Man uzticēts darba kamerai nopirkt makro zibspuldzi. Mākslu neviens netaisīs, fotografēti tiks medicīniska rakstura attēli. Kamera nav svaiga- sony 550 alpha. Noskatīju em140 sigmu zibeni. Veikalos nekur neredzēju,līdz ar to nav ar ko pakonsultēties. Internetveikali, kas pārdod , viens saka, ka derēs, otrs, ka nederēs. Varbūt varat palīdzēt ar padomu?
Sigmas māsjas lapā rakstīts: Compatible Cameras SA-STTL (SIGMA), EO-ETTL II (CANON), NA-iTTL (NIKON), PA-PTTL (PENTAX), SO-ADI (SONY/MINOLTA) Bet interneta veikals atbildēja"Šī piedāvātā zibspuldze ir EO-ETTL II tipa, tāpēc der tikai Canon kamerām" Tad nu es samulsu... Godīgi sakot, zibspuldžu ražotāji absolūti melna bilde. Tur kur es iemetu aci, nebija krasi sliktas atsauksmes par Sigmas zibspuldzi , tāpēc izvēlējos kā lētāku alternatīvu nekā paša sony ražotās. Bet paskatoties Metz , šis variants priecē jau cenas dēļ vien Un ja vēl sakāt, ka laba...
ho_tai:Sigmas māsjas lapā rakstīts: Compatible Cameras SA-STTL (SIGMA), EO-ETTL II (CANON), NA-iTTL (NIKON), PA-PTTL (PENTAX), SO-ADI (SONY/MINOLTA) Bet interneta veikals atbildēja"Šī piedāvātā zibspuldze ir EO-ETTL II tipa, tāpēc der tikai Canon kamerām" Tad nu es samulsu... Godīgi sakot, zibspuldžu ražotāji absolūti melna bilde. Tur kur es iemetu aci, nebija krasi sliktas atsauksmes par Sigmas zibspuldzi , tāpēc izvēlējos kā lētāku alternatīvu nekā paša sony ražotās. Bet paskatoties Metz , šis variants priecē jau cenas dēļ vien Un ja vēl sakāt, ka laba...
Veikals pateica pareizi... Sigmas, Metzi.. ražo vienādas zipenes, BET pēda(stiprinājums pie kameras) un softs ir pielāgots konkrētam brendam. Tātad Tevis minētais citāts nozīmē, ka runa ir par vairākiem izstrādājumiem ar vienādiem parametriem. Neta veikalā ir Canon-mount zipene, viennozīmīgi neder soņai, nikonam... Mok atrodi fotogrāfu, kas klātienē var konsultēt??? būs lētāk. Apbrīnoju darbavietas, kas tā organizē iepirkumus....
Paldies, Elmarss par derīgo komentāru par pēdu, man bija tādas aizdomas... Savukārt otra daļa:" Mok atrodi fotogrāfu, kas klātienē var konsultēt??? būs lētāk. Apbrīnoju darbavietas, kas tā organizē iepirkumus....:" ir atrauta no realitātes. Kā tev šķiet, kā darba vieta ar pārdesmit darbiniekiem iepērk preces? Tāpat kā skapjus, printerus utt. Manā gadījumā - parāda ar pirkstu tam, kas ilgāk turējis rokās spoguļkameru un tas nopērk. Tavuprāt jānoalgo fotogrāfs, kas veic izpēti? Ja man būtu pazīstams fotogrāfs, kas gribētu tam veltīt laiku, es neuzdotu jautājumu forumā.