Oliss:Māri - stāsti nu tu pasakas...... es kaut kā no daudziem esu saņēmis nereālās krāsas, nu labi galīgās auzās neviens nav iebraucis, tipa kur jābūt sarkans nav zaļš....utt.
Nu nevajag ņemt knipsētāju pēc krustmātes dota feedbeka, ka šis smuki jamo sabildējis - paprasi kādai reklāmas aģentūrai - iedos strīpu večus kam ar krāsām viss kārtībā.
Katram, kurš nav bezdarbnieks, ir kkāds minimālais honorāra apjoms un, ja vēlies galvu bonusā kamerai, nāksies no tā šķirties - pats tak arī neskriesi sazikur, lai uzceptu vienu brīnumsvecīti.
Ja šepte ir salūts, tad to bildes mūžīgi ir skumjas *atskaites punkta* trūkuma dēļ - kas var būt boringāks par noknipsētām dzirkstelēm uz piķa mella fona? Bet figu - labi ja katrs 1000 knipseris pameklē kkādu hoķ silueta priekšplānu, atspīdumu utt. Kāda jēga kādam teikt kur jamam jāstāv ja klapē plikas debesis? Ja nu vienīgi fakta fiksešanai, lai var analizēt to kartona roru pildījumu citām būkšķinašanas reizēm.
Principā es ZINU ko vaig Olis , tehniski precīzu PROCESA fiksāciju. Istenībā man diezgan regulāri sanāk saķerties ar "Jo.... maxsliniekiem" kam gribas "Izpausties" kad runa par tehnisku darbu. Istenībā PIRMS darba sākuma vajag nopietnu instruktāžu KO TIEŠI un KĀ TIEŠI klients vēlas tad viss ar notiek. Atlīdzība par darbu ĻOTI plašs jēdziens , foto biznes būtībā ļoti daudzpakāpju biznes , pati knipsēšana ne vairāk kā 5-10% no visa , tad nu SARUNU lieta kā vairums pakalpojumu sfēras gadījumos.
Māri - man nevajaga piesaistes objektus, man nevajaga lai fona būtu kaut kāds sabrucis šķūnis, vai plikas meitenes vai trīs kaķi man to nevajaga. Bliezt plikās debesīs māk katrs guļot drošā attālumā no trubām zemē lai nav jāstāv kājās, bet tas ir pilnīgi garām, jo es zinu cik lielā attālumā būs redzami visi stāvi, tādēļ es vienmēr esu parādījis vietu kur būs labi. Izņēmums protams bija Agris......
Oliss:Māri - man nevajaga piesaistes objektus, man nevajaga lai fona būtu kaut kāds sabrucis šķūnis, vai plikas meitenes vai trīs kaķi man to nevajaga. Bliezt plikās debesīs māk katrs guļot drošā attālumā no trubām zemē lai nav jāstāv kājās, bet tas ir pilnīgi garām, jo es zinu cik lielā attālumā būs redzami visi stāvi, tādēļ es vienmēr esu parādījis vietu kur būs labi. Izņēmums protams bija Agris......
Oliss:Māri - man nevajaga piesaistes objektus, man nevajaga lai fona būtu kaut kāds sabrucis šķūnis, vai plikas meitenes vai trīs kaķi man to nevajaga. Bliezt plikās debesīs māk katrs guļot drošā attālumā no trubām zemē lai nav jāstāv kājās, bet tas ir pilnīgi garām, jo es zinu cik lielā attālumā būs redzami visi stāvi, tādēļ es vienmēr esu parādījis vietu kur būs labi. Izņēmums protams bija Agris......
Kāpēc bija, vai ta nu būs nomirijis?
Cilvēks pazudis ar galiem jau 1.5 gadus un ir starptautiskā meklēšanā
Runa par Bloga un ERfoto Airartu . dzeku kurš bildēja tik un vienīgi salūtus. Reiz vienā pirtī viņš izvilka no jakas kabatas pāris saujas KAUTKO un izrīkoja "Kabatas formāta" uguņošanu , tā kā LIELO ar puķem blikšīem bumbām tika dažus metrus virs zemes TAS BIJA KRUTA !
UldisMuzikants:Graudos ar var norēķināties? Oli? lai varētu notikt saruna, mums jātiekas un Tev jāredz, kā es TO daru, tik tad jēga tālaķai sarunai, ja tev patiktu, kā es saprotu uguņošanas dokumentāciju.
Man ir pilnīgi vienalga kā TO tu dari nu tad tev ir jānobildē pāris kadri un tad varēšu pateikt vai tas ir tas kas man vajadzīgs vai arī nē, jo no run'[ašanas man skaidrāks nepaliks
UldisS: Jā, jā, tu vienīgais... Nu jau, jo-majo, vairāk kā 15 gadi ir 1 īpašnieka SIA un darbinos tikai pakalpojumu nozarē... Un to, kad ir jāņem licence, kad IU, kad IK, kad mikroSIA, kad normālais SIA, būt/nebūt PVN maksātājam, vari būt mierīgs, tas tiek svērts un rēķināts katru brīdi. Tādiem kā tu, kas nebrauc ar autiņu, un kuriem pat degviela/remontdarbi/pamatlīdzekļu amortizācija/utt. nav jānoraksta/jāliek izdevumos , nav arī par ko satraukties, protams, ka tev licence ir piemērotākais. Par PVN likmēm... Nesmīdini tautu, ka tu vienīgais to zini, kādas kurā brīdī ir PVN likmes Es visticamāk, ja būtu jābrauc pie klientiem ar riteni un piedāvātu šādus mazos pakalpojumus, taisītu mikru un dzīvotu bez bēdām. PVN ja ienāk, atdod, no pārējā 9% un sveiki, nekādu problēmu. Ekonomika ir visiem viena...
JĀ es vienīgais , man par to ar parasti vislabāk "Atlīdzina" ka VIENĪGAIS varu izdomāt to ko nevar citi KAD VAR tad tā vairs nedaru , man daudz ideju rezervē šai jomā. Jā tiešām pats nekur "Nebraucu" nepatīk sēdēt pie stūres , patīk vērot apkārtni vai gulēt ceļā. Jā un man vienalga kāds klients , privāts vai valsts . Nu būs tev kārtējais RĒBUS kāpēc es vienmēr varu TU NĒ Nav lemts . teorētiski jebkurš var kļūt par miljonāru ,praktiski kļūst gan tik DAŽI Esmu pats kaitīgākais eksemplārs Latvijas VID izpratnē , NEVĒLOS neko šeit pelnīt , man tas nav nepieciešams Man arī licence nav nepieciešama , pietiek ar profesionālas izglītības diplomu apstiprinātām kvalifikācijām . Man MUMS ir gan sev gan klientiem super izdevīga "Attiecību" forma, kāda , sit galvu pret sienu neizdomāsi kāda.
Oi, šitāds murgs, un viss man par godu...
1. Da neko tu nevari izdomāt, ja varētu, tad nemuldētu šeit katru dienu stundām ilgi, bet kaut ko jēdzīgu darītu. Pagaidām- kaut kādas pastulbas bildes un tas arī viss. 2. Ideju tev nav, vismaz šeit pa pēdējiem gadiem neesi tās parādījis. 3. Pie stūres tu nebrauc tikai tāpēc, ka tāds kā tu neesi spējīgs nopelnīt autiņam un neesi spējīgs nopelnīt autiņa uzturēšanai. Veļļuks ir lētāk un veselīgāk. 4. Turpini vērot apkārtni... 5. Man rēbusu nav, es varu, vai tu vari- nav mana darīšana 6. Zinu, ka es miljonārs nebūšu, tas, ka tu nebūsi miljonārs- nav šaubu nevienam 7. Tavai zināšanai, kaut kad šogad VID ir mainījis savu darbību, un ar tādiem sīkumiem kā tu un es, nekrāmējās vispār. Tas ir, ja es maksāju kaut kādus nodokļus un pēc riska formulām es nelecu ārā, tad VID par mani vispār neinteresējas. Un par tādiem sīkumiem kā Lunis VIDam nekad nav bijusi interese P.S. Kas ir riska formulas?... 8. Tā ir tava izvēle neko nepelnīt, bet- kurš tevi baro?... 9. Kaut kas jauns, licenci nevajag, bet pietiek ar nevienam nezināmu profenes papīru... Kuras profenes? Esmu bijis VIDā desmitiem reižu, līdz šim tur nekādu profeņu (un arī maģistru) papīrus neņēma pierē... 10. Tas, kā tu ar saviem klientiem viens otru abpusēji saprotami apmieriniet, nav nekāda sakara ar ekonomiku un biznesu... P.S. Brutāli, bet patiesi. Luni, sēdi kur sēdi, un nemaitā gaisu... Biznesmenis dolbannijs...
Bā.... nezināju, ka viņš nozudis... vēl pāris gadus atpakaļ sēdēja manā studijā, aizņēmās dažus tehnikas krāmus un štukojām kā šim sabildēt kādu tur leišu festu
Ja Tev vajag truli fiksējošu bildi un ir kamera - nahren nevari uzlikt statīvu, lai hoķ sievasmāte to pogu nospiež no Tava trīsstāvīgā punkta?
UldisS: Oi, šitāds murgs, un viss man par godu... P.S. Brutāli, bet patiesi. Luni, sēdi kur sēdi, un nemaitā gaisu... Biznesmenis dolbannijs...
Tas nav par godu Drīzāk aiz līdzjūtības
Dzīve netaisna vai ne Tu kā allaž lūzeros, lai ko neuzsāktu, man visu laiku jau 30 gadus veicās savā vienā jomā lauciņā nekur pa malām nav jābakstās. Tev pastāvīgi "Jācīnās" jo neko vienu nemāki gana labi vai savādāk kā pārējie tā lai pietiktu cienīgai dzīvošanai. Tipisks Latvju lūzera stāts kurš "Visu prot" bet neko gana labi, lai pietiktu: D: D Tikpat tups kā ar tiem heļiem, NU NEPIELEKS tev un viss kāpēc ko es pieminu. Pat AK34 jau minējis tev joprojām NEKĀ. Kam nav spēju ģenerēt uztvert idejas tam nebūs ,vari pat necensties , saku no ilggadīgu šādu "Cīnītāju" novērojumu pieredzes. Es Vidā beidzamos 10 gadus esmu biji 2-3x pāris formālus papīrus aizpildīt, pārējais nav mana kompetence neesmu grāmatvedis vai jurists, to lai dara profi nav interese līst svešās jomās man savējā gana laba Kopš sākta gala reāli cik sevi atceros vienmēr esmu uzjautrinājies kad cilvēki stāsta kā "Smagi strādā" es gan vienmēr "Jautri izklaidējos", man vienmēr labi šiem nez kāpēc pastāvīgas problēmas likstas un nedienas nekam nepietika. Tad man reiz teica TEV VEICĀS bet viņus sauc par LUZERIEM Atšķirība mums vienkārša , es ķēru BAUDU jūs ķerat NAUDU, naudas kā zināms nekad nepietiek, bet patiesa BAUDA ness ne tika prieku un tā ir vienmēr
UldisMuzikants:Māra padoms labs. Vēl labāk, ja divi statīvi un divas kameras, lai reports pilnīgāks.
gudrinieki.....bļins........ Savlaik AirArt (Agris) teica ka viņam pagāja 4-5 gadi kamēr viņš saprata kurā brīdī jānospiež un kurā jāatlaiž..............a jūs te sakat ka var tur kāds no malas sabildēt
Oliss:Luni........tev nedrīkst rādīt mākslu Regate bija pēdējo 5 gadu sliktākā uguņošana Latvijā.............
Beidz , tur bija interesantas figuras puksjes salikumi. JAUDAS pietruka un finala sagaja viena balta uguns jura BET kopuma man likas daudz savadakas ka vairukss un VIENKARSJI SMUKA
Oliss:Ja 1 stunda maksā 25 Ls tad 10 minūtes maksās drusku virs 4 Ls
Nu nav tādu 10 minūšu. Parasti par tādu darbu ņemu kā par stundu. 25ls. Tā pat kā ari stundā var nobildēt 5 bildes un var nobildēt 50 , cena paliek tā pati 25ls.
Parasts standarta izcenojums. 1h-25ls 2h-40ls 3h-50ls Ja vairāk stundas tad tur jau runājams ir katreiz atsevišķi, kas bildējams un kā bildējams. Tieši tas pats ar filmēšanu. Starp citu kur bieži ir kuriozi, kad saka nu tur tak kadas 5 minūtes tas uzfilmētais materiāls ir skatāms pēc montažas, ko tur 3 stundas ko filmēt
Rolands66:Fimēšana vispār čau,ja ar vairākām kamerām un visur kopplāni,tuvplānu uc,div diennakšu darbs var izrādīties 5min produkts
Ar vairākām kamerām uz'nemšanu var atļauties tikai holiwuda. Vispār pat kīno uzņem, maksis ar divām un i tad bieži vien sapārotām, reizēm tālplābus un tuvplānus kopā ar divām, bet tas ļoti reti, parasti vis ir dragājams entajos dubļos un tad no dažādiem rakursiem un plāniem.
UldisMuzikants:Māra padoms labs. Vēl labāk, ja divi statīvi un divas kameras, lai reports pilnīgāks.
Kurš tad no statīva reportu bildē, protams ir redzēti funkceonāri kuri gaišā dienas laikā stiep statīvus pasākumā, bet vis ticamāk tamdēļ ka rokas pa švakam Un vispār tagad pat dumšā laikā jeb kura mūsdienīga kamera velk vis maz 6400 ISO, ta ka bildēt var kaut naktī un kvalitatīvi.
Oliss:Ja 1 stunda maksā 25 Ls tad 10 minūtes maksās drusku virs 4 Ls
Nu nav tādu 10 minūšu. Parasti par tādu darbu ņemu kā par stundu. 25ls. Tā pat kā ari stundā var nobildēt 5 bildes un var nobildēt 50 , cena paliek tā pati 25ls.
Tas protams nav pareizi........ja es tā sāksu tad noteikti badā nomiršu jo nebūs darba Pat reklāmas industrija cenas ir par minūti nevis stundu....... tākā
chukmasoff_f:
Tas protams nav pareizi........ja es tā sāksu tad noteikti badā nomiršu jo nebūs darba Pat reklāmas industrija cenas ir par minūti nevis stundu....... tākā
] Tev ir būtiski ja cenu nosauc par 60 minūtēm, nevis par stundu?
chukmasoff_f:
Nejauc olu kulteni ar dieva dāvanu, ir darbi kurus reķina stundās ir kurus minūtēs. Visu laiku tā ir reķināts, un parasti pa nedēļu vis maz 8-10 stundas man sanāk .Kas ir pietiekam lai nodrošinātu vienu no nozarēm kurās darbojos.
Oliss:
Nejauc olu kulteni ar dieva dāvanu, ir darbi kurus reķina stundās ir kurus minūtēs. Visu laiku tā ir reķināts, un parasti pa nedēļu vis maz 8-10 stundas man sanāk .Kas ir pietiekam lai nodrošinātu vienu no nozarēm kurās darbojos.
Tak ļauj viņam izvēlēties.. Vajag vairākas cenas, piem., Minūte darba = 10ls/min. Stunda darba = 50ls/h Dienas darbs = 300ls/dienā Nedēļas darbs = 1000ls/nedēļā utt
Darba laiks pēc attiecīgā tarifa tiek noapaļots uz augšu līdz pilnai mērvienībai (minūtei, stundai, dienai vai nedēļai - resp., nevar pārdot 0,3 dienas darba. Tā vietā būs 1 diena) Piem., 10 minūšu darbs pēc nedēļas tarifa izmaksās 1000ls (10min ir aptuveni 0,0001 nedēļa, kas noapaļojot uz augšu veido 1 nedēļu)
Lai čalis izvēlas pats, kuru tarifu viņš grib.. Ja grib 15min pēc minūšu tarifa, tad kādēļ gan viņam šo prieku liegt?