A- ha! Tādad, ja sekoju domu gājienam - ieliekot bildi tā izgaismotā rullīša vietā un paskaidrojot abreviatūru VA, es pēc noklusējuma kļūstu par kaut ko (vien)līdzīgu Tev?!
PALDIES, Frīdi, par tādām kūkām! Drīksti tās atdot suķiem, jo man jau no domas par līdzināšanos Tev, palika nelabi! Man vēlreiz atkārtot to salīdzinājumu par blašķīti un korķi? Nē, Tu saki droši, nekautrējies, ja nepieleca, es varu arī vēlreiz... Man jau nav grūti šovakar kādu vienpadsmito reizi Tevi caur puķītēm uz poda pasūtīt..
A-ha. Tu tikai, dieva dēļ, noklusē to daļu par mērīšanos krāniņiem!!! Nesapratīs. Tik ļoti nesapratīs, ka aiztransportēs uz pansionātu, turienes vecenes biedēt. Ka es Tev saku - turi muti!!
_VA_:A-ha. Tu tikai, dieva dēļ, noklusē to daļu par mērīšanos krāniņiem!!! Nesapratīs. Tik ļoti nesapratīs, ka aiztransportēs uz pansionātu, turienes vecenes biedēt. Ka es Tev saku - turi muti!!
No kura laika kautkāds bāls filmas rullītis kautko var teikt?
Parādi savu ģīmi un tad sprēgā! Varonis atradies! Vai tiešām domā, ka 62 gadīgam opim nebūs "argumentu" pieklājības apmācībām ?
P.S. Bet sarga nakts dežūra iet uz beigām, škrobe arīdzan iet mazumā. VA aicinu uz mieru un atgādinu, ka ne visi opji ir miera mikas. Es esmu dikti miermīlīgs, bet varu arī "norauties" un atcerēties Bildes & Co piesauktos nešķīsto "mentu niķus" Bet negribu- šeit tomēr ir domubiedri, nevis oponenti!
Friidis:Joki paliek joki, bet gribu pielikt savu "stagnātisko" punktu! Ja cilvēks uzņemas fotogrāfisko pakalpojumu, viņš to dara no A līdz Z! Ja kāds fotografē, bet cits apstrādā, tas jau vairāk neattiecas uz mūsu diskusiju). Te sākas prasts bizness...
Kāpēc tik kategoriski? Man, piemēram, patīk fotografēt kāzas, bet ne parāk - bilžu apstrāde. Vai vienkāŗsi nav tam tik daudz laika. Kāpēc, lai apstrādi neveiktu mans draugs, kuram tas: 1) patīk labāk; 2) sanāk labāk; 3) sanāk ātrāk? Katram jādara tas, kas vislabāk padodas, līdz ar to arī ir efektīvs laika patēriņš!
Kāpēc tik kategoriski? Man, piemēram, patīk fotografēt kāzas, bet ne parāk - bilžu apstrāde. Vai vienkāŗsi nav tam tik daudz laika. Kāpēc, lai apstrādi neveiktu mans draugs, kuram tas: 1) patīk labāk; 2) sanāk labāk; 3) sanāk ātrāk? Katram jādara tas, kas vislabāk padodas, līdz ar to arī ir efektīvs laika patēriņš!
Šoreiz mans kategorisms ļoti vienkāršs un primitīvs . Šeit tomēr ir fotomīļu portāls, bet kāzu foto pārsvarā ir bizness . Ja kāzas bildē dēļ fotomīlestības un draudzības- viss štimmē. Ja to dara divi līgavaiņa čomi- arī viss OK. Bet es tomēr esmu nobildējis desmitiem kāzu "pa draugam" un ļoti labi zinu, ka svešu bilžu apstrāde ir trulākā rutīna un to sava prieka pēc nemēdz darīt. Tātad bizness. Tātad ar fotoļubestību maz sakara (ar retiem izņēmumiem).
Friidis:Augsti godātais un dziļi cienītais VA kungs! Es NEMULDU!!! Es tikai izsaku savu personīgo viedokli, ka fotogrāfam pašam jāuztaisa sava bilde līdz galam un tikai tad jālaiž komerciālā apritē (jāpārdod). Ja fotogrāfs to nespēj, tad viņš nav fotogrāfs, bet prasts "halturščiks" , bet šeit- fotomuldoņa... Es jau teicu- parādi kaut vienu vidusmēra bildi un es atvainošos! Ja esi radošos meklējumos- parādi, ko meklē, jautā kas nesanāk, ko darīt utt. Pašlaik tu vienkārši tukši vāvuļo...
Laikam nepiekritīšu. Zinu, ka daudzi pasaules klases fotogrāfi izmanto shootdotedit.com/ pakalpojumus. Tā ir fotogrāfiju normalizēšana. Šajā gadījumā shootdotedit.com izdara no F-T Un parējo jau māksliniecisko pusi pabeidz pats autors. Ja esi labs fotogrāfs noteikti pieprasījums ir lielāks nekā spēj izdarīt. Tikai iedomājos, ka šāds pakalpojums varētu intresēt arī kādu Latvija.
Ok, es tikai nedaudz pārspīlēju. Bet vispār šādas bildes (t.i., pirms pēc apstrādes) man vienmēr ir likušās baigi interesantās. Bet ne šajā gadījumā...
Laikam nepiekritīšu. Zinu, ka daudzi pasaules klases fotogrāfi izmanto shootdotedit.com/ pakalpojumus. Tā ir fotogrāfiju normalizēšana. Šajā gadījumā shootdotedit.com izdara no F-T Un parējo jau māksliniecisko pusi pabeidz pats autors. Ja esi labs fotogrāfs noteikti pieprasījums ir lielāks nekā spēj izdarīt.
P.S. Paldies visiem par atbildēm.
Atbilde ir ļoti vienkārša. Lai arī kā dažam labam negribētos, pasaules klases fotogrāfi šeit neapgrozās- ir tikai daudz maz veiksmīgi "foto biznesmeņi" un "stāri" no dažādiem Latvijas nostūriem. Nekomentēšu katra ieguldījumu globālajā fotomākslā, bet būsim reālisti- ieguldījums ir diezgan pieticīgs- ne Lunis ar savu "vispasaules mega servisu", ne pašmāju Švarcnēģers Nils, ne Latgales "zvaigzne" Šneiders, ne mākslinieks-aktieris Bildes , ne līķu bildētājs -milicis Frīdis, ne citi nenosauktie "stāri" nav tik lieli, lai būtu vērts lauzt tik vērtīgos mūsu jaukās komunikācijas "šķēpus"? Man sanāca reāla ņirga, kad normāls cilvēks - dansiga , papriecājās par savu amatiera AFIAP utt utml guvumu. Viņa momentā tika "norieta" Un no malas tā izskatās, ka visskaļāk "rēja" tie, kuriem šis tituls gribējās, bet netika.. Piedošan, ka opis tik atklāti... Un piedodiet, ka kādu zvaigzni aizskāru
NilsS:Parasti Tu Frīdi izsakies visnotaļ racioāli un sakarīgi. Šoreiz nesapratu kas lēcies.....bet ka tik kas lieks nav ielējies
Vai tad nelasīji tekstā- vakar man palika 62 penža gadi un sagadījās tā, ka to jubeleju naktī bija jāsagaida vienatnē Elkšņu sarga būdā ar kolēģu neizdzerto spranču brendija pudeli. Bet savus teksts pārlasīju un no tiem vārdiem joprojām neatsakos! Vai tad Tu joprojām nopietni uzskati sevi par fotopasaules megastāru? Protams, gana labs fotogrāfs, bet sorry- tikai viens no daudzajiem!
Kad Tev reiz pieleks, Frīdi, ka "pa lielam", šeit nevienu nespēj kratīt tā Tava vakar izdaudzinātā atzinība? Šodien es pa rokai netāpījos, tagad NilSu žļembāsi?! Nu, varbūt mums samesties kādai pārtikas kuļķenei?
NilsS:Parasti Tu Frīdi izsakies visnotaļ racioāli un sakarīgi. Šoreiz nesapratu kas lēcies.....bet ka tik kas lieks nav ielējies
Vai tad nelasīji tekstā- vakar man palika 62 penža gadi un sagadījās tā, ka to jubeleju naktī bija jāsagaida vienatnē Elkšņu sarga būdā ar kolēģu neizdzerto spranču brendija pudeli. Bet savus teksts pārlasīju un no tiem vārdiem joprojām neatsakos! Vai tad Tu joprojām nopietni uzskati sevi par fotopasaules megastāru? Protams, gana labs fotogrāfs, bet sorry- tikai viens no daudzajiem!
Vai tad tas, ka ir gana labs fotogrāfs, bet viens no daudzajiem, ir kaut kas slikts? Kāpēc tā esi ieciklējies uz titulu "pasaules megazvaigzne"? Manuprāt, labāk būt labam amata meistaram, kaut vienam no daudzajiem, nekā savu dzimeni sagaidīt Elkšņu sarga būdā... bez uzbraucieniem, tikai saku savu necilo viedokli, kurš veidojies lasot šo diskusiju no malas.
Kāds te sakars ar mani vispār, nesaprotu Es fočēju komerciju - to, ko Tu redzi TV reklāmās, bukletos un tā tālāk. Blogā bildītes likt vairs nav interesanti. Te atnāk Frīdis un sāk pārmest man, ka es neesot gana liels mākslinieks ???! Un tas viss pilnīgā nekontekstā ar tēmu - te pusis meklēja darbu. PS sumināts jubilejā.
Pirmkārt mazāk laika, jo brīvdienās un vakaros vasarā sanāk ar kāzām un pasākumiem pamatīgi svīst. Ja darbs ir fočēšana, tad pēc laika vairs nevelk iet un darīt ko abstraktu mākslas labad. Pilnīgi pietiek, ja izdodas iepriecināt radus ar jubileju un tusiņu fočenēm. Tad regulāri sanāca publicēties citur...tipa tā. www.saulkrasti.lv... Nu un aizrāvos ar filmēšanu pēdējo gadu pavairāk.
Kāds te sakars ar mani vispār, nesaprotu :f PS sumināts jubilejā.
Pakldies, Nekā personīga. Tikai privāti vispārinājumi un paziņas Elmarsa aizstāvība, kuru Tu bieži "noliec". Protams, ne bez pamata, bet arī ne tik ļoti, lai savu galeriju uzskatītu par etalonu.:
_VA_:Kad Tev reiz pieleks, Frīdi, ka "pa lielam", šeit nevienu nespēj kratīt tā Tava vakar izdaudzinātā atzinība? Šodien es pa rokai netāpījos, tagad NilSu žļembāsi?! Nu, varbūt mums samesties kādai pārtikas kuļķenei?
Ar tevi viss takš sen ir skaidrs- parādi, ka tava mute ir tik pat liela, kā varēšana un tad varbūt kāds tavu vāvuļošanu jems par pilnu... Nils prot bildēt un to ir parādījis- atšķirībā no tavas pāva tukšvārdības.
Pirmkārt mazāk laika, jo brīvdienās un vakaros vasarā sanāk ar kāzām un pasākumiem pamatīgi svīst. Ja darbs ir fočēšana, tad pēc laika vairs nevelk iet un darīt ko abstraktu mākslas labad. Pilnīgi pietiek, ja izdodas iepriecināt radus ar jubileju un tusiņu fočenēm. Tad regulāri sanāca publicēties citur...tipa tā. www.saulkrasti.lv... Nu un aizrāvos ar filmēšanu pēdējo gadu pavairāk.
kadu laiku atpakal NilsS izteica peidavajumu uz nelielu foto sacensibu ar 50mm "stikliem", diemzel atsauciba nieciigaaka par neiciigu...
kadu laiku atpakal NilsS izteica peidavajumu uz nelielu foto sacensibu ar 50mm "stikliem", diemzel atsauciba nieciigaaka par neiciigu...
Par ko es joprjām esmu diezgan pārsteigts, jo 50 1.8 vietā piedāvāju svingam savu 50mm 1.4. Varbūt kādam ir krievu 40-55 mm ar pāreju ?
Ar tevi viss takš sen ir skaidrs- parādi, ka tava mute ir tik pat liela, kā varēšana un tad varbūt kāds tavu vāvuļošanu jems par pilnu... Nils prot bildēt un to ir parādījis- atšķirībā no tavas pāva tukšvārdības.
Redzi, Frīdi, runa jau nav par mani vai manām fotogrāfijām... runa ir par keksu, kuram gribas piehaltūrēt. Un vienīgais, no visiem komentētājiem, kurš ir pret to, ka kekss papildina savu budžetu, esi Tu... Saki, ko mums domāt? Tev skauž, Tev kremt, ka Tu tā nevari, Tevi vardīte žņaudz, ka puisim tiks lieka kapeiciņa? Tu te plosies jau 2. dienu kā no ķēdes norāvies suns un brūc virsū praktiski visiem, kuri piepelnās ar fotolietām.. Skatos uz Tevi un nesaprotu, kur problēmas patiesā sakne. Ja naudas nav un ēst nav ko, tak, met to lepnumu pie malas un pasaki, sametīsimies tai paikai, bet nevajag nolaisties līdz tik zemam līmenim, kad tiek norieti visi, kuriem ir vairāk paveicies un kuri spēj ar savu fotoaparātu vai datortehniku nopelnīt sev iztiku. Tas ir zemiski, pat priekš trūkumcietēja - zemiski. Silti iesaku piedomāt pie savas uzvedības.
_VA_: "Skatos uz Tevi un nesaprotu, kur problēmas patiesā sakne. Ja naudas nav un ēst nav ko, tak, met to lepnumu pie malas un pasaki, sametīsimies tai paikai, bet nevajag nolaisties līdz tik zemam līmenim, kad tiek norieti visi, kuriem ir vairāk paveicies un kuri spēj ar savu fotoaparātu vai datortehniku nopelnīt sev iztiku. Tas ir zemiski, pat priekš trūkumcietēja - zemiski." (c). Lasu, un šausminos. Prasts cilvēciņš. Prastāks par zirga deķi. Tekstiņi - standarta. Tieši tādi, kā f/bloga štata "rakstnieciņiem". No malas skatoties, esi palaidis garām labu izdevību paklusēt.
Intereses pēc vēlreiz pārlasīju diskusiju. Neko jaunu neizlobīju.
Ja par tēmu- lai piepelnītos ar fotoapstrādi, jābūt pietiekami lielai praksei un pieredzei (un arī paškritikai) . Ja cilvēkam tāda ir, viņš pats atradīs vajadzīgos kontaktus, lai piepelnītos. Ja nav- jāmācās. Vismaz paša pieredzi fotošopā neuzskatu par pietiekamu,lai ar to varētu pelnīties! Labāk, kā penzim pieklājas, sēžu sarga būdā, nevis cepu apšaubāmas kvalitātes fotodarbus...
Par maniem "oponentiem"- jau rakstīju- šeit tomēr ir fotomīļu portāls un gribētos komunicēt ar cilvēkiem ar elementāru saprašanu. Vienīgā ""seja" šeit ir fotogalerija. Ja tā ir tukša, rodas pilnīgi pamatotas šaubas par oponenta kompetenci.
Ja dažos izteicienos biju nesavaldīgs- atvainojos!
P.S. Tomam L (11.10.13 13:37). Ja esi no jaunās paaudzes, laikam nezini,ka ar gadiem nāk virsū dažādas veselības problēmas. Bet fotogrāfa darbs prasa gana lielu atdevi - arī fizisko slodzi. Ja to vairs nevar "pavilkt", jāsēž vien sarga būdā. Un principā- nedomāju, ka tas ir kaut kas pazemojošs.
Ļoti interesants "prastuma" traktējums, Voldi. Nemaz ne tik sen, arī Tu vēlējies pa manu bikšupriekšu palodāt. Varbūt tās novirzes kādā, cita novirziena portālā labāk iederētos?!
Friidis:Intereses pēc vēlreiz pārlasīju diskusiju. Neko jaunu neizlobīju.
Ja par tēmu- lai piepelnītos ar fotoapstrādi, jābūt pietiekami lielai praksei un pieredzei (un arī paškritikai) . Ja cilvēkam tāda ir, viņš pats atradīs vajadzīgos kontaktus, lai piepelnītos. Ja nav- jāmācās. Vismaz paša pieredzi fotošopā neuzskatu par pietiekamu,lai ar to varētu pelnīties! Labāk, kā penzim pieklājas, sēžu sarga būdā, nevis cepu apšaubāmas kvalitātes fotodarbus...
Par maniem "oponentiem"- jau rakstīju- šeit tomēr ir fotomīļu portāls un gribē tos komunicēt ar cilvēkiem ar elementāru saprašanu. Vienīgā ""seja" šeit ir fotogalerija. Ja tā ir tukša, rodas pilnīgi pamatotas šaubas par oponenta kompetenci.
Ja dažos izteicienos biju nesavaldīgs- atvainojos!
P.S. Tomam L (11.10.13 13:37). Ja esi no jaunās paaudzes, laikam nezini,ka ar gadiem nāk virsū dažādas veselības problēmas. Bet fotogrāfa darbs prasa gana lielu atdevi - arī fizisko slodzi. Ja to vairs nevar "pavilkt", jāsēž vien sarga būdā. Un principā- nedomāju, ka tas ir kaut kas pazemojošs. Ja Tu tiešām tā domā, žēl, ka tavas smadzenītes ir tik aprobežotas. Gan jau arī Tev pienāks vecums un būsi priecūgs par jebkuru "piešprici" pensijai.
Izskatās, ka daži labi vecie vīri ir tikpat prasti un neaudzināti, kā zaļie jaunuļi. Bet es cerēju, ka vecums nāk kopa ar viedumu un izturētību, un ka tas kā senos laikos, ir godājams. p.s. Frīdis vēl nav vecs.
Citagaisma:Izskatās, ka daži labi vecie vīri ir tikpat prasti un neaudzināti, kā zaļie jaunuļi. Bet es cerēju, ka vecums nāk kopa ar viedumu un izturētību, un ka tas kā senos laikos, ir godājams. p.s. Frīdis vēl nav vecs.
Par cik šī tēze nesmuki ož pēc "uzbrauciena", gribētos bišku konkrētāku precizējumu. Citādi neviļus nāk prātā izskaidrojums, ka nespēj man piedot kādreizējo pieņēmumu, ka Tava daiļrade bez IR piešprices nav diez ko vērta
Citagaisma:Izskatās, ka daži labi vecie vīri ir tikpat prasti un neaudzināti, kā zaļie jaunuļi. Bet es cerēju, ka vecums nāk kopa ar viedumu un izturētību, un ka tas kā senos laikos, ir godājams. p.s. Frīdis vēl nav vecs.
Par cik šī tēze nesmuki ož pēc "uzbrauciena", gribētos bišku konkrētāku precizējumu. Citādi neviļus nāk prātā izskaidrojums, ka nespēj man piedot kādreizējo pieņēmumu, ka Tava daiļrade bez IR piešprices nav diez ko vērta
P.S Frīdis ir 62 gadi un 3 dienas vecs...
Frīdi, manuprāt, Tu te neesi ne vecākais, ne glupākais, lai arī oža ir dikti laba.;-) Tā ka vieduma un izturētības ziņā dažs labs seniors varētu no Tevis pamācīties, lai arī bērnišķīgu provokāciju recidīvs reizēm jau arī Tev pasprūk.