisīt dienu naktī nekā sapiķot Paltrowai atbraukt dienas (saulainas) laikā). Un tur arī bija gaisma *metināmais* jeb volta loks - darbināt to nevar ilgi (kkādas sekundes) bet derot kādām tur kamerām (izskatās pēc paštaisītām skārda kastēm ar objektīvu) kas bildē/filmē 4K formātā ar kkādu vājprāta kadru skaitu sekundē... ķip ekspozīcija 1/1000 vai vēl trakāk - vot to knipsējamo Tev vajag - tas ne tikai SSD aizmet mirklī, bet arī dajebkuru RAID torni
Oliss:Ja 1 stunda maksā 25 Ls tad 10 minūtes maksās drusku virs 4 Ls
Pirms salūta būs krietni jāpastrādā ar galvu un kājām meklējot pareizo vietu utt, pa četrīti klapē, lūdzams, ar ifonu pats. Savu izcenojumu jau uzrakstīju.
Māri - stāsti nu tu pasakas...... es kaut kā no daudziem esu saņēmis nereālās krāsas, nu labi galīgās auzās neviens nav iebraucis, tipa kur jābūt sarkans nav zaļš....utt.
Oliss:Māri - stāsti nu tu pasakas...... es kaut kā no daudziem esu saņēmis nereālās krāsas, nu labi galīgās auzās neviens nav iebraucis, tipa kur jābūt sarkans nav zaļš....utt.
pieņemu, ka tas bija par 4 ls, jeb vēl dārgāk -par paldies ?
ak34:UldisS, "Jārēķina klāt nodokļi" nozīmē, ka cenas ir skaidrā naudā nemaksājot nekādus nodokļus - tipiska pelēkās ekonomikas cenu lapa
Tas drīzāk parāda to, ka autoram nav sajēgas, kas ir un kādi ir nodokļi Visticamāk "korporaķivņiks" paprasīs cenu un pēc tam prasīs, kam lai raksta rēķinu? A ko dižmeistars tajā brīdi- sāk žagoties un klepot, paga, paga, ja ar rēķinu, tad mums citi cipari?
Bet ja par cenām, kas tiek rēķinātas stundās, tad šādiem sīkiem projektiem parasti ir minimālais stundu apjoms, piemēram 4h. Vismaz jomās, kas nav foto rēķina šādi. Bet par foto, protams, neko nezinu kā tur sarēķināt cenu
Oliss:Ja 1 stunda maksā 25 Ls tad 10 minūtes maksās drusku virs 4 Ls
Pirms salūta būs krietni jāpastrādā ar galvu un kājām meklējot pareizo vietu utt, pa četrīti klapē, lūdzams, ar ifonu pats. Savu izcenojumu jau uzrakstīju.
Ir tikai viens fotogrāfs (hvz kur tagad viņs palicis), kurš zināja kur vajaga būt lai skats būtu forš, pārējiem es vienmēr esu pateicis, parādijis vietu kur stāvēt............
NilsS:
Ir tikai viens fotogrāfs (hvz kur tagad viņs palicis), kurš zināja kur vajaga būt lai skats būtu forš, pārējiem es vienmēr esu pateicis, parādijis vietu kur stāvēt............
Nu tad varbūt sāc domāt,par ko prasa naudu tie, kuri izprot vēlamo rezultātu.
ak34:Bet ja par cenām, kas tiek rēķinātas stundās, tad šādiem sīkiem projektiem parasti ir minimālais stundu apjoms, piemēram 4h. Vismaz jomās, kas nav foto rēķina šādi. Bet par foto, protams, neko nezinu kā tur sarēķināt cenu
Nu re, vismaz zināšu, cik ir minimums auditniekiem... Protams, tu arī pa 4h neko dižu nevari sadarīt, ar dzelžiem bieži ir tā, ka grib, lai brauc uz vietas, bet darāmais patiešām aizņem dažas minūtes. Tad arī strādā princips- minimums 2 stundas un laiks atbraukt/aizbraukt.
ak34:UldisS, "Jārēķina klāt nodokļi" nozīmē, ka cenas ir skaidrā naudā nemaksājot nekādus nodokļus - tipiska pelēkās ekonomikas cenu lapa
Tas drīzāk parāda to, ka autoram nav sajēgas, kas ir un kādi ir nodokļi Visticamāk "korporaķivņiks" paprasīs cenu un pēc tam prasīs, kam lai raksta rēķinu? A ko dižmeistars tajā brīdi- sāk žagoties un klepot, paga, paga, ja ar rēķinu, tad mums citi cipari?
Domāju, ka šāda cenu politika MVU ir diezgan pieņemama, jo daudzi darbojas "pelēkajā" ekonomikā un ir skaidra nauda šādu norēķinu veikšanai. Turklāt tā ir pretīmnākoša dažādiem klientiem, jo nodokļi kas jāpiemēro var būt dažādi: - privātpersonām skaidrā un nemaksājot nodokļus - uzņēmumam piemet klāt PVN vai arī skaidrā - valsts kantoriem & pašvaldībām - autoratlīdzības vai uzņēmuma līgumi (IIN un dažreiz Soc), jo tad noteikti var apiet iekšējās procedūras un valsts un pašvaldību iepirkumu likumu
ak34:Bet ja par cenām, kas tiek rēķinātas stundās, tad šādiem sīkiem projektiem parasti ir minimālais stundu apjoms, piemēram 4h. Vismaz jomās, kas nav foto rēķina šādi. Bet par foto, protams, neko nezinu kā tur sarēķināt cenu
Nu re, vismaz zināšu, cik ir minimums auditniekiem... Protams, tu arī pa 4h neko dižu nevari sadarīt, ar dzelžiem bieži ir tā, ka grib, lai brauc uz vietas, bet darāmais patiešām aizņem dažas minūtes. Tad arī strādā princips- minimums 2 stundas un laiks atbraukt/aizbraukt.
Neteicu gan ka mums minimums ir 4h Ir klienti kam rēķinam laiku pat 1/2h vai mazāk, bet būtuskākais ir kopējais projekta apjoms un sadarbības vēsture ar klientu. Bieži vien dažu stundu darbs patstāvīgam klientam kādā sīkumā var tam neizmaksā neko, bet fotojomā tā laikam nevar atļauties.
Lai gan, ja man jautātu, tad par mazāk kā par 50-100 Ls diez vai kādu pasākumu bildētu. Pat ja bildēšana ir 10 minūtes. Un nerediģētas bildes klientam nedotu - tikai atlasitas un ja nepieciešams minimāli apstrādātas.
P.S. Protams, es pats nerēķinu fotopakalpojumu izmaksas, bet ekonomika ta visiem viena.
ŠEIT tad arī tava kļūda un VAIRUMA "Teorētiķu" kļūda kuri nekad nav strādājuši PAKALPOJUMU ne ražošanas nozarē , šai jomā klientu domāšana ir absolūti iracionāla pretēja "Matenes" principiem Vajag mācēt lietas praktisko pusi ne TEORĒTISKI salasīties saklausīties un muldēt "Kā visiem" Man pirmais komflikts ar VID bija tieši par to ka viņi NEPROT neizprot "Pakalpojumu" sfēru. Vacijā , Francijā vairums citu valstu šai nozarei ir savs specifiska nodokļu sistēma , arī Latvijā jau kādu laiku. Tāpēc ar lūzers ka tev liekas ka "Viss vienkārši" un plika teorija Jā tieši tā RĒKINS ar vai bez PVN . Pārsteigums? Pakalpojumu sfērā ir iespēja dabūt rēķinu AR vai BEZ PVN kā kurā brīdī KLIENTAM izdevīgāk. UldisS kā vienmēr labais , tups mēnesfāžu cipargalva patīk bāzties jomā kurā maz ko sajēdz.
Incanti, vai komercsalūtu izcenojumus Oliss & Co arī tik smalki rēķina uz - "pa lēto- tikai 10 minūtēm vai 17 pukšķiem"
Man nav tik liela salūtu pieredze, lai uzņemtos to darīt par samaksu, bet citādi es arīdzan mazāk par pārdesmit Ls un transporta tēriņiem neņemtu, kauč i 10 min un daži kadri. Tas tomēr ir darbs, kas prasa īpašas zināšanas, kā arī laiku priekš sagatavošanās un izpildes, neatkarīgi no "10 vai 15 min".
UldisS:Tas drīzāk parāda to, ka autoram nav sajēgas, kas ir un kādi ir nodokļi Visticamāk "korporaķivņiks" paprasīs cenu un pēc tam prasīs, kam lai raksta rēķinu? A ko dižmeistars tajā brīdi- sāk žagoties un klepot, paga, paga, ja ar rēķinu, tad mums citi cipari?
Domāju, ka šāda cenu politika MVU ir diezgan pieņemama, jo daudzi darbojas "pelēkajā" ekonomikā un ir skaidra nauda šādu norēķinu veikšanai. Turklāt tā ir pretīmnākoša dažādiem klientiem, jo nodokļi kas jāpiemēro var būt dažādi: - privātpersonām skaidrā un nemaksājot nodokļus - uzņēmumam piemet klāt PVN vai arī skaidrā - valsts kantoriem & pašvaldībām - autoratlīdzības vai uzņēmuma līgumi (IIN un dažreiz Soc), jo tad noteikti var apiet iekšējās procedūras un valsts un pašvaldību iepirkumu likumu
Protams, ja māk pareizi prognozēt melnās/pelēkās/baltās naudas attiecību, tad tas ir ok. Man darbība ir prakstiski tikai ar VU vai pat LU, tāpēc šādas lietas ir tuvu nullei. Es pat neatceros, kad sarunā ar klientu ir pieminēts: skaidrā vai ar papīriem? Tas visticamāk, būtu pēdējais jautājums
UldisS:Nu re, vismaz zināšu, cik ir minimums auditniekiem... Protams, tu arī pa 4h neko dižu nevari sadarīt, ar dzelžiem bieži ir tā, ka grib, lai brauc uz vietas, bet darāmais patiešām aizņem dažas minūtes. Tad arī strādā princips- minimums 2 stundas un laiks atbraukt/aizbraukt.
Neteicu gan ka mums minimums ir 4h Ir klienti kam rēķinam laiku pat 1/2h vai mazāk, bet būtuskākais ir kopējais projekta apjoms un sadarbības vēsture ar klientu. Bieži vien dažu stundu darbs patstāvīgam klientam kādā sīkumā var tam neizmaksā neko, bet fotojomā tā laikam nevar atļauties.
Lai gan, ja man jautātu, tad par mazāk kā par 50-100 Ls diez vai kādu pasākumu bildētu. Pat ja bildēšana ir 10 minūtes. Un nerediģētas bildes klientam nedotu - tikai atlasitas un ja nepieciešams minimāli apstrādātas.
Tieši tā, vai nu vispār par velti, for-fan, vai arī kā tu raksti. Man pat mājās ir bijušas "sarunas", kad es saku, nedošu neapstrādātas bildes arī Draugiem, un viss... Starp citu, iemet lūdzu man PM savu telefonu, pieteikšos nākošnedēļ parunāt par viena tīkla auditu, kaut kur ap 400 hostiem. Cik tas varētu būt sāpīgi
Nodokļu inspekcijas metodika fotogrāfu ienākumu aprēķināšanai.
Izejas dati – reklāmā fotogrāfs sola 1000 bildīšu uzņemšanu vienās kāzās par 300 LVL.
1 bildītes uzņemšanai vidējais laika patēriņš pēc bildīšu EXIF datiem ir 1/60 daļa no sekundes. Tātad 1 sekundē tiek uzņemtas 60 fotogrāfijas, bet 1000 fotogrāfiju uzņemšanai nepieciešamais laiks ir 1000:60=16,666 sekundes, jeb 0,2777 minūtes, jeb 0,0046294 stundas. Minimālā stundas likme pašlaik ir 1,203 LVL/h. No iepriekšminētā aprēķina izriet, ka 1000 bildīšu uzņemšanai par minimālo algā tiek aprēķināts 1,203 x 0,0046294 = 0,005569 LVL. Nodokļu inspekcija konstatē, ka ja fotogrāfs prasa par vienu kāzu bildēšanu apmēram 300,00 LVL, tad tas 300,00:0,005569= 53869,63 reizes pārsniedz minimālo stundas likmi un pieņemot, ka pat ja darbinieks nostrādā tikai 1 dienu mēnesī viņa saņemtajai algai būtu jābūt 53869,63 x 1,203 x 8 = 518441,31 LVL, no kā arī jāietur iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Izņēmums. Ja tiek bildēts nakts maiņā, tad arī eksponēšanas laiks palielinās no 1/60 līdz 1-30 sekundēm par vienu kadru, tāpēc nakts darbam tiek piemērots atalgojuma aprēķina koeficients 0,05.
Oliss:Cik maksā fotogrāfa pakalpojumi? Darbs maksimums 10 minūtes, bildes vajaga iekš CD gan RAW gan Jpg formātos neapstrādātas, nesamuhļīta, nesa*irstas.... Bilžu skaits maksimums 16 gab.
4
Vai pareizi sapratu, ka bilžu kadrējums un tehniskā kvalitāte ir pilnīgi nesvarīgi? Patiešām rodas jautājums kāpēc jāņem fotogrāfētājs, ja var iedot jebkam un jebko, lai tas jebkā nospiež to splēdža pogu...
Kā tur bija ar to žiguļa startera remontu, ja nosprūdis ievilcējs... Ar āmuru uzsist - 5 lati, parādīt kur un kā jāsīt - 50 lati...
Fotopakalpojumi 10 minūšu garumā, kur gan paliek ceļš, iekārtu amortizācija, samaksa par nemateriālo daļu - prasmi pielietot amotrizējamo tehniku utt... Un jā - oficiāli/neoficiāli privātpersonai/uzņēmumam/valsts uzņēmumam.
Oliss:
Tu biji vienīgais kas nosauca cenu, Lunis vispār iedeva kautkādu tuftu, aprēķinu no kā tikai viņa sekretāre kaut ko saprot Tas ka transporta izdevumi un aliņi ir ārpus samaksas man tā kā būtu skaidrs
Izejas dati – reklāmā fotogrāfs sola 1000 bildīšu uzņemšanu vienās kāzās par 300 LVL.
1 bildītes uzņemšanai vidējais laika patēriņš pēc bildīšu EXIF datiem ir 1/60 daļa no sekundes. Tātad 1 sekundē tiek uzņemtas 60 fotogrāfijas, bet 1000 fotogrāfiju uzņemšanai nepieciešamais laiks ir 1000:60=16,666 sekundes, jeb 0,2777 minūtes, jeb 0,0046294 stundas. Minimālā stundas likme pašlaik ir 1,203 LVL/h. No iepriekšminētā aprēķina izriet, ka 1000 bildīšu uzņemšanai par minimālo algā tiek aprēķināts 1,203 x 0,0046294 = 0,005569 LVL. Nodokļu inspekcija konstatē, ka ja fotogrāfs prasa par vienu kāzu bildēšanu apmēram 300,00 LVL, tad tas 300,00:0,005569= 53869,63 reizes pārsniedz minimālo stundas likmi un pieņemot, ka pat ja darbinieks nostrādā tikai 1 dienu mēnesī viņa saņemtajai algai būtu jābūt 53869,63 x 1,203 x 8 = 518441,31 LVL, no kā arī jāietur iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Izņēmums. Ja tiek bildēts nakts maiņā, tad arī eksponēšanas laiks palielinās no 1/60 līdz 1-30 sekundēm par vienu kadru, tāpēc nakts darbam tiek piemērots atalgojuma aprēķina koeficients 0,05.
Es reiz pēc prakses nepatūrēju vienu meitīnu no TURĪBAS kura man līdzīgi aprēķināja ka pēc gadiem 5 Bils Geitss man skriess roku spiest pēc golfa spēles. Aprēķini bija tik "Dinamiski grandiozi teorētiski" ka Ieroči Narkotikas ienākumu ziņā atpūšas Vienīgi viņa piemirsa ka Latvijā nav 2-3 miljardi iedzīvotāju Teorētiski viss bija skaisti , gandrīuz kā UldimS
NilsS:
Tu biji vienīgais kas nosauca cenu, Lunis vispār iedeva kautkādu tuftu, aprēķinu no kā tikai viņa sekretāre kaut ko saprot Tas ka transporta izdevumi un aliņi ir ārpus samaksas man tā kā būtu skaidrs
4
Vai pareizi sapratu, ka bilžu kadrējums un tehniskā kvalitāte ir pilnīgi nesvarīgi? Patiešām rodas jautājums kāpēc jāņem fotogrāfētājs, ja var iedot jebkam un jebko, lai tas jebkā nospiež to splēdža pogu...
Es kaut kur minēju ka vajaga nekvalitatīvas bildes???? Tie kas māk piesakās, kas nemāk iet knipsēt plikas meitenes
ŠEIT tad arī tava kļūda un VAIRUMA "Teorētiķu" kļūda kuri nekad nav strādājuši PAKALPOJUMU ne ražošanas nozarē , šai jomā klientu domāšana ir absolūti iracionāla pretēja "Matenes" principiem Vajag mācēt lietas praktisko pusi ne TEORĒTISKI salasīties saklausīties un muldēt "Kā visiem" Man pirmais komflikts ar VID bija tieši par to ka viņi NEPROT neizprot "Pakalpojumu" sfēru. Vacijā , Francijā vairums citu valstu šai nozarei ir savs specifiska nodokļu sistēma , arī Latvijā jau kādu laiku. Tāpēc ar lūzers ka tev liekas ka "Viss vienkārši" un plika teorija Jā tieši tā RĒKINS ar vai bez PVN . Pārsteigums? Pakalpojumu sfērā ir iespēja dabūt rēķinu AR vai BEZ PVN kā kurā brīdī KLIENTAM izdevīgāk. UldisS kā vienmēr labais , tups mēnesfāžu cipargalva patīk bāzties jomā kurā maz ko sajēdz.
Jā, jā, tu vienīgais... Nu jau, jo-majo, vairāk kā 15 gadi ir 1 īpašnieka SIA un darbinos tikai pakalpojumu nozarē... Un to, kad ir jāņem licence, kad IU, kad IK, kad mikroSIA, kad normālais SIA, būt/nebūt PVN maksātājam, vari būt mierīgs, tas tiek svērts un rēķināts katru brīdi. Tādiem kā tu, kas nebrauc ar autiņu, un kuriem pat degviela/remontdarbi/pamatlīdzekļu amortizācija/utt. nav jānoraksta/jāliek izdevumos , nav arī par ko satraukties, protams, ka tev licence ir piemērotākais. Par PVN likmēm... Nesmīdini tautu, ka tu vienīgais to zini, kādas kurā brīdī ir PVN likmes Es visticamāk, ja būtu jābrauc pie klientiem ar riteni un piedāvātu šādus mazos pakalpojumus, taisītu mikru un dzīvotu bez bēdām. PVN ja ienāk, atdod, no pārējā 9% un sveiki, nekādu problēmu. Ekonomika ir visiem viena...
Oliss:
+ tāds sīkums, kā brīvs datums
Dotā momentā man ir jāsaprot cik tas izmaksās, pēc tam ja mani tās summas apmierina brīdināšu vismaz 2-3 nedēļas iepriekš. Tagad tā saruna ir vispārīga.
UldisS: Jā, jā, tu vienīgais... Nu jau, jo-majo, vairāk kā 15 gadi ir 1 īpašnieka SIA un darbinos tikai pakalpojumu nozarē... Un to, kad ir jāņem licence, kad IU, kad IK, kad mikroSIA, kad normālais SIA, būt/nebūt PVN maksātājam, vari būt mierīgs, tas tiek svērts un rēķināts katru brīdi. Tādiem kā tu, kas nebrauc ar autiņu, un kuriem pat degviela/remontdarbi/pamatlīdzekļu amortizācija/utt. nav jānoraksta/jāliek izdevumos , nav arī par ko satraukties, protams, ka tev licence ir piemērotākais. Par PVN likmēm... Nesmīdini tautu, ka tu vienīgais to zini, kādas kurā brīdī ir PVN likmes Es visticamāk, ja būtu jābrauc pie klientiem ar riteni un piedāvātu šādus mazos pakalpojumus, taisītu mikru un dzīvotu bez bēdām. PVN ja ienāk, atdod, no pārējā 9% un sveiki, nekādu problēmu. Ekonomika ir visiem viena...
JĀ es vienīgais , man par to ar parasti vislabāk "Atlīdzina" ka VIENĪGAIS varu izdomāt to ko nevar citi KAD VAR tad tā vairs nedaru , man daudz ideju rezervē šai jomā. Jā tiešām pats nekur "Nebraucu" nepatīk sēdēt pie stūres , patīk vērot apkārtni vai gulēt ceļā. Jā un man vienalga kāds klients , privāts vai valsts . Nu būs tev kārtējais RĒBUS kāpēc es vienmēr varu TU NĒ Nav lemts . teorētiski jebkurš var kļūt par miljonāru ,praktiski kļūst gan tik DAŽI Esmu pats kaitīgākais eksemplārs Latvijas VID izpratnē , NEVĒLOS neko šeit pelnīt , man tas nav nepieciešams Man arī licence nav nepieciešama , pietiek ar profesionālas izglītības diplomu apstiprinātām kvalifikācijām . Man MUMS ir gan sev gan klientiem super izdevīga "Attiecību" forma, kāda , sit galvu pret sienu neizdomāsi kāda.