forum.gif
Kam Ir...?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kam Ir...?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.09.13 22:30
 citēt
uljens:
Pluttoo:Jautājums tiem, kam ir vai bija fiksētie priekš Canon(crop)
Kādu budžetnieku(līdz 250Ls) varat ieteikt?
50mm 1.8 50mm 1.4 USM 40mm 2.8 35mm f2 85mm 1.8 (CANON)

Paldies jau iepriekš :face-smile:

tu esi pateicis kāds ir budžets, kas varētu interesēt, bet neesi pateicis vēl trešo lielumu, t.i. kam tiks pielietots - dabasskatiem, portretiem, balītēm, kam citam.

zinot pielietojumu, jau atsijāsies kāds un būs vairāk skaidrības.
ir bijis pašam 50mm 1.4, 40mm 2.8, 85mm 1.8 gan uz FF

Primārais ir portreti. Pac nedaudz sliecos uz 50mm 1.4 par cik crop. Ko vari teikt par pankūku?
Pienākuši laiki, kad jau ir jāpateicās par cilvēcīgu komentāru :)
Paldies :face-wink:
Publicēts: 23.09.13 22:30
 citēt
Pluttoo:
emzi:
Ir vairak ka skaidrs ka sajegas nav, ja metajies diapazona no 35-85mm. VAri nestastit ar ko un cik esi focejis. Kurs gan labak varetu zinat kados mm tu bilde, ja ne tu pats? Un nevajag uzbrukt katram, kas pasaka kaut ko kas tev na pa spalvai. Saprastu vel jautatu k0 nemt 50mm f1.8, 1.4 vai 1.2. A te jautajums tupaks par tupu-nemt man 35mm vai 85mm!!! Pasam neliekas jocigi? No kurienes kadam zinat cik mm objektivs tev butu piemerotaks!!!

Es ne vienam neprasu kādos mm man fočēt, bet gan jautāju par konkrētiem objektīviem, Ja Tev ir kāds no augstāk minētajiem stikliem, tad labprāt uzklausītu atsauksmes! Tād ir tas jautājums, un nevis kādos mm man fočēt! Man vienkārši intresē atsauksmes par dotajiem objektīviem! Tādēļ es prasu atsauksmes cilvekiem, lai pēc tam pats izlemtu kuru iegādāties!

TAd ta ari uzraksti, ka velies dzirdet atsauksmes par siem objektiviem, nevis ''kadu varat ieteikt".
Man ir bijis 50mm f1.4 un tagad ir 50mm f1.8. 1.4 patika labak,bet vai tas ir tas naudas verts nezinu. Neviens jau nezin ko tu ar to objektivu taisies bildet, lai kaut ko konkretu ieteiktu!
Publicēts: 23.09.13 22:32
 citēt
Pluttoo:
uljens:
tu esi pateicis kāds ir budžets, kas varētu interesēt, bet neesi pateicis vēl trešo lielumu, t.i. kam tiks pielietots - dabasskatiem, portretiem, balītēm, kam citam.

Primārais ir portreti. Pac nedaudz sliecos uz 50mm 1.4 par cik crop. Ko vari teikt par pankūku?
Un kas vainas bildēt portretus ar sigmas 18-300? Kas tur traucē?
Publicēts: 23.09.13 22:33
 citēt
Lietoju 50mm pirms uz DX, tagad uz FF. Ir tā, ka visbiežāk ir vai nu nedaudz par šauru pilsētas/dabas skatiem, vai nedaudz par platu portretiem. Mans biežāk lietotais diapazons ir ~135-200 (80-200 F2.8), retāk (ceļojumos) lietoju 50mm F1.8, bet prasās kas platāks.. Ir arī 105 F2 DC, to gan pārsvarā lietoju priekšmetiem un pa retam kādu portretu.
50mm man lika saprast, ka man vajag kaut ko ap 25-35 un 80+, līdz ar to no tevis minētajiem sev es viennozīmīgi ņemtu 85mm.
Publicēts: 23.09.13 22:34 labots
 citēt
Pluttoo:
uljens:

50mm tuvplāniem nederēs, jo 50mm vēl izmaina perspektīvu, parādās pārāk-lielais deguns utt., kaut arī uz cropa. optiskās īpašības saglabājas, tev tpt būs 50mm objektīvs, tikai crop sensors "izgrieš" bildes v"vidiņu"
/neprotu zinātniski noformulēt domu :D /
Publicēts: 23.09.13 22:37
 citēt
Kārtīgu platle'ņķi portretiem:face-grin: Gan pašam jautri, gan modelim. Ir vairākas reizes pierādījies:face-wink: Saku no pieredzes:face-wink:
Publicēts: 23.09.13 22:38
 citēt
Gabiz:Lietoju 50mm pirms uz DX, tagad uz FF. Ir tā, ka visbiežāk ir vai nu nedaudz par šauru pilsētas/dabas skatiem, vai nedaudz par platu portretiem. Mans biežāk lietotais diapazons ir ~135-200 (80-200 F2.8), retāk (ceļojumos) lietoju 50mm F1.8, bet prasās kas platāks.. Ir arī 105 F2 DC, to gan pārsvarā lietoju priekšmetiem un pa retam kādu portretu.
50mm man lika saprast, ka man vajag kaut ko ap 25-35 un 80+, līdz ar to no tevis minētajiem sev es viennozīmīgi ņemtu 85mm.

Paldies
Publicēts: 23.09.13 22:40
 citēt
Pluttoo:
Gabiz:Lietoju 50mm pirms uz DX, tagad uz FF. Ir tā, ka visbiežāk ir vai nu nedaudz par šauru pilsētas/dabas skatiem, vai nedaudz par platu portretiem. Mans biežāk lietotais diapazons ir ~135-200 (80-200 F2.8), retāk (ceļojumos) lietoju 50mm F1.8, bet prasās kas platāks.. Ir arī 105 F2 DC, to gan pārsvarā lietoju priekšmetiem un pa retam kādu portretu.

Paldies

Nu re, kā jau teicu - ņem 18-300 Sigmu, būsi noklājis visu uzskaitīto diapazonu! Nebūs jāķēpājas ar stiklu nomaiņu...
Publicēts: 23.09.13 22:41 labots
 citēt
eltoro:Kārtīgu platle'ņķi portretiem:face-grin: Gan pašam jautri, gan modelim. Ir vairākas reizes pierādījies:face-wink: Saku no pieredzes:face-wink:

Biju mēģinājis Tamron 10-24mm
Portreti, tuvplāni tiešām bija uzjautrinoši :D :face-grin::grimace:
Publicēts: 23.09.13 22:45
 citēt
Pluttoo:

Par pankūku tiešām neko sliktu nevar teikt, mazs, viegls, ass jau pie 2.8, bet manuprāt priekš portretiem nebūs īstais. tad jau labāk 50mm 1.4 vai 85mm 1.8, 85mm varētu būt par šauru mazākās telpās, bet foniņu pludinās ievērojami labāk.
Publicēts: 23.09.13 22:51
 citēt
Vo, vo, 60-nieks labs, varu savu notirgot.
Publicēts: 23.09.13 22:52
 citēt
UldisMuzikants:Rāmāk, es jau savu macro 60 netaisos pārdot. Šis objektīvs man patīk, faktiski tā dēļ es esmu joprojām saglabājis crop 1.6 kameru. Kaut gan man ir macro 100 L, priekš FF, šis man liekas teicams portretiem, lielākam asuma dziļumam, brīnišķīgs dizains, jo proekšlēca nebīdās ārā no korpusa. Nav tik US, kas nav svarīgi. Es tik varu šo objektīvu no savas pieredzes ieteikt. Attiecīgi otrs būtu jaunais Sigma 30mm F/1.4 Art sērijas, bet man nav pašam savas pieredzes, tik pēc aprakstiem skatos.

Paldies par info :)
Varbūt ir kāds kam ir šī sigma un var kko pastāstīt par to?
Publicēts: 23.09.13 22:58
 citēt
^ tepat blakus topikā trigo: www.fotoblog.lv...
Publicēts: 23.09.13 23:02
 citēt
Eltons:Vo, vo, 60-nieks labs, varu savu notirgot.

Paldies :) Bet esmu radis pirkt jaunas lietas :)

P.S. - Apbrīnoju tavus darbus. Super :exciting:
Publicēts: 23.09.13 23:07 labots
 citēt
uljens:^ tepat blakus topikā trigo: [url=http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/19592/pardod-sigma-30mm-f14-canon/#Item_13

Jau]http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/19592/pardod-sigma-30mm-f14-canon/#Item_13

Jau[/url] biju iemetis aci, bet īsti neviens nav uzrakstijis atsauksmes.
(ne pārāk patīk lietotas preces)
Publicēts: 23.09.13 23:07 labots
 citēt
Un ja nu šito? www.photozone.de... Tamrons to pozicionē kā "divi vienā" - portreti un makro. Kādreiz, kad bija vēl spogulene, ilgi uz viņu skatījos... Vērtējums iekš Photozone arī ļoti labs
Publicēts: 24.09.13 08:02 labots
 citēt

Par to jau šeit ir runa,ka dažādus mm katrs lieto savādāk un šāds jautājums no topika autora puses ir muļķīgs.Es nesen pabraukāju pa Itāliju un lietoju 95% -50mm un 4%-80-200mm un 1%-14mm. :face-wink: ...un kuram būtu "pareizāk"?
Publicēts: 24.09.13 09:27 labots
 citēt
No texta sapratu, ka objektīva vērtība slēpjas lietošanas biežumā. Vot tad sadalam:

1plaleņķis 8-12mm nosedz 180 grādus
2pmatnieks 50mm nosedz 45 grādus
3teleobjektīvs nosedz 500mm no sedz 8 grādus
no tā izriet ka lai nosegtu visu bildējamo sižetu teleobjektīvu izmantosi biežāk, pamatnieku mazāk, bet platleņķi vienu reizi.
Urrā! mums ir uzvarētājs!
Vai nav stulbi? Katram sižetam, izteiksmei lietojami savi milimetri? Varbūt sākam ar to ka pavērojam, kā mainas noskaņojums (garastāvoklis) aplūkojot (labāk melbaltu) vienu un to pašu sižatu bildētu ar dažadiem mm ( ne cropotu, bet reāli mainot objektīvus).
Publicēts: 24.09.13 09:36 labots
 citēt
VValdis:No texta sapratu, ka objektīva vērtība slēpjas lietošanas biežumā. Vot tad sadalam:

no tā izriet ka lai nosegtu visu bildējamo sižetu teleobjektīvu izmantosi biežāk, pamatnieku mazāk, bet platleņķi vienu reizi.
Vai nav stulbi? Katram sižetam, izteiksmei lietojami savi milimetri? Varbūt sākam ar to ka pavērojam, kā mainas noskaņojums (garastāvoklis) aplūkojot (labāk melbaltu) vienu un to pašu sižatu bildētu ar dažadiem mm ( ne cropotu, bet reāli mainot objektīvus).

Spriežot no uzrakstītā Tu neko nesajēdz.KATRAM IR SAVI BIEžāK IZMANOTOJAMIE mm.!!!!!!!!!!!PAREIZO UN NEPAREIZO mm NAV!!!!!!

p.s. ...kaut gan šaubos ,ka pieleca:anger:
Publicēts: 24.09.13 09:38
 citēt
Man noderīgie fiksi ir 35mm un 85mm... 50mm pielietojumu tā īsti neatradu.
Publicēts: 24.09.13 10:16
 citēt
RaitisSF:Man noderīgie fiksi ir 35mm un 85mm... 50mm pielietojumu tā īsti neatradu.

Nevaru nepiekrist. 50 pārdevu jau krietni sen un joprojām nav radusies vēlme pēc viņa. Varbūt es neko nesaprotu:haha:
Publicēts: 24.09.13 10:28
 citēt
eltoro:
RaitisSF:Man noderīgie fiksi ir 35mm un 85mm... 50mm pielietojumu tā īsti neatradu.

Nevaru nepiekrist. 50 pārdevu jau krietni sen un joprojām nav radusies vēlme pēc viņa. Varbūt es neko nesaprotu:haha:

Katram savs.Es piemēram nekad nēesmu jutis vajadzību pēc 35mm(uz ff) un mierīgi ar to sadzīvoju un nestresoju :face-wink:
Publicēts: 24.09.13 10:37
 citēt
Jolan:
VValdis:No texta sapratu, ka objektīva vērtība slēpjas lietošanas biežumā. Vot tad sadalam:

Spriežot no uzrakstītā Tu neko nesajēdz.KATRAM IR SAVI BIEžāK IZMANOTOJAMIE mm.!!!!!!!!!!!PAREIZO UN NEPAREIZO mm NAV!!!!!!

p.s. ...kaut gan šaubos ,ka pieleca:anger:
Te izskatās, ka maldu mācības esi apguvis. Visi ir pareizie, katram sižetam noderīgie, bet maldi liek meklēt jauna velosipēda izgudrošana.
Publicēts: 24.09.13 10:38 labots
 citēt
Jolan! Tu esi stulbs un bagāts, ka vari pirkt, mēģināt un atkal pirkt un mēģināt?
Publicēts: 24.09.13 10:58 labots
 citēt

90% ka fočē uz kropa. FF kamerai tie tavi 35 mm kāreiz būs 50nieks.
Tātad vēl viens apskatāmo jautājumu loks - bildē ar FF kameru, kropu un vai ir doma kādreiz to mainīt.
Man uz FF kameras ejošākais ir un 85 mm tad 50, 135, 28 un kā pēdējais laikam būs 70mm makro ( ja jābildē priekšmeti tad atkal tikai ar to )
35 mm kaut kā neuzrunā.
Skaties fredmiranda.com lietotāju vērtējumus tehnikai, atradīsi visu kas interesēja.
Publicēts: 24.09.13 11:01
 citēt
VValdis:Jolan! Tu esi stulbs un bagāts, ka vari pirkt, mēģināt un atkal pirkt un mēģināt?

Kā katrs grib un var, tā ar maunam. Te nav pamata ticības kariem 35 mm vs 100 vai tamlīdzīgi
Publicēts: 24.09.13 11:03 labots
 citēt
Atbalstu. Bet nav nojēga, kādām vajadzībām kunstruēja 20mm, kam konstruēts 24mm. Dīvaini milimetri.
Publicēts: 24.09.13 11:12 labots
 citēt
VValdis:Atbalstu. Bet nav nojēga, kādām vajadzībām kunstruēja 20mm, kam konstruēts 24mm. Dīvaini milimetri.

20 mm ir pēdējais platais ar F zem 2.8 - vismaz sigmai, tāpat 24 mm var atrast 1.4 , 28 mm 1.4 arīdzan - ja patīk bildēt ar vaļēju glāzi - pats labums izvēlei. Tā kā vairāk fočēju cilvēkus, tad man 28 tīk vislabāk, jo taisa tantēm mazāk apaļuma pa malām :) ja būtu galīgi lieka nauda laikam ņemtu gan 20 , 24 un 35 mm, 28 toties kļūtu lieks.
Tas ļaudīm, kuri bildē tik ar fiksiem
Publicēts: 24.09.13 11:25
 citēt
Publicēts: 24.09.13 12:07
 citēt
Jolan:
eltoro: Nevaru nepiekrist. 50 pārdevu jau krietni sen un joprojām nav radusies vēlme pēc viņa. Varbūt es neko nesaprotu:haha:

Katram savs.Es piemēram nekad nēesmu jutis vajadzību pēc 35mm(uz ff) un mierīgi ar to sadzīvoju un nestresoju :face-wink:

Es 35mm izmantoju grupas bildēm, jo blendējot uz f3,5 visi feisi bildē ir asi, bet ar Tamronu 17-50 ir jāblendē vismaz uz f8, lai kaut cik malējie feisi būtu asi.
Publicēts: 24.09.13 12:09
 citēt
jāblendē :D :D :D
Publicēts: 24.09.13 12:10 labots
 citēt
Skaties pats, kādi mm vislabāk patīk un ar to sāc! Vari sākt ar 50mm 1.8 - lēts un labs, tad vairāk sapratīsi, kas patīk, kas nē!
Man bija (uz crop'a):
# Sigma 35 mm 1.4 super stikls. Kāzas fočēju ar šo uz vienu bodija, uz otra 85mm 1.8.
# Canon 50mm 1.8 - lēts un labs! Bet mm ne šis, ne tas.
# Canon 50mm 1.4 - dārgāks un bišķi labāks (manā izpratnē), bet man sākās paranoja par to, ka baigi viegli to ir sačakerēt - pat pie salīdzinoši maza atsitiena var kaut ko saplēst - autofokusa motors vai kaut kas tamplīdzīgs. Bet mm ne šis, ne tas.
# Canon 60 mm 2.8 Macro - labs, bet neatceros cik ātrs bija, iespējams ne visai. Izmantoju visbiežāk cilvēkiem, nevis visādām puķītēm.
# Canon 85mm 1.8 - Labs, ātrs, bet iekštelpām vidrīzāk nederēs, un arī nepatika, ka "seju nevar tuvu dabūt" (t.i. salīdzinoši liela minimālā fokusēšanās distance (vai kā to pareizi sauc...)).
Publicēts: 24.09.13 12:40
 citēt
Vispār jau civēks prasīja atsauksmes par konkrētiem stikliem...tā teikt value for money ar budžetu 250 naudiņas, cerot sagaidīt padomu pēr no šiem to vai to.

A panesās teoretizēšana par biežāk izmantojamajiem mm, ar papildjautājumiem, lai parādītu savu erudīciju:D
Publicēts: 24.09.13 12:43
 citēt
imgfoto:Vispār jau civēks prasīja atsauksmes par konkrētiem stikliem...tā teikt value for money ar budžetu 250 naudiņas, cerot sagaidīt padomu pēr no šiem to vai to.

A panesās teoretizēšana par biežāk izmantojamajiem mm, ar papildjautājumiem, lai parādītu savu erudīciju:D

???
Cilvēks prasīja, ko varam ieteikt! Vai tad tas ir slikts ieteikums, vadīties pēc mm? :grimace:
Publicēts: 24.09.13 12:44
 citēt
Ehhh .. džeki ... cik Jūs smieklīgi izsaktaties ;-)))))
Publicēts: 24.09.13 12:50 labots
 citēt
imgfoto:Vispār jau civēks prasīja atsauksmes par konkrētiem stikliem...tā teikt value for money ar budžetu 250 naudiņas, cerot sagaidīt padomu pēr no šiem to vai to.

Kurš ir tik čakls, lai uzņemtos veidot aprakstu par fiksiem kenonam, sanāk ka.....
Jāapraksta + un -
35 mm f 2.0
50 mm 1.8
50 mm 2.0 macro
50 mm 1.4
60 mm macro
85 mm 1.8
Sigmai
30 mm
50 mm 1.4
50 mm 2.8
70 mm macro
Tad vēl + tamron utt, ja tas viss ir fredmiranda.com tik zēns nejēdz pameklēt
Publicēts: 24.09.13 12:53
 citēt

atsauksmes Tu saki? Prasīja tak par "budžetniekiem". Vienīgais budžetnieks ir 50 1,8 - atsauksme ļoti vienkārša - lēts plastmasas sūds. Pudeles dibena stikls.
Publicēts: 24.09.13 12:53
 citēt
Bildes:jāblendē :D :D :D

nu a ko, ja salātus vajag ātri...
Publicēts: 24.09.13 12:56
 citēt
Bildes stipri pārspīlē par 50mm 1.8!
Publicēts: 24.09.13 12:58
 citēt
Ritz:Bildes stipri pārspīlē par 50mm 1.8!
NOPE.
1. Lēts. vai tad nav?
2. Plastmasas. vai tad nav?
3. Sūds. pat savā cenu kategorijā...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5