palaidniex:un tā tīri interesanti palika - kas TĀDS tika bildēts, ka patiešām vajag to 1/1000, lai dienas laikā vajadzētu likt ISO 800...?
aizmirsās ND filtrus noņemt...
moš tad knipsēšana nav priekš viņa? Vai arī ND tika uzlikts, lai dienas laikā ieprovētu ISO 800
Bildes:nu normāla tehnoloģiju attīstība. ja šodien uztaisītu FF matricu, teiksim ar 6 MP, tad pikseļa blīvums būtu tāds, ka trokšņus neredzētu pat pie mežonīgi augsta ISO. (izmantojot tos pašus tehnoloģiskos risinājumus kas vismodernākajam sensram šodien un to pašu procesoru apstrādei)
palaidniex:un tā tīri interesanti palika - kas TĀDS tika bildēts, ka patiešām vajag to 1/1000, lai dienas laikā vajadzētu likt ISO 800...?
No matter what sport you photograph, you always want to be able to freeze the action. The golf swing of professional golfers on the PGA Tour average around 105-110 MPH, and freezing the action of a golf swing requires a fast shutter speed. Set the shutter speed to a minimum of 1/500th of second and change your drive mode to High-Speed Continuous Shooting. I typically set my shutter speed to 1/2000th – 1/2500th of second so I can stop the action of a golf swing and freeze the golf ball.
No matter what sport you photograph, you always want to be able to freeze the action. The golf swing of professional golfers on the PGA Tour average around 105-110 MPH, and freezing the action of a golf swing requires a fast shutter speed. Set the shutter speed to a minimum of 1/500th of second and change your drive mode to High-Speed Continuous Shooting. I typically set my shutter speed to 1/2000th – 1/2500th of second so I can stop the action of a golf swing and freeze the golf ball.
Ņu, ņu... kautkā neesmu neko dzirdējis par pasaulslaveno golfa fotogrāfu - nesixu...
Kaut kā sportā man šķiet, ka labāk izskatās "freeze the action - (feeling of movement)"... Action nenozīmē, ka autosportā ir stāvoša mašīna uz stāvoša fona, manuprāt, ātruma paplūdis fons un rotācijas dēļ izplūduši diski ir lieta... Statiskas bildes ar amputētu dinamismu, nu nezinu, nezinu...
manuprāt labam golfa kadram ir daudz svarīģāki čupām citi nosacījumi. Ir simtiem kadru, kur iemūžināt golfu da kaut ar 1/100... Bet, kā jau teicu - neko nesaprotu...
un gaismai ar matricu nav NEKĀDA SAKARA!!!! KadTev aizies? Nav būtiska starpība - bliezīsi ar D7100 vai ar D700 Rezultāts trokšņu ziņā atšķirsies NEBŪTISKI!
Pieļauju, ka starp D50 un D90 ir lielāka atšķirība nekā starp D700 un D7100...
palaidniex: Ņu, ņu... kautkā neesmu neko dzirdējis par pasaulslaveno golfa fotogrāfu - nesixu...
Hei, vai tā ir kaut kāda LIELĀ BRĀĻA "bērnības trauma", ka visiem visu jābūt redzējušiem dzirdējušiem? Es arī daudz ko neesmu dzirdējis, bet par to uzreiz skaļi nebļaustos.
P.S. Savas golfa reportāžas lieku iekš golf.lv, kur ir prasts redirects uz dropboxu - nav vēl sanācis saformēt normālāku www.
palaidniex: Ņu, ņu... kautkā neesmu neko dzirdējis par pasaulslaveno golfa fotogrāfu - nesixu...
Hei, vai tā ir kaut kāda LIELĀ BRĀĻA "bērnības trauma", ka visiem visu jābūt redzējušiem dzirdējušiem? Es arī daudz ko neesmu dzirdējis, bet par to uzreiz skaļi nebļaustos.
P.S. Savas golfa reportāžas lieku iekš golf.lv, kur ir prasts redirects uz dropboxu - nav vēl sanācis saformēt normālāku www.
Apskatīšos - bet vēlreiz jautāju - no kurienes rāvi, ka FX galvenā štelle ir itkā ir tik šausmīgi atšķirīgs trokšņu līmenis bildējot dienas laikā golfu??? Vai tiešām trokšņi ir galvenais FX izvēles arguments?
Neuztraucies. Šim pasažierim par katru cenu ir citi jāpārliecina, cik viņš ir gudrs Un ne jau tikai šajā portālā vien.. )
palaidniex: Apskatīšos - bet vēlreiz jautāju - no kurienes rāvi, ka FX galvenā štelle ir itkā ir tik šausmīgi atšķirīgs trokšņu līmenis bildējot dienas laikā golfu??? Vai tiešām trokšņi ir galvenais FX izvēles arguments?
Es NESAPRATU jautājumu, jo kaut ko tādu neliekas, ka esmu apgalvojis. Iespējams, ka es nesaprotu ko rakstu un tu nesaproti ko lasi. (: Tas ko es teicu ir, ka reportiem gaišā laikā, kad var iztikt ar zemiem ISO, pilnīgi pietiktu ar DX.
Neuztraucies. Šim pasažierim par katru cenu ir citi jāpārliecina, cik viņš ir gudrs Un ne jau tikai šajā portālā vien.. )
Es neko negribu pārliecināt - es vienkārši jautāju - kāds sakars pat vājam apgaismojumam un sensora izmēram, lai iegūtu vērā ņemamu troksni... Nu tā - vienkārši un populāri...
nesix:
Tas ko es teicu ir, ka reportiem gaišā laikā, kad var iztikt ar zemiem ISO, pilnīgi pietiktu ar DX.
Nu da kaut tumsā bildējot zvaigznes vai naksnīgās pilsētas panorāmu...
KUR IR TAS SUNS APRAKTS?
vai spēsi atšķirt vienādos, proti - vienādi sliktos, apstākļos uzņemtu D7100 (DX) kadru no D600 (FX) kadra?
Šī diskusija ir bezjēdzīga, jo tu NEPIEŅEM to argumentu, ka manis aprakstītajam reportāžas žanram IR vajadzīgs ātrs (1/1000+) slēdzis.
Tas ko darīt ar "3-vienību" - diafragma/slēdzis/ISO es pietiekami labi saprotu un konsultācijas nealkstu.
Gribi teikt, ka D300 ar mazo matricu nenodrošina "pietiekami" ātru slēdzi? Es domāju ka pat 1/4000 nodrošina D700/600/800, gan D300/5200/7100 un citas kameras...
Un tā arī nepateici pēc kā atšķirt divus vienādus sliktā gaismojumā radītus D7100 (DX) vs D600 (FX) kadrus ar vienādiem mm/ISO/F/S...
Jolan:viennozīmīgi gudri.Ja man vajadzētu tagad citu tušku,ņemtu D300s jaunu par labu cenu un man pietiktu.Pikseļu pisējiem ir citas vajadzības.Te nesen autors "itaeta" ielika foršu kluseni bildētu ar D40.Kārtējais pierādijums-ja ir smadzenes un funktieris,tad arī var bildēt ar D40 un ja galvā skaidas,tad arī D800+topa stikli nepalīdzēs.
Piekrītu. Vienīgā atšķirība starp start level un pro fučukiem, ir paša fiškas kameras uzstādījumos un ātrums ar kuru var panākt vēlamo rezultātu! Es ļoti ilgi pa trasēm vazājos bildēdams motokrosu ar D70S un galvenais iemesls kāpēc apgreidojos uz D300, bija vecās kameras nolietojums. Starp citu, man tomēr vēl aizvien labāk patīk bildes tieši ar veco rumpi. Ja D70S būtu tādi pat šortkati kā uz D300, tad noteikti vecajam draugam būtu mainījis slēdzi un turpinātu ar to bliezt tālāk
Jolan:viennozīmīgi gudri.Ja man vajadzētu tagad citu tušku,ņemtu D300s jaunu par labu cenu un man pietiktu.Pikseļu pisējiem ir citas vajadzības.Te nesen autors "itaeta" ielika foršu kluseni bildētu ar D40.Kārtējais pierādijums-ja ir smadzenes un funktieris,tad arī var bildēt ar D40 un ja galvā skaidas,tad arī D800+topa stikli nepalīdzēs.
Piekrītu. Vienīgā atšķirība starp start level un pro fučukiem, ir paša fiškas kameras uzstādījumos un ātrums ar kuru var panākt vēlamo rezultātu! Es ļoti ilgi pa trasēm vazājos bildēdams motokrosu ar D70S un galvenais iemesls kāpēc apgreidojos uz D300, bija vecās kameras nolietojums. Starp citu, man tomēr vēl aizvien labāk patīk bildes tieši ar veco rumpi. Ja D70S būtu tādi pat šortkati kā uz D300, tad noteikti vecajam draugam būtu mainījis slēdzi un turpinātu ar to bliezt tālāk
Nuu, CF kartes arī ir ātrākas par SD.. Pro galā tās ir atstātas... Tas vēl kāds arguments itkā... A D70s bija ļoti ok krāsas, troksnis gan, pēc mūsdienu mērogiem tumsā, bija pabaiss, bet nu kamera jau arī nav nekāda jaunā un tais laikos bija pat ļoti piņemama!
Perfekti ieguļas rokās, nevienā vietā lētai plastmasai nav jāpieskarās, uz tausti lielisks aparāts Viss jau laikam no rokām atkarīgs nu nevajag man lielāku kluci, lai es sajustos, ka nauda nav lieki maksāta
Droperidol:Perfekti ieguļas rokās, nevienā vietā lētai plastmasai nav jāpieskarās, uz tausti lielisks aparāts Viss jau laikam no rokām atkarīgs nu nevajag man lielāku kluci, lai es sajustos, ka nauda nav lieki maksāta
...palieto pāris dienas D700 un tad izsaki savu viedokli.Pēc D70 var būt D600 liekās cool uz izjūtu,grūti spriest,jo nēesmu lietojis D70
Izseko manā īpašumā bijušām kamerām? Ilgi lietoju D7000, izjūtas bija OK. Tagad ar D600 - perfekti. D700 taustīju - likās par lielu, bet - katram jau rokas ir savādākas, vai ne?
Jolan:bildēs es to detalizāciju uz monitora švaki redzu(D600/D700)Viņai ir jābūt,šaubu nav,tik saskatīt viņu man nesanāk
Nu 2x vairāk pikseļu uz to pašu laukumu nemaz tik būtisku izšķirtspējas un detalizācijas lecienu mikrosīkumos jau nesniedz...
Kur D700 ~5x5 (=25) pikseļi tur D600 ir ~ 7x7 (=49) pikseļi Tāpēc nekāda "dramatiska" detalizācijas piaauguma nav.
Baigi palielinot viena un tā paša kadra cropu arī baigi bilde "itkā" neatšķirsies... Atšķirība būc citur - vienādā kvalitātē (izšķirtsdpējā) varēz uzdrukāt bildi, kas ir 2x lielāka, tātad tomēr 2x detalizētāku! Piemēram, drukājot 300 dpi - no viena sanāks bilde ~51x34 cm, no otra "tikai" 36x24 cm
nesix:Viens no argumentiem FX vs DX ir tieši labāka performance pie augstiem ISO. Pieminētajos apstākļos tas nebija vajadzīgs un pilnīgi pietika ar ISO 800 (slēdzis tomēr 1/1000 un +). Papildus tam no sporta reporta arī mākslu nekādu negaida. Ja sanāks laiks šovakar, atlasīšu dažas bildes no Latvijas senioru golfa čempionāta, kas svētdien notika Viesturos.
kaut ko tik šarlatānisku sen nav nācies lasīt...
Interesanti, kas tieši lielāku matricu padara mazāk trokšņainu?
nezkāpēc 10 gadus vecas matricas ar salīdzinoši nekādu bayera režģa blīvumu (pikseļi ir bezmaz pusdienšķīvji salīdzinot ar espreso tasītēm) iedod vēl šausmīgāku troksni kavaiprieks...
Dīvaini, bet vai esi aizmirsis, ka tad bija CCM, bet tagad CMOS sensori. Principi atsķiras un tur ira tā sāls.
cmos
Iepriekšs cmos sensorus lietoja tikai video novērošanas iekārtās.
Nepiedodami nezināt, kas nodrošina un ietekmē adekvātu urinēšanu! Urinēšana - urīna izvadīšana no organisma. Urīns nepārtraukti veidojas nierēs un pa urīnvadiem ieplūst urīnpūslī (2—6 urīna porcijas 1 minūtē). Urīnpūslis reflektoriski iztukšojas 2—4 reizes 24 stundās. Urīnpūslim pildoties, tā sienas gludā muskulatūra atslābst un spiediens urīnpūslī nemainās. Kad pildījums sasniedzis noteiktu pakāpi, tiek iestiepta sienas muskulatūra un spiediens urīnpūslī sāk augt. Spiediens un muskulatūras iestiepšanās kairina urīnpūšļa sienas receptorus. Impulsi no tiem tiek aizvadīti uz muguras smadzeņu krustu segmentiem, kur atrodas URINĒŠANA centrs. Centra raidītie impulsi izraisa urīnpūšļa sienas muskulatūras saraušanos un urīnpūšļa iekšējā un ārējā slēdzējmuskuļa atslābšanu — sākas URINĒŠANA. Urīns no urīnpūšļa pa urīnizvadkanālu izplūst no organisma. Muguras smadzeņu URINĒŠANAS centrs pakļauts galvas smadzeņu garozas centriem — cilv. iemācās apzināti aizturēt vai arī ierosināt URINĒŠANA. Šis nosacījuma reflekss rodas 1. mūža gada beigās, bet pilnīgi nostiprinās 2. g. beigās, — tad URINĒŠANAS vajadzība pamodina bērnu arī no miega. Urīnizvadorgānu iekaisumi, nervu slimības var radīt dažādus urinēšanas traucējumus. Jo vecāks cilvēks - jo lielāka šo traucējumu varbūtība un iespējamo iemeslu klāsts.
Stāvot pie (vai sēžot uz) poda - rūpīgi apdomā šo informāciju!!! Vai kļuva vieglāk pačurāt?
Palasīju,ka D600 baigi sūc putekļus un pat nemainot objektīvus pēc pāris mēnešiem ir pilns ar "sūdiem".
мелкая пыль слева - это 100% то что летит из самой камеры. даже если ни разу объектив не менять - оно все равно будет. по крайней мере у всех знакомых на D600 есть, независимо от серийника. у меня бОльшая часть этой мелочи стряхивается штатным пылетрясом, а остатки - грушей. да и на реальных кадрах ее все равно не видно. а вот крупные куски - неприятно. крупные куски тоже запросто могли с механизма насыпаться, у пары не меняющих стекла знакомых точно есть. у меня тоже две крупные точки, смутно видимые уже при f/8, грушей не сдуваются, мыть лень, т.к. обычно в контексте их не видно, а изредка, когда видно, проще тыкнуть пипеткой. иногда появляются другие, но пока сдуваются грушей, только две сильно прилипли.
Я сдала вчера на чистку. Приняли как по гарантии (бесплатно), но сказали, что мастер посмотрит и может передумать, мол не их может вина быть. Объективы меняю редко, но там такая помойка, как будто я ботинки над ней чищу жду назад свою "чистюлю"
Interesanti - kas liek tur iesūkt putekļus? Kā tiek iesūkti objektīvā putekļi - ir aptuvena nojausma, bet kā tie tiek iesūkti iekšā rumpī??? Kas tur dilst, slīpējas vai beržas, lai tie dzimtu tur? jo neticu, ka tur iekšā ir kaut kādi putekļu bunkuri, kas pēc noteikta algoritma tos ņem un saber uz matricas, slēdža utt... Un ja slēdzis pats tos ražo - teorētiski (ak es naivais) būtu jābūt rūpnīcas atsaukumam... Jo ja D600 slēdzis tos ražo, tad kāpēc citu identiskas konstrukcijas mehānismu aprīkotie - neražo?
Un kaut kā šitais vairāk saistīts ar pirmajiem saražotajiem aparātiem (cik sapratu), vēlāki sērijas numuri "itkā" neuzrādot lielāku pieķēzījumu... Var jau būt, ka vienkārši ar vēlākiem sērijas numuriem vēl pārāk maz bildēts un tas nav kļuvis apnicīgi...
Bert reku D800 arī esot "priecējuši" savus laimīgos īpašniekus ar līzīgiem priekiem un tāpat kā D3/D3x arī ar eļļu/smērvielu uz sensora...