Maiss darbam LIETŪ rokas ieliek maisā no sāna... Kada ir jusu pieredze, kas ir reali lietojams, jo es vienu tadu kuli noprku jebaja, bet tur nav cauruma skatu mekletajam un to vienigo reizi kad man pa istam vajadzeja, ara bija veess un par cik rokas ari bija tai maisa, vish piesvida. Tatad aparats tapat bija mitruma, bet redzet es caur piesviduso plevi vairs neko nevareju Par laimi lietus toreiz fiksi beidzas, bet risinajums man veljoprojam nav uzradies.
lietussargu turet nesanak, bet man jau bija doma uztaisit tadu ka krusturi lietussarga iestiprinasanai. Bet ta saucamas bikses no pleves jau ir tas kas man, siltas rokas ieksha un lidz ar to sasvist pleve
LIETŪ tas ir KĀ ? kAD ŪDENS gāžas virsū vai brein pa udeni? Reku nav slikts vreķis DiCAPac WPS10 Waterproof Case for SLR/DSLR , rokas ar nav jābāž "Iekšā" , pret dubļiem arī pasargā youtu.be...www.amazon.com...
Var arī vienkāršākus , piemēram "NEEWER Camera Protector Rain Cover Rainproof for SLR Camera" , nesvīst jo ventilējas pa nehermētiska materiāla rokām
1. Lasīt sēnes. 2. Zāģēt malku. 3. Sēdēt zem koka, gaidīt, kamēr pārstās lietus un mēģināt iztēloties, kādu fotošidervu var dabūt gatavu no lietusgāzes mežā, pie tam tādā džunglī, kur lietussargu nevar atvērt.
Tas ir plašč-nakidka, palatka ir vienkāršs četrstūrains auduma gabals, kuram vienā stūrī ir šņore, ar kuru to stūri var uzvilkt galvā un sasiet zem zoda kā kapuci, bet pa malām caurumi, lai, savienojot ar citām, tādām pašām, varētu uzkombinēt lielāku telti.
ThinkTank Hydrophobia. Ar visu caurumu skatu meklētājam. Viss daudzmaz redzams un, ja tur arī kas sasvīstu, tehnikai taču tas nekaitē, vai daudz mazāk nekā stundu lietū stāvēt.
A kas Rimi maisiņam vainas? Dibengalā izpleš caumu, ar līmlentu piestiprina pie blendes un galvu iebāž pa lieko, pa kuru parasti desa tiek likta iekšā.
mrproxy:A kas Rimi maisiņam vainas? Dibengalā izpleš caumu, ar līmlentu piestiprina pie blendes un galvu iebāž pa lieko, pa kuru parasti desa tiek likta iekšā.
VOO , musju cilēks ES tā ar datu JA VOJAG uz sitiena.
mrproxy:A kas Rimi maisiņam vainas? Dibengalā izpleš caumu, ar līmlentu piestiprina pie blendes un galvu iebāž pa lieko, pa kuru parasti desa tiek likta iekšā.
+ pašam plēves plašķis par 64 santīmi un gatavs. Tas tak vienmēr jātur somā
Ahā, tātad tā nav bildēšana biezos krūmos. Es šādos te gadījumos:
Canoņa laikos vienkārši sēdēju zem lietussarga, tagad ar Pentaxi vispār neņemu pierē, sargos tik pats no lietus. Jā, ir papīra dvieļa gabals, ar ko noslaucīt kameru, pirms likt somā.
ak34:Kādam lietum ir jābūt, lai vajadzētu maisu? Parasti pirmais lietu neiztur fotogrāfs, nevis fotoaparāts.
Tu šitā NESAKI , leģendāri MITRUMA neizturīgs bija CANON EOS 5D , tam vesels pliks vadības bloks bija TIEŠI zem augšējo pogu šķirbām. Ka kas biški UZRASINĀJA tā kamera JOK bez kāda pat tieša ŪDENS Pirmais no lētumiem bija 50D kas pēc "Gostiem" atšifrējot var turēt "Stipru Miglu" NEVIENS ne 1D serijas Canons līdz šim nav bijis pat ŠĻAKATU noturīgs
Lunis: NEVIENS ne 1D serijas Canons līdz šim nav bijis pat ŠĻAKATU noturīgs
Tā gan nebūs īsti, esmu vairākus video apskatus youtube redzējis, kur salīdzina 5dmk2 ar 7d tieši lietū "fočējot". Realitātē lietū tur abas kameras un pēc tam testēja, kura strādā, kura nestrādā. Rezultātā abas strādāja - tamdēļ arī tiek tirgotas kā "weather_resistant", bet tas nav tas pats, kas "water_proof".
ak34:Kādam lietum ir jābūt, lai vajadzētu maisu? Parasti pirmais lietu neiztur fotogrāfs, nevis fotoaparāts.
Tu šitā NESAKI , leģendāri MITRUMA neizturīgs bija CANON EOS 5D , tam vesels pliks vadības bloks bija TIEŠI zem augšējo pogu šķirbām. Ka kas biški UZRASINĀJA tā kamera JOK bez kāda pat tieša ŪDENS Pirmais no lētumiem bija 50D kas pēc "Gostiem" atšifrējot var turēt "Stipru Miglu" NEVIENS ne 1D serijas Canons līdz šim nav bijis pat ŠĻAKATU noturīgs
Man ir bijušas problēmas tikai ar vienu 1D Mark III. Tas ļoti stipra lietus laikā dažreiz mēdza izslēgties. Pārējie 1D aparāti rukā bez problēmām, arī negaisa laikā. Galvenais lai ir kāda lupatiņa ar kuru skatumeklētāju var ik pa laikam notīrīt un dvielis, kad viss jāsapako atpakaļ somā. Daudz lielāka problēma par prezervatīvu fotoaparātam ir stiklu svīšana un tas, ka pats viss slapjš.
Man vienam 5dm2, ja ilgāk pastrādā lietu, tad beidz strādāt augšējais ripulis un mazas podziņas pie displeja. Bildēt var - tik nevar nomainīt diafragmu vai laiku ar ripuli kas mainās.
A otram aparātam tādas problēmas neesmu nekad novērojis, kaut sanācis ar lietū būt pavairāk.
Lunis: NEVIENS ne 1D serijas Canons līdz šim nav bijis pat ŠĻAKATU noturīgs
Tā gan nebūs īsti, esmu vairākus video apskatus youtube redzējis, kur salīdzina 5dmk2 ar 7d tieši lietū "fočējot". Realitātē lietū tur abas kameras un pēc tam testēja, kura strādā, kura nestrādā. Rezultātā abas strādāja - tamdēļ arī tiek tirgotas kā "weather_resistant", bet tas nav tas pats, kas "water_proof".
ak34:
Lunis:
Man ir bijušas problēmas tikai ar vienu 1D Mark III. Tas ļoti stipra lietus laikā dažreiz mēdza izslēgties. Pārējie 1D aparāti rukā bez problēmām, arī negaisa laikā. Galvenais lai ir kāda lupatiņa ar kuru skatumeklētāju var ik pa laikam notīrīt un dvielis, kad viss jāsapako atpakaļ somā. Daudz lielāka problēma par prezervatīvu fotoaparātam ir stiklu svīšana un tas, ka pats viss slapjš.
mrproxy:Man vienam 5dm2, ja ilgāk pastrādā lietu, tad beidz strādāt augšējais ripulis un mazas podziņas pie displeja. Bildēt var - tik nevar nomainīt diafragmu vai laiku ar ripuli kas mainās.
A otram aparātam tādas problēmas neesmu nekad novērojis, kaut sanācis ar lietū būt pavairāk.
Ja par vissu kas nav 1D sērija Nu STRĀDĀT varbūt KĀDAM ar strādā , bet biežāk NESTRĀDĀ nekā strādā Un tas "Gosts" kas minēts PAŠĒ kā "Udens drošs" istenībā nozīmē "Stipra migla un putekļi" . Kolēģim bija 5D kurš rubijās laukā jau ja kamera vienkarši nosvīda , 1D MARK II uzšlēcās ŠLĀKATAS nu tā un 2 dienas nerubija visas augšējās pogas . 20D gāja kā tanks arī slapš kā pilēja . 30D atkarībā no exspemplāra 50D kādus 3 esmu lietojis un lietoju tiēšā lietū neesmu mēģinājis bet SLAPJA kamera no šļakatām utt NE VAINAS Toties visādi Oly un Pentax lej ūdeni virsū no krūziņas un NEKAS noladojis ar 1cm ledus kārtu no visras un NEKAS rukā , vinīgi žēl ka "Sistēma šuc" kā `tada Taka principā NEMĒRCĒJU vai uzmaucu kā mrproxy skara iepirkuma maisu un DRAGĀ kā tanks
Vienmēr atceros izklaides poligonā ar Kalašu par kurām dabūjām pa galvu , iemīda dubļos izvelk un bliež , Dzirksteles no aizslēga un stobra bet BLIEŽ vienam gan nepagaidijām kamēr ūdens riktīgi iztek tam kaut kā stobra kanālu pabojāja "Pēc skaņas" kautkā nosēcās šis ar skaļu plaukšķi bet stobru neizpūta . bet iemetām atpakaļ kaudzē un aizmirsām
Schneider:Ahā, tātad tā nav bildēšana biezos krūmos. Es šādos te gadījumos:
Canoņa laikos vienkārši sēdēju zem lietussarga, tagad ar Pentaxi vispār neņemu pierē, sargos tik pats no lietus. Jā, ir papīra dvieļa gabals, ar ko noslaucīt kameru, pirms likt somā.
. Aha un kā objektīvi pasargā no noraosšanas umņik?
Umņik, a kas ir "objektīvi pasrgāt no noraos(so)šanas"? Ja domāji priekšējo lēcu, tad šādā stāvoklī pasargā blende, bet ja bildē uz augšu, tad nepasargās nekas. Šeit www.fotoblog.lv... tik noliec uz leju un notecini ūdeni no stikla.