Lunis:
Man prieks par jums , Ogrē Lielbrieža laikā tieši tā ar bija un rezultāts ar VIENMĒR bija , tas ir istais modelis patreiz ir ŽĒLĪGS FOTO PULCIŅŠ un "Neta sviesta" kulstīšan kā kautkā "Noderīga"
Jā, vēl statūtos ierakstīto valdes locekli Luni, sen neesam redzējuši... Noteikti šoziem pierunāsim ierasties uz ziemas tusiņu.
Vai viņi tur tiekās nezinu... ar Krauzi šis nesen ''Koka Rīgā'' "Avotielu" (izstādi) uztaisīja - mums kaut kā vairāk par dzeramā un muldēšanas līniju sanāk tusēt - fotogrāfija pieminās reti.
Vai viņi tur tiekās nezinu... ar Krauzi šis nesen ''Koka Rīgā'' "Avotielu" (izstādi) uztaisīja - mums kaut kā vairāk par dzeramā un muldēšanas līniju sanāk tusēt - fotogrāfija pieminās reti.
Viņiem tas sens pasākums , tur vairāki biedri ir ar akadēmijas diplomu no reiz zināmas dizaina kantora , Anitra , Gatis utt. interesanti savdabīgi projekti.
Ko lai saka. Uzināju, ka man viena paziņa sastāv fotoklubā, intereses pēc bildes pavēru kas iekš portfeļa tur webā - nu bēdīgi. Mani nekādi klubiņi neinteresē, bet pāris cilvēku kompānija, ar ko var aizbraukt kaut kur pabildēt - tā it kā pietrūkst, bet no otras puses - nav jau arī baigi pašam laika šobrīd. Klubā, manuprāt būtu baigi līdzīgi kā te, blogā. Sākumā salasās spēcīgi cilvēki, tad tiem apkārt sāk rādīties vājāki, kas grib augt. Pēc tam ap visiem kopā pavisam vāji, kas paši nezin ko grib, un nodegradē visu pasākumu. Un tā tālāk... Iztieku ar instagram.
Jebkura domubiedru kopa pēc būtības ir sociāls priekšmets un grupā esošo elementu īpašības veido/ietekmē/papildina šo grupu. Te tiek runāts tikai par vienu iezīmi, māk/nemāk bildēt, bet patiesībā tādas ir simtiem un katra no tām vairāk vai mazāk ietekmē visu grupu vai klubu, var saukt kā gribās. Katrai iezīmei ir savi rāmji un tikai tie, kuri pieņem visus, vai lielāko daļu no šiem rāmjiem ir šīs grupas vai kluba atbalstītājs/biedrs uz ilgu laiku, jeb kamēr netiek mainītas šīs iezīmes. Te tika teikts par Liepāju, tātad- ja kaut ko saprotu no foto, der, būs par ko parunāt, ja jābūt superprofam- neder. Biedru nauda- ja ir tāda, ka varu atļauties, der. Reizi nedēļā kaut kas jāpabildē pilsētai, der (bet- katru dienu neder). Bez foto lietām visi runā tikai par tamborēšanu- neder. Ir jābūt vienam vai vairākiem līderiem, kuri nevis nosaka šīs iezīmes, bet jūt to kopumu un attiecīgi pēc tām arī virza šo klubu. Tas ir dabas dots talants un ne tuvu nav katram. Te Lunis cepās, ka kādreiz Ogrē bija forši, tagad nav. Vienkārši kaut kas ir pamainījies, vai nu vienā vai otrā pusē, vai abās, un nav vairs pietiekami daudz saskarsmes punktu. Luņa cepiens ir par to, ka viņš grib savādāk, Ogres kluba iezīmes tam neatbilst. Tālāk jau sākas politoloģija...
visi fotoklubi ir domāti fotodīkdieņiem-alkoholiķiem un tos klubus ar visiem fotonīkuļiem vajaga nosvilināt. Latvijas tauta tikai iegūtu no šādas darbības.
Oliss:visi fotoklubi ir domāti fotodīkdieņiem-alkoholiķiem un tos klubus ar visiem fotonīkuļiem vajaga nosvilināt. Latvijas tauta tikai iegūtu no šādas darbības.
tauta, Robin, iegūtu ja nosvilinātu tos, kuri prihvatizē 6 ciparu summas
Oliss:visi fotoklubi ir domāti fotodīkdieņiem-alkoholiķiem un tos klubus ar visiem fotonīkuļiem vajaga nosvilināt. Latvijas tauta tikai iegūtu no šādas darbības.
Pirotehnikas izgarojumi dara laikam savu - svilinātājs pārtop par Jaunolaines Žoriku..
Haidrachuxx:
Oliss:Kastītes ta naf 25% no cenas nost
Pie mums, Jaunolainē, ir Žoriks alkoholiķis-sētnieks. Viņš arī uzsēžās uz vienu šutku, bet ne ilgāk kā pusgadu.
tauta, Robin, iegūtu ja nosvilinātu tos, kuri prihvatizē 6 ciparu summas
Ne sūda. Zimbabve bagātos ekspluatatorus patrieca, bet paši galā netiek. Tie prihvatizatori, ja vien aiz gara laika to vien nedara, kā dedzina naudu, ir saprātīgās devās vajadzīgi, pie noteikuma, ka ir orientēti uz kaut kādu vispārēju attīstību un savu hvatizācijas rezultātā iegūto līdzekļu ieguldīsanu reālā ražošanā.
Biedrība nav slikta lieta- ja ir pāris aktīvi entuziasti, kas saorganizē pārējos uz pasākumiem, projektu rakstīšanu, kopīgām foto izstādēm u.t.t. mūsu jaunās biedrības eiforija pārgājusi, bet pie pirmajiem foto rāmjiem un izstādes esam tikuši!
Pilnīgi piekrītu! Palasījos diskusiju un redzu - kā jau parasts, cilvēki kuriem nav nekādas nojausmas kas īsti ir foto klubs, kā tas darbojas utt., kā jau internetā pieņemts ir vislielākie specālisti. Nu ko - uz priekšu interneta guru Laiku pa laikam šādas diskusijas rodas un pazūd, un jāsaka tā - es tajā neredzu nekādu pamatu kreņķim. Piedalos divos klubos - Rīgas un Ogres. Vidēji reizi mēnesī,ja varu piedalos arī Fotomobilizācijā. Piedalos visos trijos, jo katrā ir kas man vērtīgs un svarīgs. Pilnīgi pareizi teica VIecha - arī klubā ir divvirzienu kustība - tā nav tikai ņemšana. Īpaši attapīgajiem paskaidroju - nerunāju par biedru naudu. Šobrīd savā tuvumā labāku fotoklubu, biedrību, kopu utt. nezinu. Kurš klubs labāks, kurš ne - mani tas nesatrauc. Tas būtu tas pats kā strīdēties - kas labāks Canon vai Nikon?
Ja kādam nevajag - aber lūdzu - miera vējos - darbojies kā gribi.
Dīvaini, nezināju ka Ogres klubā viss bija labi kāmēr tajā bija pats Lunis. Kā Lunis aizgāja, tā vis pļujkt un pagalam? Vai tik Tu kāpostiņ, nepārspīlē..
Roland, man liekas, ka galvenais ir saprast, ka jebkurš klubs nav kaut kas pabeigts, galīgs. Tas kā jebkurš kolektīvs mainās līdz ar katru biedru, kas aiziet vai atnāk. Labākais noteikti ir tāds, kas vairs nav, jo tad jebkuršs var stāstīt par to, ko vēlas Dzīvā klubā vienmēr kāds par kaut ko būs sajūsmā, kādam kaut kas nepatiks. Labāk domāt, ko mēs visi kopā gribam darīt. Piemēram, es zinu, ka sākot fotografēt man nebūtu dūšas aiziet pie LV foto meistariem un aprunāties, bet klubā es ar viņiem varu tikties. Es nevarētu viena pacelt kādu projektu, bet klubā to var utt. Informācija un domu apmaiņa, kas notiek cilvēkiem satiekoties, man ir nesalīdzināma ar to, ko gūtu viena. Bet, protams, ir daudz ļoti interesantu autoru, kam tāda kopā nākšana nav vajadzīga. Luni, ja pa jokam- cilvēkiem, kas Tevi pazīst, Tevis rakstītais laikam ir labāka reklāma Ogres klubam. Interesanti, ka Tu tik informēts par visu notiekošo esi tieši kopš laika, kad pats no kluba aizgāji. Bet ja tīri cilvēciski, skumji, ka satiekoties uz ielas, smaidot nāc pretī, iztaujā par klubu, bet aiz muguras uzliec tādu kluci. Nezinu, ko tieši ogrēnieši tik ļoti Tev pāri nodarījuši, bet ceru, ka laiks dziedēs visas rētas
man šī diskusija arī šķiet lieka. NU katram savs! Un ja kāds man jautā - vai man stāties fotoklubā Rīga? Es atbildu - atnāc, apskaties un pats izdomā!!!! Neviens nevar pateikt, vai otram tas klubs ir vajadzīgs vai nav!
Piekrīt, ka klubs var mainīties, ienākot klubā jauniem dalībniekiem. Mums gan nupat bija situācija, ka visiem zināmais Margērs M, kurš ir n klubos, savāca savas bildes, un ar vārdiem "es pametu šo klubu", skaļi aizcirta durvis .... jo mēs lūdzām nefilmēt, ko viņš parasti dara 24 st/dnn .... iepriekšējā reizē viņš tāpat aizcirta durvis, kad atteicāmies pieņemt viņa ierosinājumus "lai būtu kā RVR".....
Margēram vislabāk piestāvēja priekšvēlēšanu TV diskusijas. Bet par to filmēšanu - es arī nesapratu, priekš kādām nākamajām paaudzēm viņš tik svarīgi tur dokumentēja vakardienas prezentācijā fotomuzejā. Un vai vispār kādreiz apskatās arī savu uzņemto materiālu. Bet šmakauceņu gan lika iekšā ar apetīti.
ZG:Dīvaini, nezināju ka Ogres klubā viss bija labi kamēr tajā bija pats Lunis. Kā Lunis aizgāja, tā vis pļujkt un pagalam? Vai tik Tu, kāpostiņ, nepārspīlē..
Klubā bija LABI kad saprotama vadība, vadības līmenis. PATREIZ vadības funktieris LĪMENIS izskatās pēc primitīvs foto pulciņš, kura VIENĪGĀ jēga mērķis "Vienreiz gadā Spura svētki". Tas vismaz tas kas REDZAMS , jo nekas cits vispār nav nedz redzams nedz jūtams nedz UZZINĀMS. Pēdējos pāris gadus kad vēl mēdzu piestaigāt "Pēc inerces" biju palacis pēdējais no kluba vecbiedriem kurš vēl tam tērēja laiku. REĀLI dumji tērēt laiku ja vairākus gadus pēc kārtas "Muļķi māca muļķiem" pilnīgu I-netā sagrābstītu SVIESTU , pietam jo gadus jo tas palika MAZĀK KOPĒJS ar īstenību. Nu nenāk man smiekli, ja cilvēki ļoti pārliecināti REFERĒ par lietām, kurām nekad nav saskārušies neko nejēdz , APVAINOJAS, ja iebildi TAS IR MURGS jo redz "Wiki, Face utt." tā stāvot rakstīts. Tas tāpat kā ar to Bindes bildi 1902. gadā "Bildēto" faces linkā. Tik Ogre tas bija VISU LAIKU burtiski katru reizi. Tas vēl tā par SATURU, bet "Komunikāciju" forma uz baigām palika pilnīgi AUTĀ. kad lielāko daļu SVIESTA lai "Nejaucās" varēja uzzināt tik "Postscriptum". Ja grib "Pulciņu - kursiņus" tad tā ar JĀDEFINĒ principi , katru gadu 2/3 plānoto pasākumu "I-net sviesta atkārtošana" nu vāks. JA NAV JĒGAS par elementārām lietām kaut PREZENTĀCIJU RĪKOŠANĀ vai PASAKUMU plānošanā bet baigi tos gribas JĀLĪGST PROFI vai JĀMĀCĀS no profiem vai skolā . BET ko nu mēs MĀCĪSIES paši taču varam mācīt vai ne. Es 30 gadus MĀCOS vienmēr vairāk nezinu nekā zinu. Ogrē NEMŪŽAM neteiks, ka ko NEZIN NEMĀK tik izgāžas ar lieliem blīkšķiem "Sabiedriskā kārtā". Ja esi ko DARIJIS var elementāri atšķirt „Kas darījis kas nē” vai tik murgainos kursiņos dzirdējis „Ka vajag”. Jābūt kādam MOTĪVAM lai cilvēkiem būtu KOPĒJAS intereses nākt darboties AUGT un PERSPEKTĪVA , TĀDA OGRE NAV , tas ir neskaidrs , nepateikts , slēpts . Kad uzbraucu KUR TAS ko mēs nolēmām kad ATJAUNOJĀM KLUBU , kad pirkām tehniku? Domā es TĀPAT 3x pārprasīju „Kam to IZMANTOS” , taču drosmes nebija ATZĪTIES kam tad izmantos PAMATĀ. Ēriks bij vienīgais kurš BILDA „Nu REIZĒM arī … ” pārējā valde toreiz „nē nu MĀCĪBĀM”. FIGU ! Ko varēs ko nevarēs BIEDRĪBA , kā motivēt BIEDRUS nākt maksāt PIEDALĪTIES, parunājām NOLĒMĀM , finālā XYJU ! Ja tas XYJU būtu visiem PASMIETOS bet kā regulāri izpeldēja GLUŽI visi nebija "No plaukta" neko nezinoši. Ogres kluba MĒRĶIS "Vienreiz gadā Spura svētki" man tā 100% liekas jau kādus 3 gadus VISMAZ. Mani tas nesaista kā "Dzīves mērķis" , mana dzīve vēl pagaidām turpinās. Napoleons Marnicss ar piesūcās Kalniņas "Buclera svētkiem" vienīgais kam PIETIKA DŪŠAS pateikt "Ko mēs šeit DARAM, tērējam laiku" Bija Kleins. Es saku to pašu MANI NEVELK visus gadu gaidīt VIENU PASAKUMU , jo pārējam nav nedz JĒGAS nedz LAIKU tērēt.
Schneider:Margēram vislabāk piestāvēja priekšvēlēšanu TV diskusijas. Bet par to filmēšanu - es arī nesapratu, priekš kādām nākamajām paaudzēm viņš tik svarīgi tur dokumentēja vakardienas prezentācijā fotomuzejā. Un vai vispār kādreiz apskatās arī savu uzņemto materiālu. Bet šmakauceņu gan lika iekšā ar apetīti.
Kapri: Luni, ja pa jokam- cilvēkiem, kas Tevi pazīst, Tevis rakstītais laikam ir labāka reklāma Ogres klubam. Interesanti, ka Tu tik informēts par visu notiekošo esi tieši kopš laika, kad pats no kluba aizgāji. Bet ja tīri cilvēciski, skumji, ka satiekoties uz ielas, smaidot nāc pretī, iztaujā par klubu, bet aiz muguras uzliec tādu kluci. Nezinu, ko tieši ogrēnieši tik ļoti Tev pāri nodarījuši, bet ceru, ka laiks dziedēs visas rētas
NESMU INFORMĒTS jau gadus 3 liekas , NEVIENS nav informēts TAS Ogres kluba galvenā fīča "Nekādas infornācijas ARĪ BIEDRIEM". Es jau pilni 2 gadi KĀ NEESMU biedrs. VIENMĒR esmu teicis tieši TO PAŠU ko rakstu fan tagad gan agrāk. ARĪ SEJĀ un arī Klubā un sapulcēs NEMANĪJI?
Laikam jau ir kāds iemesls, kāpēc katrā no foto apvienībām- klubiem utt., cilvēki gadu gadiem daudz maz pastāvīgā sastāvā regulāri sanāk kopā. Un ja šie cilvēki gūst kaut ko, kas liek turpināt tikties, domāju, ka mērķis ir sasniegts. Dažreiz no ārpuses to grūti saprast, bet vai tāpēc kāda citu foto apvienību mazāk cienīt? Man liekas, ka jāņem labākais no katra. Luni, paldies, ka pastāsti, ka Tava informētība rodas no tā, ka divus gadus esi reizi pa reizei kaut ko apvaicājies vecajiem biedriem, kas nenāk Es arī nezinu, kāpēc man vai kādam kluba biedram būtu te vai citur šausmīgi jāpārliecina un jāstāsta, kas klubā notiek un kas ir mainījies. Laikam jau tas būtu brīnums, ja Tevi ne tikai nevilktu nākt, bet arī izteikties par klubu nevilktu Tevis pieminātās lietas ir tik vecas, ka vispār grūti saprast, kur tā sāpe Bet Rolanda tēma jau nebija par Ogres klubu
Kapri: Luni, paldies, ka pastāsti, ka Tava informētība rodas no tā, ka divus gadus esi reizi pa reizei kaut ko apvaicājies vecajiem biedriem, kas nenāk Es arī nezinu, kāpēc man vai kādam kluba biedram būtu te vai citur šausmīgi jāpārliecina un jāstāsta, kas klubā notiek un kas ir mainījies. Laikam jau tas būtu brīnums, ja Tevi ne tikai nevilktu nākt, bet arī izteikties par klubu nevilktu Tevis pieminātās lietas ir tik vecas, ka vispār grūti saprast, kur tā sāpe Bet Rolanda tēma jau nebija par Ogres klubu
Man nav grūti atvērt ŠO fotoklubsogre.lv... , konstatēt ka SKUMJI kopumā . Žēl nav pieejams 2012 gada kalendārs TUR nav ne pušplēsta vārda pa 3/4 JANUANĀ 2013 kalendārā MINĒTIEM "Realizētājiem Plāniem" . Tieši tāpat JAU 2013 gada kalendārā nav ne pušplēsta vārda par JAU tiko "Kluba vārdā" bijušiem notikušam AKTIVITĀTĒM Es nepiedalos "Separātās spēlītes" par kurā NEINFORMĒ visus KLUBA biedrus. Pēc 2012 gada plāna salīdzinot ar 2013 plānu sanāk ka 3/4 ir "Ne visiem" kluba biedriem domāti pasākumi jo PLĀNĀ viņu nav. Esmu gan Draugos gan Face gan Blogā un REDZU kas notiek "Faktiski" un kas ir PLĀNĀ . Nepatīk man ZEM PAKLĀJA spēles "Izredzētai publikai" ja nedefinē PRINCIPUS kāpēc tā notiek.
Omis vismaz godīgs tantuks skaidri teica "Kas NECIENĪS MANU SLAVU RĪGAs Klubā nebūs" , to es saprotu , vismaz godīgi VIENA ZVAIGZNE pārējiem būs CIENĪT Ogrē to NESPĒJ vai negrib pateikt , vai arī kādi citi motīvi LAIKAM Vienmēr esmu teici OGRES DOMES VADĪBU necienu , vienmēr esmu plēsies , Bosam nepatīk ka viņa pasākuma "Sponsorus" aiztiek PATS VAINĪGS.
Pēc kurām tad? Ja būtu atnākusi ar puķēm matos, kā profilbildē, varbūt atpazītu. Es gan tur vairāk pārdzīvoju, ka man tur būs kauko jāstāsta, es galīgi neesmu runātājs, pie tam vēl tas materiāls ar manu zirgošanos "Es, no Dieva žēlastības...", kuru es nekad nebiju ņemis par pilnu, pēkšņi izrādās par oficiāli atrādāmo.
Schneider:Pēc kurām tad? Ja būtu atnākusi ar puķēm matos, kā profilbildē, varbūt atpazītu. Es gan tur vairāk pārdzīvoju, ka man tur būs kauko jāstāsta, es galīgi neesmu runātājs, pie tam vēl tas materiāls ar manu zirgošanos "Es, no Dieva žēlastības...", kuru es nekad nebiju ņemis par pilnu, pēkšņi izrādās par oficiāli atrādāmo.
da liecies mierā - tas bija FEINI! Vai rad ir jābūt briesmīgi nopietniem? Tieši labi, ka bijāt dažādi!