forum.gif
Par Fresnel Tungsten Light
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par Fresnel Tungsten Light
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.08.13 23:14
 citēt
Vai kādam ir pieredze ar šādām lietām foto jomā? Cik W, kā ar krāsām, kas vispār sanāk ar tādām gaismām, fresnel vs strobe utt....
Publicēts: 10.08.13 23:21
 citēt
ak dievs...

vai kādam ir pieredze ar lidmašīnām? cik ēd, kā ar krešiem, kas vispār sanāk pārvietojoties gaisā... lidmašinas vs kuteri utt....
Publicēts: 10.08.13 23:27
 citēt
Bildes:ak dievs...

vai kādam ir pieredze ar lidmašīnām? cik ēd, kā ar krešiem, kas vispār sanāk pārvietojoties gaisā... lidmašinas vs kuteri utt....
es zinu ka dažiem ir... gaidu viņu tekstus
Publicēts: 10.08.13 23:29
 citēt
Gabiz:

es zinu ka dažiem ir... gaidu viņu tekstus
man ar ir, bet Tu uzrakstīji jautājumu tā, ka nav ne mazākās vēlēšanās nemaz sākt stāstīt...
Publicēts: 10.08.13 23:37
 citēt
Vis pirms tās ir filmēšanas gaismas, bildēšanai protams izmantots ir filmēšanas laikā, bet vairāk vai mazāk ja taisa mākslu tad ir ok, bet vienkaršai amatieriskai knipssēšanai gan par dargu gan ari pārāk sarežģīti.
Par krāsām, nav nekādas problēmas ja pirms strādājot piuešauj baltā balansu uz neitrālo, a pēc tam gan video materiālu gan ari ja kas sabildēts var puiedzīt uz kompja cik vien vajag un kā vien vajag.
Publicēts: 10.08.13 23:41
 citēt
Publicēts: 10.08.13 23:47
 citēt
chukmasoff_f:Vis pirms tās ir filmēšanas gaismas, bildēšanai protams izmantots ir filmēšanas laikā, bet vairāk vai mazāk ja taisa mākslu tad ir ok, bet vienkaršai amatieriskai knipssēšanai gan par dargu gan ari pārāk sarežģīti.
Par krāsām, nav nekādas problēmas ja pirms strādājot piuešauj baltā balansu uz neitrālo, a pēc tam gan video materiālu gan ari ja kas sabildēts var puiedzīt uz kompja cik vien vajag un kā vien vajag.
es gan teiktu, ka PĒC tam tās ir filmēšanas gaismas :D

dārgi gan, ļoti.

bet šitādas bildītes ne ar ko citu gatavs nedabūsi. www.studio-harcourt.eu...
Publicēts: 11.08.13 00:02
 citēt
neker renkji ,aizstaiga uz IKEA tur var tadas hologenkas tipa virtuvei dabut pa -30 eur vismaz vareja ' domats bija kuhnjas spidinar uz atseviskjam zonam. Tapat ar GOBO tur bija par pardsmit jevrikiem. Majas niekoties der. Bet ja nopietni bus pat dargak ka blices tiesa pastradat ar varess kudisj smalkak interesantak. Savulaik tuvu paris stukam jevriku noliku lai pamacitos pie pasjiem krutakajiem sai zinja Francija.Fiskas un iespejas baaaaigass bet kopuma Dargi un leni.
:face-sad:
Publicēts: 11.08.13 00:02
 citēt
Bildes:
chukmasoff_f:Vis pirms tās ir filmēšanas gaismas, bildēšanai protams izmantots ir filmēšanas laikā, bet vairāk vai mazāk ja taisa mākslu tad ir ok, bet vienkaršai amatieriskai knipssēšanai gan par dargu gan ari pārāk sarežģīti.
es gan teiktu, ka PĒC tam tās ir filmēšanas gaismas :D

dārgi gan, ļoti.

bet šitādas bildītes ne ar ko citu gatavs nedabūsi. [url=http://www.studio-harcourt.eu/en/

Nu]http://www.studio-harcourt.eu/en/

Nu[/url] nezinu, esam tikai filmējuši ar tādām, bet bildēšanai es tikai filmēšanas laikā esmu āķēmojies.
Vienā momentā pat bija doma nopirkt dažas firmā , bet pēc tam pārdomāju, jo reti sanāk izmantot kam jēdzīgam, man vesala studija pilnīgi jauna ar 3 digitālajām galvām stāv sapakota, reizes divas esmu tikai iekurbulējis, jo nav it kā vajadzības, pēdējā laikā pat zibenes neizmantoju bildējot uz augstiem ISO un bez problēmām, a zibenes tikai softbioxam ja kadus priekšmetus jabildē.
Nu bildes protams sanāk interesantas un saudabīgas, bet LV nafig nevienam to nevajag, te vispār nevienam neko nevajag jo tirgus ir sakakāts totāli. Vienīgais ir krievija kur daudz maz noiets kāds ir, bet mūsu cenas ir pārāk augstas krieviem.
Publicēts: 11.08.13 00:05
 citēt
Lunis:neker renkji ,aizstaiga uz IKEA tur var tadas hologenkas tipa virtuvei dabut pa -30 eur vismaz vareja ' domats bija kuhnjas spidinar uz atseviskjam zonam. Tapat ar GOBO tur bija par pardsmit jevrikiem. Majas niekoties der. Bet ja nopietni bus pat dargak ka blices tiesa pastradat ar varess kudisj smalkak interesantak. Savulaik tuvu paris stukam jevriku noliku lai pamacitos pie pasjiem krutakajiem sai zinja Francija.Fiskas un iespejas baaaaigass bet kopuma Dargi un leni.

Starp citu tās mazās hologenenes džeki izmanto juvelirkas bildēšanai , bija pat links kaut kāds kur tifaņai bildēja. Esmu ari paprovējis, sanāk baigi labi, ja izstrādājums ir ar vairākiem akmeņiem un ja katrs jaizgaismo.
Publicēts: 11.08.13 02:17
 citēt
Lunis:neker renkji ,aizstaiga uz IKEA tur var tadas hologenkas tipa virtuvei dabut pa -30 eur vismaz vareja ' domats bija kuhnjas spidinar uz atseviskjam zonam. Tapat ar GOBO tur bija par pardsmit jevrikiem. Majas niekoties der. Bet ja nopietni bus pat dargak ka blices tiesa pastradat ar varess kudisj smalkak interesantak. Savulaik tuvu paris stukam jevriku noliku lai pamacitos pie pasjiem krutakajiem sai zinja Francija.Fiskas un iespejas baaaaigass bet kopuma Dargi un leni.
Es paniekojos ar celtniecības lampām (improvizētā studijā par ~60 EUR), protams ar tādu aprīkojumu iespējas ir ĻOTI ierobežotas. Zinu kā ir ar blicēm, tādēļ gribu permamentās gaismas. Starp citu, tieši tevis minētie Franči bija sākums šai domai. Un tieši tajā virzienā mani velk. Ir komplektu varianti (min. 3 gaismas, vai drīzāk 4) www.cinelight.com (ap 1k EUR), vai ķīnieši (ap 400-700 EUR), ir vēl ķīniešu variants ar LED... Kādu ~1k EUR es varētu atļauties šai lietai.
Topika doma bija precizēt nepieciešamo minimumu. Vai pietiek piem. ar 300W, jebšu vajag 650W+ un variācijas ražotājos, tehniskās atšķirības, aksesuāri u.c.
Publicēts: 11.08.13 07:10
 citēt
bija man te viens pdfs ar vecajām goļivudas klasikas bildēm - ar visām shēmām. skaits variē - no 1-4 lampām. atkarīgs no "mākslas" mēroga un FUNKTIERA. Ja nopirksi pa lēto (kas nemaz pa lēto nesanāks) - vēlāk būs jānožēlo. manuprāt ar kaut ko šādu vajadzētu sākt "domāt" www.abelcine.com...
Publicēts: 11.08.13 09:28 labots
 citēt
Bildes:bija man te viens pdfs ar vecajām goļivudas klasikas bildēm - ar visām shēmām. skaits variē - no 1-4 lampām. atkarīgs no "mākslas" mēroga un FUNKTIERA. Ja nopirksi pa lēto (kas nemaz pa lēto nesanāks) - vēlāk būs jānožēlo. manuprāt ar kaut ko šādu vajadzētu sākt "domāt" [url=http://www.abelcine.com/store/Dedolight-K3x650-650W-Tungsten-3-Light-Kit/

iepostē,]http://www.abelcine.com/store/Dedolight-K3x650-650W-Tungsten-3-Light-Kit/

iepostē,[/url] vai atsūti uz pm, lūdzams
Publicēts: 11.08.13 09:51
 citēt
Nesapratu kas par vainu NilsS
Publicēts: 11.08.13 12:19
 citēt
Bildes:bija man te viens pdfs ar vecajām goļivudas klasikas bildēm - ar visām shēmām. skaits variē - no 1-4 lampām. atkarīgs no "mākslas" mēroga un FUNKTIERA. Ja nopirksi pa lēto (kas nemaz pa lēto nesanāks) - vēlāk būs jānožēlo. manuprāt ar kaut ko šādu vajadzētu sākt "domāt" [url=http://www.abelcine.com/store/Dedolight-K3x650-650W-Tungsten-3-Light-Kit/
To]http://www.abelcine.com/store/Dedolight-K3x650-650W-Tungsten-3-Light-Kit/To[/url] cenu es nespēšu pavilkt, vismaz ne tuvākajā laikā.
Publicēts: 11.08.13 12:26
 citēt
Kad iet runa par šādām gaismām,liekas būtiskāka ir spēja vizuāli iztēloties,ko grib uztaisīt. Tad var domāt par līdzekļiem,kā dabūt gatavu. Pārzinot dažādu daiktu iespējas jau var manipulēt,kas pavelkams,bet kas nemūžam.

Bija man savulaik viena it kā ne pārāk sarežģīta iecere,kur faktiski acu priekšā varēju redzēt visu,kā kam,kur jābūt. Bet tad nāca ļaunais Lunis un man tā populāri kā durnim apskaisdroja cik reāli katrai pozīcijai ko vajag pēc pieticīga mēra. Sanāca-- pat vairumu lietu nomājot un piesaistot visādus brīvprātīgus fanātus-trīsciparu skaitlis. Un rodas jautājums,kā atpelnīt,ja darbs nav stoku tipa ilgspēlējošs čupčups.
Publicēts: 11.08.13 13:35
 citēt
Gabiz: fresnel vs strobe utt....

tas ir pzdec šitā pateikt..... nu jopcik...

Rolands66:Kad iet runa par šādām gaismām,liekas būtiskāka ir spēja vizuāli iztēloties,ko grib uztaisīt.

.MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS. MUĻĶĪBAS.

Nu āāāāāāāāāāāāāāāā.... jopcik pastāvīgai gaismai... gaismai ar kuru redzi reālā laikā kas ir sagaismots... bled tur kas ir jāiedomājās/jāparedz vai kņopējot ar zipeni kura *spīd*1/1000 sek???????????

NEKAD ar celtnieku lampu nevar dabūt to ko dod deģiks - es zinu, ka fotogrāfiem ir nulle informācijas par kultūras telpu - labi neesat bijuši uz nevienu teātra izrādi - bet tak uz cirku obligātā kārtā skola kādreiz veda ne? - nu vot ja sanāk būt vēlreiz šajās iestādēs (cirka jau visticamak) TAD turiet tak 1x ACIS VAĻĀ - vot i nebūs jautājumu kā gaismas atšķirās.
Publicēts: 11.08.13 13:38
 citēt
āmuri.... bled tak esat knipsējuši gan ar zoņķikiem, gan sftboksiem - ja sanāk kā šeit:

www.google.lv...

tad tungstenus nafig nevajag
Publicēts: 11.08.13 13:53 labots
 citēt
stulbākais ir tas, ka 99,99% LV bildētāju nav skaidrs, ka šeit ir izmantoti 6 lukturi:

lai gan tas ir skaidri redzams....

LV fotogrāfs gāna modeli jo *tā nekā nemāk* - lai gan ir pilnīgi skaidrs, ka šās bildes nebūtu ja fotogrāfs neiedīdītu modeli uz milimetriem...
Publicēts: 11.08.13 14:12
 citēt
Maris:āmuri.... bled tak esat knipsējuši gan ar zoņķikiem, gan sftboksiem - ja sanāk kā šeit:

www.google.lv...

tad tungstenus nafig nevajag

Kamdēļ tāda agresivitāte?
Pastāsti, kā ar blicēm, softboxiem, zoņķikiem un bjūtīdišiem utt. var dabūt ko daudz maz līdzvērtīgu Harkourta bildēm? Pat ja ar visādiem pričendaļiem var uzmodulēt gaismu/staru, tad kā panākt to smalkumu kontūrās/ēnās?

Ar celtnieku/permamentām gaismām esmu sapratis ka ar (modeles un kameras) mikrokustībām, pirms spiest pogu var izgrozīt, izgorīt tieši to ko vēlies, kontūru, ēnas formu, pie tam tik smalki cik ar blici praktiski nav iespējams. Cita problēma, ka ar celtnieku lampām ir praktiski neiespējami modelēt gaismas struktūru - stara leņķi, platumu u.c., toties ir lieliska iespēja pagrozot modeli pa milimetram sākt redzēt, nojaust visu permamentās gaismas burvību...
Publicēts: 11.08.13 14:19
 citēt
Es ar nesapratu nafig Maris aizsvilās. Viņprāt ir prātīgāk vispirms iegādāt komplektu pa 10k un ta palēnām sākt kruķīt,varbūt dabūs to,kas patīk??? :D,:D :D
Publicēts: 11.08.13 14:23
 citēt
Maris:stulbākais ir tas, ka 99,99% LV bildētāju nav skaidrs, ka šeit ir izmantoti 6 lukturi:

LV fotogrāfs gāna modeli jo *tā nekā nemāk* - lai gan ir pilnīgi skaidrs, ka šās bildes nebūtu ja fotogrāfs neiedīdītu modeli uz milimetriem...

Centīšos uzminēt:
2 fons
1 mati
1 vaigs
1 seja
1 krūtis

P.S. Man ir bezgala paveicies tikt pie meitenes/modeles, kura "ļaujās" sevi grozīt pa milimetriem, eksperimentēt..
P.P.S. Un vēl nedaudz skatām/pētām vielas www.google.lv... 1x.com...
Publicēts: 11.08.13 14:25
 citēt
Rolands66:Es ar nesapratu nafig Maris aizsvilās. Viņprāt ir prātīgāk vispirms iegādāt komplektu pa 10k un ta palēnām sākt kruķīt,varbūt dabūs to,kas patīk??? :D,:D :D

prātīgāk ir domāt par darbu ne instrumentu

Gabiz: Pastāsti, kā ar blicēm, softboxiem, zoņķikiem un bjūtīdišiem utt. var dabūt ko daudz maz līdzvērtīgu Harkourta bildēm?

absolūti nekā - pat ne tuvu (nu teorētiski var sataisīt *tūtiņas*, bet praktiski tās būtu fantastiskas mokas jo tak nevienu gaismu neredzētu)

es tak ultra mierīgs cilvēks - neaizsvilos, bet vienkārši izbrīnijos kā var neredzēt ACĪMREDZAMO.
Publicēts: 11.08.13 14:25 labots
 citēt
Maris:stulbākais ir tas, ka 99,99% LV bildētāju nav skaidrs, ka šeit ir izmantoti 6 lukturi:

Nu jā , reku var paskatīties. youtu.be... , youtu.be... Bieži kursus viņi nerīko bet reizi pāris gados uzrīkoja cena kā jau teicu ~2000 Eur
Publicēts: 11.08.13 14:28
 citēt
Gabiz:

Centīšos uzminēt:
2 fons
1 mati
1 vaigs
1 seja
1 krūtis

P.S. Man ir bezgala paveicies tikt pie meitenes/modeles, kura "ļaujās" sevi grozīt pa milimetriem, eksperimentēt..
P.P.S. Un vēl nedaudz skatām/pētām vielas www.google.lv... [url=http://1x.com/member/marcinwuu
]http://1x.com/member/marcinwuu[/url]

nuja - 2 fonā, 1 sejai, 1 krūtīm un 2 kontras pa galvas sāniem - viss redzams - un kā ko tādu varētu ar zipenēm kuru *gaismas kūlis* ir salīdzinoši nevadāms + jauda neredzama? Arī mironim vajadzētu diennakti vienam portretam :)
Publicēts: 11.08.13 14:30
 citēt
un cirkā/teātrī gaismo līdzīgi - ne vienu portretu būvē, bet ar skatuvi tieši tā arī izrīkojas
Publicēts: 11.08.13 14:39
 citēt
Tur jau man arī rodas nosacīta nepatika pret blicēm... ar patstāvīgo gaismu var "gleznot".
Publicēts: 11.08.13 14:43
 citēt
Nu nez,var jau būt,ka var arī tā.Paņemt konkrētu attēlu,uzzināt precīzu shēmu,kas un kā ticis lietots un darīt tieši tāpat. Man tik un tā loģiskāk šķiet izdomāt- ko gribu uztaisīt un tad funktierēt,kā un ar ko-un vai vispār to varu izdarīt. Par pastāvīgo gaismu priekšrocībām ,kā tādām fotoforumā vispār liekas nebūtu pieklājīgi cepties. Tā tak ir ābece.
Publicēts: 11.08.13 14:53 labots
 citēt
Gabiz:Tur jau man arī rodas nosacīta nepatika pret blicēm... ar patstāvīgo gaismu var "gleznot".

Var :) Lai Mārim nav mūks pārzīmētājs jātēlo ogresbalss.lv...

Ir arī jocīgāki paņēmieni taču no sērijas "Kā paveicās" var vēl fantastiskāk negaismot. Krieviem diezgan izplatīti HoryMa bet tur vaig nu baigāko treniņu. Gaismas zīmulis BET specifisks novirziens . Klasisks gaismas zīmulis šeit tech.onliner.by... un reku Krievu "Светографика HoryMa" www.horyma.ru
Publicēts: 11.08.13 15:48
 citēt

ir modeles, kuraam pasakot : pagriez galvu nedaudz pa kreisi, rezultataa galva pagriezhas pa 45 graadiem:)
Publicēts: 11.08.13 16:01
 citēt
imgfoto:

ir modeles, kuraam pasakot : pagriez galvu nedaudz pa kreisi, rezultataa galva pagriezhas pa 45 graadiem:)

Man domāt, ka tas ir nepareizas komunikācijas rezultāts, ar retiem izņēmumiem.
Publicēts: 11.08.13 17:07
 citēt
Rolands66:Kad iet runa par šādām gaismām,liekas būtiskāka ir spēja vizuāli iztēloties,ko grib uztaisīt...
Šo gaismu burvība ir tajā, ka, ja ir ideja, tad to var uzbūvēt un tad noklipsēt. Ar blicēm starprezultātu tu ieraugi tikai lieku reizi noknipsējot....
Pašam man ideju jūra, tikai finanšu un pieredzes trūkums traucē ;] Dotajā brīdi pat ir tā, ka uzgrozu meiteni interesantā pozā, nofočēju un kompī skatoties bilde ir ok, bet es piedomāju veselu paketi ar uzlabojumiem, tikai tam pietrūkst pāris gaismas stariņu, kuru man nav =[
Publicēts: 11.08.13 17:52
 citēt
Bildes:Nesapratu kas par vainu NilsS

bija domāts - atsūti minēto pdf, ja ir.
Publicēts: 11.08.13 21:59
 citēt
NilsS:

Lunis linku ielika...
Publicēts: 11.08.13 22:33
 citēt
NilsS:

pameklēšu darbā. tagad atvaļinājums, jūra un tā
Publicēts: 11.08.13 23:21
 citēt

''Dievs'' rakstāms ar lielo ''D''
Publicēts: 12.08.13 07:36
 citēt
zombycop:

''Dievs'' rakstāms ar lielo ''D''
ja vispārina - tad nav obligāt.
Publicēts: 14.08.13 17:50
 citēt
Nebūtu Pekinā 11 vakarā vaŗetu šiem čatiņu iemest par šo www.yeskylighting.com...
Publicēts: 14.08.13 18:01
 citēt
Acme LED-PS10D W 10W LED PIN SPOT TIPA šitas youtu.be...
Publicēts: 14.08.13 18:25
 citēt
Eu bet cenas tošno SALDAS www.stagesuperstore.co.uk...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas