Kašķi ir interesanti vienmēr. Bet te ir stāsts par tiesību fotogrāfēt publiskā vietā ierobežošanas mēģinājumu. Un tas ir tas, par ko jebkuram no mums, kā fotoaparātu (nevis slotu) pārvaldniekiem vairāk vai mazāk vajadzētu sacepties. Šīs tiesības pārāk daudz un pārāk bieži tiek pārkāptas...
Eltons:... sīkais raud, bet mēs neko nedrīkstam fotografēt... es izstāstu, kas jāsaka, ja kāds skolotājs mēģinās kaut ko teikt... un, ko jūs domājat... sīkais nākamajā dienā atnes bildes... bez liela skandāla neiztika, bet! Precīzi tika ievērotas tolerances, un likumības pamatu instrukcijas un viss mierīgi nokārtojās! Tad jautājums, Agri, kas Tev, pieaugušajam, liedz pašam orientēties situācijā?
Pavēstīsi arī citiem, ''kas jāsaka, ja kāds skolotājs mēģinās kaut ko teikt''?
Nu vidjikā kruts scenārijs, bet nofilmēts ļoti pašvaki. Jāpamācās no vecmeistariem, kā slepus JĀBILDĒ (ar filmēšanu, ja kas iar vēl vienkāršāk, īpaši ar modernām tehnikām, kādas ir tagad, kaut vai tie paši mega kompaktie telefoni). Ehhh.
Izlasīju virsrakstu-nodomāju, ka chalis sūdzas par sievu...
visaa visumaa nesaprotu par ko ir jaauztraucas... Savulaik knapi aptureeju kolēği no vēlmes sasist viena knipsiera kameru jo shamais cītīgi knipsēja cietuma apkārtni...
Voot a man šonakt sapnī rādijās kāda maza piejūras valstiņa,kuras policijā ir mazas algas un policisti brīvajā laikā mēdz piestrādāt par apsargiem.Protams ka policistam ir jāprasa priekšniecības atļauja šai nodarbei,bet dažos retos gadijumos policisti šo atļauju neprasa un tad kļūst nervozi,kad kāds nodokumentē viņus šajā ne pārāk likumam atbilstošajā situācijā.Tā arī nepaspēju nosapņot tās valstiņas nosaukumu,pamodos un nodomāju,ka labi,ka pie mums tā nenotiek.
lukass:Malacis, ka apturēji. A ko kolēģis tāds nervozs?
Pasts, telegrāfs, daugavmala, šnabja bode un cietums ir stratēģiskie objekti, kuru apsargi baiļojas par savu neapdrošināto dzīvību un veselību, kas cietīs ieņemšanas gadījumā.
656, nu man izskatijas liidzigi, bet nesaprotu par ko shitas chalis suudzas? neviens sho neaiztika, bishkji iefilmeeja publiskaa videe ar maxlinieciskiem komentariem, faktiski interviju panjeema, a pacans zvana uz 911
Gaisma:Kašķi ir interesanti vienmēr. Bet te ir stāsts par tiesību fotogrāfēt publiskā vietā ierobežošanas mēģinājumu. Un tas ir tas, par ko jebkuram no mums, kā fotoaparātu (nevis slotu) pārvaldniekiem vairāk vai mazāk vajadzētu sacepties. Šīs tiesības pārāk daudz un pārāk bieži tiek pārkāptas...
Schneider:Es to visu filmu nenoskatījos, bet, ja tur noskan vārdi: "Labdien, apsardzes firmas "Krokodīlis-Plus" darbinieks Jānis Bērziņš. Saskaņā ar Rīgas domes 2013.g.10.septembra lēmumu, kura kopiju jums varu uzrādīt, šajā ielas posmā aiz norobežojošām lentām fotografēts aizliegts. Lūdzu iziet ārpus nožogojuma, citādi, pēc Likuma par apsardzes firmu darbību, būšu spiests izsaukt policiju.", tad ņemu atpakaļ visu, ko esmu uzrakstījis iepriekš.
Tu jau izklausies pēc Mirttantes - u meņa vse dokumenti v porjadke. Ušakova parakstīts papīrītis nevar atcelt civillikumu, satversmi, ANO konvencijas un NATO piekto paragrāfu. Attiecīgi, ja Tev pietiek ar to pašu apsargu teikto, bet izdrukātu sarga būdiņā uz Epsona, tak esi cilvēcīgāks - ja pasaka, tad tici. Kamdēļ trollēt cilvēkus un prasīt no viņiem to pašu vēlreiz papīra izskatā?
Gaisma:Kašķi ir interesanti vienmēr. Bet te ir stāsts par tiesību fotogrāfēt publiskā vietā ierobežošanas mēģinājumu. Un tas ir tas, par ko jebkuram no mums, kā fotoaparātu (nevis slotu) pārvaldniekiem vairāk vai mazāk vajadzētu sacepties. Šīs tiesības pārāk daudz un pārāk bieži tiek pārkāptas...
Vecos laiko man viens kolēģis tika izčakarēts tehniskajā apskatē par ugunsdzēšamo aparātu.Nākošā reizē šis paņēma no sienas lielo bugatieri un uzmeta Žigulim uz sēdekļa.Sak,redz kur ir aparāts.Protams,ka inspektori noskaitās un drāza šo vēl reizes trīs vai četras.Un viņš skraidīja ar sūdzībām,lādēja šo valsti un mums jau sen krita uz nerviem,jo citas tēmas viņam nebija-tikai sliktie inspektori un kāds viņš labiņš un visu darījis likumīgi. Morāle-ja es nākšu ar dunci ,tad grūti cerēt,ka man metīsies ap kaklu.Konkrētajā gadījumā cilvēktiesību un demokrātijas aizstāvis var priecāties,ka nedabūja starp acīm!Pelnīts bija.
lukass:Malacis, ka apturēji. A ko kolēģis tāds nervozs?
Tas bija laiks kad straadaaju pats vairaakos darbos un viens no tiem bija cietuma apsargs. Un tad kolegji nereti pashi straadaaja ntaas vietaas... pamataa kkur apsardzes firmaas kur uzdevums bija klopeet tos kuri neklausa vai vien. profilaksei.... Tad padomaa kaads tur veel likums ja tev naak miegs esi kašķīgs un vieniigais ko dziivee proti ir sist,bet kkads tirlinsh dara to ko nevajag un bonusaa oponee ar likumu... Apsardze nedomā viņi dara ko liek... Ja esi prātvēders nereti atlikušo dzīvi vari pārtikt no putriņām...
Amazon: ja tev naak miegs esi kašķīgs un vieniigais ko dziivee proti ir sist,bet kkads tirlinsh dara to ko nevajag
Plus nemaz tik ļauni jau nebija. Paši tur jokojās, filmēja tipa jūtūbei un tā. Bet tas, ka tas tirliņš lecīgs un nekaunīgs, nemaina faktu, ka tika mēģināts nepamtoti ierobežot viņa tiesības fotogrāfēt publiskā vietā.
Apsargu vienīgā kļūda, ka nenoņema kameru un mobīlo līdz datu iznīcināšanai Cik zinu, tad bija izziņots, ka pasākums sākās 10:00, un apsargi arī (pēc autora teksta) aizrādīja, ka līdz 10:oo nedrīkst. Un nevajag te kruķīt pravas. Uzstādīšanās laiks naf publisks pasākums, bet gan individuāls. Redzētu, kāds šamējam būtu ģimis, ja līstu dejotājas bildēt, kad viņas pārģērbjas izsaucot saukli- dejošana ir publisks pasākums . Ja es uzzinātu apsargu vārdus, un šiem būtu aknas, ar garantiju uzvarētu tiesas prāvu- šitam tirliņam neviens naf devis tiesības publicēt apsargu bildes kartibaijabut.blogspot.com... Vai sajēdz, ka kārtībai jābūt, un tieši tu esi nekārtību cēlonis te. Varu derēt, ka par uz policiju neaiziesi, jo tur var gadīties vēl dabūsi administratīvo sodu, par apsargu aizrādījumu neievērošanu Pat , ja taisnība būtu tavā pusē, tev bija jāpaklausa, un tev ir tiesības iesniegt sūdzību par apsargu rīcību. Tagad tu esi nemieru izraisītājs, labi, ka beidzās bez kautiņa ... bet varbūt, ka slikti ... būtu jautrāk mums
Haiduk, ir liela starpība starp ielu, kas ir publiska vieta un ģērbtuvi. Tas pats ar tiesu - jābūt pamatojumam lai tur vērstos - un šajā gadījumā tāda nav ne vienam, ne otram. Protams, ka apsargiem šajā gadījumā nebija taisnība. bet viņi pildīja savu darbu - visticamāk priekšnieks teica, lai neviens nevazājas tur līdz sākumam.
Un autoram citu reizi ieteiktu iepriekš sazinātires ar organizatoriem un pastāstīt savu vēlmi, noskaidrot prasības fotogrāfiem, ja ir vēlme fotografēt kaut ko ārpus apmeklētāju vietām un laika. Tas aiztaupītu laiku un enerģiju, kas jāpatērē šādās problēmās.
1. nekur nav noprotams, ka konkrētie tipi ir apsargi. Paši saka, ka sētnieki. Abu pušu intelektuālais līmenis izklausās līdzīgs - un nav iespējams no šīs vienpusējās informācijas spriest, vai autors tiešām nav nozadzis slotas. 2. Visticamākais scenārijs bija šāds - pilsonis rīta paģirās kāto pa promenādi. Kam negadās. Ierauga, ka priekšā stāv divi tipi, kuru pozas tieši liecina, ka tie tur stāv lai nelaistu. Tad arī autora galvā dzima brīnišķīgā doma - es te tagad pakačāšu savas tiesības. Viss beidzās neticami mierīgi, bet, principā, situācija pilnīgi prognozējama. 3. es neticu šitajam "es te ahūnais ielu fotogrāfs" un man par katru cenu vajag to zelta traktoru (gan jau ka īpašo un neatkārtojamo burvju traktoru, kurā sēž iekšā vismaz putins un ušakam dod lielu aploksni ar naudu) nofotografēt.
Nu kamōōōōn, gribas asas izjūtas? aizbrauc un Londonu uz Dauningstrītu un pamēģiniet nofočēt vīrus melnajos uzvalkos
Publiskā vietā katram bildētājam ir jārēķinās, ka dabūs pa purnu, ja ne to nobildēs Kad ir par pīpēšanu, kafeinīca ir publiska vieta, kad par bildēšanu- bez saskaņošanas nu nekādi :P
Haiduks:Publiskā vietā katram bildētājam ir jārēķinās, ka dabūs pa purnu, ja ne to nobildēs Kad ir par pīpēšanu, kafeinīca ir publiska vieta, kad par bildēšanu- bez saskaņošanas nu nekādi :P
Tad Tu dzīvo pasakā un jauc dažādas lietas. Publiskā vietā nekas nevienam nav jāprasa filmēšanai vai fotografēšanai, izņemot dažreiz jānosūta pieteikums datu valsts inspekcijai. Bez Tavas piekrišanas Tu tā vai tā tiec fotografēts un filmēts - pilsētā to dara dažādas video novērošanas sistēmas, videoreģistratori mašīnās u.c. Ārpus pilsētas uz lielajiem ceļiem ir daudz kameru, nacionālajos parkos, vienkārši mežā dažādas "trail" kameras utt
man uzjautrinatu pilsonja iideshana par savaam tiesiibam, ja aizpariit pa tv3 paradiitu sizhetu par to kaa Riigaaa zog slotas un ka ilustratiivu materialu paraditu aculiecinieka video
Es tik gribu zināt, vai visi šie "knipsētājiem pa purnu" varoņi Vecrīgā sit arī visus fotografējošos tūristus. Haiduk, cik daudziem japāņiem tu pats personīgi esi sadauzījis kameras?
Schneider:Es tik gribu zināt, vai visi šie "knipsētājiem pa purnu" varoņi Vecrīgā sit arī visus fotografējošos tūristus. Haiduk, cik daudziem japāņiem tu pats personīgi esi sadauzījis kameras?
tU ZINI, MAN VĒL NE REIZI NAF GADĪJIES, KA PARĀDU, VAI PASAKU, KA NEGRIBU BILDĒTIES, KA KĀDS TO TURPINĀTU, LĪDZ AR TO JAUTĀJUMS IR NOŅEMTS!!! bET ESMU REDZĒJIS, KĀ SADAUZA APARĀTU KLUSAJĀ vECRĪGĀ iR FOTOGRĀFI AR TAKTA IZJŪTU, UN IR LOPISKIE!!! oJ... sory par lielajiem
Nu vai tad nevar parunāt viens ar otru kā cilvēki un vienoties ko drīkst un ko nedrīkst?Vajag obligāti piesaukt katram savus likuma pantus un demonstratīvi braukt augumā!Pareizi Haiduks saka-man ir tikai tiesības un tev tikai pienākumi.Ar tādu attieksmi ir jāiet dzīvot uz Marsa nevis lielā pilsētā,kur apkārt ir citi cilvēki(un nevis menti,apsargi,kruķi un citi zemāki radījumi),
Haiduks:Publiskā vietā katram bildētājam ir jārēķinās, ka dabūs pa purnu, ja ne to nobildēs Kad ir par pīpēšanu, kafeinīca ir publiska vieta, kad par bildēšanu- bez saskaņošanas nu nekādi :P
Tad Tu dzīvo pasakā un jauc dažādas lietas. Publiskā vietā nekas nevienam nav jāprasa filmēšanai vai fotografēšanai, izņemot dažreiz jānosūta pieteikums datu valsts inspekcijai. Bez Tavas piekrišanas Tu tā vai tā tiec fotografēts un filmēts - pilsētā to dara dažādas video novērošanas sistēmas, videoreģistratori mašīnās u.c. Ārpus pilsētas uz lielajiem ceļiem ir daudz kameru, nacionālajos parkos, vienkārši mežā dažādas "trail" kameras utt
Bet te iet runa jaf par ļoti sliktu bilžu publikāciju pēc brīdinājuma, ka nedrīkst!!! Un vēl... ak34... raksti te ko gribi- tev tā nebūtu gadījies, un ja būtu, tu te līdzjūtības asaras nekaulētu
Bet pilnībā piekrītu Bildes 2. punktam, piebilstot... ieraudzīja apsargus , kas nakti nodežurējuši, sagurušus un nosalušus- radās hiperscenārijs šedervam.
mj_defender:Gribu pastāstīt par kādu atgadījumu šorīt (2013. gada 14. septembrī). No rīta ap plkst. 7:00 [...] izdomāju, ka jāuzņem arī kāda bilde...
Vai kaut kur var arī aplūkot šos vienreizējos, unikālos un, visticamāk, nedaeksponētos traktortehnikas šedevrus, kā dēļ te viss divu lapaspušu blā, blā, blā par tiesībām, pienākumiem u.t.t.
Labi ka no ņēmis. Psihiski nelīdzsvarota cilvēka skraidīšana pa krastmalu, beigā neviena nesaprast pieteicās pie valsts policista, kurš apmācītā laipnībā to atšuja. Labi, ka tā jo čalīts bija reāli neadekvāts un varēja nokļūt atļurbenē. Vai Rīgā visi tik savādi?