Jautājums tiem, kam ir vai bija fiksētie priekš Canon(crop) Kādu budžetnieku(līdz 250Ls) varat ieteikt? 50mm 1.8 50mm 1.4 USM 40mm 2.8 35mm f2 85mm 1.8 (CANON)
Bildes:vienam māte, otram meita, trešajam kleita... un ko nozīmē "budžeta"? `50 1,4 ir prime lens.
un galerija vispār nesniedz atbildi, vai Tev vispār kaut ko vajag un kālab...
Nesarežģījam pasākumu! Un mēģinam bez asprātībām. Skaidri un gaiši rakstīts ka līdz 250Ls(katram savs budžeta līmenis) Un mans jautājums nebija ''vai man kko vajag'' bet par objektīviem, un nevis lūgums pētīt manu galeriju! Un liels paldies Pārējiem kas spēj vienkārši un pamatoti atbildēt uz manu jautājumu. PALDIES
Pluttoo:Jautājums tiem, kam ir vai bija fiksētie priekš Canon(crop) Kādu budžetnieku(līdz 250Ls) varat ieteikt? 50mm 1.8 50mm 1.4 USM 40mm 2.8 35mm f2 85mm 1.8 (CANON)
Paldies jau iepriekš
Nevienu bļin,ja tu pats nezini kas un kapēc vajadzīgs,tad iztiec ar kita zūmu,kamēr sajēga radīsies.Atkal viens iesācējs salasijies forumos huiņas par fiksu krutumu.
Bildes:vienam māte, otram meita, trešajam kleita... un ko nozīmē "budžeta"? `50 1,4 ir prime lens.
un galerija vispār nesniedz atbildi, vai Tev vispār kaut ko vajag un kālab...
Nesarežģījam pasākumu! Un mēģinam bez asprātībām. Skaidri un gaiši rakstīts ka līdz 250Ls(katram savs budžeta līmenis) Un mans jautājums nebija ''vai man kko vajag'' bet par objektīviem, un nevis lūgums pētīt manu galeriju! Un liels paldies Pārējiem kas spēj vienkārši un pamatoti atbildēt uz manu jautājumu. PALDIES
kādas asprātības, ibio...
jautājums tipa: iešu medībās, ko man labāk ņemt skrotis, renkuļus vai sprāgstošās lodes?
35 līdz 85 ir milzīgs diapazons. 1,4 un 2,8 arī. ceru, ka vismaz ir nojēga ko tie cipariņi nozīmē...
Pluttoo:Jautājums tiem, kam ir vai bija fiksētie priekš Canon(crop) Kādu budžetnieku(līdz 250Ls) varat ieteikt? 50mm 1.8 50mm 1.4 USM 40mm 2.8 35mm f2 85mm 1.8 (CANON)
Paldies jau iepriekš
Nevienu bļin,ja tu pats nezini kas un kapēc vajadzīgs,tad iztiec ar kita zūmu,kamēr sajēga radīsies.Atkal viens iesācējs salasijies forumos huiņas par fiksu krutumu.
Ja nebūtu sajēga tad jautātu vienkārši '' kādu objektīvu pirkt''... (un nesaprotu šādu cilvēku grupu)ja tev nav ko atbildēt uz manu jautājumu vai liekās ka esmu iesācējs kurš ne ko nerubī, vai kā savādāk ši diskusija liekas bezjēdzīga. Tad priekš kam tu vispār kko komentē?! Tā ir sava veida pašapliecināšanās, vai astes celšana, ka tu visu zini?! Un kāds vispār sakars ar forumu lasīšanu par fiksēto krutumu?
Pluttoo:
kādas asprātības, ibio...
jautājums tipa: iešu medībās, ko man labāk ņemt skrotis, renkuļus vai sprāgstošās lodes?
35 līdz 85 ir milzīgs diapazons. 1,4 un 2,8 arī. ceru, ka vismaz ir nojēga ko tie cipariņi nozīmē...
Tev par brīnumu ir saprašana un ne tikai. Esmu fočējis ar dažādiem objektīviem(canon 70-200 f4L, 17-40 f4L, tamron 10-24) bet fiksētais vēl nav bijis, un kā lai zinu kurš man būtu labāks, ja nepajautāju viedokli cilvēkiem kas ar viņiem ir saskārušies?! Un varētu vai nu ieteikt vai atturēt. Cilvēki, kas ar jums notiek? vai tiešām vairs nemākam vienkārši komunicēt bez kaut kādiem aizvainojuma mēģinājumiem?!
Tev par brīnumu ir saprašana un ne tikai. Esmu fočējis ar dažādiem objektīviem(canon 70-200 f4L, 17-40 f4L, tamron 10-24) bet fiksētais vēl nav bijis, un kā lai zinu kurš man būtu labāks, ja nepajautāju viedokli cilvēkiem kas ar viņiem ir saskārušies?! Un varētu vai nu ieteikt vai atturēt. Cilvēki, kas ar jums notiek? vai tiešām vairs nemākam vienkārši komunicēt bez kaut kādiem aizvainojuma mēģinājumiem?!
Tu pats saprati, ko te uzrakstīji??? Manuprāt, par tām mēbelēm būs tomēr bijis visai prātīgs padoms...
Pluttoo:Esmu fočējis ar dažādiem objektīviem(canon 70-200 f4L, 17-40 f4L, tamron 10-24) bet fiksētais vēl nav bijis, un kā lai zinu kurš man būtu labāks, ja nepajautāju viedokli cilvēkiem kas ar viņiem ir saskārušies?! Un varētu vai nu ieteikt vai atturēt. Cilvēki, kas ar jums notiek? vai tiešām vairs nemākam vienkārši komunicēt bez kaut kādiem aizvainojuma mēģinājumiem?!
ja tev ir tik liela pieredze ar zumiem, tad jau tev jāzina, kāds fokusa attālums tavās bildēs ir, tā teikt, "ejošs", jā ?
Pluttoo:Esmu fočējis ar dažādiem objektīviem(canon 70-200 f4L, 17-40 f4L, tamron 10-24) bet fiksētais vēl nav bijis, un kā lai zinu kurš man būtu labāks, ja nepajautāju viedokli cilvēkiem kas ar viņiem ir saskārušies?! Un varētu vai nu ieteikt vai atturēt. Cilvēki, kas ar jums notiek? vai tiešām vairs nemākam vienkārši komunicēt bez kaut kādiem aizvainojuma mēģinājumiem?!
ja tev ir tik liela pieredze ar zumiem, tad jau tev jāzina, kāds fokusa attālums tavās bildēs ir, tā teikt, "ejošs", jā ?
Un ne viens vien tam "ūberzinātājam" uz to norāda, laikam tomēr nav nojēga par tiem cipariņiem...
Es jau arī uzrakstīju savu vēlamo diapazonu kurš mani apmierinātu 35-85mm... Bet nolēmu pajautāt cilvēkiem kam tādi ir vai ir bijuši, viņu domas un atsauksmes. Bet protams kad atdūros pret kkādu kritiku un sarunām par to cik nu kurš ir gudrs un zinošs
Pluttoo: Es jau arī uzrakstīju savu vēlamo diapazonu kurš mani apmierinātu 35-85mm... Bet nolēmu pajautāt cilvēkiem kam tādi ir vai ir bijuši, viņu domas un atsauksmes. Bet protams kad atdūros pret kkādu kritiku un sarunām par to cik nu kurš ir gudrs un zinošs
Nu bet tu jau arī pavaicāji - kādu man draudzeni izvēlēties? Vecumā no 18-45 gadiem...
Tev taču vienreiz jau,pilnīgi bez uzbrauciena (!), uzrakstīja ka 35-85 ir MILZĪGA atšķirība, ka tie ir absolūti radikāli atšķirīgi fokusa attālumi... Ko tu izņemot ieteikumus par mēbeļu nomaiņu vēlies dzirdēt, ja apgalvo, ka saproti, ko tie cipariņi nozīmē??? Manupræt pats sabrauci nepamatoti augumā...
Ir vairak ka skaidrs ka sajegas nav, ja metajies diapazona no 35-85mm. VAri nestastit ar ko un cik esi focejis. Kurs gan labak varetu zinat kados mm tu bilde, ja ne tu pats? Un nevajag uzbrukt katram, kas pasaka kaut ko kas tev na pa spalvai. Saprastu vel jautatu k0 nemt 50mm f1.8, 1.4 vai 1.2. A te jautajums tupaks par tupu-nemt man 35mm vai 85mm!!! Pasam neliekas jocigi? No kurienes kadam zinat cik mm objektivs tev butu piemerotaks!!!
Pluttoo: Es jau arī uzrakstīju savu vēlamo diapazonu kurš mani apmierinātu 35-85mm... Bet nolēmu pajautāt cilvēkiem kam tādi ir vai ir bijuši, viņu domas un atsauksmes. Bet protams kad atdūros pret kkādu kritiku un sarunām par to cik nu kurš ir gudrs un zinošs
элементарно, Ватсон - (35+85)/2=60 kā reiz UldisMuzikants savu 60mm objektīvu slavē
UldisMuzikants:man ir Canon macro 60mm f/2.8 Ļoti universāls. Lietotu var dabūt pa 180Ls
palaidniex:
Un ne viens vien tam "ūberzinātājam" uz to norāda, laikam tomēr nav nojēga par tiem cipariņiem...
Tomēr viss skaidrs!!Normāli komunicēt nemākam! A savām asprātībām Tu jau parādi savu līmeni, ne jau manu...
Tev viss labi? Tu tak pats prasi, ko man izvēlēties kartupeļuz vai basketbola bumbu... Un no kurienes tāda neapgāžama pārliecība, ka esi visgudrākais, tikai tevi visi apceļ????
Pluttoo: Jauns 280Ls, tas arī pieņemami Paldies par normālu komentāru
es arī normālus komentārus uzrakstīju
Īstiem drēbes zinātājiem tak ir lieliskas zināšanas ko ar makrostikliem iesākt, galvenais arguments - ka tik budžetā ielien! Ko Tu tādiem uzmācies ar dumjiem jautājumiem un neprasītiem, un nekam nederīgiem padomiem?
Pluttoo: Tev par brīnumu ir saprašana un ne tikai. Esmu fočējis ar dažādiem objektīviem(canon 70-200 f4L, 17-40 f4L, tamron 10-24) bet fiksētais vēl nav bijis, un kā lai zinu kurš man būtu labāks, ja nepajautāju viedokli cilvēkiem kas ar viņiem ir saskārušies?! Un varētu vai nu ieteikt vai atturēt. Cilvēki, kas ar jums notiek? vai tiešām vairs nemākam vienkārši komunicēt bez kaut kādiem aizvainojuma mēģinājumiem?!
Ir vairak ka skaidrs ka sajegas nav, ja metajies diapazona no 35-85mm. VAri nestastit ar ko un cik esi focejis. Kurs gan labak varetu zinat kados mm tu bilde, ja ne tu pats? Un nevajag uzbrukt katram, kas pasaka kaut ko kas tev na pa spalvai. Saprastu vel jautatu k0 nemt 50mm f1.8, 1.4 vai 1.2. A te jautajums tupaks par tupu-nemt man 35mm vai 85mm!!! Pasam neliekas jocigi? No kurienes kadam zinat cik mm objektivs tev butu piemerotaks!!!
Es ne vienam neprasu kādos mm man fočēt, bet gan jautāju par konkrētiem objektīviem, Ja Tev ir kāds no augstāk minētajiem stikliem, tad labprāt uzklausītu atsauksmes! Tāds ir tas jautājums, un nevis kādos mm man fočēt! Man vienkārši intresē atsauksmes par dotajiem objektīviem! Tādēļ es prasu atsauksmes cilvekiem, lai pēc tam pats izlemtu kuru iegādāties!
Pluttoo: Es ne vienam neprasu kādos mm man fočēt, bet gan jautāju par konkrētiem objektīviem, Ja Tev ir kāds no augstāk minētajiem stikliem, tad labprāt uzklausītu atsauksmes! Tāds ir tas jautājums, un nevis kādos mm man fočēt! Man vienkārši intresē atsauksmes par dotajiem objektīviem! Tādēļ es prasu atsauksmes cilvekiem, lai pēc tam pats izlemtu kuru iegādāties!
Atklāšu noslēpumu - ar visiem objektīviem, ja vien tie nav brāķēti, var iegūt attēlu atbilstoši to specifikācijai... Pilnīgi visi viņi strādā, ja nav salauzti. Palika labāk?
Pluttoo: Es ne vienam neprasu kādos mm man fočēt, bet gan jautāju par konkrētiem objektīviem, Ja Tev ir kāds no augstāk minētajiem stikliem, tad labprāt uzklausītu atsauksmes! Tāds ir tas jautājums, un nevis kādos mm man fočēt! Man vienkārši intresē atsauksmes par dotajiem objektīviem! Tādēļ es prasu atsauksmes cilvekiem, lai pēc tam pats izlemtu kuru iegādāties!
Atklāšu noslēpumu - ar visiem objektīviem, ja vien tie nav brāķēti, var iegūt attēlu atbilstoši to specifikācijai... Pilnīgi visi viņi strādā, ja nav salauzti. Palika labāk?
Nopietni...?! Nu jā, tagad pilnīgi noteikti vari atgūt atpakaļ, sevis piešķirto titulu "ūberzinātājs''
Paldies jau iepriekš
tu esi pateicis kāds ir budžets, kas varētu interesēt, bet neesi pateicis vēl trešo lielumu, t.i. kam tiks pielietots - dabasskatiem, portretiem, balītēm, kam citam.
zinot pielietojumu, jau atsijāsies kāds un būs vairāk skaidrības. ir bijis pašam 50mm 1.4, 40mm 2.8, 85mm 1.8 gan uz FF
Pluttoo: Nu jā, tagad pilnīgi noteikti vari atgūt atpakaļ, sevis piešķirto titulu "ūberzinātājs''
Man svešus titulus nevajag. Ko tu gribi dzirdēt??? Tie, kam patīk blondīnes slavinās tās, kam patīk brunetes slavinās tās? Kā var uzdot tik debilu jautājumu kādas atsauksmes par fiksiem no 35-85 mm... Kā kādas - tie visi stikli rada bildes! Atbilstoši saviem tehniskajiem parametriem. Un? Labāk palika? Pagaidām 18-300 sigmas superzūms būs tik pat labs, pat vēl labāks un universālāks! To arī iesaku!
Paldies jau iepriekš
tu esi pateicis kāds ir budžets, kas varētu interesēt, bet neesi pateicis vēl trešo lielumu, t.i. kam tiks pielietots - dabasskatiem, portretiem, balītēm, kam citam.
zinot pielietojumu, jau atsijāsies kāds un būs vairāk skaidrības. ir bijis pašam 50mm 1.4, 40mm 2.8, 85mm 1.8 gan uz FF
Nu Tu arī lien ar traucējošiem padomiem. Čalim tak viss viens, vai arī vēl nav izdomājis kādā žanrā šķils savus MPSus. Visi jau no viņa to vēlas izvilkt, bet nu jaunākās paaudzes histeriem un tamlīdzīgiem tipāžiem šķiet, ka kāds grib nozagt kāpnes uz fotoslavas virsotnēm, laikam...
Viss kā vienmēr, uzdodot jautājumu cilvēks ZIN kādu atbildi vēlās saņemt,līdz ar to JĒDZĪGAS/PAREIZAS atbildes neuztver ,neuzklausa,vai uztver ar klaju naidu.
P.S. skaļi nerakstīšu,ko par tādiem personāžiem domāju,visi jau tā pat saprot....
P.P.S nē, tomēr mēģināšu palīdzēt jautātājam vēlreiz: atbildi sev uz jautājumu nahuj tev to objektīvu vajag,ko taisies bildēt,tad pār tevi nāks apskaidrība un nirvāna.