forum.gif
SSD diski
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / SSD diski
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.09.13 13:25
 citēt
Pienācis brīdis, kad esošais sistēmas disks uzrakstījis atlūgumu un pārtrauks strādāt kuru katru mirkli. Tad nu vajadzētu kaut ko vietā, tehnoloģijas iet uz priekšu un, šķiet, ka uz parastā SATA HDD nav vērts likt sistēmu. Sāku skatīties SSD diskus, bet tur tā izvēle diezgan plaša un cenu diapazons arī ievērojams.
m79.lv...

Kādi ieteikumi, personīgā pieredze uc. spams?
Publicēts: 22.09.13 13:34
 citēt
skaties lai ir jaunaas paaudzes intel kontrolieris.
Publicēts: 22.09.13 14:38
 citēt
no 120 Gb un uz augšu ir labāka veiktspēja par mazākajiem.
Publicēts: 22.09.13 14:53
 citēt
Lietoju Kingston SSDNow V300 120GB
Ir tads raw editors Photo ninja ar parasto 1tb hd superigi bremzeja ieliku ssd ninja normali saaka cept .
Publicēts: 22.09.13 14:57
 citēt
Pašām man ir Crucial C300 256gb jau pāris gadus. Esmu apmierināts. Ieteiktu ņemt kādu no tabuliņu augšas (ātrāku), piem Samsung 840 www.tomshardware.com...
Publicēts: 22.09.13 16:04
 citēt
Lietoju OCZ Agility 3 250GB, viss super, nepiedirsta winda ielādējas 13-15 sekundēs (25-30 ar 2x1TB SATAs stripu).
Meklējot pievērs uzmanību nevis norādītajiem R/W ātrumiem, bet pameklē netā reālos testus. Es priekš sevis atradu, ka cena/performance/kvalitāte ir labāka OCZ (250GB+).

Lielāki ātrumi lielākiem diskiem ir dēļ tā, ka atmiņas moduļi strādā stripā. Piem. atmiņās modulis ir 64GB, 128GB diskā būs 2 stripi, 256GB jau būs 4 - līdz ar to teorētiskais R/W ātrums +50%, reāli, atkarībā no kontroliera, +20-30%
Publicēts: 22.09.13 17:14 labots
 citēt
+1 par OCZ
Pašam ar ir OC Agility 3, ja pirktu tagad, tad skatītos OCZ Vector, Samsung 840 Pro vai Corsair GS virzienā.
Pa lielam SATA 3 sevi ir izsmēlis (max write/read) un tuvā nākotnē attīstīsies PCI-E SSD vai arī tiks izdomāts SATA 4 (šaubos)

p.s. protams jāskatās arī vai tev platei ir SATA 3, vai tikai SATA 2.
Publicēts: 22.09.13 21:47
 citēt
Man OCZ Vertex3 nostrādāja tikai 2 dienas, nepaspēju pat iMacā iebāst, labi vien bija ka nepaspēju, savādāk būtu bijis atkal jājauc vaļā!
Sandforce kontrolieris aizgāja , izrādās ka tiem tā patīkot darīt :anger:
Publicēts: 22.09.13 22:16
 citēt
Hawkcore:Man OCZ Vertex3 nostrādāja tikai 2 dienas, nepaspēju pat iMacā iebāst, labi vien bija ka nepaspēju, savādāk būtu bijis atkal jājauc vaļā!

Un sākas "urbānās pasakas"...:face-smile:
Publicēts: 22.09.13 22:31
 citēt
Elmarss:
Hawkcore:Man OCZ Vertex3 nostrādāja tikai 2 dienas, nepaspēju pat iMacā iebāst, labi vien bija ka nepaspēju, savādāk būtu bijis atkal jājauc vaļā!

Un sākas "urbānās pasakas"...:face-smile:

Kas tur tāds neticams? :face-devil-grin:
Publicēts: 22.09.13 23:10
 citēt
Tāpēc jau parasti ir 2 gadu garantija.
Jūs tos 250gb tikai sistēmai izmantojiet vai arī kādiem /temp utt?
Publicēts: 23.09.13 00:39
 citēt
tikai ne OCZ, vinjiem lielaakais return rate.
Publicēts: 23.09.13 00:45 labots
 citēt
uljens:+1 par OCZ
Pašam ar ir OC Agility 3, ja pirktu tagad, tad skatītos OCZ Vector, Samsung 840 Pro vai Corsair GS virzienā.
Pa lielam SATA 3 sevi ir izsmēlis (max write/read) un tuvā nākotnē attīstīsies PCI-E SSD vai arī tiks izdomāts SATA 4 (šaubos)

laikam 3. paaudzes ocz bija tie briesmiiigaakie :) reaali 25% tur ir braakjis, 4. seerija veel kautcik straadaa kaa vajadzeetu (ap 10% return rate). bet nu saliidzinot kautvai ar to pashu crucial (tikai 0.4% laikam) tos ocz nevienam nekaadaa gadiijumaa neieteikshu (arii pasham ocz 2. paaudzes ssd nokaaraas 2 meeneshu laikaa).

p.s. starp sata 2 un 3 atshkjiriiba nav praktiski nekaada
Publicēts: 23.09.13 02:45
 citēt
backspin:Tāpēc jau parasti ir 2 gadu garantija.
SSD nav ieteicams lietot tempiem nosacīti ierobežotajam WRITE skaitam. Vienu brīdi, kad vajadzēja max performanci no datora, bija jāveic liela apjoma digitālie darbi, es taisīju 4GB ramdisku (SuperSpeed softs) uz kura liku gan sistēmas, gan softa tempus..

P.S. Es OCZ lietoju tuvu gadam, nekādu problēmu.
Publicēts: 23.09.13 02:59
 citēt
Gabiz:
backspin:Tāpēc jau parasti ir 2 gadu garantija.
SSD nav ieteicams lietot tempiem nosacīti ierobežotajam WRITE skaitam. Vienu brīdi, kad vajadzēja max performanci no datora, bija jāveic liela apjoma digitālie darbi, es taisīju 4GB ramdisku (SuperSpeed softs) uz kura liku gan sistēmas, gan softa tempus..

Ja izmantoji RAM disku, tad jau tagad Tev tas disks nolietosies nevis pēc 90 gadiem, bet pēc 143 gadiem!!! T, i ja normāls disks, ko parasts pacients gadā nepieraksta pilnu. Ok, drošības pēc pieņēmu, ka dienā vienreiz tiek pilns pierakstīts, tad jā, ātri izdils un sāks sist cauri pēc nieka 90 gadiem.
Publicēts: 23.09.13 12:52
 citēt
Vaards:
Gabiz:SD nav ieteicams lietot tempiem nosacīti ierobežotajam WRITE skaitam. Vienu brīdi, kad vajadzēja max performanci no datora, bija jāveic liela apjoma digitālie darbi, es taisīju 4GB ramdisku (SuperSpeed softs) uz kura liku gan sistēmas, gan softa tempus..

Ja izmantoji RAM disku, tad jau tagad Tev tas disks nolietosies nevis pēc 90 gadiem, bet pēc 143 gadiem!!! T, i ja normāls disks, ko parasts pacients gadā nepieraksta pilnu. Ok, drošības pēc pieņēmu, ka dienā vienreiz tiek pilns pierakstīts, tad jā, ātri izdils un sāks sist cauri pēc nieka 90 gadiem.
RAM disku lietoju vairāk ātrumam... IOPS cikli SSD ir visai ierobežots skaitlis. Protams, parastam lietotājam dators drīzāk morāli novecos, nekā izbeigsies SSD dzīvīte, bet advansētiem lietotājiem var gadīties visādi.

"...I still hear stories of users thinking it's perfectly normal and economic to replace burned out Intel SSDs every 6 to 12 months..." ( www.storagesearch.com... )
Publicēts: 23.09.13 14:01
 citēt
Vai šo topiku nevarētu palūgt pārtulkot latviešu zemnieku valodā?:face-grin:Te jau vairs nav runas,ka es būtu atpalicis,te ir totāls tukšums-kā neandertālietim ar kredītkarti!:face-crying:
Publicēts: 23.09.13 14:23
 citēt
martins_goncars:
uljens:+1 par OCZ

laikam 3. paaudzes ocz bija tie briesmiiigaakie :) reaali 25% tur ir braakjis, 4. seerija veel kautcik straadaa kaa vajadzeetu (ap 10% return rate). bet nu saliidzinot kautvai ar to pashu crucial (tikai 0.4% laikam) tos ocz nevienam nekaadaa gadiijumaa neieteikshu (arii pasham ocz 2. paaudzes ssd nokaaraas 2 meeneshu laikaa).

jā ir dzirdētas sūdzības, bet pats lietoju jau ilgāk kā gadu un nekādas problēmas.
ja starp SATA 2 un SATA 3 nav nekādas starpības, tād kā ar joslas platumu un lasīšanas/rakstīšanas ātrumiem?
Publicēts: 23.09.13 14:29
 citēt
uljens:
martins_goncars:

ja starp SATA 2 un SATA 3 nav nekādas starpības, tād kā ar joslas platumu un lasīšanas/rakstīšanas ātrumiem?

Tas ir tā pat kā starp USB 2.0 un USB 3.0 nav starpības :face-grin:
Pasūtīju šo: m79.lv...
Tad jau manīs kāds būs.
Publicēts: 23.09.13 14:30
 citēt
viecha:Vai šo topiku nevarētu palūgt pārtulkot latviešu zemnieku valodā?:face-grin:Te jau vairs nav runas,ka es būtu atpalicis,te ir totāls tukšums-kā neandertālietim ar kredītkarti!:face-crying:

Nav jau tik traki, mūžu dzīvo, mūžu mācies :D
Publicēts: 26.09.13 20:26
 citēt
Kāds ir SSD izvēlēs pamatojums? Ātrums? Vēl kas? 120 GB būs pietiekami?
Mans cietnis arī iet uz beigām...
Publicēts: 26.09.13 21:01
 citēt
Cenas, snieguma un ietilpības attiecieba šķiet ļoti laba. Tā kā man uz tā diska būs tikai sistēma + ar fotoapstrādi saistītā programmatūra + citi nieki, tad ar 120GB vajadzētu būt vairāk nekā pietiekoši.
Publicēts: 26.09.13 21:35 labots
 citēt
Man lielajā kastē ir šāds:

SSD SATA 2.5" 120GB VERTEX3/VTX3-25SAT3-120G OCZ

Jau gadu iet bez problēmām.

Tagad tik viens kreņķis- kad dežūrā jālieto netbuks ar parasto HDD, visu laiku šķiet, ka šams salūzis- nenormāli ilgi ielādējas Win un dikti lēni strādā... :face-wink:
Publicēts: 26.09.13 22:09
 citēt
Rītā (protams, ja atnāks) ielikšu SSD vietā PCI E cietni, pamēģinās, kā ir. Bet nu tiem, kas vēl domā kāpēc vajag HDD vietā SSD, vajag mazāk domāt. Performance ir ļoti pat reāls. Pērk un bauda.
Publicēts: 26.09.13 22:33
 citēt

taapeec, ka atshkjiriibu nav. droshi patestee savu hdd vai ssd (pa priekshu pie sata 2 un tad pie sata 3).
nu kautvaj ar shito softwaari www.hdtune.com
Publicēts: 26.09.13 22:40
 citēt
martins_goncars:

taapeec, ka atshkjiriibu nav. droshi patestee savu hdd vai ssd (pa priekshu pie sata 2 un tad pie sata 3).
nu kautvaj ar shito softwaari [url=http://www.hdtune.com/
Ar]http://www.hdtune.com/Ar[/url] HDD atšķirību neredzēsi, jo HDD principā nevar tik ātri strādār. Ar SSD ir nedaudz citādāk...
Publicēts: 27.09.13 02:39
 citēt
Tad būtībā sanāk, ka SSD ir visai programmatūrai, bet HDD stāv blakus (t.i., tur pat kompī iekšā) datiem? Kad vajag bildes apstrādāt, tad no HDD pārraksta uz SSD, bet, kad viss gatavs - atpakaļ? :)
Publicēts: 27.09.13 09:01 labots
 citēt
martins_goncars:

hdd nav jēgas testēt, jo tikai ļoti retajiem diskiem ātrums iet pāri 150MB/s, tā kā tos visus mierīgi var slēgt pie SATA I.
par SSD nepiekrītu, mājās sataisīšu screenus
Publicēts: 27.09.13 16:24
 citēt
Ritz:Tad būtībā sanāk, ka SSD ir visai programmatūrai, bet HDD stāv blakus (t.i., tur pat kompī iekšā) datiem? Kad vajag bildes apstrādāt, tad no HDD pārraksta uz SSD, bet, kad viss gatavs - atpakaļ? :)

Nē, neko nekopē, dati stāv uz HDD visu laiku, tik sistēma uz SSD.
Publicēts: 27.09.13 17:18
 citēt
Nu Te darbojas pudeles kala princips, sistēma darbosies tā kā tās lēnaakais elements.
Daudzmaz sabalanēts sets piemēram
INTEL DH77KC ATX LGA1155 Bulk BLKDH77KC (mātenekas nodrošina sata 3 un 1600 ram utt, + jaunaas paaudze prochu iespējas)
INTEL Core I5-3570 3,4GHz LGA1155 (tiesa nevar overklokot bet nu tas ir gaumes jautaajums)
Kingston SSD 120GB 2.5" Read 450MB/s, Write 450MB/s V+300 7mm - (prieksh oper sistēmas, ja nu var atljauties tad protams 256GB tas buus aatraaks)
2 TB sata III hdd vulgaris operativiem darbiem
4x4GB DDR3 Ballistix UDIMM 240pin, DDR3L-1600, PC3-12800, Unbuffered, NON-ECC, CL8, svarigi ka un buffered un CL cipars jo zemaak jo labaak)

Nu taa apmeeram ekonomiskais variants, kuraa visas lietas apmeram no vienas paaudzes saprot un izmanto viena otru pēc maksimuma. savādāk paskatoties uz veikalu piedaavājumiem ielikta viena laba lieta (kura tiek reklameeta) suudainaa verkjii kurš nespēj izmantot pat ne pusi no potenciaala...
Publicēts: 28.09.13 14:47
 citēt
Bormans:
4x4GB DDR3 Ballistix UDIMM 240pin, DDR3L-1600, PC3-12800, Unbuffered, NON-ECC, CL8, svarigi ka un buffered un CL cipars jo zemaak jo labaak)

ne vienmeer. taimingi iet roku rokaa ar frekfenci, ja procesoru klokot var praktiski jebkursh cilveeks, kursh palasiijis paaris forumus, tad ar ramiem taa chakareeshanaas ir krietni vien sarezjgjiitaaka. proti jaatrod zelta vidusceljsh (piemeeram cl 9-9-9-24 pie 1600mhz utt).

praksee tas izskataas shaadi: chakareejamies biosaa, pie iespeejami zemaakaa cl liekam augstaakos mhz, tad to sisteemu testeejam (lai nav gljuku, zilo ekraanu utt) un benchmarkojam, shitaa restarteejot kompiiti daram daudzas jo daudzas reizes, liidz tie rama benchmarki izskataas vissmukaak. tas ir ljoti laikietilpiigs process un cl7-1333 tikai uz papiira izskataas labaak par cl-9-1333.
Publicēts: 03.10.13 22:17
 citēt
Iestukeju kompii samsungu 840 pro 128Gb.
Ritigi forshi, ne tikai tas, ka kompis atrs, bet ari kluss, klusaks neka portativais, tagad tik viens ventilators visaa kompii, kursh rotee 1000 apgriezienos.

shops startejas ~2 sekundees un aiztures lightroomam nav faktiski vispar. Un nekas neburksc un nekraac. Cik ilgi dziivos...nav ne jausmas. Musdienaas visam kinieshu piegarsha. Razotajs vinjam dod 5 gadu garantiju, latviesi 2 gadus. Ja nosprags 3-5. gada, tad mozh var meginat sakontaktet samsungu pa tieso.

Skatijos gan, ka ir tagad arii hibriida diski, t.i. HDD + SSD kombo. Itka 2x atraki par parastajiem HDD.

Jebkura gadijuma visi, kas iemetushi SSD ir loti parliecinati, ka uz HDD atpakal vairs neies. Un es tapat.
Publicēts: 04.10.13 08:23
 citēt
Ritz:Kāds ir SSD izvēlēs pamatojums? Ātrums? Vēl kas? 120 GB būs pietiekami?
Mans cietnis arī iet uz beigām...

Izvēlējos SSD programmām, taču meistars kurš lika kompi pierunāja ņemt 60 GB, sakot programmām pietiekot. Tagad nožēloju. Sākumā jā, taču vēlāk kļūst nedaudz par maz.
Publicēts: 04.10.13 08:27 labots
 citēt
vakar aptaustīju ssd intel ražojumu. Pagāšgad pirks. Maksāja aptuveni par 250ls. 250gb ietilpība. Šogad nobira. Kas tur var nobirt? Dārgs nenozīmē uzticams.
Publicēts: 04.10.13 10:01
 citēt
VValdis:vakar aptaustīju ssd intel ražojumu. Pagāšgad pirks. Maksāja aptuveni par 250ls. 250gb ietilpība. Šogad nobira. Kas tur var nobirt? Dārgs nenozīmē uzticams.

Šitā jūs man nobeidzat vēlmi apgreidoties uz ssd :(
biju jau stingri nolēmis, bet tik daudz sūdīgu stāstu.....nu ok, datus jau uz viņa neglabātu, bet ķēpa šā kā tā, ja pc nobirst. Un ja vēl tas notiek brīdī, kad ātri jāuztaisa pāris tūkstoši bilžu....
Publicēts: 04.10.13 14:08 labots
 citēt
NilsS:
VValdis:vakar aptaustīju ssd intel ražojumu. Pagāšgad pirks. Maksāja aptuveni par 250ls. 250gb ietilpība. Šogad nobira. Kas tur var nobirt? Dārgs nenozīmē uzticams.

biju jau stingri nolēmis, bet tik daudz sūdīgu stāstu.....nu ok, datus jau uz viņa neglabātu, bet ķēpa šā kā tā, ja pc nobirst. Un ja vēl tas notiek brīdī, kad ātri jāuztaisa pāris tūkstoši bilžu....

nu īsti pirāti jau nemazgājas...

vārdu sakot - normāls process ir taisīt BackUpus uz kāda ārējā neSSD glabātāja.
uztaisi backupu tur, tad, to ar ko strādāsi pārvelc uz SSD - izdari, kas darāms - nosaglabā izmaiņas uz BackUpa

Jā lēni, jā lieki manevri, jā sarežģīti, bet ir zināma drošība par datiem...

Gribi ātri? Liec sistēmu uz ssd un darba failiem ņem reālu čupu ar HDD slēdz tos visus RAIDĀ, kas vienlaicīgi nodrošina gan ātrumu, gan spoguļojumu un tad ar tādu HDD masīvu vari strādāt...

Ja nobirs SSD - būši pakāsis tikai laiku un sistēmdisku - visi darbi drošībā, a lai šāds RAIDs nomirtu - ir nopietni jāpacenšās...

Jāiet vēl mazliet sēnes jāuzpīpē... :grimace:
Publicēts: 04.10.13 14:26 labots
 citēt
RAIDa drošība gan slēpjas pieņēmumā, ka RAIDs nav softisks. Tb, ka nobirstto sistēmas diskam raid kontra joprojā zina, kur ir kuri dati.
Publicēts: 04.10.13 14:58 labots
 citēt
versatile:RAIDa drošība gan slēpjas pieņēmumā, ka RAIDs nav softisks. Tb, ka nobirstto sistēmas diskam raid kontra joprojā zina, kur ir kuri dati.

Kā to visu taisa praksē un vai tiešām ir jēga likt x hdd ?
Publicēts: 04.10.13 14:58
 citēt
Izskatās, lai strādātu ar datoru augstskolas diploms datorzinātnēs jāiegūst.
Publicēts: 04.10.13 15:03 labots
 citēt
palaidniex:
NilsS:

nu īsti pirāti jau nemazgājas...

vārdu sakot - normāls process ir taisīt BackUpus uz kāda ārējā neSSD glabātāja.
uztaisi backupu tur, tad, to ar ko strādāsi pārvelc uz SSD - izdari, kas darāms - nosaglabā izmaiņas uz BackUpa

Jā lēni, jā lieki manevri, jā sarežģīti, bet ir zināma drošība par datiem...

Gribi ātri? Liec sistēmu uz ssd un darba failiem ņem reālu čupu ar HDD slēdz tos visus RAIDĀ, kas vienlaicīgi nodrošina gan ātrumu, gan spoguļojumu un tad ar tādu HDD masīvu vari strādāt...

Ja nobirs SSD - būši pakāsis tikai laiku un sistēmdisku - visi darbi drošībā, a lai šāds RAIDs nomirtu - ir nopietni jāpacenšās...

Jāiet vēl mazliet sēnes jāuzpīpē... :grimace:

tipa ja nobirst tas ssd, tad nobirst tikai tā brīža aktuālie faili laitrūmā, kuri glabājas citur, ja pareizi sapratu ?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):