forum.gif
5 iemesli nelietot DSLR
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 5 iemesli nelietot DSLR
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.08.13 08:15
 citēt
Protams, ka tas viss ir dziļi personiski, bet te DPreview redaktora pārdomu rakstiņš, kurā viņš pēkšņi attopas, ka jau mēnešiem nav lietojis savu spoguļkameru: www.dpreview.com...
Publicēts: 02.08.13 08:22
 citēt
pilnīgi piekrītu. Vēl jo vairāk - esmu visu to drazu izpārdevis.
Publicēts: 02.08.13 08:34 labots
 citēt
Pēdējā laikā ikdienā praktiski vienmēr iztieku ar saviem Fuji ziepīšiem (F550 un X10) , kā arī Samša N7000 viedtālruni.
Doma par dSLR un optikas pārdošanu gan bija, taču tomēr ir situācijas ("ātrās" reportāžas), kad spogulene pagaidām ir ārpus konkurences.
Protams, daļa no mana viedokļa ir "stagnātisms" un alternatīvas pieredzes trūkums, taču palieku pie sava uzskata- pašlaik prognozējami ātri noķert un nofiksēt momentu palīdzēt var tikai spoguļkamera (IMHO).
Publicēts: 02.08.13 08:40
 citēt
Frīdi, Tev X10 liekas lēns?
Publicēts: 02.08.13 08:46
 citēt
neviens no pieciem punktiem mani nepārliecināja.Viens indivīda viedoklis un viss.Pa manam -huiņa a ne 5 iemesli
Publicēts: 02.08.13 08:46
 citēt
Piekrītu raksta autoram. Mazās kameras ir kļuvušas ļoti, ļoti labas.
Publicēts: 02.08.13 08:49 labots
 citēt
Bildes:Frīdi, Tev X10 liekas lēns?

Kā nu kurai situācijai.
Piemēram, pamēģini ar šamo pabildēt kādu sportisku aktivitāti ar mainīgiem rakursiem spilgtā saulītē- sapratīsi manu funktieri.:face-wink:

Es mierīgi iztiktu ar minētajiem "ziepjiem", ja vien nebūtu nepieciešamība (cerība) šad tad piepelnīt kādu latiņu pie penzijas.
Bet fotohaltūrists ar ziepi rokā izskatās ne mazāk amizanti, kā taksists ar "zapiņu"...:face-grin:
Publicēts: 02.08.13 09:34
 citēt
Jolan:neviens no pieciem punktiem mani nepārliecināja.Viens indivīda viedoklis un viss.Pa manam -huiņa a ne 5 iemesli
Protams, ka huiņa, bet jebkuru kartiņu, kas Tavā galerijā, es uztaisīšu ar to pašu X10... tā lūk...
Publicēts: 02.08.13 09:55
 citēt
manis pēc hoķ ar pirktu var taisīt,ka tik pašam patīk process un rezultāts :face-wink:
Publicēts: 02.08.13 09:56
 citēt
ai te tik ieņirgt

Publicēts: 02.08.13 10:04
 citēt
Autors tik aizmirsis pierakstīt, ks dslr ir kruta. Un ßis apstāklis vien atsver visus trūkumus
Publicēts: 02.08.13 10:12
 citēt
ak34:Autors tik aizmirsis pierakstīt, ks dslr ir kruta. Un ßis apstāklis vien atsver visus trūkumus

Tieši tā iemesla dēļ man ari ir DSLR, jo to mākslu kuru es bildēju var bildēt ar mobilku, bet kad izvelku lielu st5obri var lielu naudu paprasīt :D
Publicēts: 02.08.13 10:24
 citēt
Jauna tendence-jo lielāks mākslinieks,jo sūdīgāks mobiļņiks ar ko bildēt.Un tad sākas diskusija-kurš bildē ar sūdīgāku aprīkojumu un saniedz sakrālās mākslas līmeni.Idiņi:anger:
Publicēts: 02.08.13 10:32
 citēt
ja tā būtu, būtu jau skaisti, tik ar smilgu pakaļu neaizbāzīsi ...
Publicēts: 02.08.13 10:32 labots
 citēt
Jolan:Jauna tendence-jo lielāks mākslinieks,jo sūdīgāks mobiļņiks ar ko bildēt.Un tad sākas diskusija-kurš bildē ar sūdīgāku aprīkojumu un saniedz sakrālās mākslas līmeni.Idiņi:anger:

Ņemot vērā mazo kameru kvalitāti, dsl mūsdienās ir vajadzīgs, ja bildē kaut ko ļoti specifisku, piemēram, sportu, dzīvniekus, putnus un vēl dažas specifiskas lietas. Pārējam labākas ir mazās kameras vai midformāts. Nu un vēl, protams, dsl noder lai varētu parādīt \m/ \m/ un saukties par "Fotogrāfu". ;)
Publicēts: 02.08.13 10:44
 citēt
photographeru, ja būsim precīzi.
Katrai lietai ir savs, piemērotākais rīks.
Publicēts: 02.08.13 10:54
 citēt
Jolan:Jauna tendence-jo lielāks mākslinieks,jo sūdīgāks mobiļņiks ar ko bildēt.

Tu to par mani? :D
Publicēts: 02.08.13 10:56
 citēt
Ja nevar nosaukt piecus iemeslus,kāpēc bildēt ar dslr,tad tiešām var iztikt.
Publicēts: 02.08.13 10:59
 citēt
Gaisma:
Jolan:Jauna tendence-jo lielāks mākslinieks,jo sūdīgāks mobiļņiks ar ko bildēt.

Tu to par mani? :D

Tu arī uz mobilku pārgāji??
Publicēts: 02.08.13 11:00
 citēt
Jolan:

Tu arī uz mobilku pārgāji??

Par pāriešanu to nosaukt grūti, bet kādreiz jau kāds MPS sanāk...

Publicēts: 02.08.13 11:03
 citēt
ekoists:Ja nevar nosaukt piecus iemeslus,kāpēc bildēt ar dslr,tad tiešām var iztikt.

Kā būtu ar šādiem?

1. Mīlu savu canon 450D,
2. Stulbeņi ar telefoniem izskatās smieklīgi, man ir canon 450D,
3. Ja būtu vairāk nadas, nopirktu canon 550D, varētu arī filmēt, bet tagad man ir mans mīļais canon 450D,
4. Arī canon 450D ir DSLR, tāpēc lielisks ir mans canon 450D,
5. Mīlu savu canon 450D

Manuprāt, kkādi tādi vai līdzīgi argumenti ir PILNĪGI pietiekoši, ja nav runa par biznesu un fotoaparātu kā instrumentu naudas pelnīšanai (tad argumentācija pavisam cita, protams).
Publicēts: 02.08.13 11:34 labots
 citēt
kā agrāk lietoju foto ZENIT-ET, tā tagad - pie iespējas, iegādajos DSLR
ziepju trauki arī ir, tos lietoju ikdienā :face-grin:

DSLR + 1)ātrdarbība slēdža
2)bilžu kvalitāte (optiku nevar apmānīt)
(kvalitātes uzlabojumi - ir jau ar modificētiem ziepju traukiem - Superzoom klases)
Mīnuss - liels izmērs un smags ikdienas nēsāšanai

dažreiz bildēju ar mobilo - kad nekā līdzi nav, vai slinkums vilkt ārā foto ziepi - no somas

DSLR foto = kā saldais ēdiens foto jomā :face-smile:
nopirku veco Helioss optiku - eksperimentiem
varbūt saņemšos uz filmiņu aparātu, skaneris filmiņām jau ir
kādu lietotu Mamiya, teiksim vai Haselblad pa lēto
Publicēts: 02.08.13 11:46 labots
 citēt
kvaa,
slēdža ātrdarbība dslr nav būtiski lielāka - mazajiem parasti ir līdz 1/4000 un lētajiem dslr arī. Ātrākais slēdža ātrums dslr ir 1/8000, ko izmantoju gandrīz nekad.

Un optiku tik tiešām apmānīt nevar - dslr tā pie vienādas cenas būs sliktāka.

Pagaidām dsl galvenās priekšrocības ir ātrāks autofokuss, ja vajag fotografēt kaut ko kustīgu un gaišu, garu un ātru teleobjektīvu pieejamība. Un kaut kas tāds reti kad ir pieejams "sākuma" līmeņa dslr pircējam, kam budžets aparātam ir < 500 Ls. Pa tādu naudu sanāk tikai ļoti nosacīts \m/ \m/
Publicēts: 02.08.13 12:05
 citēt
Ja var atļauties un gribās braukt ar "sporta" mašīnu kāpēc to nedarīt?
Protams visur var tikt arī ar Lada Kaļina vai tuvākās distancēs ar felleri vai sabrtrans.
Visu izšķir tas, kur kā un kāpēc gribi nokļūt...

Protams, modernie ziepji ir vājprātīgi progresējuši, salīdzinot ar dSLRu progresu. Distance starp tiem ir būtiski sarukusi...

Čalis raksta, ka viņam pietiek ar 35mm stikliem (vai ekvivalentu), citam vajag 14 mm, citam 50 mm, citam 85 mm, citam 400 un vairāk...

Manuprāt visu izšķir uzdevums (hobijs savam priekam vai darbs) un rezultāts (cik liels un kādam pielietojumam - ģimenes albūms vai komercpielietojums)
Publicēts: 02.08.13 12:09 labots
 citēt
Tfu
drusku nokļūdījos
slēdža - ātrdarbība - slēdža pogas nospiešanas ātrums - līdz kadra uzņemšanai
(jā, autofokuss tad arī būtisks, ātrums)
par L klases gaišajiem stikliem - pagaidām nesāp :face-grin:
Publicēts: 02.08.13 12:10
 citēt
ja jau slēdža ātrdarbība 1/4000 vai 1/8000 būtu tā atšķirība! Esmu mēģinājis bildēt ar labu ziepi braucot garāmslīdošās ainavas, ... tā arī viņas aizslīd, nofokusēties nepaspēj, bet tur maz laika, ne katrs canon L objektīvs var vēl būt ideāls..
Publicēts: 02.08.13 12:16
 citēt
ak34:

Un optiku tik tiešām apmānīt nevar - dslr tā pie vienādas cenas būs sliktāka.

nu tas (pilnam kadram) līdz 35mm - no 50mm vairs nav nekāda iemesla *būt sliktākai* + šī 12-35mm tālmēru optika ir manuāla un dārgāka. Arī kamera...
Publicēts: 02.08.13 12:23 labots
 citēt
Universālu darbarīkui nav. DSLR labs analogs galdniecībā ir cirvis - var izdarīt visu, arī sviestmaizes pusdienu pārtraukumā uztaisīt. Visticamāk fuji xpro1 neņemtu fotografēt, piemēram, hokeju, bet parastām ikdienas reportāžām tas ir daudz piemērotāks par canon 1D X
Publicēts: 02.08.13 12:27 labots
 citēt
Te nu jāpiekrīt - aizbraukt ceļojumā un sabildēt ceļojuma piezīmes var arī ar telefonu. Ja bildes nepretendē uz 2 kv.m izdrukām un ir tikai ceļojuma piezīmes ir forši. Nav nekas lieks jāstaipa līdzi un nav baigā škrobe par kādu nokavētu kadru...
Spānijā ar patiesu līdzjūtību skatījos uz tiem tūristiem, kas pilsētas ziedu svētkus pie +32 ēnā, bija atnākuši "apskatīt" ar milzu somām, pilnām ar stikliem un statīviem rokās...
Publicēts: 02.08.13 12:39
 citēt
chukmasoff_f:
ak34:Autors tik aizmirsis pierakstīt, ks dslr ir kruta. Un ßis apstāklis vien atsver visus trūkumus

Tieši tā iemesla dēļ man ari ir DSLR, jo to mākslu kuru es bildēju var bildēt ar mobilku, bet kad izvelku lielu st5obri var lielu naudu paprasīt :D

Nu, tas bija kruti!!!!:face-grin:
No visas sirds..
Publicēts: 02.08.13 12:40
 citēt
topiks ieies jaunā attīstības stadijā. Jūtu!
Publicēts: 02.08.13 12:44
 citēt
katram savs. Es vienkārši laikam esmu tehnokrāts, bet sliktu kavlitāti es nevienā lietā nespēju pieņemt. Ja bildēju, tad man vajag kvalitatīvi, bet ja vajag noķert ābolu zagli naktī, tad protams der jebkas, lai tik var atpazīt. Lai arī man ir tālrunī ciešamas kvalitātes fotofunkcija, tomēr, nu nebildēju es ar to.
Nesaku, ka man nav būtisks izmērs un svars... pat ļoti, bet ne tik, lai es ziedotu kvalitāti. Man 6D ar fixsiņu ir gana viegls un maziņš, lai bēdātos par izmēru un svaru
Publicēts: 02.08.13 12:47
 citēt
talavietis:katram savs.

Vissvarīgākie un patiesākie vārdi! :face-wink:
Publicēts: 02.08.13 12:50
 citēt
palaidniex:
talavietis:katram savs.

kas i, bļ*, hitleriešu terminoloģija desantnieku dienā?
Publicēts: 02.08.13 12:56
 citēt
Bildes:
palaidniex:
kas i, bļ*, hitleriešu terminoloģija desantnieku dienā?

Un ko tagad iesākt? Visiem sabāzt uz pakauša zilas beretītes? :exciting:
Uzplēst ķeļņašku?
Publicēts: 02.08.13 14:16 labots
 citēt
bet es ar brīnos, kā cilvēki pērk kādus SONY A57, vēl smagi pārmaksājot (kādi 700ls līzinga cena, 150ls pārmaksa) , lai tikai būtu labs fotoaparāts :face-grin:
(ja to pašu aptuveni var iegūt lētāk daudz)

protams - A57 ir nekustīgais spogulis (izdod 12 kadrus/sek) + Video fokuss uzlabots :face-grin:
pats gandrīz tādu nopirku - bet izvēlējos 5D
Publicēts: 02.08.13 14:20
 citēt
vai ta vēl kāds pērk sony? :face-devil-grin:
Publicēts: 02.08.13 14:26
 citēt
talavietis:vai ta vēl kāds pērk sony? :face-devil-grin:

TV,blu-ray var pirkt,kāpēc ne :face-wink:
Publicēts: 02.08.13 14:32
 citēt
"duraki, duraki, duraki..." www.youtube.com...
Publicēts: 02.08.13 14:36
 citēt
talavietis:vai ta vēl kāds pērk sony? :face-devil-grin:

www.youtube.com... :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes: