Ko nozīmē "kādu lieku"? Kamēr man nebija 70-200/2,8, rumpim ar blici un kādu lieku objektīvu pietika ar Tamrac System 6, bet, kad iegādāju šo duru, nācās pāriet uz Cullmann Trento Photo 6. Vienkāršākais - aizej uz veikalu ar savu arsenālu un piemēri.
UldisMuzikants:man viena ir, ko lietoju reti, der vienam lelam aparātam un vēl šim tam, bet es parasti eju ar diviem aparātiem, man soma par īsu. Kaut kāda Lovepro Elite AW ti, ar lietus pārsegu. tikpat kā nelietota, 30Ls.
Man sieva "uzdāvināja" Lowepro 350AW DLSR Video Pack, ebajā ja nemaldos ap 99 EUR. Esmu ļoti apmierināts, ielien D800 ar gripu un 80-200 virsū + 2 objektīvi + vieta sīkumiem, augšējā daļa sabēru rezerves aķus fočukam un zibenei, vadi + pietiek vietas jaciņai, ir kabata ūdens pudelei + atsevišķs nodalījums 15" laptopam, i statīvu piekārt var...
UldisMuzikants: Un vēl- esmu sapratis, ka labāk viens universāls zūms...
Man gan līdzi ir 16-50+70-200, bet pēc šāgada pilsētas svētkiem, kur redzēju, kā Murmanskas fotokluba vadītāja bildē ar "поганый суперзум", neko nemainīdama, arī sāku kasīt ķobi... Citādi spraukties cauri pūlim ar divām kamerām vai ar somu un nemitīgi mainīt tos stiklus nav tas parocīgākais.
UldisMuzikants: Un vēl- esmu sapratis, ka labāk viens universāls zūms...
Man gan līdzi ir 16-50+70-200, bet pēc šāgada pilsētas svētkiem, kur redzēju, kā Murmanskas fotokluba vadītāja bildē ar "поганый суперзум", neko nemainīdama, arī sāku kasīt ķobi... Citādi spraukties cauri pūlim ar divām kamerām vai ar somu un nemitīgi mainīt tos stiklus nav tas parocīgākais.
1965. gadā zūūms 17-200 liktos kocmoc! Impossibel. 00-gadu beigās jau ikdiena
tagad sāk palikt visai ciešami, da i programmas papildus sakalkulierē kropli, fāzes un aberācijas...
Omph:Ir kādi ieteikumi somas iegādē? Lai varētu ielikt fotoaparātu (d600) ar objektīvu un kādu lieku (1-2 objektīviem) objektīvu?
Ieteiktu mugursomu, ne plecos liekamo. Pirmkārt - būs rezerve polšam, ļaptopam, grāmatai, žurčikiem vai kam ekstravagantākam, ja būs vēlme nēsāt. Garos pārgājienos mugurene ārpus kokursa.
palaidniex: 1965. gadā zūūms 17-200 liktos kocmoc! Impossibel. 00-gadu beigās jau ikdiena
Garajā galā zūmus taisa mierīgi, ir pat 18-270 (15-kārtīgs), bet platajā vairāk par 2,5-3x nesanāk. Lai uztaisa kaut vai 17-80 uz FF vai kādu 12-55 kropam.
man ir soma, ļoti laba, apmierina pilnībā. Ieiet 2 kg tomātu, pludmales čības, 2 pudeles mangaļa, kukulis baltmaizes, pāris tušonkas un paliek vieta vēl 2 bodijiem ar objektīviem
palaidniex: 1965. gadā zūūms 17-200 liktos kocmoc! Impossibel. 00-gadu beigās jau ikdiena
Garajā galā zūmus taisa mierīgi, ir pat 18-270 (15-kārtīgs), bet platajā vairāk par 2,5-3x nesanāk. Lai uztaisa kaut vai 17-80 uz FF vai kādu 12-55 kropam.
-------------- ir tak canonam 15- 85 un neslikts..
Kā ir lietošanas ērtums, vai tomēr ērtāk plecu vai mugursoma?
Lietoju 200 AW. Ceļojumiem ļoti ērti- stāvoklī uz muguras netraucē, bet, pārmetot uz vēdera, viegli visu dabūt un gana droši no zagļiem lielpilsētas burzmā. Ietilpības pietiek- gan fototehnikai (canon 40D ar gripu un uzliktu vidēju objektīvu+ vēl 2-3 objektīvi/zipene), gan kādai pudelei/maizītei/širmim "sadzīves" nodalījumā. Bet ar citām somām gan tās nav korekti salīdzināt - katrai vajadzībai sava soma. Piemēram man, fotodarbiem, kad vajag operatīvi lietot vairākus stiklus (body) ir paliela plecu soma Tamrac Pro 8.
talavietis:man ir soma, ļoti laba, apmierina pilnībā. Ieiet 2 kg tomātu, pludmales čības, 2 pudeles mangaļa, kukulis baltmaizes, pāris tušonkas un paliek vieta vēl 2 bodijiem ar objektīviem