forum.gif
Objektīva izvēle priekš Nikon D3200
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Objektīva izvēle priekš Nikon D3200
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.13 12:55
 citēt
Kuru objektīvu no šiem 3 -
Sigma 70-300mm f/4-5.6 SLD DG Macro Lens,
Tamron AF 55-200mm F/4.0-5.6 Di-II LD Macro Lens
vai Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED IF AF-S DX VR,
ieteiktu izvēlēties, ja to galvenā funkcija būtu tieši tālumā esošu objektu fotografēšana?
Publicēts: 11.08.13 13:21
 citēt
visi viņi skumji
Publicēts: 11.08.13 13:36
 citēt
Man ir piedāvājumā viens ideāli labs mākslas foto objektīvs tieši šīm vajadzībām :face-wink:. Par nieka 50Ls varu atdot draudzīgam lietotājam saucas: OPTON 500MM/f8 M42 Lielisks objektīvs "zaķu"bildēsanai tālumā. Jo tuvāk par 50m" zaķis" tik un tā nelaiž.:cry::face-glasses:
Publicēts: 11.08.13 17:14
 citēt
Maris:visi viņi skumji
Māri, Tu to par objektīviem? (tie/viņi)
Publicēts: 11.08.13 18:30
 citēt
Nikon VR 70-300mm f/4.5-5.6 G ir pirmais, kuru iesācējam vērts ņemt...
Publicēts: 11.08.13 21:28
 citēt
Piekrītu Vaveram:)
Publicēts: 11.08.13 22:56
 citēt
Tas ir līdzīgi, kā teikt, ka "alko" iesācējam vajadzētu starp sidru un aldara pilzemes alu izvēlēties fizz. Nu kas tās par muļkībām, ka tam, kas sāk, jāmēģina drausmīgu plasmasas garo zūmu?! Jūs, cilvēki, esat saspieduši galvas vai pārāk pa mākoņiem dzīvojat?

Ja mācās, tad lai bildē ar fiksu un čakarējas, vēlams manuālu, bet ne mēslu, kam attēls sūdīgāks par iebūvētajām ziepju optikām! 85mm 1.8. Why not?! Pavisam pa lēto jupiter 37A ar pāreju, vai pat helios 44 (drausmīgs, bet tomēr 10x labāks par to plasmasīgo tumšo 70-300 zūmu).
Publicēts: 11.08.13 23:02
 citēt
Gaisma, tu nu gan nemāki diskutēt un kulturāluma tevī arī kautkā pamaz... cilvēkam ar tavām zināšanām fototehnikas jomā vajadzētu būt intiliģentākam...
Publicēts: 11.08.13 23:04
 citēt
Gaisma:Tas ir līdzīgi, kā teikt, ka "alko" iesācējam vajadzētu starp sidru un aldara pilzemes alu izvēlēties fizz. Nu kas tās par muļkībām, ka tam, kas sāk, jāmēģina drausmīgu plasmasas garo zūmu?! Jūs, cilvēki, esat saspieduši galvas vai pārāk pa mākoņiem dzīvojat?

Ja mācās, tad lai bildē ar fiksu un čakarējas, vēlams manuālu, bet ne mēslu, kam attēls sūdīgāks par iebūvētajām ziepju optikām! 85mm 1.8. Why not?! Pavisam pa lēto jupiter 37A ar pāreju, vai pat helios 44 (drausmīgs, bet tomēr 10x labāks par to plasmasīgo tumšo 70-300 zūmu).

Nu bet varbūt tomēr izlasi, ka autors ir uzrakstījis diapazonu, kurš viņam ir vajadzīgs un norādījis, ka
eewaa: ...to galvenā funkcija būtu tieši tālumā esošu objektu fotografēšana?

Pašlaik tieši tu cilvēkam, kurš izvēlas starp Opel Corsa, VW Polo un Ford Fiestu, galīgi šķērsām iesaki pirkt lēto krievu motobloku МБ-1 Луч.
Publicēts: 11.08.13 23:07 labots
 citēt
nikon 70 - 300 jau nemaz tik slikts nav.

Bet pa lielam, es jauniem tiešām ieteiktu labu fiksu sākumā, lai izjūt, kas ir fona blūrs, savādķa tiešām, nopērk lielais vairums kaut kādus kit ar 18- 50 un pat nezin, kas ir galveno objektu atdalīt no fona .. dažkārt caurumu jāpiegriež līdz 8, lai normālu asumu dabūtu..
Publicēts: 11.08.13 23:08
 citēt
Gaisma:jupiter 37A

Schneider:lēto krievu motobloku МБ-1 Луч.

:bad_smile:

Vavers:cilvēkam ar tavām zināšanām fototehnikas jomā vajadzētu būt intiliģentākam...

Un to saka čalis, kurš Reinim iesaka pamest misiju Afganistānā, lai "pelnītu" ar foto. :D
Publicēts: 11.08.13 23:26
 citēt
Tamron AF 55-200mm F/4.0-5.6 Di-II LD Macro Lens Varu notirgot, ja izlem par labu šim. :face-smile:
Publicēts: 11.08.13 23:36
 citēt
ja ir galva uz pleciem un labas fotogrāfijas, neredzu iemeslu vazāties pa Afganistānu
Publicēts: 11.08.13 23:39
 citēt
Vavers:ja ir galva uz pleciem

nu, kad Tev pašam būs, gan jau tā vairs neteiksi :bad_smile:
Publicēts: 12.08.13 09:10
 citēt
Tie, ar glupākajām galvām, sēž Saeimā un taisa gudrus ģīmjus dažādās padomēs.
Publicēts: 12.08.13 10:45 labots
 citēt
Schneider:
Gaisma:Tas ir līdzīgi, kā teikt, ka "alko" iesācējam vajadzētu starp sidru un aldara pilzemes alu izvēlēties fizz. Nu kas tās par muļkībām, ka tam, kas sāk, jāmēģina drausmīgu plasmasas garo zūmu?! Jūs, cilvēki, esat saspieduši galvas vai pārāk pa mākoņiem dzīvojat?

Nu bet varbūt tomēr izlasi, ka autors ir uzrakstījis diapazonu, kurš viņam ir vajadzīgs un norādījis, ka
eewaa: ...to galvenā funkcija būtu tieši tālumā esošu objektu fotografēšana?

Pašlaik tieši tu cilvēkam, kurš izvēlas starp Opel Corsa, VW Polo un Ford Fiestu, galīgi šķērsām iesaki pirkt lēto krievu motobloku МБ-1 Луч.

Man ar liekas, ka cilvēks negrib nemaz iedziļināties fotomākslā, bokē niansēs utt.
Kur nu vēl ņemties ar tādu "arhaismu" kā manuālais foookuss. Tādi foookusi sanāks. Starp citu - visiem AF stikliem vai rumpjiem tak var pārslēgt uz manuālo modi, ja nu baigi sagribas radīt mākslu, kā arī audzināt raksturu - ar skoču fiksēt jebkura fūmstikla zūūmgredzenu uz kādiem fiksētiem brīvi izvēlētiem mm... :exciting:

Ja sapratīs kas un kā un kāpēc un tā lieta būs ieinteresējusi, gan jau cilvēciņš tad pats atradīs "nezināmas izcelsmes fiksīšus", "vecu zenītu", pārejas gredzenus un "16 gadus atpakaļ ražotu filmiņu"...
Kamēr cilvēks knipsē - viņš tomēr grib lietot mazliet nodernākas iespējas nospiest pogu...

Interesanti gan, kā 3200 iepestīt iekšā manuālās ēras mikroprizmatisko skatumeklētāja ekrāniņu, lai ar aci var redzēt kā ir sagrozīts fokuss...? Canon'iem šāda fiška pastāv, bet vai visiem modeļiem - neņemos apgalvot
Publicēts: 12.08.13 11:41
 citēt
70-300mm NIKKOR... Arī blūrs ir gana labs, ja ievēro distanci starp objektu un fonu. Man patīk.
Pie kam der arī uz FF, ja kādreiz upgreidosies. Iesaku šo, jo pats tikko nesen nopirku un esmu
apmierināts.
Publicēts: 12.08.13 12:01
 citēt
Ilmiss:70-300mm NIKKOR... Arī blūrs ir gana labs, ja ievēro distanci starp objektu un fonu. Man patīk.
Pie kam der arī uz FF, ja kādreiz upgreidosies. Iesaku šo, jo pats tikko nesen nopirku un esmu
apmierināts.

optiski, man gan šķiet, tas ir gana slikts
bet bildi uz FF liek, tik nezinu vai te kāds tuvākajā laikā mēģinās pāriet uz FX

stikls var pagūt nomirt līdz tam upgreidam?
Publicēts: 12.08.13 12:05
 citēt
a jūs par vienu un to pašu Nikkor 70 - 300 runājat?
Publicēts: 12.08.13 14:01
 citēt
Es runāju par pēdējo 70-300mm VR versiju... i pietiekami kompakta, i pietiekami labs zooms priekš cropa, i bilde nekas nāk ārā. I no rokas var šaut bez problēmām. Esmu turējis rokās gan SIGMU, gan TAMRON, bet palieku pie dzimtā NIKKOR, jo tam uzticos un domāju, ka šamais arī līdz manam FX izdzīvos.. :)
Publicēts: 12.08.13 17:25
 citēt
te jau vispār nav vērts ne par ko iepīkstēties... noliek visus kā sūdus... atā :face-kiss:
Publicēts: 12.08.13 18:53
 citēt
Vavers:te jau vispār nav vērts ne par ko iepīkstēties... noliek visus kā sūdus... atā :face-kiss:

Sūds ne sūds, bet ja viena ražotāja objektīvi aptuveni vienādā diapazonā radikāli atšķiras cenā, tas tomēr ir rādītājs.
Nu nezinu kā savādāk salīdzināt lētāko ar dārgāko. Nav jau dūmu bez uguns.

Vienkāršai knipsēšanai der jau abi, tikai no lētākā gaidīt tehniskus šedevrus ir naivi, gluži kā rast ekonomisku pamatojumu parastai knipsēšanai ar dārgāko dzelzi, neizmantojot tā potenciālu...
:what:
Publicēts: 12.08.13 21:08
 citēt
Bez Vavera nezinu nevienu kas iefanotu par nikon zoomiem, bet ņemot vērā viņa pieredzi pērkot/pārdodot/lietojot šos produktus būtu jēga ticēt viņa ieteikumiem - ja atmet literāros, bezjēdzīgos postus tad atliek pirmais ieteikums kāds tur tas plastmasas vr... deru, ka bilde baisa pret vislētāko 1,8/mm, bet pieļauju labākais kas zoomu lauciņā ir.
Publicēts: 12.08.13 21:16
 citēt
Es vienalga fanoju par Nikkor 80-200 F2.8, varbūt tādēļ, ka 1,8 garais nav bijis:)
Publicēts: 12.08.13 21:27
 citēt
Maris:Bez Vavera nezinu nevienu kas iefanotu par nikon zoomiem, bet ņemot vērā viņa pieredzi pērkot/pārdodot/lietojot šos produktus būtu jēga ticēt viņa ieteikumiem - ja atmet literāros, bezjēdzīgos postus tad atliek pirmais ieteikums kāds tur tas plastmasas vr... deru, ka bilde baisa pret vislētāko 1,8/mm, bet pieļauju labākais kas zoomu lauciņā ir.
danu... ar redzi ir tāpat kā ar dzirdi - ja nav, tad to sūdīgumu neredz... un basta
Publicēts: 12.08.13 21:31
 citēt
Droperidol:Es vienalga fanoju par Nikkor 80-200 F2.8, varbūt tādēļ, ka 1,8 garais nav bijis:)

Nu tas jau nav no Vavera lauciņa - vajag 1,8/50+ cenā.

80-200 +/- ass, bet briesmīgi kontrastains un *tehnisks*, 2/135mm tik nieku sālītāks, bet jau *plastisku*, *apjomīgāku* bildīti.
Publicēts: 12.08.13 21:33
 citēt
nu, šobrīd par 50mm F1.4G priecājos:)
Publicēts: 12.08.13 21:38
 citēt
kā tas nākas,ka ik pēc pāris dienām šeit tiek jautāts ''ko pirkt'' un ieteicēji VIENMĒR sniedz pretrunīgus padomus :exciting:
Publicēts: 12.08.13 21:41
 citēt
Nikkor 70-300 4-5.6G - 40Ls
www.fotoblog.lv...
iesacējam par tādu naudu absolūti gana labs, lai saprastu, vai vispār vajag:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):