Sveiki! Gribētu dzirdēt kādus ieteikumus obejktīvam. Man ir Canon EOS 450D kamera un tikai viens objektīvs Canon 50 mm (f 1.8). Kitenieks 18-55mm ir saplīsis. Gribētu iegādāties jaunu obejktīvu, tādu, kuram mazāk mm ,lai varētu arī bildēt platlenķī un kaut vai tuvāk telpā, nevis ,ka visu laiku ļoti jāatkāpjas. Varbūt varētu ieteikt kādus canon, sigma objektīvus, ar maziem mm, laikam 18 vai 19? Un tādus, kas nav ļoti dārgi. Varu atļauties līdz 200 Ls. Varat arī piedāvāt mazlietotus objektīvus.
Nem tadu pat kitu unbliez uz nebedu. Vai, ja gribas ko mazliet labaku un LS 200 ieklauties, lietoto Tamron 17-50mm f2.8 par kuru ir labas atsauksmes noo vairuma lietotajiem. Vel var Sigma 18-50mm f2.8
jā, cik nu var būt naudiņas studentam f4 tiešām negribu, gribētos f2.8. 50nieks jau ir, vajag ,ko mazāk. vispār ,kas skaitās labāks tamron vai sigma, vai to tā nevar salīdzināt? kas ir izturīgāks, labāks? varbūt kādam ir Tamron 17-50mm f2.8vai Sigma 18-50mm f2.8 ? Atsauksmes?
Nu nez- ar 200 latiņiem kabatā nav dižas izvēles. Manuprāt, "vidēji platajā" galā pārāk dārgs objektīvs amatierim nav īpaši aktuāls. Ja nav īpašas "prof." vajadzības, Ulda piedāvātais 17-85 IS gandrīz vai būtu optimālais variants. Jaunais 18-55 IS "kitinieks" par to naudu, ko viņš lietots maksā, arī būtu gana labs variants fotomīlim ar vecu 450D. Ietaupīto naudiņu es labāk būtu investējis kādā nopietnākā objektīvā (vismaz kā sākuma kapitālu).
man piedāvā lietotu canon 24-105mm pa 200ls, ne pārāk lietotu,bet tur ir vaina. Citējot:" Esmu aizsarglēcu, iegriezusi iekšā, sanāk, ka aizsarglēcai stikls nav, tikai riņķī rāmītis un ir iespiedies objektīvā." Pa ciik aptuveni varētu maksāt tāds remonts?
maskava5:man piedāvā lietotu canon 24-105mm pa 200ls, ne pārāk lietotu,bet tur ir vaina. Citējot:" Esmu aizsarglēcu, iegriezusi iekšā, sanāk, ka aizsarglēcai stikls nav, tikai riņķī rāmītis un ir iespiedies objektīvā." Pa ciik aptuveni varētu maksāt tāds remonts?
------------ nebūs domāts UV filtrs, kurš izspiests no ietvara?
maskava5:to tieši nezin, vai melnais ,vai parastais,vai uv.
--------------- tak vajag noskrūvēt riņki un izņemt stiklu. Ja nevar atgriezt, vajag ar dzelszāģi iezāgēt pretējās pusēs iezāgī un skrūvē vaļā kaut ar lāpstu..
24 mm uz kropa nebūs nekāds platais, tad labāk pavaktē esesiešos kādu Tamponu 17-50/2,8, jauns maksā ap 250, lietots, domājams, par 200 nebūs problēma. Ļoti labs stikls, esmu lietojis uz divām sistēmām.
maskava5:Sveiki! Gribētu dzirdēt kādus ieteikumus obejktīvam. Man ir Canon EOS 450D kamera un tikai viens objektīvs Canon 50 mm (f 1.8). Kitenieks 18-55mm ir saplīsis. Gribētu iegādāties jaunu obejktīvu, tādu, kuram mazāk mm ,lai varētu arī bildēt platlenķī un kaut vai tuvāk telpā, nevis ,ka visu laiku ļoti jāatkāpjas. Varbūt varētu ieteikt kādus canon, sigma objektīvus, ar maziem mm, laikam 18 vai 19? Un tādus, kas nav ļoti dārgi. Varu atļauties līdz 200 Ls. Varat arī piedāvāt mazlietotus objektīvus.
kaut kas no sigmas 20-28 mm fiksiem. Tie lietoti ir arī lētāki. Pie pirkšanas obligāti jātestē af darbība ar max atvērtu fragmu. Būs labāki kvalitātē par jebkuru zūmu
Esmu izlēmusi par labu Tamron. Tik nevaru izvēlēties starp Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 Di Di XR LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) vai Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) Kamera man ir canon eos 450d un ir vēl viens objektīvs canon 50mm/
maskava5:Esmu izlēmusi par labu Tamron. Tik nevaru izvēlēties starp Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 Di Di XR LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) vai Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) Kamera man ir canon eos 450d un ir vēl viens objektīvs canon 50mm/
28-75 taču ir 35mm (FF) kadram, bet 17-50 ir APS-C. PIrmais būs krietni būdīgāks klucis!
maskava5:Esmu izlēmusi par labu Tamron. Tik nevaru izvēlēties starp Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 Di Di XR LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) vai Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asp. (IF) C/AF (veikals.bfs.lv...) Kamera man ir canon eos 450d un ir vēl viens objektīvs canon 50mm/
...un kur tad pazuda uzstādijums,ka vajag ko platu,bet tagad skatās uz 28-75.Karoče meitēnam putra galvā un kabatu spiež 200Ls.Pafočē ar 50mm kādus pāris mēnešus un tad gan jau izdomāsi ko vajag.
...un kur tad pazuda uzstādijums,ka vajag ko platu,bet tagad skatās uz 28-75.Karoče meitēnam putra galvā un kabatu spiež 200Ls.Pafočē ar 50mm kādus pāris mēnešus un tad gan jau izdomāsi ko vajag.
Man bija Tamron 17-50 f/2.8 uz Sony crop aparāta - bija baigi ok, tikai nedaudz kaitināja skaļais un lēnais AF.