forum.gif
Jauns Pentax 1.5x craps...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jauns Pentax 1.5x craps...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.10.13 15:49
 citēt
...izskatās šādi: www.dpreview.com...
Publicēts: 01.10.13 16:01
 citēt
Tās takš nav asinis, bet tomātu sula.:face-crying:
Publicēts: 01.10.13 16:02
 citēt
Vaards:...izskatās šādi: [url=http://www.dpreview.com/forums/post/52252936

Ko]http://www.dpreview.com/forums/post/52252936

Ko[/url] tu ņemies - pērc beidzot to canonu!
Publicēts: 01.10.13 16:03
 citēt
Vaards:...izskatās šādi: www.dpreview.com...

Tas taču ir no senā 1. aprīļa topica par K-3 FF :)
Publicēts: 01.10.13 16:06
 citēt
Vaards, ņem canon. Iesākumā kādu mazo modelīti, kamēr pieradīsi. Bieži nesanāks bildes, jo canon prasa iemaņas, bet vēlāk jau ar laiku aizies un tad varēsi pat FF bodiju nopirkt :D
Publicēts: 01.10.13 20:52
 citēt
Ar kakonu/canon tikai cilvēki ar īpašām vajadzībām bildē :D,
Vaards nepakļaujies provokācijai un papēti tās sejas kuras šo jefiņu marku tur rokās!!!
Publicēts: 01.10.13 21:05 labots
 citēt
Vaards -
ko tu ar tiem lētajiem Pentax štruntiem ņemies ir taču, kas nopietnāks - Pentax 645D :)
Tev kā dārgu lietu cienītājam nevajadzētu būt problēmām ar finansēm ;) un bonusā miers uz ilgāku laiku, varbūt :),
bet ja tomēr, ko citu meklē tad tik uz šiem jāskatās:

Mamiya DM-Series
Phase One 645DF
Leica S Medium Format DSLR Camera
Hasselblad H
Publicēts: 02.10.13 00:15 labots
 citēt
griezite:Ar kakonu/canon tikai cilvēki ar īpašām vajadzībām bildē :D,
Vaards nepakļaujies provokācijai un papēti tās sejas kuras šo jefiņu marku tur rokās!!!

Zini, bieži sanāk būt nelielās domubiedru kompānijās, kur apkārt visi kanonisti. Tad es paslepus skatos apkārt vai mani kāds nepamana... Nu, ka es ar tāāādiem... kopā tusējos. :grimace:

Bet nesen atkal dzirdēju veco labo frāzi - pasaki kas ir tavi draugi un es pateikšu kas esi tu.

Un sāku domāt... Šoreiz par sevi. :what:
Publicēts: 02.10.13 00:21
 citēt
Vaards:

Zini, bieži sanāk būt nelielās domubiedru kompānijās, kur apkārt visi kanonisti. Tad es paslepus skatos apkārt vai mani kāds nepamana... Nu, ka es ar tāāādiem... kopā tusējos. :grimace:

Bet nesen atkal dzirdēju veco labo frāzi - pasaki kas ir tavi draugi un es pateikšu kas esi tu.

------------
gribi teikt, strap pentaxsistiem draugu nav? :D
Publicēts: 02.10.13 11:58
 citēt
Vaards:

Vārds,vai tevi mamma nemācīja nevazāties ar visādām padibenēm?Ir taču arī kulturāli cilvēki kā vietējā aptieķera dēls un pažarnieku priekšnieka meita.Bet tu tik ar tiem plukatām...:face-wink:
Publicēts: 02.10.13 12:03
 citēt
Vai tad zolīdas kompānijas sastāvs nebija: ''es, atejvedējkungs un vēl 2 žīdi''?
Publicēts: 02.10.13 15:03
 citēt
Maris:Vai tad zolīdas kompānijas sastāvs nebija: ''es, atejvedējkungs un vēl 2 žīdi''?

-------------------

nē! Es, mācītājs un vēl 2 maukas...
Publicēts: 07.10.13 15:00
 citēt
Tagad arī oficiāli: www.us.ricoh-imaging.com...
Publicēts: 07.10.13 15:38
 citēt
Uau, kas par cmukumu: www.us.ricoh-imaging.com..._
Publicēts: 07.10.13 15:44 labots
 citēt
Jāņem ŠIS bez varinatiem:)

Ja ne savādāk varēs naidniekam saulē acis apžilbināt:_):)
Publicēts: 07.10.13 15:48
 citēt
pentaksis visu ciparus aizņēmis ar crop kamerām, tā kā nekad šim FF vairs nebūs :D
Publicēts: 07.10.13 15:50 labots
 citēt
Tik cik tāds maksās, varu iedomāties...
FF noteikti nebūs, nu nevilks tak šis 3 formātus, ja jau ir MF.
Publicēts: 07.10.13 15:50
 citēt
talavietis:pentaksis visu ciparus aizņēmis ar crop kamerām, tā kā nekad šim FF vairs nebūs :D

Būs viss labi.. Būs Pentax 0,7 :D
Publicēts: 07.10.13 19:24
 citēt
Schneider:Tik cik tāds maksās, varu iedomāties...
FF noteikti nebūs, nu nevilks tak šis 3 formātus, ja jau ir MF.

MSRP: USD 1299,- (bez gripa).

Attiecīgi janvāra beigās jau pa 1200 varēs štatos cilvēki nopirkt. Pie mums attiecīgi rēķināmies ar 790 LVL.
Publicēts: 07.10.13 19:28
 citēt
talavietis:pentaksis visu ciparus aizņēmis ar crop kamerām, tā kā nekad šim FF vairs nebūs :D

Tas, ka Pentaksis konstruktīvi tuvojas K-1, tomēr iedveš cerības. ;-)

Jo pats, pats pirmais Pentaksa DLR bija fulfreims, ar nosaukumu K-1... Un palika prototipa līmenī:

Publicēts: 07.10.13 19:45
 citēt
Pirmais, kurš prototips, bija MZ-D. en.wikipedia.org...
Publicēts: 07.10.13 21:36
 citēt
Schneider:Pirmais, kurš prototips, bija MZ-D. [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pentax_MZ-D

Tā]http://en.wikipedia.org/wiki/Pentax_MZ-D

Tā[/url] gan.
K-1 bija tas pats MZ-D, tikai paspēja nonākt līdz pavisam reālam un taustāmam paraugu komplektam. Tik Pentaks izdomāja, ka mēs tādu nepirksim - kā jau santīmpi... skaitītāji. Contax tomēr uztaisīja ar to pašu 6mpix Philips matricu un aizgāja pa burbuli. Attiecīgi 6mpix flagmanis saucās: Contax N digital.
Publicēts: 07.10.13 21:51
 citēt
Nu vispār jau pirmais taustāmais, kuru parādīja izstādē, bija bez noteikta modeļa: www.dpreview.com...
Publicēts: 08.10.13 06:28 labots
 citēt
Publicēts: 08.10.13 09:00
 citēt
Bet vienu glupību, kura bija vēl K-7, atstājuši. Pie blīvēta rumpja, ir viena vājā vietiņa - blices sinhrokontakta caumurs, kurš nevis aizbāžas ar kādu gumijas korķīti saitiņā, bet gan aizskrūvējas ar miniatūru vāciņu, kuru grūtu noturēt pirkstos. Un pat instrukcijā atsevišķi pieminēts, ka tas nav blīvēts, tādēļ jātur ciet, bet tas vāciņš skrūvēšanas laikā cenšas izkrist no pirkstiem un aizripot kaukur zem skapja.
Vai tad nevarēja to izvietot blakus citiem kontaktiem (USB u.c.), kuri sānā, zem kopējā gumijas vāka???
Publicēts: 08.10.13 11:35
 citēt
Reku, var jau sākt pārskaitīt naudu par sidraboto:

www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 08.10.13 12:18
 citēt
A kas ir, 800 laši ar gripu - nav nekas krimināls.
Publicēts: 08.10.13 12:22
 citēt
Tie sidrabainie būšot tikai 2000 eks.
Publicēts: 08.10.13 12:27
 citēt
Nelieši!!!
Publicēts: 08.10.13 12:53 labots
 citēt
cik nu uz ātru roku palasīju- uz papīra labs. Tik nekur ne vārda par iso perfomanci un tā īsti nesapratu matricas izmēru :face-sad:
Publicēts: 08.10.13 12:58
 citēt
Droši vien tā pati Soņas matrica, kas arī Nikoniem, ISO uz papīra var būt kaut 1,5 miljoni, bet, ja lietojams 6400 - jau labi.
Publicēts: 08.10.13 13:57
 citēt

Pentaksim ir MF kam viņam tāds apgraizītais pseidoFF.:-)
Publicēts: 08.10.13 14:04
 citēt
NilsS:cik nu uz ātru roku palasīju- uz papīra labs. Tik nekur ne vārda par iso perfomanci un tā īsti nesapratu matricas izmēru :face-sad:

Matrica - aps-c 1,5 krops kā sony un nikonam. maksimālais ISO 51200. Te - www.pentaxforums.com... - cilvēks par ISO līmeni "preproduction" kamerai raksta šādi:

"I haven't done serious image quality comparison due to the beta version firmware and it's just a preproduction set. But from what I can see so far, the camera produces super clean photos up to ISO3200, and it's very useable even at ISO6400 or 12800."
Publicēts: 08.10.13 23:46
 citēt
Ko ta Pentaksisti tādi kautrīgi. Galvenais par ko visi tagad kaifo - jaunā fīča par AA-filtra darbības simulāciju ar sensora tricināšanu. Sanāk divi fočuki vienā - ar un bez AA filtra: www.ricoh-imaging.co.jp...
Publicēts: 09.10.13 08:33
 citēt
A ko tā fīča dod? Tā reāli?
Publicēts: 09.10.13 11:39
 citēt
Schneider:A ko tā fīča dod? Tā reāli?

*bez Anti-Aliasing filtra* ir lielāks kontrasts sīkajās detaļās kas vizuāli dod *lielāka asuma efektu* - īpatnēji, ka izšķirtspēja reāli ir lielāka tik par dažiem procentiem, bet uz aci, lielā palielinājumā, kartiņas izskatās asākas - tādu pašu vizuālo skatu gan *filtrētai bildei* var panākt uzšarpojot. Nefiltrētai bildei ir mīnus, ka var izveidoties muārs - piemēram sterilu studijas bildi cepot piemērotāka būtu bezfiltra kamera, bet rimbuļus no kāda supersmalka auduma raksta ir risks noraut - tiesa paziņa lietojot nefiltrēto D800E saka, ka baisi reti ir šādi joki un pamanāmi tik 100+% palielinājumā, bet viņa brālis, kurš pelna ar reklāmas video mūžīgi diņģē no manis filtrētu kameru jo video gabalos D800E sīkās detaļas *uzvārās* samērā bieži.

Jebkurā gadījumā šis ir jautājums par ļoti lielām izdrukām vai kropošanu laukā un, lai man piedod Pentaksis, bet viņam nav neviena stikla ar tādu izšķirtspēju kas ļautu noprojecēt 24Mpix uz puskadra.... pat 50mm makrostikls to nevilktu.
Publicēts: 09.10.13 11:46
 citēt
fizika tomēr ir tāda, ka ar izcilu stiklu, salīdzinoši ar k-5 jaunā 24niece matrice cels bildītes izšķirtspēju par procentiem 10 un tā vienalga būs zemāka kā 6D vai D600 bildīte ar švakāku optiku.
Publicēts: 09.10.13 11:47
 citēt
Te gaidu diskusijas....
Publicēts: 09.10.13 12:17
 citēt
Maris:fizika tomēr ir tāda, ka ar izcilu stiklu, salīdzinoši ar k-5 jaunā 24niece matrice cels bildītes izšķirtspēju par procentiem 10 un tā vienalga būs zemāka kā 6D vai D600 bildīte ar švakāku optiku.

Ko nu stāsti.
Ir tak vesela buntīte ar ziepīšiem, kas normālos apstākļos uz naga melnuma izmēra matricas dod ārā padsmit mpix bildi ka tik turies.

k-3 ar savu 1,5 kropu neko diži no fulfreima neatšķiras. Reku, reāls K-3 fails bildēts ar veco labo FA 43mm objektīvu:

www.ricoh-imaging.co.jp...
Publicēts: 09.10.13 12:24
 citēt
p.s. Atšķirībā no Māra, domāju, ka K-3 būs aparāts, kas Pentax fiksiem cenas uzdzīs vēl augstāk. Jo to fantastiskās īpašības vēl labāk izcelsies uz visādu Sigmu dzeltenīgi miglainajām zūm-bildēm.

Protams FF ir savas priekšrocības.

Bet Labos gaismas apstākļos un ar pievērtu diafrgamu tāds 24mpix krops mierīgi iztapos mazāk-pikseļu fulfreimus - jo bildē būs redzama tikai objektīva centrālā daļa, kas būtiski asāka par malām un atšķirību var pamanīt pat ar prastiem filmiņaparātiem.

Fuflraims "uzvarēs" sliktos gaismas apstākļos, ar zūmiem bildējot (iespējams - jo varbūt krops no centra izgriež aso daļu, bet fulfreims makteni zaudē dēl neasām malām), un fulfreims uzvarēs ar gaišiem fiksiem pie atvērtas diafragmas.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):