Sveiki! Mani interesē, kādi ir izdevīgākie veidi Latvijā dzīvojošajiem, lai iegādātos foto tehniku. Ir Latvijas internetveikali, kuru cenas ir astronomiskas. Vēl visi ebay utt, kur, cik saprotu, ir darīšana ar muitu, ja summa ir lielāka par kaut kādu skaitli, kas prasīs papildus samaksu.
Uz doto brīdi mani tieši interesē iegādāties Tokina 11-16mm objektīvu Canonam. Bet jautāju vispārīgi par visu foto tehniku, jo nesaprotu, kā tās lietas notiek.
Schneider:Uz doto brīdi caur ebayu jāpērk no EU valstīm, jo dotajā savienībā dotajiem pirkumiem muitas nav jāmaksā.
Der pārliecināties, ka prece nāk atmuitota no vietas Eiropā! Jo var būt tā, ka bez "muitas" - PVNa! tikai stikliem ir vēl pie PVNa ir muita 7 vai 8 %...
Bildes:esmu dzirdējis BAUMAS, ka daudzi ķīniezeru veikali sūta mantas, par kurām deklarācijā uzrāda kaut kādu huiņu - i ne tev muita ne pvns esot jāmaksā.
ps. Starp citu, te blogā ir arī reģistrējies viens draudzīgās iestādes darbinieks, kas rūpīgi seko līdzi forumā rakstītajam!
Visai bieži muita mēdz (tai ir tiesības) pārbaudīt sūtījuma saturu. Un tad jāmaksā muita nevis atbilstoši miecīgajam "wining bid", bet atbilstoši muitas preču vērtības katalogam... Beigās nemaz nesanāk lētāk...
Tā tad, ja pareizi saprotu, tad visizdevīgāk (arī legāli) būtu pasūtīt, piemēram, šo pašu Tokinu no ebay.co.uk, kur to var dabūt par aptuveni 350 LVL (ar šipingu) un nebūs jāmaksā nekādi nodokļi
Tā tad, ja pareizi saprotu, tad visizdevīgāk (arī legāli) būtu pasūtīt, piemēram, šo pašu Tokinu no ebay.co.uk, kur to var dabūt par aptuveni 350 LVL (ar šipingu) un nebūs jāmaksā nekādi nodokļi
, kamēr Latvijas veikalos lētākie varianti pēc salidzini.lv ir ap 470 LVL.
Kur ir garantija ka atšipingos jaunu un to ko vēiies? Bez tam Tokinskie stikli nav L stikli, un tie ir vairāki japiešaudas, lai redzētu kurš ir precizāks. Pat L stikliem ir justirovka reizēm vajadzīga. Un Garantijas ari nekādas ja kas nojūk. Tā ari neesmu iemācijies uzticēties jebajam. Labak to sotaku pa virsu samaksāt un tepat vien nopirkt.
Man ir bijis tā ka Latvijas pasts atver paciņu vaļā un tad paskatās kas par mantu - ieraksta mantas nosaukumu ebay un salīdzina cenu! Tad skatās kas deklarācija uzrakstīts un rēķina nodokļus pec tā ko redz iekš ebay! Šis gan notikās tamdēļ ka pārdevējs iekš usa bij par somu uzrādijis nevis 150usd bet 1500!
Kkā pēdējā laikā ebay.com cenas vairs nav tik dramatiski atšķirīgas no EU. ar visu to, ka tur man ir pasta adrese. Izvēle gan lielāka, bet amīši ir šmucīga tauta (ja salīdzina ar Vāciju).
chukmasoff_f:Bez tam Tokinskie stikli nav L stikli, un tie ir vairāki japiešaudas, lai redzētu kurš ir precizāks.
Paga, paga, nejauc ar Sigmu, tā jāizvēlas viena no 10. Tokinām un Tamponiem brāķa procents nav lielāks par oriģinālajiem.
------- nupat izskatās, ka Sigma ir par šo tekstu apvainojusies un jaunie stikli nāk ārā L stiklu cienīgi... Vismaz mans Sigma 35mm 1.4 ieliek daudziem analogiem. Nav jau tā, ka pirmais Sigma manā mūžā, un šo toč ar bažām pirku, bet atsauksmes bija viennozīmīgi glaimojošas un arī tā ir. Objektīvs ir vienkārši labs. Visi jaunie modeļi nāk ārā ar jau citu kvalitāti.
Un Sigmai nekad nevari būt drošs, vai objektīvs, kurš šodien strādā ar vienu kameras modeli, rīt strādās ar jaunāku. Man bija divas Sigmas 70-210 (Pentax un Canon), kuras strādāja uz vecākiem rumpjiem, bet uz jauniem - tutū...
chukmasoff_f:Bez tam Tokinskie stikli nav L stikli, un tie ir vairāki japiešaudas, lai redzētu kurš ir precizāks.
Paga, paga, nejauc ar Sigmu, tā jāizvēlas viena no 10. Tokinām un Tamponiem brāķa procents nav lielāks par oriģinālajiem.
Ja par Sigmu, tad 1 no 10 ir labs lētajā galā, dargajā nav problēmu. Tokina un Tamrons, vis ir lētais gals, ir bildēts ar viskautko, un ir bijuši problemātiski. Nesaku ka dargajam galam nav problēmu. Pilnīgiu jaunam L F2.8 70-200mm bija vajadzīga justirovka, ar veco 5D bildējot. Ar jaunajiem to vairs nevajag jo var aparātiski regulēt, bet tomēr pirms perkot, jeb kurš stikls japašauda.