Ne mazāku par x133, bet labāk skatīties uz kādām x266. Principā bildēšanai ja nav jabildē bursta lielos izmēros un daudz tad ir it kā vienalga, bet priekš video ātrums ir ļoti būtisks.
kaut kur senus gadus atpakaļ manīju kameras modeļa un karšu saderību testu, nezinu kāpēc, bet tur bija dīvaini, ka no vienāda ātruma vēl kaut kā dalījās ārā...
chukmasoff_f:Ne mazāku par x133, bet labāk skatīties uz kādām x266. Principā bildēšanai ja nav jabildē bursta lielos izmēros un daudz tad ir it kā vienalga, bet priekš video ātrums ir ļoti būtisks.
Izlasiju šito un sajutos kā tālajā 2008 gadā ,mūsdienās ātrās kartes grozās tā ap ~1000x ,odnako galīgi ne visām kamerām tādas būs lietderīgi pirkt cerot uz baigo ātrumu,parasti pati kamera ir tas bremzējošais faktors.
Lieli apjomi no buferatmiņas kartē ilgi lādējas. Dīvaini, ka firma savai 10clas kartiņai pieraksta kartiņas griešanās ātrumu. Citiem instrukcijā pieraksta MBS. Izkatas ka šamam ir 20MBS. Tavs viens nospiedums sver ap 40mb. Parēķi, cik ilgi tas ies uz šo kartiņu. Piemēram www.amazon.com... tas ir divreiz ašāks un lētāks. Izskatās. Ka ir divi varinati 1. bildēt JPG vai piemest vēl 100 ls un viss būs čikiniekā..
versatile:Būtu derīgi sākt ar kameras modeli un pašreizējās lēnās kartes modeli.
D800 un Lexar x133 ...ātrums galīgi garām.Agrāk nebiju iedziļinājies un tikai tagad saskāros ar karšu ātrumu
Hm... a kādos apstākļos? Man nav nevienas CF kartes (nu iepriekšējā ciparnīca bi pentax) - lietoju SD kuras principā ir bišķi lēnākas pie vienāda ātruma marķējuma, bet rijās ciet ap 10to kadru nespiesta raw burstā ko izmantoju vājprātā reti - vienīgais ir pilnu kadru šķirstīšana lēnāka kā K-5 pentaxim, bet tas likvidējās uzspiežot džoistika centru otreiz un izlecinot thumbnaiļu skatu - tad var lidot pa kartiņām. .... arī kino nav sprūdis... kartes man kkāds 133x lexar, kingstoni ultra II, III... - gadās, ka piemaucu telefona microSD caur perehodņiku
Var parēķināt, ja fotoaparāts Canon 5D Mark II bildē aptuveni 4 kadrus sekundē, tad sanāk, ka sekundes laikā kartei jāuzņem ~100 MB informācijas (bildējot RAW formātā). Nu lūk, man ir CF 600X kartiņa, kura raksta un lasa ar ātrumu 90 MB/s. Pēc teorijas spriežot, šī kartiņa ir minimums, kādai vajadzētu būt, lai sērijā bez aizķeršanās varētu bildēt ar augstākminēto modeli. Tā kā es sērijveidā nebildēju, mani šī karte pilnībā apmierina. Jāatcerās, ka arī karšu lasītājam jāuztur USB 3.0 ātrums, lai pilnvērīgā ātrumā informāciju no kartes pārmestu kastē (kurai, protams, arī jābūt apgādātai ar USB 3.0).
chukmasoff_f:Ne mazāku par x133, bet labāk skatīties uz kādām x266. Principā bildēšanai ja nav jabildē bursta lielos izmēros un daudz tad ir it kā vienalga, bet priekš video ātrums ir ļoti būtisks.
Izlasiju šito un sajutos kā tālajā 2008 gadā ,mūsdienās ātrās kartes grozās tā ap ~1000x ,odnako galīgi ne visām kamerām tādas būs lietderīgi pirkt cerot uz baigo ātrumu,parasti pati kamera ir tas bremzējošais faktors.
Nu redz ja filmē ar kādu RED vai ko citu tad tas x1000 ir aktuāli, bet ja ar spoguleni tad stārpības nav. CF kartes vispār sāk aiziet vēsturē, fīrmā ir vairs viena kamera ar CF kartēm 5DMKII , visas pārejās uz SD. A SD 10 klase un vis ok.
MT9:Var parēķināt, ja fotoaparāts Canon 5D Mark II bildē aptuveni 4 kadrus sekundē, tad sanāk, ka sekundes laikā kartei jāuzņem ~100 MB informācijas (bildējot RAW formātā). Nu lūk, man ir CF 600X kartiņa, kura raksta un lasa ar ātrumu 90 MB/s. Pēc teorijas spriežot, šī kartiņa ir minimums, kādai vajadzētu būt, lai sērijā bez aizķeršanās varētu bildēt ar augstākminēto modeli. Tā kā es sērijveidā nebildēju, mani šī karte pilnībā apmierina. Jāatcerās, ka arī karšu lasītājam jāuztur USB 3.0 ātrums, lai pilnvērīgā ātrumā informāciju no kartes pārmestu kastē (kurai, protams, arī jābūt apgādātai ar USB 3.0).
Ir USB 3 karšu lasītājs un ir pie USB 2 slēgts un testēts, kurš nu ātrāks, ja godīgi tad pat no ultra ātrajām kartēm pārmešanas ātrums atšķīrās ļoti maz. Tas protams neattiecas uz froto, jo 32gb un 64 gb ppiebildēt parasti mesanāk lai karte būtu pilna lidz lūpai, bet video parasti ir pilnas un tad pārvilkšana uz kompi atšķirās kādās 7-10 minūtēs . Bet tas ari nav tik būtiski.
Man ar USB 3.0 informācijas nolasīšanas ātrums no CF kartes palielinājās gandrīz 3 reizes. Pie USB 2.0 ligzdas karšu lasītāju ar USB 3.0 nav vērts spraust, ātrums no tā nepalielināsies.
60uz5komats6:
Nu redz ja filmē ar kādu RED vai ko citu tad tas x1000 ir aktuāli, bet ja ar spoguleni tad stārpības nav. CF kartes vispār sāk aiziet vēsturē, fīrmā ir vairs viena kamera ar CF kartēm 5DMKII , visas pārejās uz SD. A SD 10 klase un vis ok.
Par citām spogulenēm neko nezinu,bet man ir gan jūtama atšķirība starp Sandisk ultra 16GB (~200x) un Lexar 16 GB 600x,
MT9:Var parēķināt, ja fotoaparāts Canon 5D Mark II bildē aptuveni 4 kadrus sekundē, tad sanāk, ka sekundes laikā kartei jāuzņem ~100 MB informācijas (bildējot RAW formātā). Nu lūk, man ir CF 600X kartiņa, kura raksta un lasa ar ātrumu 90 MB/s. Pēc teorijas spriežot, šī kartiņa ir minimums, kādai vajadzētu būt, lai sērijā bez aizķeršanās varētu bildēt ar augstākminēto modeli. Tā kā es sērijveidā nebildēju, mani šī karte pilnībā apmierina. Jāatcerās, ka arī karšu lasītājam jāuztur USB 3.0 ātrums, lai pilnvērīgā ātrumā informāciju no kartes pārmestu kastē (kurai, protams, arī jābūt apgādātai ar USB 3.0).
Knipsējamam jau ir buferis stipri ašāks par kartēm - d800 ar cikturMb failu aizrijās pie 15 kadra ja viņā ir kartiņa ar nepilnu 4Mb ātrumu
versatile:Būtu derīgi sākt ar kameras modeli un pašreizējās lēnās kartes modeli.
D800 un Lexar x133 ...ātrums galīgi garām.Agrāk nebiju iedziļinājies un tikai tagad saskāros ar karšu ātrumu
nezinu, man ir kaut kāda Lexar 600x 32 gb ar 90 Mb/s - tumsā bremzē dēļ aparāta, gaišā dienas laikā sāk lagot no kāda 10-15 kadra, bet cik nu bieži kas tāds vajadzīgs... niknākajai CF vajadzētu būk bik ātrākai...
133x uz to fona patiešām ir kliba patsniece ar felleri...
Vispār tā ir tikai kārtējā krāna staipīšana, vienkāršai knipsēšanai nekādas tur krutās ātrās kartes nav vajadzīgas, studijas vai dabas bildētājiem kuri bildē rawa ari ātrumam nav nozīmes. Ir tikai divi virzieni kur vajag ultra kartes , tas ir video vai sporta reportāža, nu reizēm putnu bildētājiem, bet pie ultra kartes vēl vajag ari attiecīgo kameru ar attiecīgo optiku. Visas amatnorskās kameras ar kurām pa lelam visi bildē to nepavelk, un vienīgais kur kartes ātrums ir pamanāms tas ir ielāde kompī. Un kāda starpība vai kompi iegruzī 2 minūtēs karti vai 5...
chukmasoff_f:Vispār tā ir tikai kārtējā krāna staipīšana, vienkāršai knipsēšanai nekādas tur krutās ātrās kartes nav vajadzīgas, studijas vai dabas bildētājiem kuri bildē rawa ari ātrumam nav nozīmes. Ir tikai divi virzieni kur vajag ultra kartes , tas ir video vai sporta reportāža, nu reizēm putnu bildētājiem, bet pie ultra kartes vēl vajag ari attiecīgo kameru ar attiecīgo optiku. Visas amatnorskās kameras ar kurām pa lelam visi bildē to nepavelk, un vienīgais kur kartes ātrums ir pamanāms tas ir ielāde kompī. Un kāda starpība vai kompi iegruzī 2 minūtēs karti vai 5...
''...ar attiecīgo optiku....'' Kā optika ietekmē faila ierakstīšanu kartē?
Jolan:Kādu ieteiktu CF atmiņu lai ātri šancētu.Tagad sanāk nobildēt un gaidīt kādu brīdi kāmēr ieraksta atmiņā.
Izmantoju Lexar 1000x un 800x kartes. Iepriekš bija Sandisk 266x vai kaut kas līdzīgs. Starpība ir diezgan ievērojama, bet pamatā jūtama fotografējot sportu. Un arī ne pārāk bieži, jo reti kad sanāk sērija ar tik daudz kadriem, ka fotoaparāts sāk fotografēt pa kadram sekundē. Pamatā tas ir gadījumos, kad īsā laikā notiek vairāki "momenti" un pēdējam jau izbeidzas vieta aparāta atmiņā. Fotografējot dzīvniekus kartes ātrums ierobežo ļoti reti.
Intereses pēc uztaisīju nezinātnisku testu - 18mpix raw + mazi JPG. Lexar 1000x sanāk ~30 kadri pirms sāk aizrīties un tad ātrums ir kādi 3-4 kadri sekundē. Ja nefotografē pēc 2-3 sekundēm atkal var bliezt ar pilnu ātrumu. 800x - sanāk kādi 23 kadri pirms ātrums nokrīt līdz sērijām pa 3-4 kadri katras 2 sekundes. Līdz viss tiek sarakstīts kartē jāgaida jau vairākas sekundes. 266x - 18 kadri un tad sanāk tik pa 3-4 kadri katras 3-4 sekundes. Un gaidīt līdz viss sarakstās kartē jau vajag krietnu laiciņu.
chukmasoff_f:Vispār tā ir tikai kārtējā krāna staipīšana, vienkāršai knipsēšanai nekādas tur krutās ātrās kartes nav vajadzīgas, studijas vai dabas bildētājiem kuri bildē rawa ari ātrumam nav nozīmes. Ir tikai divi virzieni kur vajag ultra kartes , tas ir video vai sporta reportāža, nu reizēm putnu bildētājiem, bet pie ultra kartes vēl vajag ari attiecīgo kameru ar attiecīgo optiku. Visas amatnorskās kameras ar kurām pa lelam visi bildē to nepavelk, un vienīgais kur kartes ātrums ir pamanāms tas ir ielāde kompī. Un kāda starpība vai kompi iegruzī 2 minūtēs karti vai 5...
''...ar attiecīgo optiku....'' Kā optika ietekmē faila ierakstīšanu kartē?
Otika neko neietekmē, bet parasti uz pro klases kamerām ari neviens neliek virsū lētā gala stiklus, kuri fokusē ik pa 3 kadri.
Jolan:Kādu ieteiktu CF atmiņu lai ātri šancētu.Tagad sanāk nobildēt un gaidīt kādu brīdi kāmēr ieraksta atmiņā.
Izmantoju Lexar 1000x un 800x kartes. Iepriekš bija Sandisk 266x vai kaut kas līdzīgs. Starpība ir diezgan ievērojama, bet pamatā jūtama fotografējot sportu. Un arī ne pārāk bieži, jo reti kad sanāk sērija ar tik daudz kadriem, ka fotoaparāts sāk fotografēt pa kadram sekundē. Pamatā tas ir gadījumos, kad īsā laikā notiek vairāki "momenti" un pēdējam jau izbeidzas vieta aparāta atmiņā. Fotografējot dzīvniekus kartes ātrums ierobežo ļoti reti.
Intereses pēc uztaisīju nezinātnisku testu - 18mpix raw + mazi JPG. Lexar 1000x sanāk ~30 kadri pirms sāk aizrīties un tad ātrums ir kādi 3-4 kadri sekundē. Ja nefotografē pēc 2-3 sekundēm atkal var bliezt ar pilnu ātrumu. 800x - sanāk kādi 23 kadri pirms ātrums nokrīt līdz sērijām pa 3-4 kadri katras 2 sekundes. Līdz viss tiek sarakstīts kartē jāgaida jau vairākas sekundes. 266x - 18 kadri un tad sanāk tik pa 3-4 kadri katras 3-4 sekundes. Un gaidīt līdz viss sarakstās kartē jau vajag krietnu laiciņu.
No tā varam vēlreiz secināt un pierādīt, ka tie cipari uz kartiņām ir tikai mārketingam. 99.9% šejienes pasažieru tas nekad nebūs vajadzīgs. Un ja kādam kaut kas tāds ievajagās, tad visticamāk nezin ko dara!