Vispirms tiec pie datora ar interneta pieslēgumu, Apgūsti kā izmantot kādu pārlūku, ieraksti adresē google.com un tad "Best digital cameras for under 200 euro" vai kā tā. Lai veicās!
Varijantu takš lērums. Piemēram- man jau vairāk kā gadu ir "Fuji F550 EXR" ziepītis. Par savu cenu un saviem izmēriem- gana labs. Bik lielāks sensors par vidusmēru (1/2" pret ierastajiem 1/2.3"), labs 15x zūma diapazons 24-360mm ekv., pa brīnumu- diezgan pieņemamā kvalitātē- pat garajā galā. Te piemērs (360 mm.ekv): foto2.inbox.lv...
Tagad jau ir pieejams jaunāks modelis- F770 (un laikam pat arī 900 sērija), bet vidēji vecs modelis F660 maksā ap 115 Ls:
Vājā vieta- pašvaks aķītis. Bet man ir otrs, bik nopietnāks Fuji X10 ar tādu pašu aķi un lādētāju. Nupat Bavārijas ceļojumā labi iztiku ar 6 aķiem un 2 lādētājiem (aķus piepirku Ebajā)... Šoreiz salīdzinājumam spoguļkameru ar 3 objektīviem arī jēmu līdz- protams, visi plusi- ātrums, kvalitāte, ietilpīgi aķi utt. Bet svars.. Laikam turpmāk ceļojumā iztikšu tikai ar 2 ziepjiem- viens dēļ mazuma un plašā diapazona uz jostas somiņā, otrs- kvalitatīvāks- siksniņā uz kakla..
palaidniex:Doties ceļojumā ar 3 (!!!) fočikiem? Es nepārpratu - 3 fočikiem???
Man pat viens spēj traucēt un čakarēt atpūtu un ceļojumu...
Palaidniek, ja neinteresē fotografēšana, ko tad vispār šeit tusē? Tikai klaču pasist un krāniņu pastaipīt?... Vienam māte, otram kleita... Viens brauc dropēt utml, cits fočēt... Es šoreiz paņēmu 3 aparātus tīri ziņkāres pēc- ko labāk turpmāk izvēlēties. Spoguleni pavazāju tikai pa Minheni un "Ergļa ligzdu" (Kehlstein). Pēc tam konstatēju, ka nav jēga staipīties. Turpmāk pamatā bildēju ar Fuji X10, bet F550 paretam izmantoju kā "platleņķi un teleobjektīvu". Tādā variantā 2 mazie "ziepji" nemaz neapgrūtina.
aizmirsu BET ja ir doma mainīt vecu telefonu uz jaunu - šis varētu būt arguments. + neonoliedzami - vienmēr līdz, principā ar tādu vajadzētu tikt arī tur, kur citiem fočikus atņem. Internetgalvas var iefukāto uzreiz maukt sejasgrāmatā uc labos www. - nav raw formāta, ja nemaldos
BET ja ir doma mainīt vecu telefonu uz jaunu - šis varētu būt arguments. + neonoliedzami - vienmēr līdz, principā ar tādu vajadzētu tukt arī tur, kur citiem fočikus atņem.
Vai tad ar Galaxy Camera var piezvanīt?
Bet pats nu jau sāku uztvert "kamerofonus" puslīdz nopietni- bildes "katram gadījienam" sanāk tīri pieklājīgi. Vienīgi tā lietošana nu dikti neērta bez "reālās" slēdža pogas (vismaz manam Galaxy Note)
palaidniex:Doties ceļojumā ar 3 (!!!) fočikiem? Es nepārpratu - 3 fočikiem???
Man pat viens spēj traucēt un čakarēt atpūtu un ceļojumu...
Palaidniek, ja neinteresē fotografēšana, ko tad vispār šeit tusē? Tikai klaču pasist un krāniņu pastaipīt?... Vienam māte, otram kleita... Viens brauc dropēt utml, cits fočēt... Es šoreiz paņēmu 3 aparātus tīri ziņkāres pēc- ko labāk turpmāk izvēlēties. Spoguleni pavazāju tikai pa Minheni un "Ergļa ligzdu" (Kehlstein). Pēc tam konstatēju, ka nav jēga staipīties. Turpmāk pamatā bildēju ar Fuji X10, bet F550 paretam izmantoju kā "platleņķi un teleobjektīvu". Tādā variantā 2 mazie "ziepji" nemaz neapgrūtina.
Vinstons Čerčils reiz esot teicis - es ļoti mīlu savus cigārus, es ārkārtīgi mīlu savus cigārus! Šausmas kā es mīlu cigārus... Bet reizēm es tomēr tos no mutes izņemu.
Ceļojuma piezīmēm, lielākoties pietiek ar telefonu, nu max vēl kāds kabatas fočiks. Tāpat visu nenobildēsi... Manuprāt, Ceļojuma sasteigtās bildes neatsver to staipīšanu... Es saprotu, ja brauc patiešām fočēt, tad ir spogulene + stikli, bez nekādiem variantiem. Ja brauc atpūsties - telefons un varbūt vēl kāds ziepis... Man ir ko salīdzināt kā ir ar un kā ir bez...
palaidniex: Ceļojuma piezīmēm, lielākoties pietiek ar telefonu, nu max vēl kāds kabatas fočiks. Tāpat visu nenobildēsi... Manuprāt, Ceļojuma sasteigtās bildes neatsver to staipīšanu... Es saprotu, ja brauc patiešām fočēt, tad ir spogulene + stikli, bez nekādiem variantiem. Ja brauc atpūsties - telefons un varbūt vēl kāds ziepis... Man ir ko salīdzināt kā ir ar un kā ir bez...
Nezinu,vai dzīvē esi nopietns fotomīlis, bet, ja apgalvo, ka ceļojumā pietiek ar telefonu, gandrīz vai gribētos to apšaubīt. Vismaz man telefons, neskatoties uz visnotaļ pieklājīgo kvalitāti, ir pieņemams tikai kādai "avārijas situācijai". Ergonomika nekāda.. Tagad konstatēju, ka ceļojumos (ja vēl varēšu no penzijas sakrāt) turpmāk man pilnīgi pietiks ar Fuji X10 un F550. Pirmajam gana laba kvalitāte, labi sanāk pat "pustumsas" bildes. Otrs pārsvarā tikai dažreiz kompensē platā un galā gara trūkumu pirmajam.
Es nedrukāju no ceļojumapiezīmēm pat a4 bildes... Un spriest par fotogrāfēšanu un patiku vai nodarbošanos ar to ar cik kamerām iemūžina ceļojumu - nu piedodiet....
Nu es nesūdzos par to, kas man sanāk ceļojuma piezīmēs arī ar Telefonu. Divus telefonus atpakaļ bija riktīgi labs telefona fočiks, tad bija sūdīgs, tagad visai ciešams... Es atpūtā vairāk par iespējamo pikseļguvumu vērtēju ērtības. Ņu jā, pēdējam ir paijājamā poga uz ekrāna, bet esmu gatavs pieciest... Nu vai tad sliktas piezīmes - www.fotoblog.lv... ? Vajag ko diži vairāk?
Nav jēgas strīdēties- katram savi principi. Vācietis šur tur rakstīja pat metālā iekaltu: "Katram savs"..
Vismaz man daudzi tuvinieki netiek tajā ceļojumā un cer uz manu pilnvērīgu foto atskaiti. Un man neērti pēc ceļojuma viņiem rādīt "telefona fufeļus". Ar telefonu var taisīt "mākslu" nevis reportāžu. Neesmu radis haltūrēt. Vismaz saprātīga kompromisa robežās.
Kā jau rakstīju, telefonbilžu tehniskā kvalitāte mūsdienās ir pilnīgi pieņemama. Taču ergonomika telefonam ir pilnīgi garām. Par cik varu atļauties tikai grupas ceļojumus, "grupas skrējiena" laikā ne vienmēr ir laika veikt tās "šamaņa dejas" ar telefonu. Bet normāls ziepis ar optisko skatu meklētāju gan ir pilnīgi pietiekams variants- gan kvalitātei, gan operativitātei.
Man arī šitā problēma jārisina,jo gaida pagarš brauciens pāri okeānam! Un b...ģ tvoju maķ jau visu pauri esmu tukšu izfunktierējis!Vienu dienu nolemju ņemt ziepi.otru dienu pārdomāju-nē jāstiepj spogulis...un plus man vēl problēmas ar veselību...Kas man tai ziepī nepatīk ir skatumeklētāja iztrūkums.Nu nevaru es ciest ekrānu un izstieptas rokas!Ja vēl saule spīd,tad vakars absolūts-kadrē praktiski uz dullo!
Domā to tavu piemēru nevar tik pat "briesmīgi" nobildēt ar telefonu??? Nākamreiz paņem vēl kādu aparātu, ja jau tīk.bet pietiekami kvalitatīvas bildes kuras rada arī labs telefona aparāts ir gana labs veids kā parādīt fotoatskaiti, kur esi bijis, ko esi redzējis, ja pat jākalpo par fotogidu savā ceļojumā...
Bet cilvēkam tiešām ir jāpalasa dpreview un gan fuji, gan sony, gan nikon, gan canon ir ko piedāvāt tajā cenu kategorijā. Tikt skaidrībā, kas labāk - pirkstiņi, kas visur nopērkami, bet tamdēļ iespējams mazāks kadru skaits no uzlādes, vai akumulators, kas ir nenoliedzami kompaktāk, bet papildus akumulators pērkams dārgāk. Ja ir garš zūms (pat ja nav) attēla stabilizācija ļoti vēlama (neesmu pētijis vai tādā cenu kategorijā to piedāvā)... Un jā cik ērti ieguļas rokā un cik ilgi domā kopš ieslēgšanas gatavs darbam un cik ilgi domā pēc pogas nospiešanai līdz kadram... To gan iespējams saprast kādā bodē kārtīgi izbesījot pārdevēju un pamēģinot aparātus paturēt rokās un padarboties... Kāda somiņa ar noder, kur ielikt aperātu, lai nebružājas un kur iebērt akumulatorus un kabatiņās salikt atmiņas kartes...
viecha:Man arī šitā problēma jārisina,jo gaida pagarš brauciens pāri okeānam! Un b...ģ tvoju maķ jau visu pauri esmu tukšu izfunktierējis!Vienu dienu nolemju ņemt ziepi.otru dienu pārdomāju-nē jāstiepj spogulis...un plus man vēl problēmas ar veselību...Kas man tai ziepī nepatīk ir skatumeklētāja iztrūkums.Nu nevaru es ciest ekrānu un izstieptas rokas!Ja vēl saule spīd,tad vakars absolūts-kadrē praktiski uz dullo!
Vieča, es pajēmu Fuji X-10 un esmu apmierināts- viņam ir primitīvs, bet drošs optiskais skatu meklētājs, zūms bez podziņām, bet ar pierasto gredzenu. Kvalitāte pieklājīga, labi velk arī pustumsā.
Reāli lielākais mīnuss ir pašvaki aķi, bet man ir 6 aķi un 2 lādētāji (arī no Fuji F550). Tad var paspēt salādēt un ceļojuma dienai ar 3 aķiem man pietika.
Secinājums šo visu lasot - visi jūsu prātojumi ir pie vienas vietas, vot ko gribēšu, to arī ņemšu līdzi savos ceļojumos!!! Jūs līdzi mugurenē tušonku staipāt, speķi, dzeramo, guļammaisu un siltās drēbes? Tad ir viens variants. Bet tēlojot tūristus civilizētās zemēs - kas tas par milzu apgrūtinājumu to spoguleni paņemt? Tā kā meitenes...
palaidniex:Domā to tavu piemēru nevar tik pat "briesmīgi" nobildēt ar telefonu??? ...
Tas nav vis mans "fotopiemērs", bet gan sveša fotoilustrācija- "citāts" par tēmu "katram savs" vācu val.
palaidniex: ....pietiekami kvalitatīvas bildes kuras rada arī labs telefona aparāts ir gana labs veids kā parādīt fotoatskaiti, kur esi bijis, ko esi redzējis, ja pat jākalpo par fotogidu savā ceļojumā...
Ko spītējies, doma takš skaidra! Neviens neapšauba, ka sakarīgas bildes labā gaismā var paveikties uzņemt arī ar telefonu. Bet tomēr ērtāk to darīt ar fotoaparātu. Un ne vienmēr interesantā fotosituācijā ir laba gaisma un iespējas burties ar telefona tačskrīnu....
viecha:Man arī šitā problēma jārisina,jo gaida pagarš brauciens pāri okeānam! Un b...ģ tvoju maķ jau visu pauri esmu tukšu izfunktierējis!Vienu dienu nolemju ņemt ziepi.otru dienu pārdomāju-nē jāstiepj spogulis...un plus man vēl problēmas ar veselību...Kas man tai ziepī nepatīk ir skatumeklētāja iztrūkums.Nu nevaru es ciest ekrānu un izstieptas rokas!Ja vēl saule spīd,tad vakars absolūts-kadrē praktiski uz dullo!
Šim nevaru nepiekrist, bet bieži vien var iztikt ar mazliet mazāk bildēm... Mazliet vairāk piedomājot vai,ko un kā bildēt... Mani arī besī neoptiski skatu meklētāji - lieli displeji, kuros saules gaismā neko nevar redzēt... Bildēšana izstieptās rokā. Bet ir jau pofig kā izskaties un no tūrista (ne vietējā) zīmes pierē grūti atkratīties - kaunu pie malas un bildēju ja gribu.pagaidām nevienu patiesi svarīgu kadru neesmu nogulējis vai nedabūjis... Tā teikt - kāzu reportāža nepaliek labāka ar katriem nākamajiem 50 kadriem virs 250-300 bildēm...
palaidniex:... Bildēšana izstieptās rokā. Bet ir jau pofig kā izskaties un no tūrista (ne vietējā) zīmes pierē grūti atkratīties - kaunu pie malas un bildēju ja gribu.pagaidām nevienu patiesi svarīgu kadru neesmu nogulējis vai nedabūjis... ..
Ar telefonu paskats vēl neko. Bet fotografējošie īpatņi ar lielo iPadu izstieptās rokās gan izskatās jocīgi (vismaz manās stagnātiskajās acīs). Ja cilvēks var atļauties iPadu, kādēļ gan nenopirkt daudz parocīgāku nelielu fotoaparātu?
Droperidol:Secinājums šo visu lasot - visi jūsu prātojumi ir pie vienas vietas, vot ko gribēšu, to arī ņemšu līdzi savos ceļojumos!!! Jūs līdzi mugurenē tušonku staipāt, speķi, dzeramo, guļammaisu un siltās drēbes? Tad ir viens variants. Bet tēlojot tūristus civilizētās zemēs - kas tas par milzu apgrūtinājumu to spoguleni paņemt? Tā kā meitenes...
Tad jāpērk ceļojuma spogulene ar kādu lētu stiklu. Jo parasti ar normālu tehniku tā mugursoma tad sver uz kilogramiem 8... Karstās dienās tie 8 kg visu dienu stapot paliek kaitinoši. Un daudziem, kuri nesa to upuri, pār plecu palūrot, bilžu sarurs un kadrējums, manuprāt, neatsvēra to kilogramu staipīšanu nevienā mirklī...
Ziepis un/vai telefons daudz aizņem mazāk vietas. Protams, ja kāpj kalnos, kur kāpj retais, tad ir forši, ja kāds bildē. Uz turieni gan ir vēl grūtāk stiept tos dzelžus... Jo turienes bildes ir retas un tur reti kurš kāpj ar fototehniku... Bet parasts ceļojums itīpaši tūristu grupu vai pa visiem zināmiem un populāriem tūrisma maršrutiem un apskates objektiem reti kad sniegs ko patiesi retu un jaunu fotostāstu ziņā... Nu mans naivais viedoklis... Bet Katrs jau var darīt kā grib...
palaidniex:... Bildēšana izstieptās rokā. Bet ir jau pofig kā izskaties un no tūrista (ne vietējā) zīmes pierē grūti atkratīties - kaunu pie malas un bildēju ja gribu.pagaidām nevienu patiesi svarīgu kadru neesmu nogulējis vai nedabūjis... ..
Ar telefonu paskats vēl neko. Bet fotografējošie īpatņi ar lielo iPadu izstieptās rokās gan izskatās jocīgi (vismaz manās stagnātiskajās acīs). Ja cilvēks var atļauties iPadu, kādēļ gan nenopirkt daudz parocīgāku nelielu fotoaparātu?
Te pilnībā sadalu viedokli - bildēšana ar 10" planšeti izskatās reāli "kruta"!
Pie kam bieži telefonā visbiežāk in krietni labāka kamera nekā planšetē...
Mja, 9vīto izlaidums, papucis, pirmajā rindā, apmaksājis fotogrāfu, Filmē ar lielu iPadu... Es smaidot bildēju frīku, varu tik iedomāties, ko domā pasažieri otrajā un tālākajās rindās...
Friidis:
Mja, 9vīto izlaidums, papucis, pirmajā rindā, apmaksājis fotogrāfu, Filmē ar lielu iPadu... Es smaidot bildēju frīku, varu tik iedomāties, ko domā pasažieri otrajā un tālākajās rindās...
dansiga:palaidniex, a kāpēc domā, ka visi brauc kaut kādās tūristu grupās!?!?!?!?
dansiga, Kur tu izrāvi, ka es to attiecinu uz visiem?
Tas laikam vairāk bija uz mani domāts. Nu bet takš skaidrs- ienākumi un iespējas katram savādāki. Labāk es kautkur aizbraucu "budžeta" grupā, nekā neaizbraucu vispār.
Ko spītējies, doma takš skaidra! Neviens neapšauba, ka sakarīgas bildes labā gaismā var paveikties uzņemt arī ar telefonu. Bet tomēr ērtāk to darīt ar fotoaparātu. Un ne vienmēr interesantā fotosituācijā ir laba gaisma un iespējas burties ar telefona tačskrīnu....
Es nespītējos. Ja ir telefons ar gana lietojamu bezmaksas fotoaparātu, kāpēc staipīt vēl vienu kastīti? Domāt par vēl vieniem akumulatoriem? Un jā tā kastīte tāpat ir jānopērk! Viena kastīte kabatā ir ērtāk nekā divas kabatā, vai viena kabatā un otra kaklā... Tas mirklis, kad tiek iemūžināts mirklis, nav tik neērts, kā iepriekšuzskaitītās ērtības. I valstis, kur 6 kg ūdens mugursomā ir vērtīgāk par 10 kg fototehnikas...
palaidniex:
dansiga, Kur tu izrāvi, ka es to attiecinu uz visiem?
Tas laikam vairāk bija uz mani domāts. Nu bet takš skaidrs- ienākumi un iespējas katram savādāki. Labāk es kautkur aizbraucu "budžeta" grupā, nekā neaizbraucu vispār.
...individuāli braucieni ir lētāk nekā grupās.Kad redzu cenas grupu braucieniem(piemēram Impro),tad saprotu,ka turīgo Latvijā ir vairāk kā pieņemts domāt.
braucu, kur gribu, un bildēju, ko gribu un ar ko gribu, un citu domas neineteresē it nemaz. Galvenais, lai man ir ērti un pašam viss patīk
Kas teica, ka man populāriem tūrisma maršrutiem un apskates objektiem jārada kas patiesi rets un jauns fotostāstu ziņā? Tas ir MANS maršruts un MANAS izjūtas un atmiņas, ko mēģinu piefiksēt.
Cits jautājums, vai izdodas kritiski to izvērtēt un atturēties no citiem neinteresantu ražojumu atrādīšanas Bet tas nav nekādā sakarībā ar to, kādus dzelžus es staipu līdzi