Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .
Lunis:Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .
Vienīgā man zināmā vieta, kur 60-tajos taisīja nopietnas reprodukcijas, bija Centrālā Cinkogrāfija. Jau pats gleznas pārfotogafēšanas proces bija izcils- aparāts kumodes izmēros, uz sliedēm. Gaismas jūtīgais elements - cinka plate (~ 65 x 50 cm) ar uzklātu fotoemulsiju. Kanafolija pulvera uzklāšana attīstīšanas procesā. Tad divi vīri (abi LMA absplventi ) ar štiheļiem , katru kvadrātcentrimetru. Kontrolnovilkumi, pa krāsām. krītpapīrs, tipogrāfijas krāsu specifiskā smarža....
Lunis:Bērnībā kad sacķoju no skolas gāju uz divām vietām uz Muzejiem pirmkārt retāk Kīno. Tad nu māxslas muzeja exspozīciju zināju no galvas Patīk man ainavu un aktu glezniecība taču ne atbaidošās reprodukcijās .
Vienīgā man zināmā vieta, kur 60-tajos taisīja nopietnas reprodukcijas, bija Centrālā Cinkogrāfija. Jau pats gleznas pārfotogafēšanas proces bija izcils- aparāts kumodes izmēros, uz sliedēm. Gaismas jūtīgais elements - cinka plate (~ 65 x 50 cm) ar uzklātu fotoemulsiju. Kanafolija pulvera uzklāšana attīstīšanas procesā. Tad divi vīri (abi LMA absplventi ) ar štiheļiem , katru kvadrātcentrimetru. Kontrolnovilkumi, pa krāsām. krītpapīrs, tipogrāfijas krāsu specifiskā smarža....
Līdzīga jau bij kā tu stāsti , esmu strādājis cinkogrāfijā VEFā gan dobspiedē Zaķumuižā , savulaik 15 gados skolas brīvlaikā. Tad man ar IEPATIKĀS šancēt savā labā Paraugtipogrāfijas cehā kur vēl mētājās pa ceha stūriem neatkarīgās Latvijas 500Ls naudaszīmju akmens formas un večikodināja formas vara drukas formās Tā bija tipene modernākā Latvijā 1930 beigās piederēja Benjamiņiem un drukāja Atpūtu un vienā cehā "Vērtspapīru spiestuvē" arī naudu un vērtspapīrus Vesels ceha ar retušētājām bija :0 Mans fāters ar matu muteri tur bija iepazinušies strādājot 1950 beigās tad nu es kaut kā NEJAUŠI trāpīju tai pašā vietā Fenderēju DEFICĪTU neiedomājamu lietu ZĪMOGA TINTI ulmaņlaikos ražotu īpatnēja toņa zīmogtinti. Vesels šķunis šiem bija ar "Sastāvu" ko pa brīdim fasēja pudelēs laika reizi gadā uz jāņiem nez kāpēc Izejvielu tintei bij pieticis 50 gadiem un pietiktu vēl 50 ;D MATUS vecenes VEFā krāsoja ar viņu īpatnējā lillā tonī