Labais! Ko tik dzīvē jaunu nevar uzzināt! Un tajā pirmajā saitā, cik skatos, izsaka darba piedāvājumu, un potenciālie izpildītāji raksta, par cik būtu gatavi darbi izdarīt? Tagad vienam vajag n-tos simtus bilžu pārsaukt, fonu pabalināt, apgriez... tad arī es varu pieteikties? viss, man gribas pamēģināt!
Manā penža uztverē tas līdzinās mīlestības mēģinājumiem ar svešu sievu. Ja vari- mīlējies pats, ja nevari- auklē vien mierīgi pats savus mazbērnus, nevis māci , kā tie jātaisa...
Ģerzai! Tikai brīdinu uzreiz - tā ir visai nežēlīga biznesa pasaule. Ne visiem ir nervs izturēt - domāt 20 soļus uz priekšu, sacept vairākus profilus un lobēt savas intereses, apstrādāt klientu un caurām diennaktīm dirnēt pie kompja, kad citi, teiksim, ļeigo ļeigo vai vienkārši krāc, bet Ņujorkā darba diena ir pašā sulā un klients gaida... Tas ir tāpat kā ebajā tirgotājiem - fīdbeks un reitings, kā arī - spēja strādāt, izslēdzot apkārtējo pasauli - nosaka cik spēsi ielikt maciņā.
Ģerzai! Tikai brīdinu uzreiz - tā ir visai nežēlīga biznesa pasaule. Ne visiem ir nervs izturēt - domāt 20 soļus uz priekšu, sacept vairākus profilus un lobēt savas intereses, apstrādāt klientu un caurām diennaktīm dirnēt pie kompja, kad citi, teiksim ļeigo ļeigo vai vienkārši krāc, bet Ņujorkā darba diena ir pašā sulā un klients gaida... Tas ir tāpat kā ebajā tirgotājiem - fīdbeks un reitings, kā arī spēja strādāt, izslēdzot apkārtējo pasauli - nosaka - cik spēsi ielikt maciņā.
Veiksmi!
TOTIES rezultāts šādā veidā ir TO VĒRSTS Zinu pēc savas jomas , sava kantora menedžmenta darbībām Normāls rietumu sīkizness.
_VA_: Tas ir tāpat kā ebajā tirgotājiem - fīdbeks un reitings, kā arī - spēja strādāt, izslēdzot apkārtējo pasauli - nosaka cik spēsi ielikt maciņā.
Veiksmi!
Katrā tirgus placī ir arī žuļiku variants. Godīgam pircējam/ pārdevējam - nekad un nekādu problēmu! Ja nevari izvērtēt un uzņemties risku- neriskē. Man Ebajā cipars ir jau ap 1850 (protams, kā pircējam). Pa 8 gadiem vienīgie kreņķi - sīkie pofigisti un žuļiki- daži, kuri nespēj samierināties, ka prece nedabūja lielo vinnestu. Un pārsvarā, bez nekāda PayPal.
_VA_: Tas ir tāpat kā ebajā tirgotājiem - fīdbeks un reitings, kā arī - spēja strādāt, izslēdzot apkārtējo pasauli - nosaka cik spēsi ielikt maciņā.
Veiksmi!
Katrā tirgus placī ir arī žuļiku variants. Godīgam pircējam/ pārdevējam - nekad un nekādu problēmu! Ja nevari izvērtēt un uzņemties risku- neriskē. Man Ebajā cipars ir jau ap 1850 (protams, kā pircējam). Pa 8 gadiem vienīgie kreņķi - sīkie pofigisti un žuļiki- daži, kuri nespēj samierināties, ka prece nedabūja lielo vinnestu. Un pārsvarā, bez nekāda PayPal.
?!?!?! Man tagad, pēc scenārija, vajadzēja kāpt tribīnē un bīdīt perifērā apsveikuma runu "pa faktu" ?
Friidis: Netaisi varoni no parasta Ebaja tirgoņa...
Tu blondu galviņu? Tas bija salīdzinājums ( ja atceries, skolā mācīja - kas tie tādi - epiteti, metaforas un salīdzinājumi), nevis ierosinājums uzsākt perifēro rāpšanos ebaja Monblānā, ar visām uzčurāšanām uz atzīmju karodziņiem...
Joki paliek joki, bet gribu pielikt savu "stagnātisko" punktu! Ja cilvēks uzņemas fotogrāfisko pakalpojumu, viņš to dara no A līdz Z! Ja kāds fotografē, bet cits apstrādā, tas jau vairāk neattiecas uz mūsu diskusiju). Te sākas prasts bizness...
_VA_:[Tu blondu galviņu? Tas bija salīdzinājums ( ja atceries, skolā mācīja - kas tie tādi - epiteti, metaforas un salīdzinājumi), nevis ierosinājums uzsākt perifēro rāpšanos ebaja Monblānā, ar visām uzčurāšanām uz atzīmju karodziņiem...
Ģēnijs (labots: dižams) jau gan varēja pacensties iepazīties ar diskusijas ierosinātāja jautājumiem un tikai tad teikt "Ja kāds fotografē bet cits apstrādā, tas jau vairāk neattiecas uz mūsu diskusiju".
Ja reiz cilvēks izsaka vēlmi apstrādāt svešas bildes, tad, protams, ka runa nav par divlitrīgo petpudeli remdena vanaga un romantisku paspaidīšanos palienā, bet gan par naudu. Ja Tev kaut kas no šiem uzstādījumiem šķiet šķībs, droši vari turpināt "iezīmēt" karodziņus ebaja Monblānā rāpjoties.
Šāda tipa darbu radīšanā, iespēja šopot svešas bildes pēc Ps apgūšanas, būs pēdējais, kas ienāks prātā... Ar 2 bildēm un profilu feisbukā pietiks, lai mēneša laikā bildes trīsreiz apskrietu zemeslodei riņķī un potenciālie klienti paši atjoztu.
Frīdi, nomierinies, es tikai nesen iemācījos manuāli fotokameras kastītē atrast! Tagad lasu no sākuma uz beigām, pēc tam lasīšu no beigām uz sākumu. Par spīti šodien izlasītajam apgalvojumam (ka Canonisti manuāli nelasot ), lasīšu abos virzienos - a ja nu paprasa kaut ko vēlāk visādi Frīži..
Kad sākšu pogas spaidīt, noteikti Tev paziņošu individuāli, sirdiplosošā emuārā!!
Vecīt, nesatraucies- es, kaut arī vecs/dumš penzis, bet pa pāris desmitiem gadu foto-internetā esmu pieradis pie visādiem īpatņiem. Pagaidām galvā jemšanas princips ir viens- ja oponenta galerijā ir kaut dažas vērā ņemamas bildes - savs cilvēks. Pretējā gadījumā- prasts "daiļdirsējs"... P.S. Mana galerija nav raksturīgais piemērs- es neesmu mākslinieks, bet tikai pieredzējis "protokola fotogrāfs". Bet tomēr- es kautko tomēr dažreiz bildēju, bet Tu tikai prasti/gudri izrunājies. Un tas šeit ir "kulaka arguments""! Ieliec kaut dažas bildes un es sākšu Tevi respektēt (sapratīšu, ka bišku "pazīsti drēbi"!
Tu visupirms uzzini vai man to Tavu respektu vispār vajag un tikai tad rādi man argumentu, kulaku un citas marginālijas.. Nav liela māksla pieķēzīt galeriju ar visādiem tur snapšotiem un figņu. Māksla ir pareizajā momentā ielikt pareizo bildi. Ar to es laikam arī atšķiros no "protokola fotogrāfiem"...
p.s. Un es nemeloju sakot, ka lasu manuāli patreiz. Un lasīšu ilgi. Kamera jauna, digitālā + spogulene - pirmā, līdz tam bijusi darīšana ar daudziem ziepjiem un filmu, tāpēc arī nesteidzos ar virināšanos. Man patīk specifisks foto novirziens, kurš stipri atkarīgs no gadalaika un kamēr es uzskatīšu, ka bilde ir draņķis, pat ja tā pārsitīs vidusmēra galeristu sniegumu, bilde publikai rādīta netiks. Tas nav apspriežams, tā ka - Tev nāksies ar šo faktu samierināties.
_VA_:Tu visupirms uzzini vai man to Tavu respektu vispār vajag un tikai tad raadi man argumentu, kulaku un citas marginālijas.. Nav liela māksla pieķēzīt galeriju ar visādiem tur snapšotiem un figņu. Māksla ir pareizajā momentā ielikt pareizo bildi. Ar to es laikam arī atšķiros no "protokola fotogrāfiem"...
Švaki, vecīt- liela mute, maza villa .... Pagaidām publiski redzu tikai prastu daiļdirsēju. Kā tik redzēšu kaut vienu pieklājīgu bildi- publiski atvainošos!
VA, nav ko šūmēties- mēs te vairumā neesam nekādi mākslinieki. Un nekā personīga! Tā sagadījies, ka bik ierāvis, sēžu nakc dežūrā savā dzimumdienā un garlaikojos!
Tēma bija par fotogrāfa "kalpu" izmantošanu. Man personīgi tas šķiet nepieņemami (vismaz fotomīļa praksē). Ja tu taisi bildi, tad taisi tādu, kā esi iedomājies un cita autora interpretācija nav pieņemama. Fotomākslām ar šiem principiem nav nekāda sakara un tā arī nav Fotobloga ikdiena. Te laikam Lunis vislabāk spēs pamācīt.
Šis ir fotolietu forums. Šeit var un drīkst apspriest jebko, saistītu ar foto. Ja Tev tik ļoti netīk foruma formāts, nu, tak, nenāc šeit iekšā! Sēdi galerijas un reportāžu lapās un baudi mākslu. Kur problēma atkal? Goda vārds, nezinātu, ka Tu - vecis pusmūžā, domātu, ka tīne ar pirmajām mēnešreizēm un visu, tām sekojošo histēriju.. Ko var ņemties?!
_VA_:Šis ir fotolietu forums. Šeit var un drīkst apspriest jebko, saistītu ar foto. Ja Tev tik ļoti netīk foruma formāts, nu, tak, nenāc šeit iekšā! Sēdi galerijas un reportāžu lapās un baudi mākslu. Kur problēma atkal? Goda vārds, nezinātu, ka Tu - vecis pusmūžā, domātu, ka tīne ar pirmajām mēnešreizēm un visu, tām sekojošo histēriju.. Ko var ņemties?!
A kurš tad jemās un kurš te noteiks, kā kuram jemties?
Es konkrēti izteicu savu viedokli, ka radošam fotogrāfam neklājas izmantot svešu darbaspēku. Atļāvos arī piezīmēt, ka latvieša cilvēkam ir sava mīļā latvieša valodiņa, kurā vēlams izteikt savas domas. Ja Tev ir kaučkādas mēnešreizes (vai citi kreņķi), nopērc kādu no plaši reklamētājiem līdzekļiem, ieštepselē kur vajag un aizej ko uzbildēt, nevis producē histērisku impotentu vāvuļošanu par šedevriem, kurus Tu kādreiz varētu radīt, ja būtu atbilstoša erekcija...
Piedošan' ja skan pārāk prasti...bet tas no sirds! Te drīzāk fiziķu-līriķu konflikts. Es šajā gradācijā esmu pat zemāk par fiziķi- inženieris-mehāniķis. Bet vai tad visiem nav viena taisnība?...
Aha, un Tu būsi tas, kurš noteiks, kur miljoniem cilvēku ņemt bildes, kam tās būs/nebūs apstrādāt un kam to klājas/neklājas darīt.. Vai ne?!
Zināšanai: Lielais vairums bildes "as is" iepērk šuterstokā un izmanto savām vajadzībām, tai skaitā - reklāmām, to materiāliem, weba lietām un privātām nepieciešamībām un viņus nekrata, ka kaut kāds tur latviešu fridisimuss ir izdomājis, ka viņiem pavisam noteikti jāmeņģē fotogrāfa smadzenes un burtiski jāpieprasa - apstrādāt to vai citu bildi, atbilstoši viņu vajadzībai, vai - vienkārši jāsamierinās, ka viņiem nepieciešamā bilde stokos neeksistē un tad, jātērē laiks, jožot pa pasauli un meklējot kaut kādu āzi ar kameru, kurš pēcpusi putās skries uz Nekadzemi, uzknipsēt to sižetu..
Augsti godātais un dziļi cienītais VA kungs! Es NEMULDU!!! Es tikai izsaku savu personīgo viedokli, ka fotogrāfam pašam jāuztaisa sava bilde līdz galam un tikai tad jālaiž komerciālā apritē (jāpārdod). Ja fotogrāfs to nespēj, tad viņš nav fotogrāfs, bet prasts "halturščiks" , bet šeit- fotomuldoņa... Es jau teicu- parādi kaut vienu vidusmēra bildi un es atvainošos! Ja esi radošos meklējumos- parādi, ko meklē, jautā kas nesanāk, ko darīt utt. Pašlaik tu vienkārši tukši vāvuļo...
Man ir gadījušies fotošopa darbi, kur klients nopircis stokā bildi ar meiteni un grib bukletu, bet meitenei jāguļ nevis kā bildē, bet tā kā viņš iedomājies un ap galvu vajag dvieli, jo tēma bukletam ir spa pakalpojumi.. Bilde nopirkta, nauda samaksāta, klients grib tieši to meiteni, tieši to bildi un izpildītājam uzdevums: izdarīt prasīto. Un mani kā izpildītāju, goda vārds, nekrata, kas ir autors bildei, kas režisors, es izdaru prasīto un saņemu par to naudu. Un viss, beigta balle! Kas te vispār apspriežams un par ko tāds kipišs jāceļ?!?
Friidis: Ja esi radošos meklējumos- parādi, ko meklē, jautā kas nesanāk, ko darīt utt.
Atvaino, Frīdi, taču Tu pavisam noteikti nebūsi tas fotoblogeris, pie kura es pēc padoma iešu... Šeit ir vairāki profesionāļi, kuri ir mani mentori un kritiķi un mani pilnībā apmierina viņu kompānija, tādēļ, lūdzu, esi tik laipns, nespraudies manai blašķītei par korķīti, sarunāts?!
Ak, un liec, lūdzu, mieru arī manai pasta kastītei.. mani tiešām nespēs ieinteresēt informācija par izlakto degmaisījuma daudzumu....
_VA_:Man ir gadījušies fotošopa darbi, kur klients nopircis stokā bildi ar meiteni un grib bukletu, bet meitenei jāguļ nevis kā bildē, bet tā kā viņš iedomājies un ap galvu vajag dvieli, jo tēma bukletam ir spa pakalpojumi.. Bilde nopirkta, nauda samaksāta, klients grib tieši to meiteni, tieši to bildi un izpildītājam uzdevums: izdarīt prasīto. Un mani kā izpildītāju, goda vārds, nekrata, kas ir autors bildei, kas režisors, es izdaru prasīto un saņemu par to naudu. Un viss, beigta balle! Kas te vispār apspriežams un par ko tāds kipišs jāceļ?!?
Tādā gadījumā tā vairs nav fotogrāfu , bet gan "fotošoperu" u.c. manipulatoru tēma. Manā "darkroom" jaunībā bija pilnīgi dabīgas šodienas standarta operācijas ar kadrēšanu, piegaismošanu, pietonēšanu utt. Montāžu parasti praktizēja tikai ar mākoņu iekopēšanu utt. Visas citas manipulācijas- montāža, kolāža utml , jau maz bija saistītas ar ikdienas fotogrāfu praksi. Un nekāda "kipiša" te nav- ja esi mākslas darba autors- taisi, kā spēj. Ja nespēj- meklē aizvietotājus un nerunā par fotomākslu. Vismaz šeit!
Un vēl- ja uzskati sevi par zolīdu vīrieša cilvēku, lūdzu neplāties ar savu privātās sarakstes informāciju! Ja es Tev privāti atvainojos par dažām liekām frāzēm dzimšanas dienas glāzītes iespaidā, šādu informāciju publisko tikai diezgan prasti indivīdi. Sapratu un ņemu vērā! Man šoreiz vairs nav komentāru...
Vēlies par prastumu parunāt? Šī nav pirmā reize, kad Tu man publiski mēģini braukt augumā, sprēgā, pieprasi no manis bikšupriekšu pavirināt un krāniņu pastaipīt, taču šī ir jau trešā reize, kad es Tev visai pieklājīgi mēģinu norādīt, ka mani neinteresē Tavi krānu fetiši. Cik prastam jābūt, lai ar diviem piegājieniem nesaprastu, ka ne uz tās ķēvītes mēģini uzsvempties? Varbūt, sāc ar to, ka kontrolē savus nagus uz klaviatūras, kazi - nepieciešamība prastumus piesaukt, atkritīs pati no sevis, m?!
_VA_:Vēlies par prastumu parunāt? Šī nav pirmā reize, kad Tu man publiski mēģini braukt augumā, sprēgā, pieprasi no manis bikšupriekšu pavirināt un krāniņu pastaipīt, taču šī ir jau trešā reize, kad es Tev visai pieklājīgi mēģinu norādīt, ka mani neinteresē Tavi krānu fetiši. Cik prastam jābūt, lai ar diviem piegājieniem nesaprastu, ka ne uz tās ķēvītes mēģini uzsvempties? Varbūt, sāc ar to, ka kontrolē savus nagus uz klaviatūras, kazi - nepieciešamība prastumus piesaukt, atkritīs pati no sevis, m?!
Vairāk kultūru no manis vari negaidīt. Ja vēl sekos krāna fetiši un lecīgi aicinājumi draudzīgi pastaipīt, izvilkšu ar un noslānīšu zilimelnu. Pēdējais brīdinājums.
_VA_:Vairāk kultūru no manis vari negaidīt. Ja vēl sekos krāna fetiši un lecīgi aicinājumi draudzīgi pastaipīt, izvilkšu ar un noslānīšu zilimelnu. Pēdējais brīdinājums.
Nu re- parādās anonīmā Interneta varoņa īstenais kultūras līmenis. Pa brīnumu- latviešu valodā ....
Redzi, vecīt, es nekautrējos ne no savām domām, ne izskata. Bet Tu "varonīgi" slēpies aiz diviem "va" burtiņiem un sagaismota filmas rullīša. Tā pasūdīgi izskatās, vai ne?