NUJA ! Ar ko lepojos jau 25 gadus ! Visiek stāstu ka esmu no LAUKIEM jo man dzimušam augušam Rīdziniekam APRIEBĀS PĀĶI kas salien Rīgā un uzvedās kā sādžā. Labāk jau tad PIE ĪSTIEM pa īstam
tāpēc arī nav sajēgas, ko un kā kas varētu būt bīstams .. un kā lauķis izplati baumas;-ppppp
MAN nekas nav bīstams . perfekti zinu apkārtni DROŠI zinu kam kas tiks klāt kam nē Rīga man ļoti sen nav interesanta PĀĶU MEKA Omi kur es tev atkal kautko? Oi nejauši , pīdo.
Es vaings ka Sīkais tā tevi nokristīja Man šausmīgi IEPATIKĀS Esi toč līdzīga manai Ķoščai
sīkais lia sauc, a kāda daļa tev gar to!?!?!?
Schneider, a es lauciniece tomēr .... un Rīgu joprojām nesaucu par savu pilsētu..... UN šoobrīd, kad ir pārdomu periods, domāju vai nepārvākties, piem uz Rēzekni ....
dansiga:sīkais lia sauc, a kāda daļa tev gar to!?!?!?.
Bet man šausmīgi IEPATIKĀS domāju kā lai JAUKI sauc manu kašķīgo čomeni. Ta lai nav ļauni vai nejauki, Omis tas foorši Omes mēdz IZPAUSTIES bet tāpat paliek JAUKAS
dansiga:sīkais lia sauc, a kāda daļa tev gar to!?!?!?.
Bet man šausmīgi IEPATIKĀS domāju kā lai JAUKI sauc manu kašķīgo čomeni. Ta lai nav ļauni vai nejauki, Omis tas foorši Omes mēdz IZPAUSTIES bet tāpat paliek JAUKAS
pēdējo reizi saku - tu neesi TIK jauns ..... izdomā citu iesauku!
Ja tik kruti, ka nevajag ... ka paši tiek galā - ir gana uzņēmības rīkot izstādes, organizēt dažādus projektus ..... tad jau nevajag! Uz plenēriem neviens nespiež braukt - katra personīgā izvēle.
A kā bez biedra naudas? par ko tad lai pērk tos pašus rāmjus, pasportu utt!?!?!!?!
dansiga: ...tu neesi TIK jauns ..... izdomā citu iesauku!
Es arī te domāju - ja mēs ar dansigu esam apmēram viena vecuma, un maniem mazbērniem ir 1 un 4 gadiņi... Luni, tu to bārdu, bildējoties profilenei, uzzieķēji ar zābaksmēru?
Nav ne vaina fotoklubiem. 90-to beigās tāds Teodors Rudāns uzaicināja uz "Ezerzemi". Nebija interneta un "gudrības" nācās smelties verbāli, no tiem pašiem kluba biedriem. Man patika. Šodien klubs vairāk nodarbojas ar organizatorisku jautājumu risināšanu. Bilžu analizēšana, kā agrāk, notiek daudz mazāk.
seelis:Nav ne vaina fotoklubiem. 90-to beigās tāds Teodors Rudāns uzaicināja uz "Ezerzemi". Nebija interneta un "gudrības" nācās smelties verbāli, no tiem pašiem kluba biedriem. Man patika. Šodien klubs vairāk nodarbojas ar organizatorisku jautājumu risināšanu. Bilžu analizēšana, kā agrāk, notiek daudz mazāk.
TEODORAM bija iesauka "ĒRGLIS no Daugavpils" Šis bij iecienījis 20mm stiklu un vienmēr līda visme personāžiem SEJĀ burtiski. Mes un TV šo ciest nevarējām metām ar priekšmetiem ŠIS kā nekas nebūtu bijis ŠITE www.fotoblog.lv... Teodors gandrīz iegāzās ugunī Mēs jau ar tāpat NĀCĀM mācijāmies , tikai no meistariem kas paši VARĒJA. Diemēžel mūsdiemās reāla katastrofa ir I-nets tur pilns ir ar PILNĪGU SVIESTU kas nav pat tuvu tam kas ir ĪSTENĪBĀ . Ļoti daudziem cilvēkiem gribas MĀCĪT jau iegūstot pavisma vienkaršas pamata zināšanas plus "Pagrābstot" spiestu pa netu. Taka mūsdienās MEISTARI tas ir vēl vērtīgāk jo vienīgā DROŠI REĀLI pārbaudāmās zinības. DAUDZVIET diemžēl tas nav vairs iespējams NAV NO KĀ mācīties
Schneider:80-tajos 20 mm objektīvus nevarēja dabūt, tagad tādu ĒRGĻU Teodoru ar 90grādu stikliem ir papilnam. Par fišajus bāž ģīmī.
MIR-20 visās bodēs mētājas , jebkurai kamerai , tik nejēgā dargs gan bija .
TAGAD jā , bet toreiz ja bliezi pat ar 35mm tas jau bija EKSTRĒMI un nekur neliekami tik "Maxslai" Es gan bliezi ar 28-70 2,8 TOKINA un skaitījās ka esmu TRAKS 28mm galu gan izmantoju MAXSLAI Toreiz vispār IETOJAMS skaitijā stikai 50mm pamatnieks un 100mm portretnieks
Ai,ko nu tur...kad mēs augām,manā jaunībā...Kā nu tur bija vai nebija,fakts ir,ka laiku atpakaļ nepagriezīsi un mūsdienu jauniešus savai ticībai nepievērsīsi.Un nemaz nevajag.Mani tik daudz kas tracināja sākumā jaunajos klubos,bet ar laiku apķēru,ka ne jau nu es lāpīšu šo pasauli.Kad man galīgi šķebina,es klusiņām paeju malā un nepiedalos.Teiksim izstādē ar nosaukumu "ziedi" vai "saule un jūra"Arī citu bildes kritizēju(cik nu protu) ne pārāk labprāt,jo skaidri redzu,ka nevienam tas nav vajadzīgs un absolūti neinteresē neviens kritisks vārds.Un ko citi rāda arī neinteresē.Galvenais-parādīt savas un vārdiski attaisnoties-te es netiku tuvāk,te bija slikts laiks,te citi traucēja,te aparāts par lētu,te...utt.Vārdu sakot pieņemiet par labu kā nu sanāca.Un obligāti ielieciet izstādē!Ja ne,tad es izdzēsīšos!!!!!
Un kuros tad veikalos tie Mir-20 bija kaudzēm? 87-tajā biju Maskavā Zenit firmas veikalā, visi platleņķi, izņemot Mir-1Š, bija tikai paraugu stendā. Daugavpilī, fotoveikalā Suvorova-8 bija papilnam visādu teleobjektīvu, sev biju nopircis Jupiter-9, Tair-11 un Jupiter-21, bet, kad vajadzēja ko platāku par 60 grādiem, lienēju no sava šefa Pentaconu 29/2,8, kuru viņš bija pircis DDRā. Uz turieni bija ticis, jo sieva strādāja rajkomā.
Rīga bija gan pie Stŗelniekiem gan Kirova ielā un pretī Palaidiumam arī. Masāja zvērā kautkādus 350vai 380Rubļus ja nemaldos , Bija gan ZENIT lēkājošā versija gan KIEV 15. Man darbā izdeva KIEV 19 ar MIR 20 , ietoju uz FM-2 NIKON bet vispār diezgan liela kaka šausmīgi maza izškiršanas spēja šim bija. TAD kad teicu kā SŪC man tā laika boss saskaitās un atņēma šo . BET līdz ar to man noverņijās kudiš labāku dabūt. Mums INŽENIERIS tehnologs reklāmas nodaļa bija žīdiņš no Kijevas Vaļoģa Finklers tāds kurs gaidīja "Izbraukšanu uz Izrēlu" strādājot par Ekspertu foto veikalos. Šis bija kķa raz komandējumā Kijevā ARSENĀLĀ , atveda mums pilnīgi jaunus TESTĒTUS Мир-10А 28 mm 3.5 ! VOT tā bija VEŠČA ! Izcils stikls , ar NIKON diezgan daudz palietoju toreiz šo! Viņam šitāds jokains boke bija
TEHNISKAS lietas visādos cehos KAIFS bija bildēt veči sevišķi PIRMRINDNIECES laimē tvaiku mīza
Lunis:Rīga bija gan pie Stŗelniekiem gan Kirova ielā un pretī Palaidiumam arī. Masāja zvērā kautkādus 350vai 380Rubļus ja nemaldos , Bija gan ZENIT lēkājošā versija gan KIEV 15. Man darbā izdeva KIEV 19 ar MIR 20 , ietoju uz FM-2 NIKON bet vispār diezgan liela kaka šausmīgi maza izškiršanas spēja šim bija. TAD kad teicu kā SŪC man tā laika boss saskaitās un atņēma šo . BET līdz ar to man noverņijās kudiš labāku dabūt. Mums INŽENIERIS tehnologs reklāmas nodaļa bija žīdiņš no Kijevas Vaļoģa Finklers tāds kurs gaidīja "Izbraukšanu uz Izrēlu" strādājot par Ekspertu foto veikalos. Šis bija kķa raz komandējumā Kijevā ARSENĀLĀ , atveda mums pilnīgi jaunus TESTĒTUS Мир-10А 28 mm 3.5 ! VOT tā bija VEŠČA ! Izcils stikls , ar NIKON diezgan daudz palietoju toreiz šo! Viņam šitāds jokains boke bija
TEHNISKAS lietas visādos cehos KAIFS bija bildēt veči sevišķi PIRMRINDNIECES laimē tvaiku mīza
Tas nav boke, tas ir attlēs no ģeometrijas mācību grāmatas par oktagoniem..
Jau 90-tajos Blaumaņielas pgrabiņā nopirku kaukādu CZJ ražojuma 20/3,5, bet izrādījās galīgs sūc. Normāls platais gals bija Soligor 19-35/3,5-4,6, kuru Flērā nopirku Pentaxim P-3n. Dēls vēl tagad nav izmetis, laikam pa reizei lieto ar Z-1p.
Tas brīdis ir tuvu: Fotokluba Ogre darbu izstāde "Ogres Novada cilvēki". Ogres Mākslas skola, Brīvības iela 11. Ogre. Atklāšana 19:00., 01.10.2013. Skatāma līdz 14.10.2013. Labāk vienreiz redzēt... Lai katrs pēc saviem kritērijiem vērtē, salīdzina. Nu,kaut vai ar saviem analoģiskiem darbiem.
Nedaudz par tematu. Ļoti uzmanīgu darīja autora frāze: "....praktiskas lietas??? Teiksim piesaistīt fondu,pašvaldību līdzekļus? Zem klubu karogiem tikt pie kaut kādiem pasūtījumiem,haltūrām u.t.t. Tak būsim reālisti mož?" (c). Pieredzētais ļauj teikt - haltūras un citāda veida komercializācija ir interešu klubu nāve. Ja apvienojas cilvēki, kas ar šo nodarbi pelna iztiku, uztur ģimeni - okey. Tad tas būs SIA, ar algotu menedžeri, kurš meklēs pasūtījumus (haltūras). Kā, cik godīgi tie sadalīsies brālībai - cits jautājums. Redzētie kooperatīvu ēras veidojumi neizvilka pat pāris gadus, biedri nesadalīja vai nu naudu, vai sekretāri. Reizēm abus. Ja vienkopus strādā zinošāki fotogrāfi, kopā ar vidusslāni (nu, kā vairums f/blogeru) un jaunieši, kuru mērķis būs personīgā izaugsme - tad pašreiz esošais kluba modelis ir dzīvotspējīgs. Darbošanās veids, manuprāt, arī ir atstrādāts. Ikmēneša tikšanās, darbu apspriešana. To visu rezumējot gada noslēgumā. Šai periodā radušos darbus iesniedz izskatīšanai, un atlasa materiālu izstādēm (tādas ir vairākas, skat.programmu). Pēc būtības - nopietns maratons. Darbošanās komandā šādā situācijā ir nepieciešama, vienatnē ko tādu pavilkt... Ir ilgstoša pieredze, 70-to sākumā izveidojam CAMK Ogres filiāli. Kopā ar rīdziniekiem un Ozolnieku motoklubu Bula k-ga vadībā regulāri rīkojām Republikas triāla čempionāta etapus, piedalījāmies Republikas turiādēs. Motomaršruti - pa visām republikām. To spējām tikai tāpēc, ka strādājām saliedētā komandā. Kā tas viss sabruka auseklīšu laikos - tas jau ir cits stāsts.
Visiem paldies,kuru piedalījās šai diskusijā! Liekas viss aizgāja bik šķērsu,kad tika sākts meklēt utis jau esošajos. Baigiem kingiem,kuri atrisinājuši visādas realizācijas un slavas problēmas ideālais klubs krietni atšķirsies no jaunu ambiciozu censoņu sapņiem. Respektīvi nav ideālu klubu un jebkuram būs kaudze problēmu.
Rolands66:Visiem paldies,kuru piedalījās šai diskusijā! Liekas viss aizgāja bik šķērsu,kad tika sākts meklēt utis jau esošajos. Baigiem kingiem,kuri atrisinājuši visādas realizācijas un slavas problēmas ideālais klubs krietni atšķirsies no jaunu ambiciozu censoņu sapņiem. Respektīvi nav ideālu klubu un jebkuram būs kaudze problēmu.
VIENISPRĀTIS Bet tas jau labi, ja ir problēmas, značit dzīvi
Vienu reizi biju uz Ogres kluba izstādi, kur bija purvu bildes. Baigi patika. Tas nozīmē, ka info ir par maz, jo, ja toreiz man nebūtu šī infa pateikta, tā arī neuzzinātu, ka Ogres klubā notiek tādas labas lietas.
Rezumējot man sanāk divi varianti kā attīstīties šādām brīvprātīgām apvienībām,sauciet par klubiem,ja gribat.Abos gadījumos ir koks ar diviem galiem. 1.demokrātiskais-pieņem visus,kas grib,izrādās visi,kam nav slinkums,vietējā avīzītē visus sauc par fotomāksliniekiemsliktā puse-kvalitātes nav un nekad nebūs.Toties ir jauka atmosfēra un tusiņi. 2. sportiski-kapitālistiskais-finālā(izstādē vai pie citas izrādīšanās)pielaiž tikai pirmo trešdaļu,pastarīši sēž malā,mācās un par varītēm mēģina iekļūt izlasē,kas bieži vien nekad tā arī neizdodas.Ir kaut kāda kvalitāte.Sliktā puse-neizbēgami konflikti,intrigas,savējo bīdīšana pie lemšanas,jo pieņemt lēmumus arī visi vienlaicīgi nevar.
Iespējams,ka pastāv kādi kompromisa varianti,tipa pa vidu.Vai arī pavisam nelielas domubiedru grupiņas,kur nevienu no malas vispār nepieņem.
viecha... galīgi garām... bet tā parasti domā ''patērētāju savienības biedri'' Sākumā varētu dalīt ... radošie saieti un tusiņveida saieti. (var būt abu kokteilis) Radošie saieti ir, kad nāk ar bildēm, dabon pa ādu, bet ir rekomendācijas, kā uzlabot... un uzlabojumu jaf nes nākamajā reizē atrādīt (katrā vietā tas tiek organizēts pa savam). Šādā veidā mācās fotodomāšanu un ir izaugsme. Tusiņveida saieti ir , kad nāk atpūsties Radošajā saietā vienam(vieniem) jābūt, kas visu vada un veido saieta scenāriju, tusiņveida saietā visi to dara Uz radošajiem saietiem cilvēki pārtrauc iet, ja tie ir neinteresanti, sausi, bez iespējas augt : Uz tusiņ saietiem cilvēki pārtrauc iet, ja tie ir neinteresanti , tāpēc tusiņsaietos salasās cilvēki, kuriem kopā ir labi. Bet saietu saucam, kā gribam- fotokopa, studija, klubs
"Uz radošajiem saietiem cilvēki pārtrauc iet, ja tie ir neinteresanti, sausi, bez iespējas augt" Tieši tā. Es teiktu, ja cilvēki sanāk skaitā ap 15-20 katru nedēļu, un sarunu galvenais temats ir fotogrāfija, tas ir sava veida brīnums. Jo nav nekā taustāma, kas šos cilvēkus satur kopā. Ne nauda, ne slava, ne praktiski labumi. Vienīgi gandarījums. Viņi paši piemaksā. Un kad klubā jautāju, vai nevajag pareklamēt, lai piesakās jauni biedri, izrādās, ka nav jau īsti vietas, kur visiem satilpt. Bet tāpat piesakās jaunie, bez īpašas reklāmas. Es tikai varu novēlēt veidot dzīvus, darbīgus klubus, ap kuriem cilvēki pulcējas. Paši jau vislābāk zina, kā iekšienē ir. Ja nepatiktu, nav jau iespējams ar varu piespiest nākt. Bet ja nāk, tad jau laikam ir, kas saista. Ja par dažādām apvienībām spriestu tikai pēc tā, kas parādās internetā, tad, piemēram, tādi Dziesmusvētki vispār nenotiktu. Nav tāda ideālā kluba. Tas, ka esi klubā, taču nenozīmē, ka pazaudē individualitāti. Cik tad tā stipra, ja pazūd tikai kluba dēļ ? Un tāpēc, ka vienā pusē cilvēku sanāk kopā un kaut ko dara, ne pa visma nenozīmē, ka citur tāpēc nāks mazāk. Drīzāk otrādi. Es domāju, ja gribas meklēt vai veidot savu klubu, tad tas arī jādara, nevis jātērē enerģija citu apriešanai. Vai jādarbojas vienatnē. Lai izdodas!
VValdis:Vai kāds zina, kur atrast anonīmo fotogrāfu klubiņu? Esmu par daudz aizrāvies. Meklēju palīdzību. Viens nevaru tikt ar to galā. Gribu par to parunāt.
Tikko afišu OgresFotokluba izstādei tasīju... CIK impotentam fotogrāfam jābūt, lai savai izstādei afišu nespētu uzradīt???? Tak nē, Māxlenieki esot!!! blogeri TAS ir jūsu superfotoklubs!!!
Elmarss:Tikko afišu OgresFotokluba izstādei tasīju... CIK impotentam fotogrāfam jābūt, lai savai izstādei afišu nespētu uzradīt???? Tak nē, Māxlenieki esot!!! blogeri TAS ir jūsu superfotoklubs!!!
Vo vo MAXSLINIEKI tik vien kā "Izpaužas"bet kad kaut ko pēc plāna vai NODERĪGU vai praktisku vajag tur NJERA DUKAS. SKUMJI