haltūra sagādāja gana interesantus momentus, gan man, gan citiem Vācijas apguvējiem 90to sākumā, jo grūti bija izmest vārdu "haltūra" no vārdu krājuma. Vāciešiem haltūra ir prasts darbs un nekas vairāk un tad kad runa bija par ienākumiem, bieži gribējās teikt, bet pēc darba mēs gājām haltūrēt un fričiem lielas acis- kāpēc haltūrēt, bet ne kārtīgi padarīt darbu?
Man tomēr liekas ka "Interešu klubs" nav nekāda "Haltūristu apvienība" vārda tiešā nozīmē . Ja hoobijisti tad hoobijisti , ja BIZNES es personīgi vēlos %%% no tā
talavietis:haltūra sagādāja gana interesantus momentus, gan man, gan citiem Vācijas apguvējiem 90to sākumā, jo grūti bija izmest vārdu "haltūra" no vārdu krājuma. Vāciešiem haltūra ir prasts darbs un nekas vairāk un tad kad runa bija par ienākumiem, bieži gribējās teikt, bet pēc darba mēs gājām haltūrēt un fričiem lielas acis- kāpēc haltūrēt, bet ne kārtīgi padarīt darbu?
mēs saviem vāciešiem nemācējām iestāstīt kas ir haltūra- vienojāmies par nosaukumu- melnais darbs- bet maksāja dubultā!
Rolands66:Te vispār bija tāda kā aptauja,kāda blogeri vēlētos savu fotoklubu,ja būtu doma tādā ņemt dalību. Tikko klubs atpogāja vairākas izstādes. Ja gribas papļurkstēt, gaidam no Voldemorta sakarīgas konstruktīvas recendzijas. Lai redzams viedoklis un izpratne par lietām,nevis muldēšana par neko.
Vispār ja paskatāmies uz to, kas notiek aiz Latvijas loga tad redzam, ka hobijklubu izveidošanai ir tikai viens pamats - ekonomiskais. Vai tas ir Zviedrijā, kur adītājas tādā juridiski noformētā veidā tiek pie pašvaldības telpām un uz pašvaldības rēķina kopīgi iepērk neilona diegus un plastikāta adatas, vai tie arī ir fotoklubi, kas uz kopīgas kostes pamata un valsts, pašvaldību vai paneiropas pišprices pamata uztur savu galeriju /Zviedrijā ir salīdzinoši daudz šādu "nekomerciālu" galeriju, ko apmeklē tikai paši fotokluba biedri un to uzaicināti viesklubisti/, vai veido un uztur uz pāšvaldības, valsts, viseiropas līdzekļiem savu m/b laborotoriju., ... =>Fotokluba pamats ir ekonomika un nevis radošās pilnveidošanās prasības. Radošumiem ir grupas ar saviem manifestiem. ..kur grupu biedri var sastāvēd daudzos vai nevienā klubā.
talavietis:haltūra sagādāja gana interesantus momentus, gan man, gan citiem Vācijas apguvējiem 90to sākumā, jo grūti bija izmest vārdu "haltūra" no vārdu krājuma. Vāciešiem haltūra ir prasts darbs un nekas vairāk un tad kad runa bija par ienākumiem, bieži gribējās teikt, bet pēc darba mēs gājām haltūrēt un fričiem lielas acis- kāpēc haltūrēt, bet ne kārtīgi padarīt darbu?
mēs saviem vāciešiem nemācējām iestāstīt kas ir haltūra- vienojāmies par nosaukumu- melnais darbs- bet maksāja dubultā!
Tamdēļ, ka švaki ar PSRS darba trieccienieku un vēstures zināšanām.
20.gs 30ajos gados Donbasā dzīvoja un strādāja divi slaveni ogļrači - Stahanovs un Haltūrovs. Abiem bija uzdevums piecgades normu izpildīt divos gados. Tad nu Stahānovs ar to bori pa oglēm dauzīja divtik ātri kā citi un pie algas dabūja klāt godu, slavu, Zelta zvaigni un Ļeņina ordeni. Tad no tos kuri rīkojās līdzīgi. sāka saukt par stahanoviešiem. Savukār Haltūrovs aiz to, ka bija sastrīdējies ar sievu, tanī ogļu šahtā ogles dauzīja divtik ilgi, un pie algas dabūja nevis medāļas, bet piemaksu par virsstundām. Tad nu tos, kas ņēma piemēru no Haltūrovu, no tiem, kam piemaksa par virsstundām svarīgāka par medāļiem, sāka saukt par haltūristiem. Tā nu Haltūrovs pateicoties saviem mācekļiem kļuva ne mazāk slavens par Stahānovu.
Morāle - meistara slavu dara ne tik ļoti viņš ar saviem darbiem, bet gan viņa mācekļi un sekotāji.
Tamdēļ, ka švaki ar PSRS darba trieccienieku un vēstures zināšanām.
20.gs 30ajos gados Donbasā dzīvoja un strādāja divi slaveni ogļrači - Stahanovs un Haltūrovs. Abiem bija uzdevums piecgades normu izpildīt divos gados. Tad nu Stahānovs ar to bori pa oglēm dauzīja divtik ātri kā citi un pie algas dabūja klāt godu, slavu, Zelta zvaigni un Ļeņina ordeni. Tad no tos kuri rīkojās līdzīgi. sāka saukt par stahanoviešiem. Savukār Haltūrovs aiz to, ka bija sastrīdējies ar sievu, tanī ogļu šahtā ogles dauzīja divtik ilgi, un pie algas dabūja nevis medāļas, bet piemaksu par virsstundām. Tad nu tos, kas ņēma piemēru no Haltūrovu, no tiem, kam piemaksa par virsstundām svarīgāka par medāļiem, sāka saukt par haltūristiem. Tā nu Haltūrovs pateicoties saviem mācekļiem kļuva ne mazāk slavens par Stahānovu.
Morāle - meistara slavu dara ne tik ļoti viņš ar saviem darbiem, bet gan viņa mācekļi un sekotāji.
---------------- haltura n. secondary work about which one is not serious or to which one is not fully committed; hackwork, moonlighting, freelancing. Also attrib. Editorial Note: In Hebrew, חלטורה. In Russian, халтуры. (source: Double-Tongued Dictionary)
Tagged with → attrib • Business • dictionary • Double-Tongued Dictionary • Entertainment • haltura • haltura haltura • Hebrew • Israel • Russia • Russian • work
Значение: 1.разг., пренебр. человек, выполняющий работу небрежно, халтурно ◆ — Ох, халтурщики, ох, лентяи, — страдальчески сморщился директор. Ю. О. Домбровский, «Хранитель древностей», 1964 г. (цитата из Национального корпуса русского языка, см. Список литературы)
Tas, ka komunistiem Stahānovs mīļāks par Haltūrovu, tas taču pats par sevi saprotams. ..lai gan arī tagad Latvijā cik zinu, tad tas darbinieks kurš par brīvu un "pliku paldiesu" strādā ir mīļāks par tiem, kuri prasa piemaksu par virsstundām. p.s. Tālavieti, es te par gnozoloģiju, bet Tu man te Dombrovski bāz priekšā, pakaļā!
Citagaisma:Tas, ka komunistiem Stahānovs mīļāks par Haltūrovu, tas taču pats par sevi saprotams. ..lai gan arī tagad Latvijā cik zinu, tad tas darbinieks kurš par brīvu un "pliku paldiesu" strādā ir mīļāks par tiem, kuri prasa piemaksu par virsstundām. p.s. Tālavieti, es te par gnozoloģiju, bet Tu man te Dombrovski bāz priekšā, pakaļā!
----------- Ja Tu uzskati, ka arī tā var smelties zināšanas, brīva izvēle!
Es kā pedagogs- teorētiķis domāju, ka kā izziņas process gan jau ka der, bet pie mācību metodēm gan netiek minēts
Citagaisma:Tas, ka komunistiem Stahānovs mīļāks par Haltūrovu, tas taču pats par sevi saprotams. ..lai gan arī tagad Latvijā cik zinu, tad tas darbinieks kurš par brīvu un "pliku paldiesu" strādā ir mīļāks par tiem, kuri prasa piemaksu par virsstundām. p.s. Tālavieti, es te par gnozoloģiju, bet Tu man te Dombrovski bāz priekšā, pakaļā!
----------- Ja Tu uzskati, ka arī tā var smelties zināšanas, brīva izvēle!
Es kā pedagogs- teorētiķis domāju, ka kā izziņas process gan jau ka der, bet pie mācību metodēm gan netiek minēts
Vai tad pedagoģija kā zinatne /mūsdienās jau viss kļūst par zinātni/ ir apstājusies un nepilnveidojas?;-) ..taču stāsts jau bija par to, ka Tu ar savu Dombrovski nevis sniedzi zināšanas, bet gan atreferēji komūnistiskos aizspriedumus, ..un sākotnējo būtību aizstāj ar sev vai citiem patīkamāko, piemērotāko, vai saprotošāko. Ir arī kauč kāds zinātnisks apzīmējums šim procesam..
Lunis:Man tomēr liekas ka "Interešu klubs" nav nekāda "Haltūristu apvienība" vārda tiešā nozīmē . Ja hoobijisti tad hoobijisti , ja BIZNES es personīgi vēlos %%% no tā
Akurāt manas domas - biznesam ir savi, dzelžaini likumi. Mīnuss - problemātiska sadarbības partneru izvēle. Kā teica Juris F., biznesā draugu būšanas nav. Faktiskā situācija ar hobijistiem ir tāda, ka nepieciešamo biznesa iemaņu tiem nav un, visticamākais, nekad nebūs. Ar to ir jāpiedzimst. Pēc sevis redzu - vairākus gadus mēģinu iztirgot dzīvokli (kvalitatīvu), līdz šim - bez vēlamā rezultāta.
Voldemorts: Pēc sevis redzu - vairākus gadus mēģinu iztirgot dzīvokli (kvalitatīvu), līdz šim - bez vēlamā rezultāta.
Kāpēc neņem mākleri? Pāris reizes esmu pircis zemi, gan es, gan sieva esam pārdevuši īpašumus, vienmēr meklējām mākleri. Noderīga atziņa par tuvu tēmu: "Ja tu pats esi sev advokāts, tad tavs klients ir idiots!"
Voldemorts: Pēc sevis redzu - vairākus gadus mēģinu iztirgot dzīvokli (kvalitatīvu), līdz šim - bez vēlamā rezultāta.
Kāpēc neņem mākleri? Pāris reizes esmu pircis zemi, gan es, gan sieva esam pārdevuši īpašumus, vienmēr meklējām mākleri. Noderīga atziņa par tuvu tēmu: "Ja tu pats esi sev advokāts, tad tavs klients ir idiots!"
" Viens jau pieteicās, no itkā respektējama kantora. Pašā sākumā, kad lietotu dzīvokļu tirgus vēl nebija pārsātināts. Gadu nomuļājās, pazuda. Šodien tie, kuri pirms trijiem gadiem, aizbraucot, centās dzīvokļus saglabāt izīrējot, būs sapratuši, ka atgriešanās tik drīz nespīd, uztaisa paviršu kosmētisko un pa lēto (veci, 70-to sākums) laiž tirgū. Man savu 92-trā gada par tādu naudu būtu grēks atdot...
GunarsII:
" Viens jau pieteicās, no itkā respektējama kantora. Pašā sākumā, kad lietotu dzīvokļu tirgus vēl nebija pārsātināts. Gadu nomuļājās, pazuda. Šodien tie, kuri pirms trijiem gadiem, aizbraucot, centās dzīvokļus saglabāt izīrējot, būs sapratuši, ka atgriešanās tik drīz nespīd, uztaisa paviršu kosmētisko un pa lēto (veci, 70-to sākums) laiž tirgū. Man savu 92-trā gada par tādu naudu būtu grēks atdot...
imgfoto, "Šito Voldemoirts par savu paziņu Šīnu?" (c) Šāds tekstiņš liecina, ka ne par "Latio", ne tā šefu tev nav ne mazākās sajēgas. Nav jau brīnums. Kas apgroza tādas summas, kā viņi, tie F/blogā netusē.
Baisas tās pāķu darīšanas - izstādes dalībniecei uzvārdu nemin sauc kā tādu bobi vārdā, tad plakātā parādās uzvārds Voitkeviča, tad vellszinkāpēc titros Boitkeviča... ārprāts kādi visi profi - viens tēlo bildētāju otri cirvji TVdarboņus... vāks.
Baisas tās pāķu darīšanas - izstādes dalībniecei uzvārdu nemin sauc kā tādu bobi vārdā, tad plakātā parādās uzvārds Voitkeviča, tad vellszinkāpēc titros Boitkeviča... ārprāts kādi visi profi - viens tēlo bildētāju otri cirvji TVdarboņus... vāks.
Tikko būs doma šo tematu pieteikt Kannu vai citam, dokumentālam kino forumam, tā pasauks Māri par galveno režisoru un operatoru vienā personā. Varbūt. Uz šo brīdi programma "minimums"ir izpildīta. 1) Tie, kurus interesē informācija no pirmavota, to saņem. 2) Tie,kuri meklē iespēju gudrīgi patērgāt, arī to saņem.
Lasu visus tekstus, brīžam smaidu, brīžam brīnos un smaidu, bet izskatās te visi tik gudri un tik pārgudri, kā jau īstiem letiņiem pieklājas, kā mans tēvs teica- kā podnieka suņi, ēd mālus un dirš bleķa bļodiņas......... un neviena muļķa...................., laikam izņemot mani .................
Kāda uzmanība, kustināts jūtos... Atšķirībā no pašpasludinātiem māxleniekiem es tik tehniķis... Kad māxlenieki apliekas, es vienkārši uzrakstu... UN jā esmu skolā gājis, šodienas skolmeistaru rakstos varu gramatikas kļūdas palabot. Par to afišu, tak uz Taurupi aizbrauciet, kur vasarā daži ļautiņi "Kultūru" pāķiem nesa....
Kāda uzmanība, kustināts jūtos... Atšķirībā no pašpasludinātiem māxleniekiem es tik tehniķis... Kad māxlenieki apliekas, es vienkārši uzrakstu... UN jā esmu skolā gājis, šodienas skolmeistaru rakstos varu gramatikas kļūdas palabot. Par to afišu, tak uz Taurupi aizbrauciet, kur vasarā daži ļautiņi "Kultūru" pāķiem nesa....
Klau, nu davai bildīti. Bez garas diršanas un impotences mērītājiem. Ja nesanāk. tad jāmeklē impotneces iegansti un jāgriež