forum.gif
Ainavistiem, studijām.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Ainavistiem, studijām.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.08.13 22:03
 citēt
Publicēts: 30.08.13 22:52
 citēt
HDR stila pamatlicējs!
Publicēts: 30.08.13 23:14 labots
 citēt
Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas :) Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .
Publicēts: 31.08.13 00:24
 citēt
Lunis:Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas :) Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .

Vienīgā man zināmā vieta, kur 60-tajos taisīja nopietnas reprodukcijas, bija Centrālā Cinkogrāfija. Jau pats gleznas pārfotogafēšanas proces bija izcils- aparāts kumodes izmēros, uz sliedēm. Gaismas jūtīgais elements - cinka plate (~ 65 x 50 cm) ar uzklātu fotoemulsiju. Kanafolija pulvera uzklāšana attīstīšanas procesā. Tad divi vīri (abi LMA absplventi ) ar štiheļiem , katru kvadrātcentrimetru. Kontrolnovilkumi, pa krāsām. krītpapīrs, tipogrāfijas krāsu specifiskā smarža....
Publicēts: 31.08.13 01:15 labots
 citēt
Voldemorts:
Lunis:Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas :) Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .

Vienīgā man zināmā vieta, kur 60-tajos taisīja nopietnas reprodukcijas, bija Centrālā Cinkogrāfija. Jau pats gleznas pārfotogafēšanas proces bija izcils- aparāts kumodes izmēros, uz sliedēm. Gaismas jūtīgais elements - cinka plate (~ 65 x 50 cm) ar uzklātu fotoemulsiju. Kanafolija pulvera uzklāšana attīstīšanas procesā. Tad divi vīri (abi LMA absplventi ) ar štiheļiem , katru kvadrātcentrimetru. Kontrolnovilkumi, pa krāsām. krītpapīrs, tipogrāfijas krāsu specifiskā smarža....

Līdzīga jau bij kā tu stāsti , esmu strādājis cinkogrāfijā VEFā gan dobspiedē Zaķumuižā , savulaik 15 gados skolas brīvlaikā. Tad man ar IEPATIKĀS šancēt savā labā :):) Paraugtipogrāfijas cehā kur vēl mētājās pa ceha stūriem neatkarīgās Latvijas 500Ls naudaszīmju akmens formas un večikodināja formas vara drukas formās :) Tā bija tipene modernākā Latvijā 1930 beigās piederēja Benjamiņiem un drukāja Atpūtu un vienā cehā "Vērtspapīru spiestuvē" arī naudu un vērtspapīrus:) Vesels ceha ar retušētājām bija :0 Mans fāters ar matu muteri tur bija iepazinušies strādājot 1950 beigās tad nu es kaut kā NEJAUŠI trāpīju tai pašā vietā :):) Fenderēju DEFICĪTU neiedomājamu lietu ZĪMOGA TINTI ulmaņlaikos ražotu īpatnēja toņa zīmogtinti. Vesels šķunis šiem bija ar "Sastāvu" ko pa brīdim fasēja pudelēs laika reizi gadā uz jāņiem nez kāpēc:):) Izejvielu tintei bij pieticis 50 gadiem un pietiktu vēl 50 :D ;D MATUS vecenes VEFā krāsoja ar viņu īpatnējā lillā tonī:):)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):