forum.gif
Nikon izpārdošana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon izpārdošana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.08.13 20:48
 citēt
Mēs par šitiem miriem un heliosiem
www.the-digital-picture.com...
Publicēts: 15.08.13 20:52
 citēt
Cik garlaicīgi... es domāju, ka par šiem:

Publicēts: 15.08.13 20:53
 citēt
Ņu šie tiem, kas taisa māklslas foto...
Publicēts: 16.08.13 09:25
 citēt
up
Publicēts: 16.08.13 09:57 labots
 citēt
Jolan:up

Nu bļin! Nepateicīgais! :bad_smile:
Mēs jau tā vakar centīgi spamojām, pat uz vienu PZ Tev sakūdījām tautu... :super_man:

Varam jau spamu turpināt uzturēt, tik... sausa runa... :what:
Publicēts: 16.08.13 10:02
 citēt
pareiz, kas, mums par savu naudu jāpērk čipši un alus?:face-grin:
Publicēts: 16.08.13 10:08
 citēt
palaidniex:
Jolan:up

Nu bļin! Nepateicīgais! :bad_smile:
Mēs jau tā vakar centīgi spamojām, pat uz vienu PZ Tev sakūdījām tautu... :super_man:

Varam jau spamu turpināt uzturēt, tik... sausa runa... :what:

...uz 3 lapām apdirsāt D700:face-grin::face-grin: tas nav spams,bet antireklāma:anger:
Publicēts: 16.08.13 10:17 labots
 citēt
kur ta aptirsām?
jurčikam viss bij nelabi un Dansiga pati īšti nesaprata ko grib...

DXO Mark lapa rāda, ka tas vēljoprojām ir riktīgi kruc rumpis, ja salīdzina ar nenikoniem!
Publicēts: 16.08.13 14:37
 citēt
Vispār jau D700 pielīdzināms 5D II (esmu bildējis ar abiem)... katram savi plusiņi un mīnusiņi

Kas attiecas uz sensoriem tad tehnoloģijas attīštās ļoti strauji. Un ja padomā tad digitālajai fotogrāfijai tā tik otrais gadu desmits rit... tā nopietni pilnā jaudā tik 10 gadi.

Tikai daži momenti

- vecākiem sensoriem bij mazāk pikseļu, bet pie reizes effektīvais jūtības laukuma apgabals mazāks (lielas robežas starp pikseļiem utt)
- attīstās arī pašu fotodiožu/fototranzistoru efektivitāte
- attīstās mikrolēcu dizains
- Attīstās un izmainās filtru pārklājumi un veids
- tāpat tiek pilnveidoti analogi ciparu pārveidotāji un to slēgumi

Tā kā digitālo sensoru ēras laiks ir tik īss, tad attiecīgi progress pašiem gadiem ir arī tik straujš.
Salīdzināt sensorus ar 5 gadu starpību ir vienkārši nekorekti.

Līdzīga attīstība notiek arī datoriem...
Ja mēs pieņemam ka 5 gadi ir trešā daļa no digifoto ēras, tad pēc analoģijas ar datoriem tas būtu 15gadi... Kur gribētu strādāt ar 15 gadus vecu datoru? Pat ar 5 gadus jau būtu kā būtu.
Publicēts: 17.08.13 09:32
 citēt
Kāmēr blogā spriež,cik ļoti novecojusi ir D700,tikmēr leiši no Viļņas pēc ss.lv atbrauca pakaļ un bija sajūsmā par pirkumu.:face-wink:
Publicēts: 17.08.13 10:57 labots
 citēt
viennozīmīgi gudri.Ja man vajadzētu tagad citu tušku,ņemtu D300s jaunu par labu cenu un man pietiktu.Pikseļu pisējiem ir citas vajadzības.Te nesen autors "itaeta" ielika foršu kluseni bildētu ar D40.Kārtējais pierādijums-ja ir smadzenes un funktieris,tad arī var bildēt ar D40 un ja galvā skaidas,tad arī D800+topa stikli nepalīdzēs.:face-wink:
Publicēts: 17.08.13 11:17
 citēt
...tāpēc man ir Sony kamera kura pilnībā apmierina manas vajadzības pēc video.Canons nekad nav paticis un nepatīk,tāpēc priekš manis viņš neekstitē.
Publicēts: 17.08.13 11:25
 citēt
kas par jūtūbes kanālu?Neierubījos
Publicēts: 17.08.13 11:55
 citēt
ļoti sakarīgi krieviem iztirzāta tēma www.club-nikon.ru...
Publicēts: 17.08.13 11:59
 citēt
Jolan:ļoti sakarīgi krieviem iztirzāta tēma

****А чем 700 лучше 600-ки?

У 700ки основное преимущество в том, что она намного позже устареет и будет еще долго востребованной как у профи так и любителей. ***

kur nu vēl sakarīgāk...
Publicēts: 17.08.13 14:33
 citēt
Iedirsi un pazudi....tur ir uz četrām lapām,tāpēc Tevis izviltie citāti nav rādītājs.D600 šodien paturēju rokā-lēts sūds pēc sajūtām.D800 cena pa lielu,atliek nogaidīt
Publicēts: 17.08.13 16:20
 citēt
Maris:
Jolan:ļoti sakarīgi krieviem iztirzāta tēma

****А чем 700 лучше 600-ки?

У 700ки основное преимущество в том, что она намного позже устареет и будет еще долго востребованной как у профи так и любителей. ***

kur nu vēl sakarīgāk...

Progress ir nepielūdzams 5. paaudzes polo ir labāks par 2. Paaudzes golf...
2. Paaudzes golf nenoliedzami ir lielisks auto, bet katram savs laiks
Publicēts: 17.08.13 16:21
 citēt
Jolan:Iedirsi un pazudi....tur ir uz četrām lapām,tāpēc Tevis izviltie citāti nav rādītājs.D600 šodien paturēju rokā-lēts sūds pēc sajūtām.D800 cena pa lielu,atliek nogaidīt

:D
Paņem rokā D40...
Publicēts: 17.08.13 16:37
 citēt
roka pa lielu man:face-wink:
Publicēts: 17.08.13 16:42
 citēt
Jolan:roka pa lielu man:face-wink:

Vaivaivai, tad jau saspiedīsi vēl, labāk neņem...

Interesanti kā tieši subjektīva svara uztvere izmaina bildīšu saturu?
Un jā kas ir labāk/izturīgāk oglekļa šķiedra vai magnijs?
Publicēts: 17.08.13 16:44 labots
 citēt
P.s. Cik sapratu D800 un D600 esot identiski korpusa detaļu risinājumos un putekļu/slapjuma blīvējumos - kur magnijs, kur oglekļa šķiedras paneļi...

Tik D800 ir prāvākas komponentes aiz ko arī izmērs un svars atbilstošs... Kopējais blīvums varētu būt stingri līdzīgs...
Publicēts: 18.08.13 00:19
 citēt
Jolan:Kāmēr blogā spriež,cik ļoti novecojusi ir D700,tikmēr leiši no Viļņas pēc ss.lv atbrauca pakaļ un bija sajūsmā par pirkumu.:face-wink:

Arī šajās brīvdienās tiku pie D700 - ekspluatācijā no ~2011'ā, izskats tāds ka muša nebūtu sēdējusi, nobraukums zem 24k, cena 650Ls.
Laimīgs kā zilonis! Rīt iešu golfu bildēt un varēs redzēt cik LABS tas ir. (:
Publicēts: 18.08.13 10:13
 citēt
nesix:
Jolan:Kāmēr blogā spriež,cik ļoti novecojusi ir D700,tikmēr leiši no Viļņas pēc ss.lv atbrauca pakaļ un bija sajūsmā par pirkumu.:face-wink:

Arī šajās brīvdienās tiku pie D700 - ekspluatācijā no ~2011'ā, izskats tāds ka muša nebūtu sēdējusi, nobraukums zem 24k, cena 650Ls.
Laimīgs kā zilonis! Rīt iešu golfu bildēt un varēs redzēt cik LABS tas ir. (:

A kas bija pirms tam? Nu tā lai saprastu sajūsmas pamatojumu? ;)

P.s.
Starp citu - D800 ir vieglāks par D700... :face-wink:
Pēc sajūsmas par 700-to, paņemot rokā 800-to ir nožēla, jo tā nespiež plaukstu... :grimace:
visai oriģināls "labuma" mērs...
Publicēts: 18.08.13 11:46
 citēt
Un nogrima Luxferre posts neviena nepamanīts...

Acīmredzot kungi runā par kamerām kā aksesuāriem. Nav tur standarta japāņos nekāda aksesuārsexīguma - sauss tehniskais minimums kvalitatīvai kartiņai. Populārs un salīdzinoši lēts. Tas kā spriest par baisi neglītajam toyotām *no stila aspekta* :D
Publicēts: 18.08.13 12:18 labots
 citēt
Maris:Un nogrima Luxferre posts neviena nepamanīts...

Acīmredzot kungi runā par kamerām kā aksesuāriem. Nav tur standarta japāņos nekāda aksesuārsexīguma - sauss tehniskais minimums kvalitatīvai kartiņai. Populārs un salīdzinoši lēts. Tas kā spriest par baisi neglītajam toyotām *no stila aspekta* :D

Nu bet D700 bildes būšot "profesionālākas" un ar to "čuguna" korpusu profesionālāk varēšot valriekstus atvērt!
Nu kā Tu nesaproti! :face-grin:
Publicēts: 18.08.13 13:36
 citēt
palaidniex:
A kas bija pirms tam? Nu tā lai saprastu sajūsmas pamatojumu? ;)

P.s.
Starp citu - D800 ir vieglāks par D700... :face-wink:
Pēc sajūsmas par 700-to, paņemot rokā 800-to ir nožēla, jo tā nespiež plaukstu... :grimace:
visai oriģināls "labuma" mērs...

Pirms tam bija un joprojaam paliek D50 (celjojumiem ar 16-85). Pa vienai sezonai ir bijusi veel pieredze ar D70/D200. Taa kaa no shii aspekta progress ir buutisks. D800 protams, ka ir modernaaka, vieglaaka, utt utjpr..., bet man taads pirkums papildus pie bodija cenas klaat pieliktu vel vismaz 1,2kLs jaunam iMac'am, jo esoshais Core2 nez vai tiktu galaa ar 36Mpix bildiiteem. Un to man shobriid tocjna nevajag.

Taja pashaa laikaa saprotu, ka jaunaa kamera mani nepadariis par kruraaku foto knipseetaaju...
Publicēts: 18.08.13 13:42
 citēt
Nu pēc d50 par d90 būtu jūtams "leciens".. :face-wink:
Par d300, d7100 nemaz nerunājot..

Kaut nenoliedzami galvenais leciens jau no DX uz FX...

Vissvarīgākais jau lai pašam patīk!
Publicēts: 18.08.13 14:14
 citēt
Vienaa florbola macjaa esmu spelejies ar D90. Secinajumi bija tadi ka vieniigais + ir ISO, jo bija tikpat leens ja ne leenaks AF kaa 50ajam
Publicēts: 19.08.13 08:04
 citēt
Nikon L37c 52mm-5Ls
B+W UV F-PRO 77mm -10Ls
Publicēts: 19.08.13 08:53
 citēt
Jolan:
B+W UV F-PRO 77mm -10Ls

Šito varētu paņemt, ja jau atkal nebūtu jārisina divas dilemmas - no kurienes rodas putekļi un kur paliek nauda... :D
Publicēts: 19.08.13 10:00
 citēt
palaidniex:

Pirmie secinājumi pēc reportāžas svaigā gaisā un labā gaismā - FX tam nafig nevajag - smags klucis un uiss. (:
Cerams, ka tas sevi apliecinās, kad sanāks laiks kādus portretiņus ar mazu DOF un ledus slidotājus sliktā gaismā pašaudīt...
Publicēts: 19.08.13 10:03
 citēt
nesix:
palaidniex:

Pirmie secinājumi pēc reportāžas svaigā gaisā un labā gaismā - FX tam nafig nevajag - smags klucis un uiss. (:
Cerams, ka tas sevi apliecinās, kad sanāks laiks kādus portretiņus ar mazu DOF un ledus slidotājus sliktā gaismā pašaudīt...

Man kaut kā nav skaidrs - kāds sakars gaismas daudzumam ar matricas izmēru... :grimace:
Publicēts: 19.08.13 10:11
 citēt
Viens no argumentiem FX vs DX ir tieši labāka performance pie augstiem ISO. Pieminētajos apstākļos tas nebija vajadzīgs un pilnīgi pietika ar ISO 800 (slēdzis tomēr 1/1000 un +). Papildus tam no sporta reporta arī mākslu nekādu negaida.
Ja sanāks laiks šovakar, atlasīšu dažas bildes no Latvijas senioru golfa čempionāta, kas svētdien notika Viesturos.
Publicēts: 19.08.13 10:12
 citēt
Kas tev vēl nav skaidrs - ik pa brīdim noskan ideja, ka uz lielāka laukuma noteikti jāsavācas lielākam kvantumam gaismas. :face-grin:
Publicēts: 19.08.13 10:17
 citēt
Tā teikt - bļodā lejot ūdeni tas izšļakstīsies mazāk, ka ja to pašu daudzumu centīsies ieliet caur pudeles kakliņu.
Publicēts: 19.08.13 10:19
 citēt
tad jāparunā vēl par objektīva priekšējās lēcas diametru :D

ir dažas lietas (lirika) ko šajā topikā nesaprotu - piemēram, roku trīcēšana, ja ar 1/60 nevar dabūt asu bildi :D
Publicēts: 19.08.13 11:22
 citēt
nesix:Viens no argumentiem FX vs DX ir tieši labāka performance pie augstiem ISO. Pieminētajos apstākļos tas nebija vajadzīgs un pilnīgi pietika ar ISO 800 (slēdzis tomēr 1/1000 un +). Papildus tam no sporta reporta arī mākslu nekādu negaida.
Ja sanāks laiks šovakar, atlasīšu dažas bildes no Latvijas senioru golfa čempionāta, kas svētdien notika Viesturos.

kaut ko tik šarlatānisku sen nav nācies lasīt...

:face-devil-grin:

Interesanti, kas tieši lielāku matricu padara mazāk trokšņainu? :big_smile:

nezkāpēc 10 gadus vecas matricas ar salīdzinoši nekādu bayera režģa blīvumu (pikseļi ir bezmaz pusdienšķīvji salīdzinot ar espreso tasītēm) iedod vēl šausmīgāku troksni kavaiprieks...
Publicēts: 19.08.13 11:26 labots
 citēt
un tā tīri interesanti palika - kas TĀDS tika bildēts, ka patiešām vajag to 1/1000, lai dienas laikā vajadzētu likt ISO 800...? :what:
Publicēts: 19.08.13 11:29
 citēt
nu normāla tehnoloģiju attīstība. ja šodien uztaisītu FF matricu, teiksim ar 6 MP, tad pikseļa blīvums būtu tāds, ka trokšņus neredzētu pat pie mežonīgi augsta ISO. (izmantojot tos pašus tehnoloģiskos risinājumus kas vismodernākajam sensram šodien un to pašu procesoru apstrādei)
Publicēts: 19.08.13 11:30
 citēt
palaidniex:un tā tīri interesanti palika - kas TĀDS tika bildēts, ka patiešām vajag to 1/1000, lai dienas laikā vajadzētu likt ISO 800...? :what:
aizmirsās ND filtrus noņemt...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info: