forum.gif
Nepieciešams ziepju-trauku eksperta padoms
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nepieciešams ziepju-trauku eksperta padoms
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.08.13 22:25
 citēt
Friidis:
palaidniex:
dansiga, Kur tu izrāvi, ka es to attiecinu uz visiem? :face-kiss:

Tas laikam vairāk bija uz mani domāts.
Nu bet takš skaidrs- ienākumi un iespējas katram savādāki.
Labāk es kautkur aizbraucu "budžeta" grupā, nekā neaizbraucu vispār.

Tas nav nekas slikts, braukt grupā. Ir organizētāk, reizēm šis tas grupai sanāk lētāk, nekā individuālā kārtā pērkot - biļetes dažādos apskates objektos, ēdināšana utt. Te nu katram pēc maka un iespējām.

dansiga:Friidi, a vai ta individuāli nav lētāk braukt? (nekad neesmu salīdzinājusi) Es parasti braucu individuāli, īrēju auto - un aidā, kur acis rāda ;-)

Reizēm ir lētāk, reizēm dārgāk, bet pats galvenais savādāk nekā citiem. Aplūko ko pats grib, kam tiek klāt, nav burzmas un var papļāpāt ar vietējiem... Starp citu,mana pieredze rāda, bildēt vietējos ar ziepi vai telefonu ir mazāk uzmācīgi, nekā ar spoguleni vai dSLR like kamerām.
 citēt
Jā, un normāla spogulene ar pāris labiem objektīviem un pāris filtriem nesver 8kg!
Normāla - nozīmē arī to, ka man vienmēr ir pieticis ar vienu akumulatoru vienai dienai! Kas vēl jāstaipa līdzi?
 citēt
Droperidol, heh ... es šī iemesla dēļ kādu gadu nerādu ceļojuma bildes ;-))))) Man draugi mūžiden pārmet - bet es nespēju uzreiz pēc ceļojuma izvērtēt....
Publicēts: 21.08.13 22:26 labots
 citēt
dansiga:Friidi, a vai ta individuāli nav lētāk braukt? (nekad neesmu salīdzinājusi) Es parasti braucu individuāli, īrēju auto - un aidā, kur acis rāda ;-)

Droši vien, ka ir lētāk. Bet baidos, ka "mans vilciens jau aizgājis"- reālās valodas zināšanas pārāk švakas, lai pašam noorganizētu un realizētu braucienu, autiņš arī nav tas jaunākais. Manā "penžu apkārtnē" vispār nav daudz cilvēku, kas var atļauties ceļot un tādēļ "uzkāpt uz astes" kādai gatavai kompānijai arī nevaru. Atliek vienīgi krāt naudiņu, laicīgi meklēt dažādus variantus ar atlaidēm un, sakostiem zobiem paciest 2 dienas autobusā cauri Polijai un atpakaļ (avio maršruti gandrīz 2x dārgāki).
Bet braukt patīk dikti! Pirmo reizi sanāca izbraukt ārzemju ceļojumā tikai 2008.g. Tādēļ tagad jāsarauj kā var, kamēr nav vēl ar spieķiti jāstaigā..:face-wink:
Publicēts: 21.08.13 22:27 labots
 citēt
Dansiga, man ir arī kaudzīte ar video no dažādām tālām zemēm - montēt nav jēgas, jo skatu filmas pieejamas dajebkādas. Bet nemontētas - tās ir MANAS atmiņas, un citiem gar to nav nekādas daļas:)
Publicēts: 21.08.13 22:32
 citēt
Droperidol:Jā, un normāla spogulene ar pāris labiem objektīviem un pāris filtriem nesver 8kg!
Normāla - nozīmē arī to, ka man vienmēr ir pieticis ar vienu akumulatoru vienai dienai! Kas vēl jāstaipa līdzi?

Nu paņem 24-70 F2,8 stikls 1,2 kg, 70-200 f2,8 - 1,3 kg, blice 400 gr, rumpis 850 gr + akumulatori, ok - lādētājs viesnīcā vai mašīnā, pati soma, kāds stiklu tīrāmais, kāds platleņķis... 8 kg ir mazliet pārspīlēti, bet labiem dzelžiem 5-6 kg uzlasīt kopā ar taru un pričendāļiem ir elementāri...

Ja ņem tikai 50 stiklu pietiek ar telefonu, ja ņem super zūmu - tad jau rakstīju dslr-like vai lētā gala nobružāta kamera + lēts ūberzūms, bet vai tas ir tā vērts - te katram savs.
J brauc bildēt, tad ņem dzelžus, kas derēs visiem dzīves mirkļiem, gaišus stiklus un gaismasspējīgu rumpi - citādi telefons vai ziepis...
Publicēts: 21.08.13 22:35
 citēt
Blici arī ņem ceļojumos??Nopietni vīri :face-grin:
Publicēts: 21.08.13 22:35
 citēt
Rumpis ar aķi iekšā - bez papildus!, 2 objektīvi = 3-4kg, ko staipīt līdzi, viss kopā ar pričendāļiem 5-6kg ko ielikt bagāžā, kur problēma?
Publicēts: 21.08.13 22:40
 citēt
Friidis:

Droši vien, ka ir lētāk. Bet baidos, ka "mans vilciens jau aizgājis"- reālās valodas zināšanas pārāk švakas, lai pašam noorganizētu un realizētu braucienu, autiņš arī nav tas jaunākais. Manā "penžu apkārtnē" vispār nav daudz cilvēku, kas var atļauties ceļot un tādēļ "uzkāpt uz astes" kādai gatavai kompānijai arī nevaru. Atliek vienīgi krāt naudiņu, laicīgi meklēt dažādus variantus ar atlaidēm un, sakostiem zobiem paciest 2 dienas autobusā cauri Polijai un atpakaļ (avio maršruti gandrīz 2x dārgāki).
Bet braukt patīk dikti! Pirmo reizi sanāca izbraukt ārzemju ceļojumā tikai 2008.g. Tādēļ tgad jāsarauj kā var, kamēr nav vēl ar spieķiti jāstaigā..:face-wink:

Bet pats galvenais - apsvecami, ka ir nodarbe un hobijs! Par to vien respect! Citi ir kūtri gražuļi, kam viss besī. Respektēju!

Droperidol:Dansiga, man ir arī kaudzīte ar video no dažādām tālām zemēm - montēt nav jēgas, jo skatu filmas pieejamas dajebkādas. Bet nemontētas - tās ir MANAS atmiņas, un citiem gar to nav nekādas daļas:)

Un vai nelielas kvalitātes nobīdes šim materiālam būtiski bojā atmiņu saturu?

Kādreiz es turējos pie visā bildēm, tagad lai neapkrautu sevi ar lielo esmu iemācījies "cietsirdīgi un bez žēlastības" mest ārā nevērtīgos kadus. Visu tāpat nesaglabāsi. Ir jēga atstāt kvalitatīvo minimumu.

Man ir bērnības albūms, ko senči sakārtoja visai nesen, agrāk laika nebija. Tur ir bildes, nu 100-120, neesmu skaitījis, Bet viss līdz 18 gadiem tāpat ir izstāstīts. Nedomāju ka albums ar 10x vairāk bildēm pastāstītu kaut 3 x vairāk...
Publicēts: 21.08.13 22:45
 citēt
Ja esi, piemēram, Austrālijā, kur diez vai drīzumā atgriezīsies, un baudii vienreizējus skatus, tad labāk nobildēt to ar ko kvalitatīvāku par telefona kameru, ja ir iespēja, lai nav jānožēlo savs slinkums stiept liekus 3kg - tas attiecas uz tiem, kam foto tiešām ir hobijs, jo tiem 3kg nebūs milzīgs apgrūtinājums:)
Kvalitātes atšķirības - nu ir jau gan, un pat ja nav - tad varēšu vainot savu neprasmi, nevis savu slinkumu:)
Publicēts: 21.08.13 22:46
 citēt
Jolan:Blici arī ņem ceļojumos??Nopietni vīri :face-grin:

ja brauc fočēt, tad var arī blice noderēt, ja brauc atpūsties, tad pietiek ar telefonu! Tur tā atšķirība.
Bildējot var noderēt blice ne no kameras - ka bildē, ta bildē...
A ja neiespringst - tad ceļojuma piezīmes, nevis augstkvalitatīvas bilde smierīgi "pieraksta" telefons...
Jolan:Rumpis ar aķi iekšā - bez papildus!, 2 objektīvi = 3-4kg, ko staipīt līdzi, viss kopā ar pričendāļiem 5-6kg ko ielikt bagāžā, kur problēma?

Nu bet 5-6 kg soma vs 125 gr telefons? Vai max kabatas ziepis...
Tos 5 kg negribas atstāt viesnīcās, jāstaipa līdzi. Aizej ekskursijā pa pilsētu... Un 5 kg līdzi. Tāpat jāstiepj.
Publicēts: 21.08.13 22:47 labots
 citēt
Bet kas TEV liek stiept?:face-grin:
mugurenē 3kg foto un 2x0,5 l ūdens - viss stiepjamais!
Publicēts: 21.08.13 22:49
 citēt
Droperidol:Ja esi, piemēram, Austrālijā, kur diez vai drīzumā atgriezīsies, un baudii vienreizējus skatus, tad labāk nobildēt to ar ko kvalitatīvāku par telefona kameru, ja ir iespēja, lai nav jānožēlo savs slinkums stiept liekus 3kg - tas attiecas uz tiem, kam foto tiešām ir hobijs, jo tiem 3kg nebūs milzīgs apgrūtinājums:)
Kvalitātes atšķirības - nu ir jau gan, un pat ja nav - tad varēšu vainot savu neprasmi, nevis savu slinkumu:)

Kā jau teicu - ja braucu bildēt, ta bildēt, ja atpūsties, ta atpūsties... :)
Tāpat visu nepagūsi un vislabākajā brīdī vislabākā kamera nebūs pa rokai,tāpēc - vislabākā kamera ir tā, kura ir līdzi! Un katram ir jāizsver - kur tikai to kameru nepaņemt līdzi... ;)
Publicēts: 21.08.13 22:51 labots
 citēt
Droperidol:Bet kas TEV liek stiept?:face-grin:
mugurenē 3kg foto un 2x0,5 l ūdens - viss stiepjamais!

Nu nez 2x 0,5 ūdens uz diviem reizēm ir bijis labi, ja pāris stundām pietiekami. Ar visu to,ka ikdienā tik daudz to nelietoju kā vajadzētu...
A 2x1,5 pašā reizē... Lūk i 3 kg ūdenī vien... Pie +35...

Krāvējiem ne velti ir teiciens - čem tjažeļeje škaf, tjem boļše jego nafig! ;)
Publicēts: 21.08.13 22:54
 citēt
Es pārsvarā braucu strādāt, pamanos atrast laiku arī atpūsties un, atpūšoties, arī pabildēt:)

Bet ūdeni - tur taču var to NOPIRKT!!!:face-grin: Atzīšos, Āfrikā neesmu vēl bijis:(
Publicēts: 21.08.13 22:54
 citēt
sarunas vairāku stundu garumā neparko .... nu tak katrs krāmē čemodānā to, kas viņam ir svarīgāks!!!!! es - fotoaparātu ar 2 objektīviem un 1 lieku pāri apavu, mana draudzene - 10 pārus apavu .... :-)
Publicēts: 21.08.13 22:56
 citēt
Droperidol. dažās valstīs ir problēma ar gāzētu minerāli :-))))
Publicēts: 21.08.13 22:56 labots
 citēt
dansiga:sarunas vairāku stundu garumā neparko .... nu tak katrs krāmē čemodānā to, kas viņam ir svarīgāks!!!!! es - fotoaparātu ar 2 objektīviem un 1 lieku pāri apavu, mana draudzene - 10 pārus apavu .... :-)

A viņa tos 10 pārus tak katrā "ekskursijā" neņem līdzi... ;) (atstāj viesnīcā)
A fotopieraktu blociņu jāņem visur...
Publicēts: 21.08.13 22:56 labots
 citēt
dansiga:sarunas vairāku stundu garumā neparko .... nu tak katrs krāmē čemodānā to, kas viņam ir svarīgāks!!!!! es - fotoaparātu ar 2 objektīviem un 1 lieku pāri apavu, mana draudzene - 10 pārus apavu .... :-)

es jau trešo reizi rakstu - citu viedokļi neietekmēs manus paradumus!:)
un gāzēts mineralūdens NAV jādzer!!!
Publicēts: 21.08.13 22:58
 citēt
Droperidol:

es jau trešo reizi rakstu - citu viedokļi neietekmēs manus paradumus!:)

Tas skaidrs!

Tāpēc jau arī pa burzmu rakstīju par tēmu , ja cilvēks meklē nespoguleni un budžets ierobežots - prāva zūma digiziepis ar stabilizatoru būs pašā reizē! Nikon, fuji, sony, canon... Jāpaņem rokā jāsaprot vai pašam patīk, kurš ērtāks un žiperīgāks.
Publicēts: 21.08.13 22:58
 citēt
Droperidol. ZINU!!!!! es gāžzēu minreāli un alu dzeru tikai braucienos ;-)))))
Publicēts: 21.08.13 22:59 labots
 citēt
Jolan:
Friidis:

Tas laikam vairāk bija uz mani domāts.
Nu bet takš skaidrs- ienākumi un iespējas katram savādāki.
Labāk es kautkur aizbraucu "budžeta" grupā, nekā neaizbraucu vispār.

...individuāli braucieni ir lētāk nekā grupās.Kad redzu cenas grupu braucieniem(piemēram Impro),tad saprotu,ka turīgo Latvijā ir vairāk kā pieņemts domāt.

Neapšaubāmi, ka individuāli braukt ir interesantāk. Bet ne vienmēr lētāk.
Ja seko piedāvājumiem, var noķert gana daudz lētu un labu grupu ceļojumu- "degošie" utml.
Piemēram, nupat izbraucu Bavāriju pa puscenu (8 dienas). "Relaks tūrei" gada beigās bija kaučkādas naudas grūtības un 28.decembrī, maksājot uzreiz, šis ceļojums bija nopērkams pa 157 Ls (315 Ls vietā). Pa to naudu 7 naktis viesnīcā knapi sanāk, nerunājot jau par izvizināšanu.

Bet, rezumējot jautājienu par fotoaparāta izvēli ceļojumam, atkārtošos- man optimālākais variants sanāca- kvalitatīvs un samērā neliels "Fuji X10" (28-112 mm. ekv) kā pamataparāts; un mazais, bet pietiekami kvalitatīvais "Fuji F550" (24-360 mm. ekv) - kā platleņķa & tele- piedeva un piezīmju blociņš.:face-wink:
Publicēts: 21.08.13 23:01 labots
 citēt
Droperidol:
un gāzēts mineralūdens NAV jādzer!!!

Gāzēto var atgāzēt kratot, bet tur, kur lielas temperatūras, parasti pērk dzeramo ūdeni negāzētu 2 iemeslu dēļ:
1. atjaunot ūdeni ķermenī, minerāļu klātbūtne labi co2 - slikti.
2. Un tur bieži vien krāna ūdens ir nedzerams - pat man, kurš nesmādē krāna ūdeni. Tāpēc pudeļotais ūdens ir cauru diennakti.
Publicēts: 21.08.13 23:03
 citēt
palaidniex:

Jāpaņem rokā jāsaprot vai pašam patīk, kurš ērtāks un žiperīgāks.

Ar šo arī viss pateikts:)
Publicēts: 21.08.13 23:04
 citēt
Droperidol:palaidniex:

Jāpaņem rokā jāsaprot vai pašam patīk, kurš ērtāks un žiperīgāks.

Ar šo arī viss pateikts:)

Nācās arkārtot, jo pagājušās lapas jūklī noslīks tāpat...
Publicēts: 21.08.13 23:11
 citēt
šitam, nekāda vaina

Publicēts: 21.08.13 23:17 labots
 citēt
negatIvs:šitam, nekāda vaina

Canon krutāks! :face-grin:

:face-grin:
Publicēts: 21.08.13 23:40
 citēt
canon flagmanis .... :bad_smile:
Publicēts: 22.08.13 08:31
 citēt
tādā cenu diapazonā visi vienādi lieli draņķi...
Publicēts: 22.08.13 09:03
 citēt
Es šogad aizbraucu ar Ciao Travel uz 4 dienām uz Krakovu par 85 Ls, kad citi vazājās pa pa visādām tirdzniecības galerijām, es pie viesnīcas administratores biju noskaidrojis trambuļu un autobusu kustību, aizbraucis uz Dworzec Autobusowy, nopircis biļeti un rītā ar pirmo reisa autobusu viens pats aizbraucu uz Zakopani, kur tad arī izvazājos pa kalniem, kamēr pārējā grupa Gubalovkā pirka suvenīrus.
Māku runāt vistīrākajā un pareizākajā goralu valodā :face-grin:, t.i. poļu-slovāku mišungā, kuru saprot Tatros, Beskidos un Peņinos abās robežas pusēs, līmenis - visos veikalos, krogos un uz ielas iztieku bez angļu vai krievu valodas.
Publicēts: 22.08.13 09:24 labots
 citēt
atcerējos , kā braucu ceļojumā uz Itāliju, 90-vidū
ar ZENIT-ET, zibspuldzi, zibspuldzes somu ar 4 lielajām baterijām

paikai vēl tušonka bija bundžās līdzi, kādas 5 bundžas :face-grin:
divas tā ari neapēdās, atvedam atpakaļ
bildes iznāca labas
Publicēts: 22.08.13 09:59
 citēt
kvaa:atcerējos , kā braucu ceļojumā uz Itāliju, 90-vidū
ar ZENIT-ET, zibspuldzi, zibspuldzes somu ar 4 lielajām baterijām

Vai Tu 4 šīs "lielās" baterijas staipīji?
Riktīgs Hērakls....:face-grin: :face-grin: :face-grin:

Publicēts: 22.08.13 10:06
 citēt
Jē, blice Luč, milzīga soma un divas galvas!
Man arī tāds brīnums bija. Molņija bija baigais depecīts, žurnālā Sovetskoje Foto bija lādēkļa shēma, uztaisīju vienreiz pārlādēju, bet ar to tās baterijas motoresurss arī beidzās.
Publicēts: 22.08.13 11:21 labots
 citēt
Schneider:Jē, blice Luč, milzīga soma un divas galvas!
Man arī tāds brīnums bija. Molņija bija baigais depecīts, žurnālā Sovetskoje Foto bija lādēkļa shēma, uztaisīju vienreiz pārlādēju, bet ar to tās baterijas motoresurss arī beidzās.

Lielais Luč jau bija vairākas versijas- sākumā "Luč-70" ar 2 samērā nelieliem gaismekļiem, vēlāk- "Luč-M", "āmuru" veidā

Šaubos, vai ar jēdzienu "lielās baterijas" šoreiz tiešām domāta "Molņija". Visdrīzāk blicene būs kāda "Čaika" ar 2 plakanajām baterijām.

"Molņijas" toreiz tiešām nereti bij liels deficīts un arī gana dārga- 3 rubuļi- gandrīz polšs...:anger:
Man kantorī gan parasti bija dabonamas bez problēmām. Bet arī tur tehniskās nodaļas racionalizatori bija izgudrojuši un uzražojuši vairākas Molņijas, kuru korpusā orig. elementu vietā bija iemontēti ЦНК (CNK) aķīši un pārveidotājs uz 220V.
Publicēts: 22.08.13 11:37
 citēt
Man bija Luč-70.
Publicēts: 22.08.13 12:27
 citēt
bet vēl agrāk bija ar vienu , nelielu apaļas formas plakanu , ar nelielu kātiņu/rokturi .... , numuru tam lučam neatceros, koferītis tam komplektam bija ciets, galā metāla plāksne ar slēdzi utt :bad_smile:
Publicēts: 22.08.13 13:02 labots
 citēt
Vecīt, ar vienu gaismekli un rokturīti bija Čaika. Turpat iekšā tajā koferītī gāja 2 plakanās baterijas. Tāds verķis man arī bija 70-to sākumā.
Atradu, šitāda te:

Publicēts: 22.08.13 13:17 labots
 citēt
Schneider:Vecīt, ar vienu gaismekli un rokturīti bija Čaika. Turpat iekšā tajā koferītī gāja 2 plakanās baterijas. Tāds verķis man arī bija 70-to sākumā.
Atradu, šitāda te:

"Čaikai" bija vismaz 2 versijas- Tavā piemērā vecākā, manā piemērā -jaunākā versija.
Publicēts: 22.08.13 13:25
 citēt
Friidis: "Čaikai" bija vismaz 2 versijas...

Nu vairāk par divām gan nezinu. Man bija tieši šī, no krievu vēl FIL-41, FIL-46, FIL-105, Luč-70, Jebļektroņika FE-30, kaukāda mazjaudīga Danko ar 2xAA barošanu un Zeļenograd ar kubikiem.
Publicēts: 22.08.13 13:37
 citēt
A es 1970.gadā par 10 "ļeņiniem" nopirku Planetohodu!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas