Var. Draugs atrada turētāju un 14 cm filtrus uz viņu. Mani meklējumi gan līdz šim beigušies neveksmīgi. Nezinu vai fakts, ka viņš dzīvo Ķīnā, viņam kaut kā līdzējis
Canon 14mm liek filturs aizmugurē, ir speciāls turētājs. Samyang tāda nav, bet domāju, ka praktiskais latvietis arī to varētu atrisināt.
Omph:Paldies! Varbūt ir kāds alternatīvs, to platleņķu tik daudz, ka ej un saproti, kurš labs/slikts. Filtru jau šim brīnumam uzmontēt nevarēs?
Nav - tikai nikkors un zeiss
Bet stikls labs - asums zvērīgs, vienīgais mīnus ir tas, ka attālumu skala ir pilnīgas muļķības - tā jāpārzīmē pašam. + netā ir diezgan sūdzību par čipa vai fragmas gļukiem - parasti pirmajās dienās pēc nopirkšanas - mans it kā neko tādu nenostrādāja
Omph:Paldies! Varbūt ir kāds alternatīvs, to platleņķu tik daudz, ka ej un saproti, kurš labs/slikts. Filtru jau šim brīnumam uzmontēt nevarēs?
Nav - tikai nikkors un zeiss
Bet stikls labs - asums zvērīgs, vienīgais mīnus ir tas, ka attālumu skala ir pilnīgas muļķības - tā jāpārzīmē pašam. + netā ir diezgan sūdzību par čipa vai fragmas gļukiem - parasti pirmajās dienās pēc nopirkšanas - mans it kā neko tādu nenostrādāja
Mandalay:nu vai tad 24 uz FF nav gana plats? 1.4 tomēr baigā priekšrocība. 14/2.8 ne zivs ne gaļa
Cilvēkam vajag uz FF. Ir jau ir 24 uz FF plats, bet nu ar 14mm nesalīdzināsi, atšķirība milzīga. Man gan pašam tik plati leņķi arī nepatīk, bet tas jau gan ir gaumes jautājums
Un tik plata leņķa objektīviem (14mm uz FF) vai vispār lielāka diafragma par 2.8 kādam objektīvam maz ir? Pats neesmu pētījis.
Mandalay:nu vai tad 24 uz FF nav gana plats? 1.4 tomēr baigā priekšrocība. 14/2.8 ne zivs ne gaļa
Cilvēkam vajag uz FF. Ir jau ir 24 uz FF plats, bet nu ar 14mm nesalīdzināsi, atšķirība milzīga. Man gan pašam tik plati leņķi arī nepatīk, bet tas jau gan ir gaumes jautājums
Un tik plata leņķa objektīviem (14mm uz FF) vai vispār lielāka diafragma par 2.8 kādam objektīvam maz ir? Pats neesmu pētījis.
ainavas, atšķirībā no kaķiem, ir stipri dažādas - var arī 500mm ievajadzēties. Gaismasspēju tur nevajag.... vai nav kkāds kits kā canon 24-135mm vai kādi tie cipari - tāds būtu ģeldīgāks.
Par cik ainavas ar baisu perspektīvi (pat ja bildētājam kkāda nojēga parādījusies un priekšplānā kkādu vecu siekstu iekadrējis) man uzdzen žāvas, tad 14mm lietoju haltūrām interjeros kur nevar atkāpties vai pontu bildēm kur nepieciešama pārspīlēta perspektīve/dinamika.
Ainavām jau ar ļoti specifisks tas stikls. Es ar viņu praktiski nebildēju. Nopirku Timelapšiem. Tā, kā 16:9 formātā bilde ir apt. 17Mpix, tad varu visai nikni kropot, ja vajag, jo gala rezultāts ir 2Mpix. Bieži vien izvēlos 14mm, lai vairāk salien kadrā un var vajadzības pēc nogriezt. Piemēram, pirms pēdējā lapša nedaudz pievīla SunSurveyor un nokļūdījos ar vietu, kur lec saule (sāku naktī, prograj, laikam nepatika metāla konstrukcija, pie kuras biju ). Bildēju ar 24 un saule uzleca ārpus kadra. Pirms tam, ļoti precīzi rādīja vienmēr, kur leks, tāpēc arī uzticējos un bildēju ar 24. Būtu maucis ar 14, būtu viss bumbās