forum.gif
Atpirkt aparātu no uzņēmuma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Atpirkt aparātu no uzņēmuma
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.10.13 20:12
 citēt
Cena - 950 Ls
Canon 7d
Vecums - 2013.02...
Noskrējiens - virs30`000

Vot te ir jautājums - pēc kā skatās vērtētāji un cik varētu būt pārpalikusī vērtība?
Publicēts: 06.10.13 20:20
 citēt
Mans autoritatīvais viedoklis - līdz 400 Ls.
Publicēts: 06.10.13 20:22
 citēt
Girtsons:Cena - 950 Ls
Canon 7d
Vecums - 2013.02...
Noskrējiens - virs30`000

Vot te ir jautājums - pēc kā skatās vērtētāji un cik varētu būt pārpalikusī vērtība?

Kādi vērtētāji???? Vai nu par "atlikušo bilances vērtību", vai izsole... Pirmajā gadījumā, ja grāmatvedis luņojies, pirkšanas cena.:face-grin:
Publicēts: 06.10.13 22:18
 citēt
No sava uzņēmuma vari nopirkt par atlikušo bilances vērtību,citam vari pārdot par jebkādu cenu.
Publicēts: 06.10.13 22:37
 citēt
ekoists:No sava uzņēmuma vari nopirkt par atlikušo bilances vērtību,citam vari pārdot par jebkādu cenu.

uzņēmums pāriet citā kvalitātē. Pliks aparāts, bez perifērijas. Pats lietoju. Viņiem takš nevajadzēs pliku aparātu ;)
Publicēts: 06.10.13 23:26
 citēt
Nu, bet kāda nozīme tam, ko tev pateiks šeit forumā, domā, ka kāds no uzņēmuma vērtētājiem lasīs un ņems vērā fotoblogeru uzskatus par atlikušo cenu?
Publicēts: 06.10.13 23:29 labots
 citēt
Girtsons : TAVS aparāts jau JAUNS maksā par 1/4 LĒTĀK nekā šie piedāvā ATPIRKT:):)

7D sobrīd JAUNS maksā ~650-700Ls , Lia iet dillēs saki 500Ls dod un AMEN
Publicēts: 06.10.13 23:54
 citēt
Lunis:Girtsons : TAVS aparāts jau JAUNS maksā par 1/4 LĒTĀK nekā šie piedāvā ATPIRKT:):)

Klau spec visās lietās, 7D jau ir ~600, pat ne 650 vai 700. Bet- kad būs 7D2 un vai ir vērts gaidīt?
Publicēts: 07.10.13 00:16 labots
 citēt
UldisS:
Lunis:Girtsons : TAVS aparāts jau JAUNS maksā par 1/4 LĒTĀK nekā šie piedāvā ATPIRKT:):)

Klau spec visās lietās, 7D jau ir ~600, pat ne 650 vai 700. Bet- kad būs 7D2 un vai ir vērts gaidīt?

A es nezinu , ko iedod to bildēju:):) Kaut 300d kaut Digi Hazeli , man vienalga šai ziņā , ko iedod ar to pietiek . Nekādi problēmu:face-wink:

TAČU ja man būtu jāpērk PAŠAM ieguldot piemēram 1500Ls , es nepirktu NEVIENU no modernajiem aparātiem bet ņemt 1Ds MARK III ja būtu 700Ls robežas es ņemtu tikai 1Ds MARK II :):) Ja par SVEŠU piķi tad JEBKO ko man nopērl :face-wink:

GLUŽI VIENKĀRŠI ar EOS 1D sēriju nevar sacensties NEVIENS no zemākas klases CANON ne AF ne EXSPO sistēmā .
Publicēts: 07.10.13 00:20
 citēt
UldisS:

canonveikals.lv...

kas vēl oficiāli pārdod caconu?
Publicēts: 07.10.13 00:27
 citēt
Girtsons:
UldisS:Klau spec visās lietās, 7D jau ir ~600, pat ne 650 vai 700. Bet- kad būs 7D2 un vai ir vērts gaidīt?

canonveikals.lv...

kas vēl oficiāli pārdod caconu?

VAIRUMS oficiālo I-net tirgotāju kuri piedāvā adekvātu garantiju ņem tieši no IB , cenas IB uz vietas parasti vismaz par 5-10% zemākas kā NETA katalogā uzrādītās.
Publicēts: 07.10.13 07:45
 citēt
Nu Metalurgs jau nu varēja vismaz saviem bijušajiem darbiniekiem lētāk izkārtot to izpārdošanu. Varbūt tiešām, kā Elmārs pieminēja, kur cena parādās, jāiet pie grāmatvedes un jāpalūdz tā verķa pamatlīdzekļa kartītei to atlikušo vērtību samazināt?
Publicēts: 07.10.13 08:10
 citēt
Domaju, ka te nav jautajumu, lai par tadu naudu peerk kas grib...
Publicēts: 07.10.13 08:15
 citēt
Eltons:Nu Metalurgs jau nu varēja vismaz saviem bijušajiem darbiniekiem lētāk izkārtot to izpārdošanu. Varbūt tiešām, kā Elmārs pieminēja, kur cena parādās, jāiet pie grāmatvedes un jāpalūdz tā verķa pamatlīdzekļa kartītei to atlikušo vērtību samazināt?

Elton, tu ko, kuudi uz kriminalnoziegumu??? Gramatvedibas datu sagrozishanu un viltoshana, nu moins:D
Publicēts: 07.10.13 08:18
 citēt
Tak ja tas ir mecha, nevens neies iespringt par kaut kadu fochuka veertibu un neviens nemainiis cenu. Ja taa ir tik drausmiigi augsta, varbuut vajag paintereseties kursh savulaik organizeeja sho iepirkumu un sporta peec iebaza nelielu knibuli latu kabata, tagad var shim draugam pateikt paldies. lielas firmas viss ka valsts kantoros notiek.
Publicēts: 07.10.13 08:34
 citēt
:D vērtība veidojas
iznesi no veikala, uzreiz noņem 25%
šādai tehnikai parasti amortizāciju liek divi gadi... tātad vēl pa šiem 7ņiem mēnešiem, lies tev atvadīties no 25% atlikušās summas, kura ir jāņem no šībrīža veikala cenas.
Par tādu naudu tev ir cerības pārdot... bet prasīt drīksti cik vien gribi... paliks jautājums, vai pārdosi, vai paliks bilancē :D
Publicēts: 07.10.13 08:45
 citēt
pārāk daudz dažādu variantu un nianšu lai te ko komentētu...
Publicēts: 07.10.13 08:50 labots
 citēt
Kad biju pašnodarbinātais, nolietojums fototehnikai kā pamatlīdzeklim bija 40% gadā. Nobrauciens šim ir 30% motoresursa. Jauns maksā no 650 Ls.
Tālāk - aritmētika.
Publicēts: 07.10.13 09:20
 citēt
Schneider:Kad biju pašnodarbinātais, nolietojums fototehnikai kā pamatlīdzeklim bija 40% gadā. Nobrauciens šim ir 30% motoresursa. Jauns maksā no 650 Ls.
Tālāk - aritmētika.

Grāmatvediski pofig cik tagad maksā, svarīgi par cik nopirka, no tā tad arī rēķina nolietojumus.
Lai atdotu lētāk vajag pārvērtēt...
Publicēts: 07.10.13 09:32
 citēt
imgfoto:...svarīgi par cik nopirka...

Tad vienkārši jānoskaidro, vai grib pārdot vai turēties pie grāmatvediskajām patiesībām un turēt bilancē un noliktavā noputējušu verķi ar kuru neviens nemāk rīkoties, bet tas ik brīdi arvien vairāk zaudē vērtību. Tā jau drīz pienāks brīdis, kad tā grāmatvede ar 7D pārdošanu šeit forumā smīdinās tautu kā Gaisma ar savu Pentaxi.
Elektronika nav buldozers, kurš nemainīgi rušina zemi desmitiem gadu, man darbā pirmais kompis 94.gadā arī bija 386-tais, kurš tika pirkts až par veseliem 480 Ls.
Publicēts: 07.10.13 10:07
 citēt
+++
pareizi- jautājums ir , vai grib pārdot, cik ilgā laikā pārdot un vai vispār grib pārdot.
To noteiks uzliktā cena :)
Publicēts: 07.10.13 11:57
 citēt
Ne sagrozīt grāmatvedības datus, bet padomāt, kā norakstīt. Nu nevar būt, ka tagad 1:1 pēc grāmatvedības uzskaites (vēl kāds trāpīgi piezīmēja par sākotnējās cenas rašanās mehānismu) tas likvidators mēģinās izlikt izsolē.
Publicēts: 07.10.13 14:34 labots
 citēt
Cena jaskatās pēc pavadzīmē esošas cenas, ne vis pēc tagadējās tirgus cenas. Ņemot vērā ka noskrējiens ir 30k tas ir 1/5 no 150k, kā arī 3,5-5% amortizācijas (gada laikā), no pamatcenas janoņem nost 25% un būs reāli vērtējamā cena. Tas nav mans viedoklis, to mēs esam darijuši uzņēmumā nevienu vien reizi.
Publicēts: 07.10.13 15:33
 citēt
chukmasoff_f:Cena jaskatās pēc pavadzīmē esošas cenas, ne vis pēc tagadējās tirgus cenas. Ņemot vērā ka noskrējiens ir 30k tas ir 1/5 no 150k, kā arī 3,5-5% amortizācijas (gada laikā), no pamatcenas janoņem nost 25% un būs reāli vērtējamā cena. Tas nav mans viedoklis, to mēs esam darijuši uzņēmumā nevienu vien reizi.

Kur tāda amortizācija elektronikai :D
Šito priekš sevis dara tā... sarunā, iztaisa norakstīšanas aktu, kuru apstiprina servisa dota izziņa, ka remonts neatmaksājas... un aida. Ja nogulēts, tad būs cena, kādu piedāvās izutrupētājs... (cik saprotu, tad firmai kraks)
Parasti tas notiek lēti, bet jaf priekš sevis sagatavotai tautiņai :D
Publicēts: 07.10.13 15:43
 citēt
chukmasoff_f:Cena jaskatās pēc pavadzīmē esošas cenas, ne vis pēc tagadējās tirgus cenas. Ņemot vērā ka noskrējiens ir 30k tas ir 1/5 no 150k, kā arī 3,5-5% amortizācijas (gada laikā), no pamatcenas janoņem nost 25% un būs reāli vērtējamā cena. Tas nav mans viedoklis, to mēs esam darijuši uzņēmumā nevienu vien reizi.

Fotoaparātam amortizācija 3.5-5% gadā? Ko Tu te lej!
Publicēts: 07.10.13 15:44
 citēt
man kādreiz pirmā gadā bija 40%, tad laikam 2 gadus pa 20% bija ?
Publicēts: 07.10.13 15:51
 citēt
beidziet pīpāt.
Publicēts: 07.10.13 16:10 labots
 citēt
emzi:

Neko neleju, grāmatvede pēc visiem VID papīriem to man pateica, ka vairāk nevar likt.
Publicēts: 07.10.13 16:13
 citēt
Haiduks:

Šito priekš sevis dara tā... sarunā, iztaisa norakstīšanas aktu, kuru apstiprina servisa dota izziņa, ka remonts neatmaksājas... un aida. Ja nogulēts, tad būs cena, kādu piedāvās izutrupētājs... (cik saprotu, tad firmai kraks)

Es stāstu ko fīrmā grāmatvede rakstija papīros, vienkārši tos papīrus nācās redzēt.
Tehnika palika fīrmas balansā, tikai nolietojuma aktu taisija, es pat nezinu kāda mārutka pēc. Nevioens to tehniku ne pārdeva ne pirka tālāk, bet ik gadus tādus aktus ar tādām procentēm taisa.
Publicēts: 07.10.13 16:28
 citēt
chukmasoff_f:
emzi:

Neko neleju, grāmatvede pēc visiem VID papīriem to man pateica, ka vairāk nevar likt.

Tātad fočiks nolietojas 20 gados? :D Tipa ilgāk, nekā biroju ēka vai mašīna? :D
Publicēts: 07.10.13 17:04 labots
 citēt
Mums foto tehnika nolietojas "Noamiortizējas uz 0" 3-5gadu laikā atkarībā no cenas. Līdz 10.000 Eur 3 gados virs 10.000Eur 5 gados . Par nomaiņu var domāt kad pārgājis 2/3 laika jeb resursa atlikuma 33%
Publicēts: 07.10.13 18:38 labots
 citēt
chukmasoff_f:
Haiduks:

Es stāstu ko fīrmā grāmatvede rakstija papīros, vienkārši tos papīrus nācās redzēt.
Tehnika palika fīrmas balansā, tikai nolietojuma aktu taisija, es pat nezinu kāda mārutka pēc. Nevioens to tehniku ne pārdeva ne pirka tālāk, bet ik gadus tādus aktus ar tādām procentēm taisa.

Unikāla grāmatvede... Tas šodien retums, "sarkanā grāmatā" rakstāms...:face-grin:
Lunis:Mums foto tehnika nolietojas "Noamiortizējas uz 0" 3-5gadu laikā atkarībā no cenas. Līdz 10.000 Eur 3 gados virs 10.000Eur 5 gados . Par nomaiņu var domāt kad pārgājis 2/3 laika jeb resursa atlikuma 33%

Šitas jau reāli, bez pasakām...:face-smile:
Publicēts: 07.10.13 18:53
 citēt
Nolietojuma aktus reizi gadā neesmu redzējis, bet katrā grāmatvedības programā raksta jebkurai tehnikai katru mēnesi vērtības dilumu ar standartideju *pēc 3 gadiem 0.00LVL* - pretējā gadījumā krājas pamatlīdzekļu summa kura, mēslu gadījumā, nav patīkama lieta. + tieši šādos gadījumos, kad tehnika jāpārdod ir izdevīgi ja tai bilancē ir max zema vērtība - mazāki nodokļi darījumam.

Ja uzņēmums nav kkāds ultra čoms topika autoram, tad shēma būs tirgus cena tikai dalīta - par mazāko ciparu ko var šie izraksta oficiālu papīru un no šīs summas maksā PVN - pārējo kešā.
Publicēts: 07.10.13 19:07
 citēt
Bzh:
chukmasoff_f:

Tātad fočiks nolietojas 20 gados? :D Tipa ilgāk, nekā biroju ēka vai mašīna? :D

Nu tas aparāts kuru es lietoju no 2009 gada pavasara ir noskrejis 20k no 150k
Publicēts: 07.10.13 19:39 labots
 citēt
Elmarss:
chukmasoff_f:

Unikāla grāmatvede... Tas šodien retums, "sarkanā grāmatā" rakstāms...:face-grin:
Lunis:Mums foto tehnika nolietojas "Noamiortizējas uz 0" 3-5gadu laikā atkarībā no cenas. Līdz 10.000 Eur 3 gados virs 10.000Eur 5 gados . Par nomaiņu var domāt kad pārgājis 2/3 laika jeb resursa atlikuma 33%

Mums ir bijuši tādi gadījumi ka KAMRU nodzen nepilna gada laikā EOS 1D pāri par 200.000 noskrējiens . Bija praksē viens psihs kurš no katra raporta nesa 1000kadru:):) Pēc tā arī ieviesa nolietojuma % . Tad gan viņa vēl pāris gadus nētājās saifā :):) Beigās pēc norakstīšanas vēl pārdeva ja nemaldos pa 150Ls. Kurus draudzīgi nocepa gaļā un viņčikos:face-wink::face-grin:
Publicēts: 07.10.13 19:45
 citēt
Lunis:
Elmarss:

Mums ir bijuši tādi gadījumi ka KAMRU nodzen nepilna gada laikā pāri par 200.000 noskrējiens . Bija praksē viens psihs kurš no katra raporta nesa 1000 kadru:):) Tad gan viņa vēl pāris gadus nētājās saifā :):) Beigās pēc norakstīšanas vēl pārdeva ja nemaldos pa 150Ls :):)

Redz problēma, ka NENORAKSTA... zinu kompi, vecu, kā pasaule ar atlikušo sešas štukas!!!! Vo čaļi stresoja, KĀ to mēslu norakstīt????
JO kompis ar pērnā gadsimta iegādi, bet amortizācija NULLE!!!! Grāmatrvede luņojusies esot....:face-grin:
Publicēts: 07.10.13 20:04
 citēt
Tā gramatvedība ir viena interesanta padarīšana :D... tur ir tādi dažādi plauktiņi (ailītes, kur ierakstīt) kur mantu ielikt ... un grāmatvede punktierē, galds maksā 50 Ls un norakstīšanas laiks 8 gadi :D, bet fočiks 900 Ls, tātad norakstīšanas laiks 30 gadi (te rodas chukmasoff_f pieminētie norakstīšanas 3 %ti gadā)... bet norādes naf, kādā plauktiņā jāliek fotoaparāts... to var likt kā Lunis raksta 3 gadu plauktiņā, un kad ir 2/3, izņem servisā izziņu, ka remonts sanāk dārgāk par palikušo summu un komisija ir tiesīga kasti norakstīt... sastādot aktu, ka iznīcināts ... un kāds šefa draugs to sāk lietot kā savu par brīvu (konjakgalds neskaitās).
Un ir diva veida grāmatvedes... vienas, kad atnāk VID pārbaude, pārbaudītāja iet pie viņām konsultēties, kur uzrakstīt kādu nebūšanu, jo nevar būt kontrole bez aizrādījumiem... un ir grāmatvedes, kas pēc VID kontroles nezin, kā atpirkties, jo savādāk grāmatvedībā ir tikai aizrādījumi :D
Ot pirmās zin, kā viss pareizi jāsakārto(ka fotoaparāts ir eletronikas kaudze, kas noveco baigi ātri), un nekad naf problēmu (pie noteikuma, ka šefam jābūt lietas kursā, vai šis vispār neko nezin).
Te pieminētie vecie nenorakstītie datori parāda, kā pie mums strādā un tā strādā vairums... tie arī lielie blāvēji, ka pie mums galīgi neiet :D
Publicēts: 07.10.13 21:21
 citēt
ŠIs topiks kārtējo reizi parāda, ka bloga lielie runātāji ir gatavi runāt kā lieli eksperti par jebkuru tematu - arī tādu, kuru nepārzin ;-p;-)))
Publicēts: 07.10.13 21:29
 citēt
... es kārtējo reizi neko nepateicu, bet koku apslapināt tik ļoti gribās arī man ... :face-devil-grin:
Publicēts: 07.10.13 23:23
 citēt
talavietis:... es kārtējo reizi neko nepateicu, bet koku apslapināt tik ļoti gribās arī man ... :face-devil-grin:

:D :D :D vo, vo...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas