forum.gif
zibspuldze canon vs metz
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / zibspuldze canon vs metz
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.08.13 14:45
 citēt
Sveiki,
ir canon eos 40D un gribās beidzot nopirkt zibspuldzi . Nevaru izlemt kura būtu labāka :
1) canon speedlite 430ex ii
2) metz 52 af-1

Būšu priecīgs ja padalīsieties savā pieredzē/zināšanās par zibspuldzēm.
Publicēts: 07.08.13 15:07
 citēt
3) www.gloxy.com mby šitāda? Atsauksmes ok. Ja ņemtu nākamo zipeni, droši vien pamēģinātu šito. Cena laba :)
Publicēts: 07.08.13 18:18 labots
 citēt
Šneiders slavēja Metz 58 (ar papildus "ļampočku" korpusā).

www.metz.de...

Bet es joprojām lietoju veco labo 580 EX Mk1 un rezervei- veco 420 EX.
Man pietiek (pats vecs)...:face-grin:.

Daudzi lieto visādus "kreisos" ķīniešus un Sigmas. Lētāk jau ir, bet es uzticos pārbaudītām vērtībām. Vismaz ir cerība, ka atbildīgā brīdī nepievils.
Publicēts: 07.08.13 19:26
 citēt
Un vēl līdz šim laikam slavēju. Bet tā nav no 430 cenu kategorijas.
Visādiem Suņ-huņ-v Čaj nekad neesmu uzticējies, ar Sigmu ir nelaba pieredze, tagad uz Pentakša arī lietoju Metzu, tik citu - 54 MZ-4i.
Publicēts: 07.08.13 19:31
 citēt
alchsh:3) www.gloxy.com mby šitāda? Atsauksmes ok. Ja ņemtu nākamo zipeni, droši vien pamēģinātu šito. Cena laba :)

nebij metzu uz vietas,tādu pakampu. Nu neko,iet pagaidām nevainojami.
Publicēts: 08.08.13 01:37
 citēt
Sāku ar Metz 48AF-1. Apnika staipīt uz servisu. Tagad pa vienam 430EXII un 600EX-RT. Šitie vismaz prātu ne..s. Tas430 gan tāds drusku ļurīgs liekas un nav izvekamās kredītkartes, bet par to cenu laikam canons uz plastmasu netērējas.
Publicēts: 08.08.13 08:32 labots
 citēt
MaKa:Sāku ar Metz 48AF-1.

Es arī kādreiz (filmu laikos) sāku ar Metz, laikam bija kaučkāds "44 AF.." Viss bija labi, kamēr nenopirku pirmo dSLR- "Canon D-Rebel (300D).
Šiem abiem nesapasēja un nācās ar zaudējumu mainīt uz "Canon 550 EX". Kopš tā laika cenšos "attālos radiniekus" neizmantot- dzimtās asinis tomēr drošāk...:face-wink:
Publicēts: 08.08.13 08:34
 citēt
Rolands66:
alchsh:3) www.gloxy.com mby šitāda? Atsauksmes ok. Ja ņemtu nākamo zipeni, droši vien pamēģinātu šito. Cena laba :)

nebij metzu uz vietas,tādu pakampu. Nu neko,iet pagaidām nevainojami.

Un cik ta ilgi esi spīdzinājis un gribi teikt ka kautr kur šitāds verķis bij uz vietas vai izsūtīji no tās weblapas? :)
Cik noprotu Tev Canon modelis ir?
Publicēts: 08.08.13 08:42
 citēt
Friidis: Es arī kādreiz (filmu laikos) sāku ar Metz, laikam bija kaučkāds "44 AF.." Viss bija labi, kamēr nenopirku pirmo dSLR- Canon D-Rebel.
Šiem abiem nesapasēja un nācās ar zaudējumu mainīt uz Canon 550. Kopš tā laika cenšos "attālos radiniekus" neizmantot- dzimtās asinis tomēr drošāk...:face-wink:

44 AF nebija E-TTL, tas bija Canoņa EZ sērijas attīstības līmenī. Kad es pārgāju no EOS 1N uz 10D, man arī nācās notirgot, citādi ļoti labo, dzimto asini 540EZ.
Publicēts: 08.08.13 11:06 labots
 citēt
palaidniex, sorry mobilajā pārskatījos,man ir MeiKe 951. Pirku ar bažām,jo par tādu neko nebiju dzirdējis,bet uz sitienu vajadzēja-bet tai cenu un jaudas kategorijā nekā cita nebija. Lietoju no pavasara intensīvi kā telpās tā ārā. Darbojas labi visos režīmos.

www.google.lv...

Publicēts: 08.08.13 12:24
 citēt
Iesaku Canon... kaut vai dēļ AF sarkano palīggaismu, jo Metz tā ir diezgan bēdīda.
Publicēts: 08.08.13 12:55
 citēt
prieks ka dalaties savos iespaidos,pieredzē :)
pašlaik ir tā ka metz 52 af-1 varu dabūt par ļoti labu cenu -ap 125 ls :) , bet canon speedlite 430ex ii kā jau visiem mirstīgajiem no ineta veikala ap 170 ls. pazīstamie saka ka šis speedlite 430ex ii ir diezgan pašvaks un atkal iesaka metz... Dilēma...
Publicēts: 08.08.13 12:58
 citēt
Un jā,kā ir ar lietotām zibspuldzēm ,piemēram, www.ss.lv...
Publicēts: 08.08.13 12:59 labots
 citēt
Friidis:Šneiders slavēja Metz 58 (ar papildus "ļampočku" korpusā).

www.metz.de...

Daudzi lieto visādus "kreisos" ķīniešus un Sigmas. Lētāk jau ir, bet es uzticos pārbaudītām vērtībām. Vismaz ir cerība, ka atbildīgā brīdī nepievils.

man ir pamatīga pieredze ar blicēm. Pirmā bija 580 ex - nokalpoja apmēram 2 gadus, darbojās perfekti. Pārdevu, nopirku 580ex2. Kamēr darbojās, bija lieliska, pēc gadiem 4-5 izdomāja, ka laiks atpūtā - ieslēgt var, zibeni nešauj. Tikmēs paspēju iepirkt 2 nikon vecās sb 24 un 26 - darbojās ideāli. 0 problēmu, nereāli izturīgas, vien jauda nav tik liela. Tad pievienojās yongo un kalpo jau 2. gadu ( pirkts lietots ) un neko, dara visu, ko prasu. Tik nianse tāda, ka viņas 95% laika pavada uz statīva M režīmā, kas varbūt citiem nav aktuāli, līdz ar to citas prasības.
PS ieteikumi kur labot blici ?
Oficiālais serviss ir sasodīti dārgs.
Publicēts: 08.08.13 13:12
 citēt
RaitisSF:...Metz tā ir diezgan bēdīda.

Vienīgā vieta, kur tās bēdīdumu izjutu, bija tad, kad Pentax K10D negribēja redzēt Metza projicēto sarkano redeli uz sarkana krekla. :face-grin:
Publicēts: 08.08.13 18:13
 citēt
NilsS, pie Vībes viens vīriņš ar zbps nodarbojas
Publicēts: 08.08.13 18:38
 citēt
dabuun man ar to Metz pa 125ls es kaa reiz tuuliit taisos pirkt.. :) kaut vai riit.. peec konsultaacijaam ko man sniedza ,liekas loti laba.. :)
Publicēts: 08.08.13 21:55
 citēt
dansiga:NilsS, pie Vībes viens vīriņš ar zbps nodarbojas

kur tas ir ?
Publicēts: 08.08.13 22:23
 citēt
Briāna 9
Publicēts: 09.08.13 10:41
 citēt
dansiga:Briāna 9
12 gan!
Publicēts: 09.08.13 10:43
 citēt
dansis nav nekāds tomtoms
Publicēts: 09.08.13 10:45
 citēt
Maris:dansis nav nekāds tomtoms

Vai ne :-))) Starp Annas un Palīdzības ielām :-)
Publicēts: 09.08.13 13:41
 citēt
...un blakus jūdu krogam.
Publicēts: 09.08.13 18:43
 citēt
NilsS:
Friidis:Šneiders slavēja Metz 58 (ar papildus "ļampočku" korpusā).

www.metz.de...

man ir pamatīga pieredze ar blicēm. Pirmā bija 580 ex - nokalpoja apmēram 2 gadus, darbojās perfekti. Pārdevu, nopirku 580ex2. Kamēr darbojās, bija lieliska, pēc gadiem 4-5 izdomāja, ka laiks atpūtā - ieslēgt var, zibeni nešauj. Tikmēs paspēju iepirkt 2 nikon vecās sb 24 un 26 - darbojās ideāli. 0 problēmu, nereāli izturīgas, vien jauda nav tik liela. Tad pievienojās yongo un kalpo jau 2. gadu ( pirkts lietots ) un neko, dara visu, ko prasu. Tik nianse tāda, ka viņas 95% laika pavada uz statīva M režīmā, kas varbūt citiem nav aktuāli, līdz ar to citas prasības.

Kā sacīt jāsaka pieredze mūža garumā.... :face-grin:
Man līdz tādai, kā līdz briselei rāpus, kāsacītjāsaka.:face-grin:
Publicēts: 09.08.13 18:57
 citēt
Schneider:...un blakus jūdu krogam.

arī :-) Šodien atkal biju iebridusi pačalot ar puišiem :-)
Publicēts: 10.08.13 08:22 labots
 citēt
Elmarss:
NilsS:

Kā sacīt jāsaka pieredze mūža garumā.... :face-grin:
Man līdz tādai, kā līdz briselei rāpus, kāsacītjāsaka.:face-grin:

Es saprotu, ka atkal paskatījies savās bikšelēs, bet tas ko redzēji izskatījās sīks un sačervelējies......
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):